Viimeisen viikon päivät ovat kuluneet samaa tahtia kuin viimeiset kuukaudet; unta 8h ja työtä loput 16h. Kolmannen Virkkuri-kirjani työstö on hyvällä mallilla, tosin aika on loppumaisillaan. Heinäkuun puolivälissä kustantajani odottaa nähtäväkseen Virkkuri kolmosen teelmää, joka on tässä parhaillaan koneellani auki. Kirjoitan tekstejä, se jää minulta aina työn viimeiseksi osuudeksi.

Juhannusviikolla poikkesimme kuvaamassa kirjan sisältöä isoveljeni ja hänen perheensä luona Pohjois-Karjalassa. Ilma ei meitä suosinut, mutta saimme purkkiin mahtavaa kuvamateriaalia.

Tässä veljeni latoo puita virkattuun halkosäkkiin halkopinollaan, Konsta Linkola kuvaa. Veljeni talo lämpiää puilla, lämmitettävää tilaa talossa on vain 500 neliötä. Halkoja saapi kantaa tupaan useamman kerran päivässä.

Veljen eteistilaan stailattu puupaja toimi hyvin tehdessämme kirjaan virkkuukoukkujen vuoluohjetta.

Lähdimme kuvaamaan Kolin kansallispuistoon, maisemat olivat upeat, tosin sateen kastelemat.

Pääsin Maalla-lehteen! Ja vielä vanhan kotiseutututtavani haastattelemana. Kiitos Anu!

Sateesta huolimatta ajoimme puoliväliin Kurikka-Seinäjoki-väliä äitini kanssa, kunnes isä pelasti meidät Ilmajoelta autokyydillä.

Kurikassa on joitain hyviä maisemia, tässä kaksi.

 

Kommentit (2)

Seuraa 

Molla Mills on intohimoinen käsityöläinen, jonka Virkkuri-kirjat ovat saaneet aikaan virkkausbuumin, Blogissa pääset kurkistamaan virkkurin kulisseihin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

 

Teemat

Kategoriat