Kirjoitukset avainsanalla #vaatteet

Kaupallinen yhteistyö

Ja nyt on vuorossa minulta varsin harvinainen postaus, kun kirjoitan ihan ensimmäistä kertaa vaatteista ja kengistäkin. Tämä on oikeastaan sellainen "päivän asu"  juttu, jolle onkin hyvä syynsä liittyen muun muassa kuvassa näkyviin kumisaappaisiin *

Näihin kuviin sisältyy enemmänkin kuin pelkät kuvat minusta syysmaisemassa. Ensinnäkin on täysin ennen kuulumatonta (tai paremminkin näkymätöntä, no heh näitä sanaleikkejä) että olisin julkaissut itsestäni kuvaa postauksessa. Kolme vuotta on mennyt kirjoittaen kyllä ihan henkilökohtaisista asioistakin, mutta ei kuvia - ei minusta. Alkuvuodesta taisin jossain kirjoituksessani tosin luvata, että ehkä sitten joskus kuitenkin mahdollisesti näette kuvia minusta. Nyt se aika on tullut.

Toisekseen näihin kuviin sisältyy tarinaa, joka on vasta tämän vuoden aikana tullut minulle todellisemmaksi. Olen kyllä aina liikkunut luonnossa, ulkoillut, aikanaan juossutkin ja nauttinut sinänsä maisemista. Mutta vasta nyt on tullut joku uusi mielekkyys ulkona liikkumiseen, kun olen aloittanut ottamaan valokuvia. Niin ja kerroinkin aiemmin, että ihan valokuvausta opettelen tänä talvena. Instagramistani löydätkin blogikirjoitusten lisäksi joitakin maisemakuvia, joita olen nyt ottanut. Siis opetellut ottamaan! ja se johtaa vaatteisiin ja kenkiin kolmantena asiana.

Kolmanneksi en tarvitse nykyään juurikaan aiemmin käyttämiäni vaatteita kuin satunnaisesti. Tarkoitan jakkuja, hameita, ns suoria housuja, villakangastakkeja, puhumattakaan siitä määrästä laukkuja ja kenkiä, joita on vuosien mittaan tullut hankittua. Valokuvaaminen on ihan oma luonnossa liikkumisen lajinsa, koska välillä ollaan paikoillaan, joskus pitempäänkin. Tällainen vaatii sään ja liikkumisympäristön mukaisia varusteita. Tarvitsen nyt lämmintä takkia - kuten kuvan Boomerang -merkkinen parkatakki, jonka olen hankkinut oululaisesta Muoti Privaatti -liikkeestä ja joka on jo tässä vaiheessa syksyä ollut todella kovassa käytössä. Ja sitten tarvitsen erilaisia ulkoilukenkiä. Niin ja hanskoja ja pipoa, jotka eivät nyt näy kuvissa, mutta löytyy!

Tänä syksynä oli kenkien suhteen aika jollekin uudelle. Ohitin kaupoissa kaikki ihailemani nauhalliset kävelykengät (toki sovitin joitakin pareja) enkä hankkinut uusia nilkkureita (vaikka aiemmat ovat aika heikossa kunnossa eivätkä mene kaupaksi takuuvarmasti edes kirpputorilla). Sen sijaan menin Helsingin reissulla käymään Kapteenskassa ja vedin jalkaani pitkävartiset kumisaappaat. Tiesin jo kauppaan astuessani, että juuri niille tulee käyttöä. Sillä liikkuessani luonnossa, minun pitää voida poiketa metsäpoluilta ja on voitava kahlata vaikka rantakaislikossa huolettomana miettimättä onko märkää vai kuivaa, minkälainen maasto on tai vielä pahempaa, onko maastossa käärmeitä (pelkään niitä enemmän kuin mitään muuta elollista maan päällä).

 

Näissä Aigle -merkkisissä saappaissa on todella hyvää se, että niissä on pohjat, joilla voi kävellä myös kuuraisessa maassa liukastelematta. Yksi tärkeä tekijä on se, että pystyn ne jalassa kävelemään pitkiäkin reittejä ilman, että jalat tai selkä kipeytyvät. Olen ehtinyt kävellä saappaillani pitkiäkin lenkkejä Oulujoen rantamaisemissa, käynyt merenrannalla ja astellut kuuraisessa metsämaastossakin. Toistaiseksi ei eteen ole tullut mitään yllätyksiä paitsi se, että autolla ajessa täytyy hieman säätää penkkiä, että saappaiden reuna ei osu penkkiin. Eikö vain, aika mitätön ja satunnainen haitta. Ja villasukat saappaisiin, jotta tarkenee ilmojen kylmetessä.Vaikka ulkoisilla seikoilla ei ole valinnan kanssa sinänsä mitään tekemistä, en toki pane pahakseni, että nämä kumisaappat ovat niin kivan näköiset. Niillä voi "saapastella" vaikka kaupungin kaduille sään vaatiessa kumisaappaita. Tällaiselle itsensä toisinaan melkein ranskalaiseksi kokevalle (huomaathan lievän sarkasmin itseäni kohtaan), on bonusta se, että uudet saappaani ovat ranskalaiset. Ne jalassa ainakin voin hetken kuvitella liikkuvani Compiègnen metsässä (jossa Napoleonilla oli aikanaan tapana siirtyä kaupungissa sijaitsevasta linnasta metsästämään ja jossa kaupungissa Coco Chanel on myös asunut)  ja siten tyydyttää kaukokaipuutani maisemiin, jotka ovat tulleet parin vuosikymmenen aikana minulle niin läheisiksi.

Matkahaaveilut sikseen ja voisin lähteä vielä hetkeksi ulos ihan supisuomalaisesti haravoimaan kotipihalta lehtiä. Onkin muuten kiva, että nämäkin arkiset liikuntahetket on virallisesti todettu vallan hyödyllisiksi - saappaat jalassa tai ilman!

Ja näistä omista kuvistani sen verran, että ne on ottanut tyttäreni, kun käytiin ulkoilemassa eräänä viileänä syysaamuna. Oli mukavaa varsinkin, kun lapsenlapsi oli mukana ja saatin mummokin vähän nauramaan. 

Olisi muuten kiva tietää, onko teissä sellaisia, jotka olisivat kiinnostuneita lukemaan joskus tällaisia "päivän asu" juttuja? Nyt, kun olen tämän oman lasikattoni murtanut ja näyttänyt kuvia minkä näköinen mrs60something oikeasti on, voisin jopa joskus tällaisiakin juttuja kirjoittaa. Laittakaahan kommentteja tulemaan joko täällä tai instagramissani.

 

This post is about my new boots from Aigle and I bought them from Finnish store Kapteenska in Helsinki.  I wear  these boots when I am walking in woods in the country or by the riverside in the city of Oulu taking photos.

 * Aiglen saappaista on saatu alennusta näkyvyyttä vastaan

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kyllä vain! Elämään mahtuu niin monenlaista, josta on tai olisi kiva kirjoittaa. Koti ja perhe ovat minulla keskiössä. Sisustaminen on ikiaikainen harrastus ja virkauran jälkeen olen myös opiskellut sisustussuunnittelua. Unelmointi, tulevaisuusorientaatio sekä ilo pienistä hetkistä luonnossa tai matkoilla tai ihan vain tuossa kotisohvalla, ne tuottavat mielihyvää ja hyvinvointia. Olen oululainen, mutta vietän aikaa myös vapaa-ajan paikassamme Koillismaalla. Kaipaan hetkiä omassa sielunmaisemassani, joka minulla on synnyisseudullani Etelä-Pohjanmaalla. Jos en eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska. Olen ollut bloggaajana vuodesta 2016. Aiemmat kirjoitukseni löytyvät osoitteista https://mrs60something.blogspot.fi ja https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something Voit seurata minua facebookissa ja instagramissa @mrs60something tai #mrs60something Tervetuloa seuraajakseni!  

Yhteistyöasioissa tavoitat minut osoitteesta mrs60somehing@gmail.com 

Blogiarkisto