Kirjoitukset avainsanalla #taulu

Taulu ja taulun paikka. Tämän jutun sai aikaiseksi pieni taiteilija Juhani Melenderin taulu, joka siirtyi kotiimme Kokkolasta jo alkusyksystä. Palaan taulun alkuperään vielä myöhemmin. Ensin taulu ajelehti erittäin sekaisessa työhuoneessani, kun en oikein tiennyt mitä sille pitäisi tehdä ja mihin laittaa. Rohkenen veikata, että muillekin on joskus käynyt niin, että ennalta suunnittelematta hyvin intuitiivisesti hankkii jotain, joka jää odottamaan ns oikeaa aikaa sille miten ottaa käyttöön. Taulun käyttöön ottoa jarrutti se, että en vain tiennyt uusinko alkuperäisen kehyksen vai en. Myös hieman mietitytti, miten sen vahva oranssi väri asettuisi muuhun ympäristöön. Joka oli syksyllä jokseenkin eri näköinen väritykseltään kuin nyt kuvista näkyy. Ja mikä olisi taulun oikea paikka? 

Aluksi kotimme tauluista sen verran, että kodissamme on aina ollut jotain tauluja seinällä. Taulut, taide samoin kuin luonto tuovat valtavasti mielihyvää ja hyvää oloa. Alkujaan varsinkin erilaisia julisteista tehtyjä, lastenkin piirustuksia tai vesiväritöitä oli kodin seinillä. Nyt on aika, jolloin monien erilaisten vaiheiden jälkeen on kehittynyt nykyinen olohuoneen iso tauluseinä. Ennen joulua saimme vuosien jälkeen aikaiseksi tauluseinämme kaikkien taulujen laskemisen alemmaksi ja siirtämisen 15 cm toiseen suuntaan. Tämä johti siihen, että tulin vakuuttuneeksi uuden taulun paikasta nimenomaan tälle seinälle. Vaihtoehtoja oli muitakin, jotain epäsovinnaisempaakin, kuten eteiseen nurkkaukseen (tuossa profiilikuvassani muuten näkyy osa eteisnurkkauksesta taustalla) tai makuuhuoneeseenkin ihan omana ratkaisunaan se olisi voinut sopia.

Tuo uusi taulu tarvitsi kehykset ja tässä kohtaa toteutin myös sitä viimevuotista kierrätyksen ideaani, josta kirjoitin edellisessä postauksessani. Vein nimittäin taulu- ja kehysliikkeeseen yhden vanhan pienehkön taulun ja annoin purkaa sen sekä käyttää kaiken mitä siitä tarvittiin uuden taulun kehystämiseen. Melkein otin liikkeestä mukaani pienen taulun vanhan puukehyksen, mutta onneksi ymmärsin olla ottamatta niitä kotiin mukaani. Sitten olisi taas ollut tarpeetonta säilytettävää tai hävitettävää. Onneksi olen nyt tällä karsimisen tiellä. 

Nyt voinkin vain toivoa, että tauluni uusi ilme miellyttäisi myös taulun maalannutta Juhani Melenderiä (@juhani.melender). Hän on taiteilija, joka asuu vaimoineen (Marja-Leena Melender @arleena) ihastuttavassa kodissa Kokkolassa. Sain hyvän ystäväni kanssa mieluisan kutsun käydä heidän kodissaan Kokkolaan tekemämme pienen päiväretkemme aikana loppukesästä. Saimme nauttia taiteesta ja vieraanvaraisuudesta, joka jäi mieliin ikuisesti. Ja tämä kaunis taulu on pysyvä muisto käynnistämme. Kiitos Juhani ja Marja-Leena!

Juhani Melenderin taulu on nyt vähän niin kuin pisteenä iin päällä täällä olohuoneessamme. Jotenkin tauluseinä odotti tätä täydennystä. Tänne se kuului ja nimenomaan tuolla kehyksellä. Se sopii tosi ihanasti olohuoneen värimaailmaan. Ja se myös täydentää tyylillisesti tosi hienosti tuota taulun alla olevaa edesmenneen lapsuus- ja nuoruusvuosien ystäväni taiteilija Tiina Enon olevaa pienintä kodissamme olevista hänen töistä.

Sivumennen sanoen olohuoneessa on nyt hieman välivaihe sisustamisen osalta. Joulun jälkeen siirsin tuon kodin "ajelehtivan" kalustetason/pöydän tilapäisesti ikkunan eteen kirjastohuoneesta ja puolestaan siirsin siitä Artekin tarjoiluvaunun kirjastoon. Kevään aikana tulee vielä muutos esimerkiksi verhoihin. Eiköhän palata sitten myöhemmin asiaan, kun kevään valo helpottaa myös kuvien ottamista.

Tämä uusi taulu symboloi jotenkin sitä, miten jokin ja mikä tahansa uusi asia, tullakseen kotiin, osaksi elämääsi tai jopa sinua, ottaa aikaa. Oikeastaan vanhanaikainen ilmaisu "ottaanttuu" on oikeastaan hyvä. Että miten tuohon tauluun "ottaannuin". Se oli sitten syksyn mittainen prosessi. Taulu jäi pölyyttymään kuukausiksi, mutta nyt pölyt on pyyhitty ja taulu on paikoillaan. Sen hankkiessani tiesin intuitiivisesti, että se kuuluu kotiimme. Niin kuin kuuluukin.

 Tämän taulujutun myötä ihanaa tammikuun jatkoa sinulle!

Art is amazing and also during decades changing thing at our house. This time we have a new small painting at our wall in living room. Post is about this change.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kyllä vain! Elämään mahtuu niin monenlaista, josta on tai olisi kiva kirjoittaa. Koti ja perhe ovat minulla keskiössä. Sisustaminen on ikiaikainen harrastus ja virkauran jälkeen olen myös opiskellut sisustussuunnittelua. Unelmointi, tulevaisuusorientaatio sekä ilo pienistä hetkistä luonnossa tai matkoilla tai ihan vain tuossa kotisohvalla, ne tuottavat mielihyvää ja hyvinvointia. Olen oululainen, mutta vietän aikaa myös vapaa-ajan paikassamme Koillismaalla. Kaipaan hetkiä omassa sielunmaisemassani, joka minulla on synnyisseudullani Etelä-Pohjanmaalla. Jos en eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska. Olen ollut bloggaajana vuodesta 2016. Aiemmat kirjoitukseni löytyvät osoitteista https://mrs60something.blogspot.fi ja https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something Voit seurata minua facebookissa ja instagramissa @mrs60something tai #mrs60something Tervetuloa seuraajakseni!  

Yhteistyöasioissa tavoitat minut osoitteesta mrs60something@gmail.com

Blogiarkisto