Taisin aiemmassa kirjoituksessani, jossa esittelin kolmea erilaista joulupöytää, muistella resepteistä aiemminkin julkaisemaani marinoitujen kasvisten reseptiä. Nyt te uudetkin lukijat sitten pääsette sen lukemaan. Olen sen aikanaan löytänyt Femina -lehdestä. 

Ruokaan tarvitaan

- 1 kukkakaali

- 1 iso kesäkurpitsa

- 1 vihreä paprika

- 1 iso keltasipuli tai nippu salottisipuleita

- 1 vihreä chili (jota itse en pysty syömään, enkä lisää tähän ruokaan)

- kymmenen mustapippuria

- 3 laakerinlehteä

Liemeen

- 1 dl valkoviinietikkaa

- 2 dl vettä

 - 3 dl sokeria (taisin käyttää vähemmän, kun en pidä niin sokerisesta mausta)

- 1 rkl suolaa

Ohje:

Huuhdo ja pilko / jaa kukkakaali pieniin osiin. Pilko kesäkurpitsa, paprika, salottisipuli ja chili keskenään suunnilleen saman kokoisiin paloihin. Laita ne kaikki n. 2 litran kokoiseen lasipurkkiin ja lisää mustapippurit sekä laakerinlehdet joukkoon. Minä käytin tällä kertaa ihan tavallista lasimaljaa, jonka päälle laitoin muovikelmun. Kannellinen lasipurkki olisi paras.

Kiehauta valkoviinietikka, vesi ja sokeri liemeksi ja kaada jäähtynyt liemi kasvisten päälle. Liemi peittää juuri ja juuri kasvikset, mutta kasvikset "kutistuvat" marinoitumisen aikana, joten nesteen määrää ei tarvitse lisätä. Vie purkki kylmään; jääkaappiin tai kylmähuoneeseen / kellariin. Marinoitumiseen on hyvä varata joitakin päiviä ja kasvikset säilyvät liemessä säilytettynä noin kuukauden ajan. 

Tämä kasvislisäke on hyvää sellaisenaan täydentämään muita joulupöydän tarjottavia, mutta se sopii myös alkupalaksi esimerkiksi salaattipedillä. Ja sopiihan se oikein hyvin milloin vain muihinkin juhlaviin tai arkisempiinkin aterioihin lisäkkeeksi.

Toivottavasti sait tästä yhden uuden vaihtoehdon lisättäväksi joulupöytääsi. Hauskaa Jouluun valmistautumisen aikaa!

This Swedish recipe rather old and I have made these marinated vegetables to Christmas dinner table already many years. It's something new also to other dinners anytime.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kyllä vain! Elämään mahtuu niin monenlaista, josta on tai olisi kiva kirjoittaa. Koti ja perhe ovat minulla keskiössä. Sisustaminen on ikiaikainen harrastus ja virkauran jälkeen olen myös opiskellut sisustussuunnittelua. Unelmointi, tulevaisuusorientaatio sekä ilo pienistä hetkistä luonnossa tai matkoilla tai ihan vain tuossa kotisohvalla, ne tuottavat mielihyvää ja hyvinvointia. Olen oululainen, mutta vietän aikaa myös vapaa-ajan paikassamme Koillismaalla. Kaipaan hetkiä omassa sielunmaisemassani, joka minulla on synnyisseudullani Etelä-Pohjanmaalla. Jos en eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska. Olen ollut bloggaajana vuodesta 2016. Aiemmat kirjoitukseni löytyvät osoitteista https://mrs60something.blogspot.fi ja https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something Voit seurata minua facebookissa ja instagramissa @mrs60something tai #mrs60something Tervetuloa seuraajakseni!  

Yhteistyöasioissa tavoitat minut osoitteesta mrs60something@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto