Kun viimeksi kirjoittelin muutamasta konsertti sekä kirjallisesta tapahtumasta, nyt on aika olla vain ihan kotosalla. No, tällainen sunnuntaipäivä, silloin kun on vain ihan itsekseen kotosalla, antaa jonkinlaisen vapauden tunteen, kun tekee mitä tahtoo ja milloin tahtoo.

Eilenhän oli vuoden harmain päivä tai olikohan jo perjantaina. Joka tapauksessa sattuipa niin, että ihan piti paikkansa tuo harmaus. Tosin onhan meillä lunta tullut tänne Ouluun eikä sitten kaikki ole sulanut pois, vaikka oli eilenkin todella märkä keli. Kävin hieman asioilla kaupungilla todetakseni, että kyllä oli paljon väkeä liikkeellä ja niin taisi olla joulutohina alkanut kaupoissa. Kävin ottamassa hieman kuviakin ulkona Oulujoen rannalla, mutta ei tullut mitään julkistettavaa tällä kertaa.

Tänään, käytyäni aamupäivällä salilla, jatkoin sitä mitä eilen aloitin. Nimittäin kodinhoitohuonetta siivotessa (juu, taisin siivouksesta mainitakin edellisessä kirjoituksessa) kaivoin esille tuon ison kranssin ja aloin siihen sommitella koristeita. Viime vuonna se oli ulko-ovessa ja nyt nostin sen keittiön kattoon roikkumaan. En todellakaan muista miksi kattoon juuri tuohon paikkaan on aikanaan laitettu koukku, mutta hyvä se on ollut siinä olemassa kerran vuodessa. Siihen olen ripustanut useimpina jouluina jonkun "härpäkkeen" joulun ajaksi. Vanhoissa joulua edeltävissä kirjoituksissani aiemmilta vuosilta saattaisi löytyä kuvia. En nyt lähde niitä juttuja hakemaan, kun tuli vaihdettua tätä blogialustaa eikä juttuja ole tälle alustalle kytketty suoraan. Siinäpä olisi yksi tehtävä jollekin tekniselle tukihenkiöllle!

Tällä kertaa etsin esille piparkakkumuotit ja kiinnitin niistä pienimmät kranssiin. Lisäksi pari vanhaa koristekanelia siihen kiinnitin (olivat aikanaan jossain joulukoristeessa ja minähän niitä olen säilyttänyt kodinhoitohuoneen kaapissa). Lisäksi löysin parikin pussia aitoja kaneleita, jotka tuoksuvat niin ihanalle. Kiinnitin niistäkin muutaman koristekanelien seuraksi kranssiin. Toivottavasti ne tuovat jouluista tuoksua keittiöön.

Muutoin en vielä ole isommin jouluisiin tunnelmiin siitynyt. Joululauluja en osaa alkaa kuunnella vielä marraskuussa. Joskin kauniitahan ne ovat ja kaivoinkin autoon vietäväksi muutaman ikisuosikkilevyn ; Michael Buble, Beatles ja amerikkalaisilta perheystäviltä saatu joululevy. Autossa on sitten kiva soittaa niitä taustamusiikkina. Saa kuunnella sitä mitä haluaa :)

Kovasti vielä houkuttelisi käydä vähän ulkoilemassa, vaikka semmoinen pyryn tapainen on juuri nyt menossa tästä yli ja ohi. Taitaa olla tiedossa lisää lämpimiä ilmoja ja loskaistakin säätä.

Että tämmöisissä tunnelmissa sunnuntaipäivää tässä vietän, ihan on leppoisaa. 

Oikein mukavaa marraskuun jatkoa sinullekin!

This weekend started as grey as the weather ever can be. The most grey day of the year was on Friday they say. I have been starting slowly to think of Christmas. My first decoration is ready with some details like small ginger bread / cookie cutters and cinnamons. However no Christmas Carrols for me please, not yet. And certainly not Christmas tree to our house in November. So, it's November - make it a good one to you!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kyllä vain! Elämään mahtuu niin monenlaista, josta on tai olisi kiva kirjoittaa. Koti ja perhe ovat minulla keskiössä. Sisustaminen on ikiaikainen harrastus ja virkauran jälkeen olen myös opiskellut sisustussuunnittelua. Unelmointi, tulevaisuusorientaatio sekä ilo pienistä hetkistä luonnossa tai matkoilla tai ihan vain tuossa kotisohvalla, ne tuottavat mielihyvää ja hyvinvointia. Olen oululainen, mutta vietän aikaa myös vapaa-ajan paikassamme Koillismaalla. Kaipaan hetkiä omassa sielunmaisemassani, joka minulla on synnyisseudullani Etelä-Pohjanmaalla. Jos en eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska. Olen ollut bloggaajana vuodesta 2016. Aiemmat kirjoitukseni löytyvät osoitteista https://mrs60something.blogspot.fi ja https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something Voit seurata minua facebookissa ja instagramissa @mrs60something tai #mrs60something Tervetuloa seuraajakseni!  

Yhteistyöasioissa tavoitat minut osoitteesta mrs60something@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto