Oli niin virkistävää käydä näin joulukuun alussa Helsingin keskustassa ja nähdä miten jouluiset valot on viritetty kaikkialle ja se jos mikä tuo omaa erityistä tunnelmaa. Mutta, mutta on myös muuta, joka toi minulle nimenomaan rauhaa ihan ydinkeskustan läheisyydessä. 

Olen muutaman kerran tänä syksynä käynyt lounaalla aivan ihastuttavassa paikassa Kruunuhaassa suurkirkon takana Kansallisarkiston ruokalassa. Tähän on ollut syynä puolison tekemä tutkimus arkiston syövereissä. Minä puolestani olen siellä käydessä päässyt näkemään ja kokemaan tuon historiallisen ympäristön sanoisinko parhaita puolia. Tällä reissulla kävimme yhtenä aamuna siellä kahvilla ja nyt oli kamerakin mukanani.

Rakastan näkymiä kattojen ylle. Sanotaan se heti aluksi. Ja aivan ihana mahdollisuus siihen on ruokaillessa ja tuon ruokalan sisäänkäynnin yhteydessä olevalla terassilla. Katsot mihin suuntaan vain, näet (ainakin minut) lumoavia näkymiä. 

Tällä reissulla oli aivan ihanaa, kun läheinen ystävä oli myös käymässä kaupungissa samaan aikaan. Mehän sitten kierrettiin katsomassa Stockmannin ja Vepsäläisen yltäkylläisiä joulukoristeita ja kierreltiin muutenkin kaupungilla. Tämän reissun erityismaininnan ihastelun kohteena saa minulta Mujin avattu liike Kampin kolmannessa kerroksessa. Ei niinkään se tavaranpaljous ole se juttu, vaan pikemminkin minulle kaunis ja rauhallinen näkymä, joka on kaikkialla liikkeessä. Japanilaisuus on niin samanhenkistä kuin meidän suomalaisten arvostama luonnollisuus ja vaatimattomuus. Oli kiva nähdä Mujissa ideoita muun muassa säilytykseen ja nähdä yleisilmeen samanhenkisyys verrattuna Artekin tai Tren liikkeisiin, joissa myös kävimme. Jotain niin samaa ja silti niin erilaista. 

Jotenkin minulle sopii Joulua edeltävään aikaan tällainen kaksitahoisuus; tuttuus ja uusi sekä erityisesti rauha ja valomeri.   Silloin, kun olet ystävän kanssa liikkeellä, voi tulla se hetki, jolloin päätätte tehdä jotain poikkeavaa kesken kaupungilla kiertelyn. Ihasteltuamme Café Kappelin kutsuvia valoja, menimme sinne istumaan hetkeksi, nostimme maljan ystävyydelle ja nimenomaan naisille ja myös äitiydelle. Kiitokselle on paikkansa. 

Kulunut viikko täydentyi ihan parhaalla tavalla, kun sai nähdä lastenperheitä ja lapsenlapsia ja vielä itsenäisyyspäivänä pääsin yhden pienokaisen kanssa tekemään joulupipareita. Ihania muistoja taas täynnä uuteen viikkoon. Toivottavasti sinäkin löydät rauhallisia näkymiä ja voit iloita myös jouluisista valoista ympärilläsi. Valoisia joulun odotuksen päiviä tulevaan viikkoon toivottelen!

It was a lovely week in Helsinki. I saw beautiful and peaceful sceneries above the city roofs and was walking through the city with a dear friend. After that I love to be at home and start to do Christmas preparations. I wish you a lovely week too! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kyllä vain! Elämään mahtuu niin monenlaista, josta on tai olisi kiva kirjoittaa. Koti ja perhe ovat minulla keskiössä. Sisustaminen on ikiaikainen harrastus ja virkauran jälkeen olen myös opiskellut sisustussuunnittelua. Unelmointi, tulevaisuusorientaatio sekä ilo pienistä hetkistä luonnossa tai matkoilla tai ihan vain tuossa kotisohvalla, ne tuottavat mielihyvää ja hyvinvointia. Olen oululainen, mutta vietän aikaa myös vapaa-ajan paikassamme Koillismaalla. Kaipaan hetkiä omassa sielunmaisemassani, joka minulla on synnyisseudullani Etelä-Pohjanmaalla. Jos en eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska. Olen ollut bloggaajana vuodesta 2016. Aiemmat kirjoitukseni löytyvät osoitteista https://mrs60something.blogspot.fi ja https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something Voit seurata minua facebookissa ja instagramissa @mrs60something tai #mrs60something Tervetuloa seuraajakseni!  

Yhteistyöasioissa tavoitat minut osoitteesta mrs60somehing@gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto