Ei se aina helppoa ole, eläminen suomalaisena introverttina ulkomailla. Introverttiudesta(ni) kirjoitin pari vuotta sitten näin. Allekirjoitan.

Aina iltapäivisin kansainvälisen koulun aula suorastaan kihisee niitä toisia, ekstroverttejä äitejä, jotka ovat tulleet hakemaan lapsiaan koulusta. Eläväisiä italialaisia, puheliaita amerikkalaisia, hollantilaisia, intialaisia, espanjalaisia, ruotsalaisia, joilla on sana hallussaan. Siellä minäkin sitten pyörin. Välillä on parempia päiviä, niitä joina jaksaa osallistua small talkiin. Välillä ei taas jaksaisi sitten millään. Ja kun hiljaakaan ei saisi olla, ettei luulla aivan hölmöksi.

Maanantaina sain makean muistutuksen omasta tuppisuisuudestani. Lukupiiriin osallistuminen on kiinnostellut minua jo vuosia. Nyt sellainen tuli tarjottimelle poikien koulun kautta, joten ilmoittauduin. Meitä äitejä oli ensimmäisellä kokoontumiskerralla kymmenkunta, ja oma roolini kävi selväksi heti ensi minuuteilla: tuttu tarkkailijan rooli. Jos lukupiirissä käsiteltävän kirjan aiheena on Miten rentoudut vanhempana ja annat lastesi oppia virheitten kautta?, voi kenties jo arvata, että korsikalainen ja amerikkalainen kyllä huolehtivat puhumisesta koko nelikymmenminuuttisen.

Lukupiirin vetäjä (koulun karismaattinen rehtori, moniko (muu) lie tullut paikalle hänen takiaan) tuntui olevan tilanteen tasalla, sillä viime minuutilla hän antoi meille kotitehtävän: ensi kerraksi meistä jokainen miettii valmiiksi oman puheenvuoronsa.

Introvertti on hyvä ja miettii nyt kaikessa rauhassa mielipiteensä ja sanoo sen sitten viikon päästä omalla vuorollaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

Murehtija muutti Saksan Hampuriin toistamiseen kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa perheineen miehen työkomennuksen johdosta. Blogissa harrastelijakirjoittaja tutkailee uusia ympyröitä ja opettelee kirjoittamista, freelance-kielenkääntäjä tekee etätöitä, lukija voimaantuu kirjallisuudesta ja äiti ihmettelee lastensa koulunkäyntiä vieraskielisessä koulussa.

Murehtija nyt myös Facebookissa.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat