Miljoonakaupungissa asumisen parhaita puolia on, että tekemisen puutteesta ei tarvitse kärsiä. Jossain päin tapahtuu koko ajan. Itse olen kiinnostunut kulttuuritapahtumista, ja niitä(kin) täällä Hampurissa piisaa.

Kaupunkikulttuurin puolelta kannattaa mainita kesäkauden katujuhlat. Elävää musiikkia, tanssia, ruoka- ja juomakojuja, kirppistelyä, akrobatiaa, sirkusta… Ja paljon väkeä, vauvasta vaariin. Ja ihan parasta: kahden viikon päästä omalla kadunpätkällämme on omansa!

Lehtitalo Gruner+Jahrin tiloissa on parhaillaan avoinna Maailman parhaat lehtikuvat -näyttely. Näyttely on ravisuttava.

Minulla oli aikaa tutustua kuviin rauhassa pojan ollessa Suomi-koulussa. Se oli rankka puolitoistatuntinen Murehtijalle.

En tiennyt, että Kamerunissa nuorten tyttöjen rintoja silitetään tai kaulitaan kuumilla kivillä, jotta ne eivät kasvaisi. Jotta tytöt säästyisivät seksuaaliselta häirinnältä.

Sen tiesin, että maapallomme on hukkumaisillaan jätteeseen ja että eläinlajeja kuolee sukupuuttoon.

Siitä, että Myanmarissa on käynnissä etninen puhdistus buddhalaisten toimesta, olin saattanut kuulla, mutta missä mittakaavassa – sekin selvisi minulle tuon puolitoistatuntisen aikana.

Elämme keskellä informaatiotulvaa. Jopa hätkähdyttävimmät uutiset – ja uutiskuvat – unohtuvat nopeasti uusien raivatessa tietä. Näyttelyssä pysähdytään kuvien äärelle, luetaan näyttelytekstit, upotaan teemoihin. Sisäistetään järjettömyys. World Press Photo -valokuvakilpailun parhaimmistosta suurin osa on karua katsottavaa.

Hampurissa eri etniset ryhmät tuntuvat elävän sulassa sovussa keskenään. Viikonloppuna kaupungissa saattoi kuka tahansa vierailla esimerkiksi japanilaisessa teeseremoniassa tai buddhalaisten vesak-juhlassa.

Värikäs, monipuolinen, suvaitseva, herkullinen – sellainen(kin) Hampuri on. Seuraava junassa kuultu keskustelunpätkä kertoo kaiken:

–”Ich dachte Hamburg ist Beatles.” –”Nö, Hamburg ist alles.

Hampuri on vähän kaikkea.

*

! World Press Photo -valokuvakilpailun kiertävä näyttely saapuu myös Suomeen. Kuvat ovat nähtävänä Helsingin Sanomatalossa 24. elokuuta - 13. syyskuuta välisenä aikana.

Kommentit (0)

Seuraa 

Murehtija muutti Saksan Hampuriin toistamiseen kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa perheineen miehen työkomennuksen johdosta. Blogissa harrastelijakirjoittaja tutkailee uusia ympyröitä ja opettelee kirjoittamista, freelance-kielenkääntäjä tekee etätöitä, lukija voimaantuu kirjallisuudesta ja äiti ihmettelee lastensa koulunkäyntiä vieraskielisessä koulussa.

Murehtija nyt myös Facebookissa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat