Oletko joskus kysynyt lapseltasi, mitä äiti tai isä tekee työkseen tai puuhaa noin ylipäätään? Meillä tuo kysymys esitettiin aikanaan "vauvakirjan" täyttämisen yhteydessä. Yhdellä kirjan aukeamalla oli täytettävä haastattelulomake.

Mitä äiti siis tekee?

"Äiti tekee listoja."

No näin on!

Kynä ja paperi kulkevat aina mukanani. En pärjäisi ilman listojani tai paperista kalenteriani. (Tässä asiassa digitalisaatio ei ole tavoittanut minua, koska juoksen sitä karkuun.)

Ilman listojani en takuulla selviäisi omista metatöistäni. Tällä viikolla niitä taas riittää, koska a) lapsilla loma b) itsellä ei lomaa. ("Ai niin, mä olen sitten ton ja ton viikon työmatkalla. Ja ton.")

Tämän viikon listalle ovat päätyneet mm.

 

 

Metatyö tähtää arjen sujumiseen ja lasten asioiden rullaamiseen, joten ihmekös tuo, jos siinä hötäkässä unohtaa välillä oman itsensä. Eilen lukitsin itseni ulos kodistani. Vielä en kuitenkaan listaa:

- avaimet.

Senkin varmaan joskus teen.

Murheitakin voi muuten listata – ja ruksia niitä sitten pois yksi kerrallaan.

 

P.S. Luultavasti olen tässäkin asiassa väärillä jäljillä, niin kuin usein olen. Pojalta nimittäin luikahti taas viisaus. Toisinaan hänkin tuskailee, että kun niin paljon pitäisi ehtiä. Pelastaa maailma ilmastonmuutokselta, muun muassa. Ehdotin, että hänkin voisi listata asioitaan ja ottaa sillä tavoin tilanne haltuun. Väärin.

"Äiti, kun mä ajattelen just niin, ettei kaikkea tarttis koko ajan pyöritellä mielessä."

Point taken.

Kommentit (2)

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015

Ai että sulla on viisas poika! Mutta "listafriikkiyden" tunnistan kyllä itsestänikin... Helpottaa kiireessä, kun ei tarvitse muistella, että mitä pitikään muistaa - katsoo vain listasta! :D

Seuraa 

Murehtija muutti Saksan Hampuriin toistamiseen kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa perheineen miehen työkomennuksen johdosta. Blogissa harrastelijakirjoittaja tutkailee uusia ympyröitä ja opettelee kirjoittamista, freelance-kielenkääntäjä tekee etätöitä, lukija voimaantuu kirjallisuudesta ja äiti ihmettelee lastensa koulunkäyntiä vieraskielisessä koulussa.

Murehtija nyt myös Facebookissa.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat