Kirjoitin pari postausta unelmieni kodista. Mutta millainen on minuuteni kehikko? Jos näkisinkin kehoni kotinani, millainen olisi silloin unelmieni koti?

Yksi tärkeimpiä piirteitä ovat mahdollisimman suuret ikkunat, joista näkyy mahdollisimman kauas. Silloin ei tuijotella pelkkiä kotinurkkia, kuulostella omia tunkkaisia ajatuksia, vaan huomataan: "Tuollaistakin on!" Mielipidettä maailmasta ei muodosteta pelkkiin omiin pieniin ympyröihin nojaten.

Taloa siivotaan ja tuuletetaan mahdollisimman usein, jotta romuhuone pysyy mahdollisimman tyhjänä. Silloin huoneeseen ei pääse kasautumaan ikäviä ajatuksia ja sanoja, eivätkä ne purskahtele ulos riidan tuoksinassa.

Eteinen on kodin käyntikortti, sanotaan. Se, mitä asunnosta ensin nähdään. Huolehditaan siis tarpeeksi itsestä. Ei aseteta muiden tarpeita omien edelle vaan muistetaan huolehtia myös omasta hyvinvoinnista.

Kommentit (2)

Seuraa 

Murehtija muutti Saksan Hampuriin toistamiseen kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa perheineen miehen työkomennuksen johdosta. Blogissa harrastelijakirjoittaja tutkailee uusia ympyröitä ja opettelee kirjoittamista, freelance-kielenkääntäjä tekee etätöitä, lukija voimaantuu kirjallisuudesta ja äiti ihmettelee lastensa koulunkäyntiä vieraskielisessä koulussa.

Murehtija nyt myös Facebookissa.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat