Fiksu veljenpoikani kysyi minulta äskettäin, miten se Pythagoraan lause taas menikään. Olikos se a2+ b2 = c2? (On se. Tiedän, koska googletin asian.)

"Öö… No tota…" vastasin. Siinä ihmetellessäni poika oli jo ratkaissut ongelmansa eikä enää tarvinnut apuani. Minä jäin miettimään. Herra Pythagoras on vanhoja tuttujani, sen tiedän.

Tietokoneen muistia voi järjestellä ja turhia ohjelmia poistaa. Voisipa pääkoppaakin jotenkin organisoida! Olisihan se kiva muistaa ihan olennaisiakin asioita sen sijaan, että päässä vilisee kaikenlaista ryönää, kuten yskänpastillimainoksen sanat 70-luvulta tai äitini vanhan Toyota Corollan rekisterinumero 80-luvulta.

Ehkä ei niin yllättäen omaan päähäni on jäänyt lähinnä monilta kieltenopettajilta saatuja tärkeitä oppeja, esimerkiksi se, että ruotsin 'kaka söker maka' on yhtä kuin 'kakku etsii puolisoa' (tai sitten ei).

Osaan myös lähteä Norjassa äkisti hammaspesulle: "Jeg må gå nå og pusse tennene!"

Latinakin sujuu: Sicilia est insula magna. Ibi est Aetna. Ecce vinea. Uvae sunt iucundae. Rimpsu on latinan alkeisoppikirjan ensimmäiseltä sivulta. Sillä ei latinan yo-kokeeseen mentäisi, minkä senkin joskus tein.

Kertausko se on opintojen äiti? Ehkä kannattaa jatkossakin kuulustella lasten läksyjä. Pian on alakoulu tuplattuna – tuota pikaa päästään Pythagoraaseen.

Kommentit (3)

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015

Tämä kirjoituksesi kyllä osui ja upposi. Kaikkea turhaa sitä muistaakin: vanhat 1990-luvun hittibiisien sanat, juuri nuo vanhat mainosrallatukset... Saksan tunneilta on jäänyt mieleen lähinnä Ich habe sauerkraut in meinen lederhosen, minulla on hapankaalia nahkahousuissani. Niin hyödyllistä! Jaan hauskan postauksesi KK:n Facebookissa tänään. :) Terkuin Eveliina KK:sta

Seuraa 

Murehtija muutti Saksan Hampuriin toistamiseen kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa perheineen miehen työkomennuksen johdosta. Blogissa harrastelijakirjoittaja tutkailee uusia ympyröitä ja opettelee kirjoittamista, freelance-kielenkääntäjä tekee etätöitä, lukija voimaantuu kirjallisuudesta ja äiti ihmettelee lastensa koulunkäyntiä vieraskielisessä koulussa.

Murehtija nyt myös Facebookissa.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat