Saaressa oli tänään "halkopäivä". Käytännössä ehkä se kuuluisa "jalkapäivä" yhdistettynä intensiiviseen vatsa-selkätreeniin. Hyötyliikuntaa sekä kropalle että mielelle. Aurinko paistoi ja raitis talvi-ilma tuntui koko kehossa. Halkoja hakatessa tuntui kuin palaisi jonnekin esi-isien juurille tekemään sitä, mihin ihmisen keho on luotu. Halkojen hakkaamisen filosofiasta on kirjoitettu kirjojakin, eikä syyttä. Ennen halko-vaihetta prosessiin kuului toki muutakin. Nostin raskaita pöllejä kottikärryihin, työnsin ylämäessä ne mökille ja hain aina uuden kärryllisen. Alamäessä hölkkä palautti hetkeksi. Roudaus tuntui niin käsivarsissa, selässä kuin jaloissakin. Päälläni oli oranssi, liian suuri metsurin takki, vanhat työhousut ja sininen pipo. Välillä vedimme mieheni kanssa kottikärryjä köyden avulla. Mitäpä sitä muuta lauantai-illan huumassa. Autiolla saarella niinkuin kyntömiehet pellolla. Sain palautetta pipostani, että nuttura pipon sisällä näytin Simpsoneiden Margelta. Jäin pohtimaan, olivatkohan viime syksynä vastaavanlaisena halkopäivänä vastaan tulleet sienestäjät samaa mieltä.

Halkopäivän jälkeen sauna on erityisen täydellinen kokemus. Mökkisauna ja merisuola-hunaja-kuorinta on täysin ylellisen kylpyläkokemuksen veroinen nautinto. Astuin höyryävänä ulos vilvoittelemaan ja totesin, että on ihan hyvä, että tästä saunasta puuttuu tähtikuvio-led-valaisimet katosta. Tähdet voidaan käydä ihailemassa hyvin täällä pimeässä yössäkin. Tässä kuntokeskuksessa on valkoisten frotee-tohveleiden sijaan tarjolla vain villasukkia ja uintiveden lämpötilaan ei voida vaikuttaa. Syvä uni hiljaisuudessa on kuitenkin taattu.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Meri, luonto ja mökkeily. Niistä saan energiani ja niistä haluan kertoa myös sinulle. Jaan havaintojani saaresta tämän blogin kautta ja pohdin myös mökkeilyyn liittyvää filosofiaa monestakin näkökulmasta. Toivottavasti varsinkin saari-elämästä, mökkeilystä ja luonnon "wellness-tarjonnasta" kiinnostuneille voin blogin kautta tarjota vinkkejä, ideoita ja ajatuksia.