Kevät on mökkiläisten parasta aikaa! Kesämökkeilijät aloittelevat kautta jo aikaisin talvella haaveilemalla, suunnittelemalla, valokuvia fiilistellen ja unelmoiden. Varsinkin saarimökkeilijät jännittävät joka vuosi jäätilanteita, milloin saareen taas pääsee, jos julkisia kulkuneuvoja ei ole saatavilla. Haaveillaan pihoista, remonteista ja hankinnoista. Mitä kasveja istuttaisin tänä vuonna? Millainen uusi grilli? Pitäisikö terassi käsitellä? Tarvitseeko huussi remonttia? Ympäri vuoden mökkeileville talvi on hyvää aikaa tehdä sisätiloissa rästihommia, joita ei haluta tehdä kuumimpaan heinäkuun aikaan. Meidän mökillä on ollut mahdollisuus tuunailla läpi vuoden, mikä onkin ollut hauskaa ja palkitsevaa. Toki uutta puuhailtavaa tulee keksittyä aina, joten usein heinäkuullekin riittää hommia. Näin kevättalvella on mahdollisuus tutkia mökin sisätiloja remontti-mielessä, kun piha on ehkä vielä lumen peitossa tai ainakaan rikkaruohojen kitkentää ei vielä ole ohjelmassa.

Päätin koota tähän meidän mökillä tehtyjä remonttihommia ja tarjota toivottavasti ideoita ja niksejä muillekin remontoijille. Meillä tehdään mökillä remontteja pienen budjetin filosofialla. Näin ollen tässäkin esitellyt ideat ovat maanläheisiä ja toteutettu sillä ajatuksella, että miten saisimme ilmettä uudenlaiseksi pienelläkin satsauksella. Aloitetaan mökin saunatilojen pukuhuoneesta, jossa yksi entrattava kohde oli perinteinen sähkömittari. Meidän perheen "ristomattiratia" suunnitteli kehikon mittarin ympärille, jolloin saatiin yleis-ilmettä muutettua siistimmäksi.

Seinät ovat pukuhuoneessa 1980-luvun paneeleilla entisen omistajan koristelemat, ja niitä emme ole vielä päässeet maalaamaan ainakaan toistaiseksi. Hyvä kysymys onkin, kannattaako kaikkea sutia heti valkoiseksi, vai pohtia hetken? Pinta on vain kerran alkuperäisen puun värinen ja maalauksen jälkeen se on ikuisesti sitten maalattu. Sen vuoksi on vielä maltettu pitää suti kurissa, ettei hötkyilemällä pilata mitään.

Pukuhuoneesta puuttui hylly. Varastossa lymyillyt, äidin tekemä vanha CD-hylly sai uuden ilmeen ja pääsi arvoiseensa käyttöön. Maalasin hyllyn valkoiseksi kalustemaalilla, kiinnitin siihen koukut ja sen jälkeen se oli valmis seinälle. Toimiva ja mielestäni ihan nätti!

Pukuhuoneen ja saunan oven kahvat olivat vanhat, värjäytyneet ja kuluneet. Niihin löytyi metsästä materiaalia ja hiomalla vedin saatiin ainakin persoonallisemmaksi ja yleisilme siistiytyi hintaan 0 eur. Saunan ovi itsessään on myös alkuperäinen 1980-lukulainen, eikä mielestäni ihan kauneimmasta päästä. Sen koristaa nyt kuitenkin toistaiseksi tämä uusi oven kahva, jolloin tunnelma on jo hivenen raikkaampi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Meri, luonto ja mökkeily. Niistä saan energiani ja niistä haluan kertoa myös sinulle. Jaan havaintojani saaresta tämän blogin kautta ja pohdin myös mökkeilyyn liittyvää filosofiaa monestakin näkökulmasta. Toivottavasti varsinkin saari-elämästä, mökkeilystä ja luonnon "wellness-tarjonnasta" kiinnostuneille voin blogin kautta tarjota vinkkejä, ideoita ja ajatuksia.