Vierashuone oli mökin ostettuani ensimmäinen remontin kohde. Syyn voitte arvata "ennen"-kuvasta. Houkutteleeko yöpymään? Seinät oli aiottu tapetoida, mutta olivat jääneet kesken. Ikkunan peitti ulkopuolelta vihreä sääskiverkko, jonka poistin. Bambu-kaihdin on sinänsä nätti, mutta tässä ikkunassa vääränkokoinen. Päädyin aloittamaan seinien maalauksesta. Miksi valitsin maalin tapetin sijasta? Tapettia en tässä vaiheessa halunnut, sillä talon seinät elävät vuodenaikojen mukana jonkin verran, ja muissa tiloissa halkeilleet tapetit kertoivat vinkkiä siitä, että maalaus olisi järkevämpää. Esimerkiksi poikittainen, valkoinen panelointi olisi ollut erittäin mieluinen vaihtoehto. Remonttia oli edessä kuitenkin muuallakin mökissä, joten paneelien roudaaminen saareen veneellä ei juuri tässä vaiheessa houkuttanut. Ehkä myöhemmin?

Vanhat lamput saivat jäädä, mummon tekemä ryijy ja äidin tekemä peili pääsivät seinälle. Peili on tehty vanhoista laudanpätkistä kehystäen. Naulakko oli puunvärinen, kuten moni muukin asia mökissä. Siitä tuli nyt valkoinen.

Lopputuloksena oli raikas huone, jonka sisustamiseen ei haluttu käyttää suurta budjettia, vaan tehdä huoneesta asuinkelpoinen ja viihtyisämpikin omia kalusteita hyödyntämällä.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Meri, luonto ja mökkeily. Niistä saan energiani ja niistä haluan kertoa myös sinulle. Jaan havaintojani saaresta tämän blogin kautta ja pohdin myös mökkeilyyn liittyvää filosofiaa monestakin näkökulmasta. Toivottavasti varsinkin saari-elämästä, mökkeilystä ja luonnon "wellness-tarjonnasta" kiinnostuneille voin blogin kautta tarjota vinkkejä, ideoita ja ajatuksia.