Kun sähköposti kilkattaa kymmenistä Black Friday - osta osta osta! -viesteistä, iskee melkein luonnostaan vastareaktio. Jenkkilästä ympäri maailmaa levinnyt ostohuumaperjantai on vuosi vuodelta näyttävämpi. Ei sillä, etteikö olisi fiksua hyödyntää tarjouksia, jos on esimerkiksi aikeissa ostaa tiskikoneen joka tapauksessa. Alennusmyynneillä kannattaa kuitenkin pitää järki päässä, eikä ostaa vain siksi, kun halvalla saa.

Jos shoppaushammasta kuitenkin tänään kolottaa, vaihtoehtojakin löytyy. Esimerkiksi ekologisen muodin verkkokauppa Weecos on lanseerannut Bright Fridayn, jonka merkeissä he sitoutuvat lahjoittamaan tämän perjantain myynnistä 20% Suomen Luonnonsuojeluliitolle. Weecoksen valikoimiin kuuluu niin monta kiinnostavaa kotimaista merkkiä, että harkitsisin ajoittaa tälle päivälle joululahjaostoksia, jollen olisi henkisesti sitoutunut jo seuraavaan:

Tänään vietetään myös Älä osta mitään -päivää. Itse aion olla tänään näissä joukoissa. On toki helppoa olla ostamatta mitään yhden päivän ajan, mutta taustalla on enemmän se ajatus, että jokainen pysähtyisi miettimään kulutustottumuksiaan. Minä en todellakaan ole kirkkaimman ekologisen kruunun kantaja, vaikka paljon kierrätystä ja kotimaista suosinkin. Siksi tekee ihan hyvää pysähtyä asian äärelle ihan tarkoituksella.  

Sattumalta vielä juuri eilen illalla ovelle koputti tuttu paikallinen maanviljelijä, jonka tilan tuotteita ostan joka vuosi. Kiiltävien uusien kenkien sijaan luksukselta tuntuu se, että syömme tänään illallisella paikallisia punajuuria. Paahdetut punajuuret ja Akaan hunaja ovat parasta mitä tiedän! 

Älä osta mitään -päivän nettisivuilla on huikea lista ehdotuksia, mitä tehdä sen sijaan, että juoksisi Black Friday -huumassa kaupoilla. Ajattelin itse ottaa illan agendalle numerot 7, 54, 61, 74, 108 ja ehkä 111. Olen aina halunnut uuden lempinimen :D Lempinimeni kautta historian voi ajoittaa seuraavasti: lapsuusvuosille Ninnu, opiskelukavereille Ninni ja aikuisiän ystäville ihan vaan Niina. 

Mukavaa viikonloppua! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram