Tuolla parin postauksen takana kirppisvaatteista puhuttaessa kommenttiboxissa heräsi keskustelua kokoasioista. Minkä kokoisena on helppo löytää vaatteita, vai onko se sittenkään painosta kiinni. Itseni kohdalla mittavirheet tulevat lähes poikkeuksetta pituudestani johtuen. Vaikka vaatteen koko olisi kohdillaan, istuvuus voi olla jotain ihan muuta. Tällaisena 179 cm pitkänä voitte varmaan kuvitella, että valmisvaatteet on mitoitettu reilusti lyhyemmälle naiselle. 

Tämä seuraava Bik Bokin mekko on itseasiassa todella hyvä esimerkki. Minua 15 senttiä lyhyemmällä naiselle mekon vyötärösauma laskeutuisi alemmas eli vyötärölle. Minulla vyötärösauma osuu M-kokoisessa mekossa kylkiluiden mutkaan, niin että vyötäröni kapein kohta jää piiloon helman alle. Näin ollen näytän tasapaksulta pötkylältä, johtuen mekon leikkauksen istumattomuudesta juuri minulle.

Mutta sitten päästään aiheeseen: onko sillä väliä. Tässä tapauksessa ei, sillä mekko on erittäin joustava ja mukava päällä, eikä oma tyylini ylipäätään tähtää hoikistavimpaan mahdolliseen lopputulokseen. Vähän tasapaksua pötkylöä sinne tai tänne, ihan sama. Mekko on mukava ja sen kuosi on kaunis.

Jos vyötärö ei olisi kuminauhavyötärö, tällä olisi käyttömukavuuden nimissä enemmän väliä. Joustamattomissa kankaissa leikkausten istuvuus takaa myös liikkuvuuden, ja silloin mitoituksen osuminen kohdilleen merkitsee enemmän.

Useimmat meistä eivät istu vaatekaupan standardeihin, ja kompromisseja täytyy välillä tehdä. Minä jouduin ylivoimaisesti eniten joustamaan juuri vyötäröasioissa, sillä todella harvassa mekossa leikkaus on 100% kohdallaan näin pitkälle. Brittikauppojen Tall-osastot ovatkin olleet melkoisia paikkoja, kun kerrankin minulla on vaatteessa ihan oikea vyötärö! Välillä unohdan että minulla ylipäätään on vyötärö, kun se on piilossa mekkojen helmoissa.

 

Näissä kuvissa äärimmäistä epämukavuutta edustaa ylös kerinyt alustoppi, joka sai välittömästi hatkat vaatekaapistani. En voi sietää toimimattomia alusvaatteita, niiden täytyy pysyä paikoillaan ja olla täsmälleen oikean kokoiset. Ylimmässä kuvassa rullaantunut toppi näkyy vaatteen läpi "tosi kauniisti". En tiedä mitään niin ärsyttävää kuin ylös kerivät alusmekot ja topit, tai alas hinuttavat sukkahousut.

Summa summarum: Trikoovaatteiden pienet mittavirheet ok, kunhan käyttömukavuus on kohdillaan, alusvaatteiden toimimattomuus ei ok missään tilanteessa. 

Kommentit (1)

Neiti 183cm, I feel your pain

Onko vinkkejä mistä löytää hyviä alustoppeja tai millä merkillä on hyviä tuotteita? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota näiden valinnassa - esim. materiaali?

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat