Huh pää on ihan pehmiänä nukkumismaratonin jäljiltä, tuntuu ettei jaksa eväänsä liikauttaa. Sippasin eilen illalla ennen kahdeksaa ja valuin sängystä pois tänään vähän ennen kymmentä. Dead meat.

Velttoilin siitä huolimatta itseni ulos. Asuna toimi Vilan pitsitunika kun kuvittelin, että kesäkuussa lämmin. No eipä ollut.

Oranssi pikkulaukku on vanha River Islandin veska, joka toimii fillaroidessa kaupungilla oikein hyvin, se ei ole tiellä. Koostaan huolimatta sinne mahtuu mukaan pieni omaisuus, mikä on tälläiselle jättilaukkujen raahaajalle eri tärkeää. En voi käsittää miten sellaisia onnettomia minilaukkuja käyttävät naiset oikein selviävät arjessa? Missä on iltalukun kokoinen rahapussi, pari kännykkää, sateenvarjo, purkat, kamera, nenäliinat, puolen vuoden kuitit, karkkipaperit, juomapullo, leffalippu vuodelta 2001 jne. Jos täällä on pikkulaukkunaisia paikalla, valaiskaa minua oi gurut :D

Ps. vitsi, varattiin matka heti kesäloman alkuun Edinburghiin, olen niin älyttömän paljon halunnut käydä Skotlannissa, että ei ollut juuri muita vaihtoehtoja <3 viikko aikaa suhata ympäriinsä vanhoja synkeitä mukulakivikatuja, linnoja ja pubeja. Lisäksi ajateltiin käydä myös Glasgowssa + jossain vähän pöndemmälläkin todennäköisesti.

Kommentit (58)

1/58 | 

Oi ! Ihanat kengät sulla :) Edinburgh on kyllä ihana kaupunki ja ehdottomasti kannattaa käydä myös Glasgowssa ! Siellä on tosi mukava alue, jossa on kaikki opistot lähellä. Katu täynnä sympaattisia kahviloita ja kauppoja. Olisikohan ollu metropysäkin nimi Hillhead. Suosittelen sitä ihan keskustasta poistumista :D

Iines
2/58 | 

Perustelen jättikassin kanniskelun itselleni sillä, että mitä tahansa voi tapahtua! Jos päätänkin yhtäkkiä lähteä veneajelulle tai joudun bussiin, jonka kuski hurjastelee, mukana on tietty oltava pahoinvointipillereitä. Kannan myös aina kirjaa mukanani siltä varalta, että eteeni osuu kutsuva puistonpenkki. Laastareita ja savetteja pidän laukussa kyllästyttyäni huitelemaan tuntikausia ties missä vuotava haava tai lokinkakka kädessä. Niin niitä tavaroita sitten vain kertyy :D

Maria
4/58 | 

Hyvan matkakohteen ootte valinnu, ma oon nyt asunu Skotlannissa pari vuotta ja ihan lempikaupunkeja toi Edinburgh:) Glasgow on huomattavasti teollisempi eika mulle iske ollenkaan, mut jotkut tykkaa!
Vaikka et kysyny vinkkeja ni voin suositella Arthur's Seatille kipuamista Salisbury Cragsin kautta, Scottish National Museumia (joka on ilmainen), Edinburghin elaintarhaa (paivittainen pingviinikavely on must, ja pandojakin kai siella nykyaan on;) ja Armstrongin kaytteyjen vaatteiden kauppaa Grassmarketilla.
Ravintoloista ja baareista voi ainakin mainita Dragonfly -cocktailbaarin jossa tilataan menun avulla (Grassmarketilta Fountainbridgelle pain) ja My Big Fat Greek Kitchenin Tollcrossilla.
Paljon vois viela mainita mut haahuilemalla ja loytoretkeilemallahan ne parhaat paikat aina loytaa:)

noora
5/58 | 

"Avaimet on, bussikortti on, rahat on, kännykkä on" ja niillä mennään pikkulaukun kanssa. ;)

Satu
6/58 | 

Kävin Edinburghissa ja Glasgowssa viime viikolla :)
Edinburgh oli todella kaunis, mutta vähän tylsä ja siksi pidinkin Glasgowsta enemmän. Glasgowssakin oli nättiä kunhan vain meni oikeille alueille :)
Vaikkei vinkkejä pyydettykkään, niin silti...
Glasgowssa kannattaa ehdottomasti mennä käymään jo ylempänä mainitulla Ashton Lane-market alueella, joka on kuin Camden Townin ja Portobello marketin tyylinen alue pienoiskoossa :)
Edinburghissa yövyin sympaattisessa Castle Rock nimisessä hostellissa. Suosittelen! Sijainti nimensä mukaan aivan Edinburghin linnan vieressä ja näköalat ullakkohuoneesta kaupungin kattojen ylle. Hostellin sisustus ja tunnelma oli linnamainen :) Hostellihuoneen ikkunasta näkyi kellotorninen rakennus, jota J.K. Rowling oli kuulemma pitänyt mallina Tylypahkalle. Jaetuilla huoneilla oli niminä mm. Sherlock Holmes, Avengers, Star Wars ja parihuoneilla niminä mm. Bonnie & Clyde etc.

Glasgowsta en osaa suositella yöpymispaikkaa, sillä Euro-hostel jossa yövyin oli melko ankea Edinburghin hostellikokemuksen jälkeen... Ei sekään huono ollut, vain hengetön.

Irmelin
7/58 | 

Mulla oli kerran reissussa minikokoinen satulalaukku, johon sain mahtumaan paaaljon tavaraa aina kamerasta tupakkiaskin, rahapussin, meikkipussin ym. kautta passiin ja lentolippuun asti. Eli kaikki tärkeimmät, jos vaik matkalaukku katoais. Munchenin kentällä oli hyvin tiukka turvatarkastus, kaikkien piti esim. ottaa mukana olevalla kamerallaan kuva, jos vaikka pommin oisvat viritelleet sinne sisuksiin. Minun kohdalla tarkastaja katsoi laukkuun ja ihmetteli "Kuinka noin paljon tavaraa voi mahtua noin pieneen laukkuun!!??!!- Ei-!! Ei tarvitse purkaa mitään, et saisi kuitenkaan kaikkea mahtumaan takaisin!!" :)

8/58 | 

En taas voi mitenkään ymmärtää niitä naisia joilla on koko omaisuus mukana.. Pikkulaukku ja sinne ainoastaan puhelin (välillä myös työluuri), avaimet, rahapussi joka on iltalaukun kokoinen.. Joskus joku huulipunakin sinne saattaa eksyä. Välillä toki on mukaan otettava myös isompi laukku, mutta välillä on ongelmana kun se hirveen kokonen säkki syö mun vähät tavarat ja niitä on hankala löytää sen tyhjän tilan keskeltä!

Tosin olen pakkauksen ja muun järjestelyn nero joten viikon matkallekkin riittäisi hyvin normi jumppakassi jos tarve vaatii :D

iituliina
9/58 | 

Mullakin oli ennen aina semmonen laukku mukana, joka imaisi itseensä tavaraa noin jätesäkillisen. Jossain vaiheessa kyllästyin yksinkertaisesti sen painoon ja nykyään kiikutan yleensä mukana mun lompakkoo pienemmässä laukussa paria korttia, puhelinta, avaimia ja huulipunaa :D

nanna
11/58 | 

Yleensä meillä menee niin, että miehellä on reppu ja mulla ei mitään :) Tarviin mukaan yleensä vaan avaimet, kukkaron ja puhelimen, ja ne kulkee taskussakin. Jos otan laukun, kulkee mukana edellisten lisäksi huulirasva ja nenäliinoja, joskus kalenteri. Töihin mennessä voikin tarvita jo isomman kassin, kun otan mukaan vaihtovaateta ja eväät. Mut en oo koskaan tajunnut, miksi puoli elämää pitäis olla mukana :)

12/58 | 

Pikkulaukkuun:
--Marimekon pitkulainen pikkupussukka - nenäliina, huulirasva+ -puna, kynsiviila, kynä ja joku pikkuinen lappunen (joo, olen näitä muistilappuihmisiä, joiden lappuset ovat niin pieniä, että ne poikkeuksetta katoavat)
--Lompakko, mallia liian ohut - kortit ja setelit, kolikot laukun pohjalla. Kun laukku on pieni, nekin löytyvät helposti!
--Kännykkä (vanha ja rupunen, ei tarvitse suojaa)
--Avaimet ILMAN periä. Vie paljon vähemmän tilaa, ja kätevästi hukkuvat useammin.
--Pieneksi taiteltu, nätti muovipussi, jos kuitenkin pitää kantaa jotain tilaa vievää :)

Liina
13/58 | 

Täällä ilmoittautuu pikkulaukki-ihminen :D Pikkulaukussa kulkee avaimet, kännykkä sekä kaksi marimekon pussukkaa joista toinen toimii lompakkona ja toisessa on puuteri ja huulirasva/-kiilto. Omistan pari isompaakin laukkua mutta ei niitä tule käytettyä kun en ymmärrä mitä niihin pitäisi tunkea :D

14/58 | 

Mina olen kans noita isojen laukkujen faneja, vaikkei siella kovin paljon tavaraa olekaan... Olenkohan sydamessani siltikin minilaukkunainen?!

Ennen kuin unohtuu: terppistatuloa Glasgowhun! :)

Keskustan itapuolelta loytyy Necropolis, jossa en itse kylla ole kaynyt, mutta ilmeisesti todella kaunis hautausmaa.

Sinulle kylla suosittelisin ehdottomasti tosin Byres Roadia, johon paasee napparasti metrolla jaamalla pois joko Hillheadin tai Kelvinhallin asemalla. Ihania ravintoloita, vintagekauppoja (Dowanside lanella sijaitsevat nama muutama tosi kiva vintagekauppa). Byres Roadin paasta loytyy myos Oran Mor-niminen pubi, joka sijaitsee vanhassa kirkossa. Siita sitten akkia hipsiikin viela vaikka Botanic Gardensiin, joka on ihan tien toisella puolella.

Kummallinen Kukka
15/58 | 

Itse taas aina mietin, että mitä helv... te raahaatte laukuissanne :D itse en vaan kanna mukana arkena mitään muuta kun peruskamat mutta ei mulla kyllä vapaa-ajan laukkukaan ole mikään superiso! Tosin tähän hei voi vaikuttaa se, että itsellä on 152cm tota vartta niin laukku ois vissiin isompi kun nainen :D niinku pienenäkin repun kanssa kävi, haha!
Ja itsellä laukku roikkuu sit väärässä kohtaa selänpuolella tai sivulla ja ei vältsisti riitä hihna lyhennettynä. Itse asiassa tosta syystä on jääny muutama ihana laukku hyllyyn... :/ tällä hetkellä juurikin pähkäilen, että millanen laukku olis oikeesti hyvä koska on niin pikkunen. Tarvisin tosiaan kyllä kesälomalla hieman isompaa nyssäkkää mut ei ole vielä tullut vastaan sydäntä sykähdyttävää yksilöä! Mutta en ole luopunut toivosta ja jatkan loputtomalta tuntuvaa taistelua liian pitkien housujen, laukkujen, paitojen yms. maailmassa :D
Ja jos saa vielä kysyä tuosta reissusta että otitko majoituksen mistä? Ihan hotellista siis vai joku muu ratkaisu? Skotlanti kiinnostaa myös täällä meinaan :)
Mukavaa kesää sulle, Ihanainen Nainen Nelliina :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

hihhih no sun kokoisella taskuvenuksella sellainen perunasäkkilaukku olis kieltämättä aika vitsikäs :D voisit ottaa päiväunet mun suurimmassa laukussa!

Meillä on uusi siisti hotelli Premier Inn Edinburgh Princes Street eli paraatipaikalla :) sain niin kauhun siitä New Yorkin raatohotellista, että päätin tällä kertaa notta EI mitään perusmurjua mitä yleensä suosin hinnan vuoksi ;D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Anrina
16/58 | 

Olen huomannut, että kun pyhäkolminaisuus(puhelin, avaimet ja lompakko) on mukana niin pärjää jo tosi pitkälle. Kun ottaa vielä mukaan pari nenäliinaa niin muuta ei yleensä tarvitse, ellei ilma näytä vaativan sateenvarjoa tai lisä neuletta. Niitä ei kuitenkaan läheskään aine tarvitse ottaa mukaan, joten pienellä käsilaukulla pärjää mainiosti:D

ooomppu
17/58 | 

itekki ilmottaudun kyl isojen laukkujen ystäväks!:D tää ei liity mitenkää tähän postaukseen mut onko kukaan ikinä sanonu et näytät _IHAN_ siltä kanadalaiselta laulajalta carly rae jepseniltä joka laulaa sen call me mayben?:Dd

eippa
18/58 | 

NÖÖÖÖYYYYY, nyt teit tämän naikkosen hurjan kateelliseksi 8--/ Edinburgh ja Glasgow, voi rakkaimpani. Olin v. 2006 vaihdossa Glasgow'ssa ja kävin myös Edinburghissa pari viikonloppua oleskelemassa, ja aion vielä jonain päivänä palata sinne matkustelun merkeissä. Skotlanti on niin mahtava paikka, ei voi kuin suositella!

19/58 | 

Jaa-a, enpä osssoo auttaa. Itsekin kannan niin paljon "turhaa" roinaa laukussani etten pärjää pienillä veskoila sitten millään :D

kukkaluuruu
20/58 | 

täällä yks huippunaisellinen, joka ei käytä ees sitä pientä laukkua... nimittäin jos vaa sattuu taskut olemaan vaatteissa, ni rahat, avaimet ja puhelin kulkee mukana oikein kätsästi ilman mitää laukkuloita. :) sit tosin jos laukun nappaa mukaan ni sieltä kyllä löytyy se kaikki mahollinen maan ja taivaan väliltä... pitäs vissiin löytää joku välimuoto.

Tiuku
21/58 | 

Osaisitko auttaa, kun muistin yhtäkkiä sun vegepihvien olemassaolon, mutta olen hukannut reseptin! Löysin maininnan ja linkin sun ruisburgeri-postauksesta, mutta linkki johtaa vain Indiedaysin blogi-listaan :) Löytyykö postausta enää mistään kätköistä? :)

Gwen
22/58 | 

Täällä ollaan vähän sekä että :D pikkulaukut ja isommat laukut toimivat näppärästi kun ostaa pelkkiä tilaihmeitä. Pieneen laukkuun saa pari vaatekertaa yms mukaan kun vaan osaa laittaa, isompaan laukkuun sitten taas kulkeutuu aina kaiken tarvittavan mukana tyyliin junaliput ja kaikki muu ah niin tarpeellinen :D

Laura
24/58 | 

Näin kesäisin tulee yleensä käytettyä pienen pientä pikkulaukkua. Mukana kulkevat ohut korttikotelo, kännykkä, avaimet ja huulikiilto/-rasva. Muita meikkejä en jaksa koskaan kantaa mukana (ylimääräisen kiillon voi taputella vaikka kahvilan vessapaperiin ja paidan kauluksesta roikkuvat aurinkolasit peittävät miltei kaiken, jos tilanne käy yllättäen sietämättömäksi) ja sateella ulos ei yksinkertaisesti mennä --> ei painolastia. Problem solved.

26/58 | 

Kandee varata Glasgowhun ihan kunnolla aikaa. Edi oli kiva, mutta mun mielestä Glasgow oli paljon kivempi ja ohan se kuulemma Lontoon jälkeen paras shoppailukaupunki tuolla ihanaisella saarella <3

Ashton Lanella kandee ainaski poiketa, siellä oli tosi kivoja ravintoloita. Ja yliopistorakennus ihan viekussa ja se on aikas pähee kans. Ja second handeja oli löhellä ja jee.

Et kysynyt vinkkejä, mut kerroin silti :D

ccc
27/58 | 

Omaan pikkulaukkuuni mahtuu ISO lompakko, sateenvarjo, kalenteri ja kännykkä oiken hyvin :) Sitten saa vielä joukkoon tietysti irtomeikkejä ym. pikkutavaraa :)

Akka
28/58 | 

Ooh! Edinburgh on ihana, olin siellä pitkän viikonlopun verran asuessani Englannissa. Ja vitsit, kun tekis takaisin mieli. Oon menettänyt kyllä sydämeni täysin koko Brittein saarille.
Ja samaten kannan mukanani jättisäkkiä joka päivä. Mies ei tajua, miten saan siitä niin painavan. Ite en tajua, miten siitä saisi kevyemmän :D

Essi
29/58 | 

Kävin viime kesänä Skotlannissa ja mulle tuo Edinburgh oli vähän pettymys. Tykkäsin kyllä, mutta olisin tykänny vielä enemmän ilman turisteja. Olis pitäny lähteä jonnekin keskustan ulkopuolelle, niin olis ollu enemmän minun mieleen se meininki.

Skotlanti on ihan huippupaikka, varsinki maaseutu. Meillä oli auto vuokrattuna ja ajeltiin sillä Isle of Skyelle ja takasin yöpyen välillä vähän siellä sun täällä. Olen sen verran eräjorma, että oli ihan parasta ku sai vetää vaelluskengät jalkaan ja käydä patikoimassa upeissa maisemissa.

Parasta mitä löysin Edinburghista oli Chunkin Star Wars t-paidat (Cockburn Street, kauppa nimeltä Swish, löytyy myös netistä). On jotenki niin kiva, ku pääsee livenä hiplaamaan eikä tartte maksaa postikuluja jos jotain ostaa. :)

yessie
30/58 | 

Voi Skotlanti on I-H-A-N-A!<3 olin siellä viime keväänä skottituttujeni luona. Minusta kannattaa kyllä ehdottomasti käydä Glasgowssa, siellä ihmiset on niin mukavia. Edinburgh on todella kaunis kaupunki linnoineen ja kaikkineen, mutta siellä on paljon turisteja. Maaseudulla maisemat ovat ihania :) tuttumme veivät meidät kierrokselle Skotlannin ympäri ja kävimme myös moikkaamassa Nessietä ;) ihanaa matkaa, olen vähän kateellinen kyllä, mutta ehkä tässä taas itsekin pitäisi käydä tuttavaperhettäni moikkaamassa :)

Matleena
31/58 | 

Skotlannissa kannattaa ihan ehdottomasti matkustaa ylämaille asti. Esim Inverness on ihana kaupunki ja maisemat aivan upeita! Jos tykkää perinteisestä Skotlanti-setistä (kiltit, säkkipillit, maisemat, historia jne), niin nimenomaan pohjoispuoli on se missä kannattaa käydä :)

Jenna
32/58 | 

Olisi hauska joskus kuulla, mitä teet työksesi ja miten nykyiseen duuniisi päädyit. :)

Ihania kuiva!

Figlia
33/58 | 

Mun kaverit jaksaa ihmetellä mun pikkulaukkuja :D mulla on mukana pieni kukkaromallinen lompakko, johon menee tarvittavat kortit sekä vähän käteistä. Sitte mulla on puhelin ja avaimet sekä nenäliina. Sateenvarjoa kuskaan vaan, kun sitä luulee tarvitsevansa eli joskus sitä tarvis eikä oo mukana :D Kesäsin siirryn vähän isompaan, että saan vesipullon mukaan, mutta mulla on sellanen pieni kolmen desin pullo. Kameran kun otan, niin sillä on oma kuorilaukkunsa ja sen saa kyllä helposti tungettua suht pieniin laukkuihin, kun se Olympus Pen sekä pieni pancake-linssi :)

Lotta
34/58 | 

Eipäs ole tullut aiemmin kommentoitua tänne vaikka säännöllisesti blogiasi seuraankin, mutta nyt kommentointiin innoitti maininta tulevasta Skotlannin resissusta! :) Olen itse asunut Glasgowissa jo kohta 7 vuotta, ja voin lämpimästi suositella tänne reissua! Edinburgh on ok, mutta en oikein sille lämpene juurikin mainittujen tursitipaljouksien takia. Glasgow on paljon aidompi ja eläväisempi! Glasgowissa kannattaa ainakin kierrellä West Endin alueella, johon metro pysäkki on todellakin se mainittu Hillhead, tosin sinne kävelee keskustastakin n. puolessa tunnissa. West Endon Glasgowin mukavimpia alueita, varsinkin jos on rajoitetusti aikaa. Ashton Lane, Glasgow University, Kelvingrove Park, Botanic Gardens ja Kelvingrove art gallery ovat kaikki tutustumisen arvoisia ja suunnilleen samalla alueella. Kelvingrove art galleryn lähellä on paljon kivoja pubeja, ja mukava vegaani/vegetarian ravintola/pubi nimeltä "The 78". Keskustassa on tietysti kaikki normaalit high street kaupat. Sori, tiedän että et kysynyt matkavinkkejä, mutta en ikinä voi hillitä itseäni jos joku mainitsee tänne päin matkustamisesta! :) Lisää Glasgow matkavinkkejä saatavilla jos kiinnostaa, laita vaan sähköpostia! Toivottavasti nautit reissusta, ja sattuu edes muutama sateeton päivä kohdalle... ;)

Iruska
35/58 | 

Huokailen ikävässäni Skotlannin perään, sillä Ylämaat vei mun sydämen aikoinaan. Ehdottomasti suosittelen junailemaan Invernessiin ylämaille, jossa on aito skotlantilainen tunnelma ja ihania vuoria plus lyhyt matka Loch Nessille. Invernessissä on myös hyvä livemusiikkitarjonta ja iltaisin kannattaa suunnata keskustassa Hootanannyyn, jossa on eri livemusaa joka iltana. Stirlingin linna on myös kaunis ja tutustumisen arvoinen, eikä pidä unohtaa Rosslynin kappelia vähän Edin eteläpuolella. Oi voi, vinkkejä olisi loputtomasti! :)

Kurpitsainen
36/58 | 

Pakko nyt tähän vanhempaan postaukseen kommentoida tosta Edinburghista! :D
Ite kävin siellä n. vuos sitte perheen kanssa, ja kyllä kokemukset on ihan hyviä. Shoppailu oli kivaa, muuten ei ollut kauheen erikoista kylläkään... Paitsi säkkipillinsoittajat :D Ja se aksentti! En ymmärtänyt puoliakaan puheista :D
Mutta siis suositella voin, samoin Glasgowta, sielläkin tuli silloin käytyä (:

tannttu
37/58 | 

Oi Edinburgh on ihana! Suosittelen käyntiä Calton Hillillä, sieltä on kivat näkymät joka paikkaan. Ja sitten vaan talsimista ympäriinsä. Glasgow ei ollut mielestäni läheskään niin hieno paikka, mutta Necropolis hautasmaa on kyllä hieno.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013