Jos jokin asia voi muuttaa koko asun ilmeen kertaheitolla, niin hattu. Ja miten helppoa hatulla viimeistely on! Mikä tahansa tavallinen asu näyttää heti harkitummalta, kun päässä on hattu. 

Minulla oli joskus vuosia sitten iso henkinen kynnys vetää hattu päähän, "koska kaikki tuijottaa". Hattu ei ollut muotia, ja se herätti liikaa huomiota. Hatuista tuli mieleen Andy McCoy. Näin liioitellusti ilmaisten. Pääsin kuitenkin yli tästä kynnyksestä ja sittemmin minua ei ole pidellyt enää mikään. 

Se että erilaiset villakangashatut ovat nykyään muotia, on hieno asia. Valikoimat ovat sitä myötä kasvaneet, eikä minun tarvitse etsiä asustehattuja ulkomailta kissojen ja koirien kanssa. Suomessa on jo ihan mukavasti valikoimaa. 

Syy miksi ihan erityisesti pidän hatuista niiden viimalta suojaavien ominaisuuksien lisäksi on se, että niiden avulla on helppo muuttaa asun fiilistä. Esimerkkinä tämä seuraava duuniasuni. Printtipaita, musta hame ja nahkarotsi. Tavallinen perusasu. Mutta kun siihen heittää päälle keltaisen 20's tyylisen hatun, kokonaisuus muuttuu. 

Tyylini ydin on yhdistellä vanhaa ja uutta, modernia ja vintagea. Hatut ovat isossa roolissa. Jos pukisin tämän seuraavan asun ilman hattua tai mustan lierihatun kanssa, sen tunnelma muuttuisi välittömästi. 

20-lukua on helppo korostaa myös tummanpuhuvalla huulipunalla. Olen tällä hetkellä ian erityisen ihastunut tummiin violetteihin. Noitakengät ovat vanhaa Palmrothia, 2nd hand. 

Keltainen hattu on ostettu suoraan sen tehneeltä käsityöläiseltä. 

Toinen lempihattuni on tämä vaaleanpunainen KN Collectionin rusettihattu, se on myös vahvasti tyyliltään 20-lukua. Suuret lierit ovat nekin upeita, mutta nämä pienet ja sirot pikkuhatut ovat vieneet sydämeni. Ihan käytännön syistäkin, sillä nämä pysyvät päässä vaikka tuulisi kuinka paljon tahansa. Sitä ominaisuutta arvostaa, kun seisoo juna-asemalla joka aamu. 

Pelkäsin ensin että vaaleanpunainen on minulle liian hempeä sävy, mutta sehän osoittautui varsin käteväksi tavaksi tasapainottaa tummia vaatteita. 

Kommentit (4)

Alinaa
1/4 | 

Moi! Mä tykkään kyllä hatuista, mutta oon kokenut niiden käytössä muutaman ongelman; leveälieriset huopahatut joista pidän, lentävät tuulen puhaltaessa samantien matkoihinsa.onpa kiva sitten juosta hatun perässä:D Toinen ongelma on, ettei hattua voi ottaa esim töissä pois, koska sen alla hiukset ovat niin maan lytyssä että! Kokisin myös hyvin kummalliseksi pitää hattua myös sisällä, vaikka toki se olisi lady-like ;)

tytti
2/4 | 

Ihanat hatut! Ja asut muutenkin. Sain mahtavan inspiraation tuost ekasta asusta,tosin ilman hattua. Lyhyttukkaisena en oikein osaa hattuja käyttää koska jos hatun alta ei näy yhtään hiuksia, näyttää kaljulta tai mieheltä :)

Vierailija
3/4 | 

Kivoja hattuja omistat ja ne sopivat sinulle erinomaisesti ja piristävät asua. Itselläni on hiukset ohutta laatua niin ei juuri hattuja huvita käyttää, koska ne litistävät hiukset. Auringonpaahteessa lomilla on ollut pakko opetella käyttämään hattua sen jälkeen kun sain auringonpistoksen Roomassa ja pyörryin ravintolassa, josta tilasivat minulle ambulanssin. Talvella käytän hattua vain pahimmilla pakkasilla.

Vierailija
4/4 | 

Hei, pakko kysyä, mikä on tuo ihana viininpunainen huulipuna ja mistä sitä saa?? Olen yrittänyt kaivaa syksyä varten tummempaa punaa mutta hirveän moni joko taittaa keltaiseen tai sisältää liian vähän pigmenttiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010