Moni sanoo Dublinin keskustaa käveltäväksi. Sitä se periaatteessa on, jos kunto kestää. Kyseessä ei nimittäin ole ihan pieni kylänen, vaan nähtävyydet levittäytyvät Liffey-joen molemmille puolille. Yhdessäkin päivässä ehtii paljon, mutta valinnanvaraa kohteissa riittää. Mielestäni koko Dublin on yksi iso nähtävyys, ja se aukeaa parhaiten harhailemalla kujilla, turuilla ja toreilla. 

Tässä kuitenkin yhden päivän ohjelma esimerkiksi, jos kaipaa joitain kiintopisteitä.

Queen of Tarts

Aamiainen tai hillittömät kakkuoverit kannattaa suorittaa Queen of Tartsissa. Erityinen suositus kävelykadun varrella sijaitsevaan paikkaan, se löytyy osoitteesta Cow's Lane. Voi valita joko terassin tai sisätilat. Molempi parempi, mutta paikka on hurmaava sisätilojen puolesta.

Christ Church Cathedral

Aamiaisen jälkeen voi ottaa suunnan parin korttelin päähän ja ihastella mahtipontista Christ Church Catherdalia (Christchurch Pl, Wood Quay). Keskiaikaiseen katedraaliin pääsee myös sisälle, mutta meille riitti arkiitehtuurisesti huikean ulkopuolen ihastelu. Sisäpihalla on juuri nyt meneillään työmaa, joka ei tällä erää houkutellut. Ensi kerralla sitten tutkimaan kryptaa!

Dublin Castle & Chapel Royal

Katedraalilta on kivenheitto Dublinin linnaan ja kaupungintalolle. Dublinin linnaan kannattaa ehdottomasti mennä sisään, jos vanha ja mahtipontinen kimallus kiinnostaa. Alunperin puolustustarkoituksiin rakennetusta Dublinin linnasta löytyy myös varsin kiehtova dokkari Netflixistä, kannattaa katsoa se ennen reissua!

Linnaan voi ottaa joko omatoimisen kierroksen (7e) tai bookata itsensä parin euron lisämaksulla opastetulle kierrokselle. Me valittiin omatoiminen haahuilu, joka on joskus ihan paikallaan. On helpompaa kuvitella olevansa linnanneito, kun ympärillä ei ole sataa turistia :D

Näissä saleissa on tanssittu meikäläisille vain elokuvista tuttuja hovitansseja, majoitettu kuninkaallisia ja pidetty ylenpalttisia illallisia. Vieraina on ollut esimerkiki Queen Victoria, Kennedyt, Benjamin Franklin, Charles Dickens ja Nelson Mandela. 

Temple Bar

Legendaarinen ravintolakeskittymä, Temple Bar, on totisesti maineensa ansainnut. Irlantilaiset rakastavat pubejaan, ja niitä löytyy ihan joka nurkalta. Dublinin pubit olivat täynnä aamusta iltaan, live musiikki raikasi joka paikassa ja ihmiset söivät lounaansakin pubissa. Temple Barin alueen hintataso on muuta Dublinia selvästi kalliimpi, mutta on se joka tapauksessa näkemisen arvoinen. 

Suosittelen esimerkiksi Qyays pubin yläkerran sapuskaa, fish & chips oli todella hyvää. Päälle vielä vähän Bailey's juustokakkua... nam!

Muita kiinnostavia pubeja ovat esimerkiksi Irlannin vanhin pubi Brazen Head ja live musiikistaa kuuluisa Cobblestone. Smithfieldissä sijaitsevaan pubiin vaeltaa iltaisin sisään paikallisia muusikkoja, ja livejamit pyöräytetään pystyyn tuosta vaan.

Todistimme aivan huikeaa soitantaa ihan tavallisena torstai-iltana:

Ha'Penny Bridge

Dublinin kaupunkia halkovat Liffey-joen yli kaartuvat useat sillat. Niistä kaunein on kapea kävelysilta nimeltä Ha'Penny Bridge. Vuonna 1816 rakennettu silta on saanut nimensä siitä, että aikoinaan sen ylittäminen maksoi kulkijalle puolikkaan pennyn. 

Silloilla kannattaa kävellä sekä päivisin että illalla, auringonlaskun aikaan. Dublin on kaunis kuin karamelli iltavalaistuksessa!

Kommentit (1)

lusene
1/1 | 

Heh, joskus muutamia vuosia sitten olin kaverini kanssa Dublinissa kengännauhabudjetilla ja yövyttiin Generator-hostellissa Smithfieldissä. Käytiin Cobblestonessa pari kertaa ja oli kyllä kunnon folk-meiningit ja paljon porukkaa :---) Ei kyllä tiedetty, että se on siitä oikein kuuluisa.

Linna oli myös tosi hieno! Kiitos Dublin-postauksista, näitä on ollut kiva lukea ja verestää samalla vähän omiakin muistoja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010