Meillä oli tässä taannoin leppoisa automatka mieheni kanssa, kun soittelin Youtubesta lapsuuteni lauluja. Minä olen asunut koko ikäni täällä etelämmässä ja Saku taas pohjoisessa, eikä siihen aikaan ollut internettiä nääs, että olisi voinut laajentaa musiikkimakuaan kovinkaan helposti. Oli kuunneltava sitä mitä Radio 957 soitti, tai mitä vanhempien LP-levykokoelmasta löytyi. 

Totesimme että meillä on ollut todella erilainen lapsuus musiikin osalta, Saku ei tunnistanut juuri mitään niistä kappaleista mitä soitin! Tässä on ensin minun listani, eli ne populäärimusiikin helmet jotka ovat jääneet itselle mieleen rahisevista C-kasettinauhoituksista, mihin radiojuontaja onnistui aina puhumaan ja hoilottamaan päälle. 

Tämä on kasariViialan epävirallinen soittolista 80's Viiala Mix Tape, joka ajoittuu aikajanalla jälkeen perinteisten lastenlaulujen  - aikaa ennen varhaisteini-ikää, joka onkin sitten ihan toinen tarina ja vähän erilainen lista.

Sammy Babitzin Pienen pojan nukkeshow. Tästä kappaleesta koko automatkan kestävä musavisa lähti, kun yritin hoilata Sakulle Nukkeshow-biisiä ja mies ei ymmärtänyt sitten millään mikä kappale on kyseessä. Kun omat laulutaidot eivät enää riittäneet, oli pakko ottaa esiin Youtube. Tämä oli yksi lapsuuteni suosikkikappale. Se on julkaistu jo 70-luvulla, mutta ilmeisesti 70-luku tuli Viialaan vasta 10 vuotta myöhemmin. 

Elvis - Are you lonesome tonight. Tämä ei ole enää nykyään kaikkien aikojen suosikkini Elvarilta, mutta lapsena jostain syystä rakastin tätä kaunista balladia ihan yli kaiken. Äitini Elviksen LP oli kovassa käytössä ja tätä raitaa kulutin siitä ehdottomasti eniten. Elvis on ollut ja tulee olemaan ikisuosikkini Frank Sinatran ohella aina onnelliseen loppuun saakka. 

Troll - Jimmy Dean. Ruotsalaisen Trollin Jimmy Dean oli todennäköisesti yksin eniten kuuntelemani discojytke 80-luvun aikana. Nauhoitin sen jostain radio-ohjelmasta kasetille ja vaikka en osannut laulaa mukana sanakaan, hoilasin sen siansaksalla sujuvasti alusta loppuun. En oikeastaan halua vieläkään kuunnella sanoja tarkasti, koska tämä biisi nyt vaan kuuluu laulaa siansaksaksi.

Sabrina - Boys (summertime love). Kukaan ei ole voinut selvitä 80-luvusta ilman Samatha Foxin ja Sabrinan megahink... hittejä. Edes Lapissa, nämä Sakukin jostain syystä muistaa :D Minulla oli joku Europea, Bogart Co:ta ja Sabrinaa käsittävä eurohits-LP, joista Boys Boys Boys I'm looking for a good time oli ihan ehdottomasti ykkönen. Minulle selvisi vasta paljon paljon myöhemmin millainen artisti Sabrina oikeasti oli, sillä levynkannessa oli vain pieni kasvokuva tummasta laulajasta. En usko, että vanhempanikaan olisivat antaneet minut katsella tätä musiikkivideota hahah. Että on sitä osattu paljastella näköjään ennen Rihannaakin.

Kaoma - Lambada. En muista mitään vastaavaa hullutusta joka olisi pyyhkäissyt läpi Suomen niin totaalisesti kuin lambada. Essolta piti tietenkin ostaa Kaoman kasetti ihan vain tämän yhden kappaleen takia, että pääsi opettelevan muuvsseja kotona. En myöskään keksi äkkiä mitään niin epäsopivaa hullutusta meille jäykille suomalaisille kuin kuumat rytmit brasiliasta. On siinä mahtanut olla menoa ja maininkiä lavatanssipaikoilla, kun kellohelmat ovat lyhentyneet minimittaan ja alle on vedetty quumat tangat :D 

Pyysin Sakua tekemään vastaavan lappi-remixin, katsotaan mitä sieltä tulee. 

Oliko tässä tuttuja renkutuksia, nousiko mieleen muistoja? En saa päähäni mikä se toinen radiokanava tuolloin oli Ysiviisseiskan ohella, oliko sellaista kuin radio 100+. Jostain alitajunnasta tällainen muistojälki pyrkii esiin.

Kommentit (16)

80s Pirkkala
1/16 | 

Jep, Radio Sataplus. Sataplus lähetti Ilveksen matsit ja Ysiviisseiska Tapparan. :)

anuski
2/16 | 

Hahaa, mahtavaa että joku muukin fiilistelee Jimmy Deania! Mä olin unohtanut tän vuosi(kymmeni)ksi ja joskus tää sitten sattumalta pompahti YouTubessa sivupalkkiin. Olin muuten hetkessä taas 8-vee :D Ja joo, kyllä suurin osa noista muistakin oli tuttuja vuonna 1981 syntyneelle Itä-Suomen kasvatille.

hansumari
3/16 | 

Samat humpat keski-suomessa samoihin aikoihin todennäköisesti, kun samaa ikäluokkaa ollaan. Muistaisin et tuo Elvis soi jossaintv-ohjelmassa joka olisillon ihan paras, joku missä oli Hannele Lauri. Jostain syystä tää on mun mielessä joku varhais-sinkkuelämää, kauan ennen koko sinkkuelämää-sarjaa. Vai oonkohan keksinyt koko sarjan... :D

Vierailija

En tiedä soiko Elvis, mutta tuon sarjan on pakko olla Hynttyyt yhteen. Eija Vilpas (Vappu) punkkas Hannele Laurin (Virpi) olohuoneessa ja nukku riippukeinussa!

Aba
4/16 | 

Voi pjat..mitä muistoja...kaikki tuttuja ja paljon olis muitakin.

Miehesi lista olis tosi kiva saada myös =)

shrek
5/16 | 

Juu, Jimmy Dean! Kertsissä lauletaan jotain, että "the day I see Jimmy Dean, woo-o-o-oo Jimmy Dean" :D Muuta en biisistä muista, mutta voi että, miten sen tahtiin ala-asteen diskossa jorattiin. Alice Cooperin Poison, Sam Brownin Stop ja Tanita Tikaramin Twist in my sobriety soi radiossa kanssa lakkaamatta.

Vierailija
6/16 | 

Tuo Lambada tuntui olevan kova juttu pitkälle 90-luvulle. Soi nimittäin ala-asteen diskossa vuonna 96.... Sabrina oli myös näin kasarin lopulla syntyneelle tuttu. Ei nuo uudet tuulet puhaltanut ihan kauhean äkkiä Suomessa ennen nettiä :D
Kati

SonjaM
7/16 | 

Täällä ilmoittautuu yksi Lambadaa,  Samatha Foxia ja Sabrinaa kuunnellut. Lisäksi kovassa kulutuksessa oli Kaija Koon Kuka keksi rakkauden -levy (olisiko ollut elämäni ensimmäinen cd!) ja Taikapeili. Ja valitettavasti Vicky Rosti, jonka musiikkia oli vaikea kuunnella edellisen Vain elämää -sarjan tuotantokaudella, sen verran traumatisoitunut olen ollut mm. Chicago-biisistä:D Ja samaan syssyyn menee itse asiassa vielä Anna Hanski (mistä lie tämäkin pompsahti mieleen:D)

Olisikohan tämä ensimmäinen kerta kun kommentoin blogiisi. Olisi ehkä ollut ihan kiva valita joku muu postaus:D Olen joka tapauksessa ollut jo vuosia vuosia innokas lukija, mutta kommentointi on vain aina tuntunut jotenkin vaikealta toteuttaa. Jospa tästä ryhdistäytyisin asian suhteen, ainakin on tarkoituksena yrittää!

Elovena79
8/16 | 

Jimmy Dean <3 oh my.. Ja Sabrina ja "Lampaanpata, jota tanssittiin lampaan tapaan" -landehuumoria ;D Lisäksi tulee mieleen mm. Sinitta (Toy Boy), sit se biisi Toy Soldiers (oisko ollu Martina tai Martika tai joku..?), sit Eternal Flame..!!! Näin niinkuin aluks ;))

Vierailija
9/16 | 

Siis kiitos Jimmy Deanista! Olin unohtanut kyseisen kappaleen tyystin, mutta hyvältä kuulosti yhä <3

Vierailija
10/16 | 

Kolmevuotias minä rakasti Lambadaa! Vaadin kerta toisensa jälkeen saada kuunnella kappaletta vanhempien LP:ltä. Todistusaineistoksi on tallentunut myös kotivideo, jossa kirjaimellisesti tanssin itsenltäni jalat alta Lambadan tahtiin. Jalat vispaavat niin kovaan tahtiin, että lopulta menee tasapaino. Onneksi takana sattui olemaan säkkituoli, niin ei sattunut pahempaa vahinkoa. Ylös vaan ja tanssi jatkuu!

neyehi
11/16 | 

Ahahhahahah Jimmy Dean! Tästä tulee kyllä kilometrikommentti, mutta PAKKO kertoa tarina aiheeseen liittyen. :D

Itse olen syntynyt vasta -90, mutta mulla on vanhempia veljiä, joiden ansiosta kasaribiisit oli iso osa lapsuuteni musiikkimaailmaa. Muistan kuinka katselin uudestaan ja uudestaan veljien VHS-kaseteille nauhoittamia musiikkivideoita, joista yksi oli juurikin Jimmy Dean.

Toissa vuonna katsoin ekaa kertaa HIMYMiä ja vastaan tuli se jakso, jossa näytettiin Robinin Let's go to the mall -video (ahhahahh). Sitä tuijotellessani tuli ihan mieletön flashback: "joskus lapsena olen katsonut jotain musiikkivideota, jossa oli tosi samanlainen tunnelma kuin tässä". En muistanut _mitään_ muuta, kuin että siinä oli sinisävyinen tausta ja tanssivia tyttöjä. :D Nimestä ja lyriikoista ei tietenkään ollut mitään aavistustakaan, kun en varmaan osannut edes lukea silloin kun ko. laulua pienenä kuuntelin. Jostain muistin syövereistä sain lopulta kaivettua kertsin melodian, ja sitten yritinkin metsästää oikeaa biisiä kissojen ja koirien kanssa - Youtubesta, Spotifysta, yhtä veljeä tenttaamalla, sellaisten "hyräile tai laula melodiaa, niin tunnistamme laulun" -sovellusten avulla ja lopulta niiltä VHS-kaseteilta vanhempien luona, mutta ei. Voi elämä että osasikin olla ärsyttävää, kun ei vaan löytynyt.

Sitten, varmaan viikkojen tai jopa kuukausien päästä tästä, näin vanhinta veljeäni, joka ymmärsi HETI mitä laulua tarkoitin. Voi sitä riemua kun Jimmy Dean pärähti soimaan Youtubesta. <3 Jännä kyllä, miten voimakkaat muistijäljet tuosta oli jäänyt mieleen, vaikka en tietoisesti ollutkaan ajatellut koko biisiä varmaan viiteentoista vuoteen... :)

Rhia
12/16 | 

Kyllä kyllä, niin tuttua kauraa! Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Itsehän olin 80-luvun lopulla jo muuttanut kotoa Tampereelle opiskelemaan parin peruskouluaikaisen luokkakaverin kanssa kimppakämppään ja montaa näistä renkutuksista kyllä tuli soitettua aika usein.
Listaan voisi lisätä vielä monta muuta kultaista klassikkoa. Ah nuoruutta ja autuutta!

Tiia - Littlebigthings
13/16 | 

Ihan mahtava postausidea! Taidan toteuttaa kans omani Jyväskylän tyyliin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011