Muistatteko nämä kaksi vanhaa postaustani, 80's Viiala mix tape ja 80's Kolari mix tapet? Lupasin noiden postausten jälkeen tehdä niille jatko-osat, eli pureutua varhaisysäriin.

TeiniNiina ja TeiniSaku elivät ihan eripuolilla Suomea, mutta kummallista kyllä meidän musiikkimauista löytyi tuolloin jo yhtymäkohtia. Siihen aikaan ei toisaalta paljon vaihtoehtoja ollut, sillä tämä tapahtui ajalla ennen internetin arkipäiväistymistä. Sitä kuunneltiin mitä radiosta tuli, kunnes TV-ohjelma Jyrki räjäytti pankin ja laajensi Suomen nuorison musiikkitietoutta.

Niin että miettikää vaan nykyajan teinit kuinka helppoa teillä on löytää uutta musiikkia, ei meidän aikana vaan :D

Aloitetaan tällä kertaa Sakusta, pyysin miestä kokoamaan ne viisi biisiä, jotka hänelle ovat jääneet parhaiten mieleen ysärin alkupuolelta. 

1. Ressu Redford - Kuusi kuuta ja Saturnuksen renkaat 

Ensimmäinen itse ostamani levy. Ressu ja Neon 2 oli kovia 90-luvun alussa. Hyviä melodisia biisejä ja häpeilemättömän romanttinen meininki. Käytiin jääkiekkoporukalla TUL mestaruuskisoissa Turussa ja nähtiin Ressu livenä Typhoon-hallissa. Tai nähtiin ja nähtiin. Oltiin niin ylhäällä parvella että just ja just näki vaahtosammuttimen kokoisen artistin. Teki silti vaikutuksen kun kaikki biisit oli hittejä.

2. Take That - Babe

Take That oli aivan naurettavan suosittu minun nuoruudessa ja kyllä siitä silloin tykkäs niin pojat kuin tytötkin. Everything Changes -levy on rautaa alusta loppuun ja fanitin huolestuttavan paljon. Urahaaveet joko poromiehenä tai futaajana jäi kun päätin ryhtyä ammattimaiseksi taustatanssijaksi ja opettelin mm. Relight My Firen liikkeet ulkoa. Tämä seikka "hieman" naurattaa vaimoa koska en todellakaan ole mikään öljylanne tanssilattialla... 

3. The Offspring - Self Esteem 

Pakko tunnustaa tässä, että vaikka ysärillä kilahdin Nirvanaan todella lujaa, niin se tuli hieman viiveellä. Kurtilta kopioitu Self Esteem ja koko Smash levy sen sijaan räjäytti pankin ja oli varmaankin ensimmäinen rockbändi jota diggailin mielettömän paljon. Tosin bändi itsessään oli älyttömän tylsän oloinen ja persoonaton, mutta biisimateriaali oli vaan niin laadukasta ettei sitä voinut vastustaa. Nyky offareita ei kyllä uskoisi samaksi bändiksi. Tästä se angstisen kitararokin kuuntelu kuitenkin alkoi. 

4. Apulanta - Mitä kuuluu

Ensi kerran tämän videon nähtyäni olin että mitä p*skaa tämä on! Olisiko kuitenkin toinen tai kolmas vilasu ja takki kääntyi p*skasta parasta ikinä -osastolle. Apulanta tuli oikeaan aikaan ja siitä tuli olo, että tässä lauletaan nyt minun elämästä. Samastuin hetkessä ja alkoi hurja fanitus. Kavereiden kanssa ei paljon muuta hetkeen kuunneltukaan. Vaikka Apis oli todella suosittu, niin kyllä meille naurettiin koulussa ja tehtiin selväksi, että kyseisen musan kuuntelu ei todellakaan ole coolia. Sehän vain teki Apulannasta entistä kovemman meidän kaveripiirissä. Minulla oli koko nuoruuden todella ulkopuolinen olo Lapissa ja Apulanta oli sen ajan soundtrack.

5. Weezer - The Good Life

Minulla on 3 bändiä jotka ovat ylitse muiden ja ne ovat Weezer, Beach Boys & Tehosekoitin. Good Life on ensimmäinen =W= ralli minkä olen kuullut. Muistan edelleen kun JYRKIä kattelin, että onpa nörtin näköisiä tyyppejä (iso plussa) ja mahtavia biisejä. Video on kyllä ihan hirveä. Pinkerton on Pet Soundsin ohella paras koskaan julkaistu levy. En lainkaan ymmärtänyt kun musalehdet yksi toisensa jälkeen teilasivat sen, sillä kyllähän kuuronkin pitäisi tajuta, että klassikko mikä klassikko. Onneksi aika teki tehtävänsä ja kyseisen älppärin loistavuus myönnetään nykyään jo ihan yleisesti.

 

***

Niina jatkaa. En ollut nähnyt tätä Sakun listaa silloin kun keräsin omani, ja hämmentävän paljon ollaan samoja levyjä kuunneltu vaikka poikkeuksiakin toki on (Apulanta - ei, Tehosekoitin - jei!). Mieheni mainitsema The Offspring iski teinitytön tajuntaan kuin ohjus, niin että säästin vähistä rahoistani tarvittavat setelit Smash C-kasettiin. Ah niitä aikoja! Mutta palataan omaan listaani laters :)

Heräsikö muistoja biisilistan perusteella?

Kommentit (4)

jenninen
1/4 | 

Musiikin voima on kyllä uskomaton, sillä voin suorastaan tuntea sen fiiliksen, mikä oli Messilän juhannusfestareilla The Offspringin keikalla. Ekat festarit ja mieletön bändi!

Apulanta iskee edelleen. Toissa kesänä näin Tammerfestissa bändin livenä moniin vuosiin. Pari biisiä pystyin istumaan hillitysti takanurmikolla, mutta sitten oli pakko juosta lavan eteen muistelemaan nuoruuttaan:) Muutama muukin näytti toimivan samoin. Tai ainakin päättelin niin, kun osasimme ulkoa 2000-luvun vaihteen biisit, mutta uusimpien osalta takelleltiin:D 

Vierailija
2/4 | 

Oi, nää on kivoja. Ihana Saku ja Take That. :) Oletteko käyneet kattomassa Ressua ja Jussia näin vanhemmalla iällä?

J
3/4 | 

Oi Ressu ja Take That, indeed! :D Ihana Saku, teillä on molemmilla niin hauskat jutut että aivan huippua että Sakukin nykyään kirjoittelee tänne vähän enemmän! :)

Daisy
4/4 | 

"Minulla oli koko nuoruuden todella ulkopuolinen olo Lapissa ja Apulanta oli sen ajan soundtrack." Kuulostaa tutulta. Apulannan ekat levyt on tullut kuunneltua aika hyvin läpi ja oltua niin punk että.. :D Me oltiin koko yläasteen ne huomaamattomat oudot ja ihan täysin ulkopuoliset. Musamaailmaan oli hyvä uppoutua ja fanittaa milloin mitäkin siihen aikaan oudoks kategorisoitua musaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010