Joskus on pakko  myöntää itselleen, että on idiootti. Katsoa vaan sinne peiliin ja todeta että voisitko oppia edellisestä kerrasta jotain ja myös sisäistää sen. Mutta aina ei pysty, kun on pakko pitää yllä optimismia että josko tänä vuonna taktiikkani olisikin ihan loistavan nerokas, ja että puolen vuoden takaista katastrofia ei pääse tapahtumaan. Ai mistä puhun?

Hulluista Päivistä. Nyt. Riitti.

Tämän aamun kauhukokemus oli jonohermostujalle jotain niin jäätävää, että en aio nokkaani edes Aaverahkan perässä Stockmannille työntää. Tällä kerralla jää Aaverahkat välistä kokonaan, teen omat rahkani ihan itse. Prkl.

Tein sotasuunnittelman eilen illalla, että livahdan sisään tasan kahdeksalta ja juoksen katsomaan a) mallirekit ja b) täsmäisku tiettyihin tuotteisiin ja c) äkkiä ulos, aikaa kulunee max 15min. Kutsuisin tätä melkoiseksi optimismiksi, jopa itsekusetukseksi.

Myöhästyin kymmenellä minuutilla siitä kahdeksasta ja helvetti oli valmis. Tavaratalo oli ihan ääriään myöten täynnä, torvisoitto pauhasi ja myyjät näyttivät jo aamusta junan alle jääneiltä ihmismassojen keskellä. Miellyttävää ajanvietettä totta tosiaan. Olin aikeissa kääntyä ovelta takaisin, mutta joku pieni ääni sisälläni kertoi että olet pitkä ja sinulla on helkkarinmoiset korot, kyllä siellä happea saa.

Virhe numero 1: Minna Parikan jumalaiset, huikean korkeat nilkkurit jalkaan siihen tungokseen? Kun joku lastenvaunuillaan törmäsi kenkääni, jouduin laskemaan sataan ennenkuin kauhun hikikarpalot otsalla siirryin tarkastelemaan vahinkoja. Halusin myös antaa vaunulliselle etumatkaa siltä varalta, jos vaikka saappaassani olisikin jotain vauriota. Sataan laskiessani jouduin kuitenkin myöntämään oman pelivirheeni, Hulluille päiville mennään lenkkareilla, jotta voi spurtata tarpeen tullen eri paikkoihin kahden hammastahnan yhden hinnalla -perässä. Pidän tosin pelivirheenä myös lastenrattaita siinä helvetissä.

Ok, kengät selvisivät luojan kiitos hengissä. Seuraavaksi pikainen kierros mallirekeille. Turha yritys, massiivinen pyörremyrsky oli jo valmiina rekkimaastossa, eukkoja, käsiä ja vaatteita vain lenteli. Yritin säälittävästi hieman kurkotella minuun ja korkoihini verrattuna suhteellisen matalalla olevan ihmismassan yli, mutta totesin senkin pian turhaksi. Luovutus, ei mallirekkiä.

Fine, yksi täsmäisku vielä kuvastosta valitsemiini tossuihin, unohdetaan ne Taika-astiat. Tossut käsissä, vauhdilla kassalle. Jonossahan en suinkaan ollut ainoa, vaan edessäni oli se muutama kymmenen tyyppiä. Mietin vain onnellisia asioita kuin Harry Potter konsanaan ja kohta olikin minun vuoroni. Ja sitten. Pankkikortti raksutti monta hikistä minuuttia laitteessa, kunnes laite kertoi ikävän koodin: maksu hylätty. Eikun uudelleen korttia sisään, samat megapitkät odotusajat ja taas sama, maksu hylätty. Takana jonossa alkoi jo kuulua puuskutusta ja huokailua, "ei varmaan kannata tulla ostoksille jollei ole tilillä katetta". Annoin lievästi sanottuna jäätävän katseen taaksepäin, ei auta alkaa avautumaan hermoheikolle amazonille.

Myyjä oli  ihan ymmällään miksei korttini toimi, mutta samaan aikaan sitten jokaiselta kassalta alkoi kuulua samaa tarinaa. Pankkikortit eivät toimi. Harvinaisen hyvä hetki Nordealta sössiä korttisysteeminsä, Hullujen päivien aloitus. Ihan loistavaa.

Ei auttanut muu kuin jättää tossut kassalle ja juosta automaattijonoon. Ja ihan vaan pari muutakin Nordealaista oli joutunut toteamaan saman korttiongelman, joten jonohan kiemurteli jo ulos asti. Ei auttanut kuulkaa onnellisten asioidenkaan miettiminen siinä vaiheessa enää.

Vartin muka-pikavisiittiin kului tunti, johon liittyi tönimistä, kenkien vaurioittamisyrityksiä, raapimista (!! ihmiset ovat h-u-l-l-u-j-a), v*ttuilua, kaksi massiivista jonotustilannetta ja hermoromahdus.

Kannattiko? Ääliö.

Kommentit (146)

1/146 | 

Voi ei. Tarkoituksena oli suunnata tänään töiden jälkeen Hulluille päiville, mutta onkohan se sittenkään järkevä ajatus? :D Ne keltaset kassit on varmaan riivattuja, kun menee mummut ja mammat ihan sekasin. We'll see.

2/146 | 

Kaveri oli kukonlaulun aikaan jonottamassa kameraa. turussa. Sitten kun lopulta pääsi tiskille kameran kanssa tuli just toi sama nordea setti. "ei sulla käteistä olisi.." ihan kun kukaan kantaa seittämääsataa euroa takataskussa siinä tungoksessa. onneksi oli kunnon myyjä kamera jäi varaukseen, mutta automaatit ja konttori ihan tukossa. Tää tarina riitti siihen ettei tarvitse ite käydä makustelemassa mitiä stokkalta.

MuuMuu
3/146 | 

Mäkin ihmettelin ennen niitä ihmisiä, jotka tunkee lastenvaunujensa kanssa Hulluille Päiville. Mutta niin se vaan menee, että nykyään olen itse yksi niistä joka niitä rattaita siellä työntelee, enkä enää yhtään ihmettele miten joku voi tulla sinne aiheuttamaan "lisäruuhkaa" rattaineen.. ;D

Norqu
5/146 | 

Meinasin itsekin tehdä aamuisen täsmäiskun mutta unijukka voitti. Herättyäni kahdeksan aikoihin tajusin että peli on jo menetetty... Kai tää on vanhuuden merkki kun ei enää jaksa hulluna säntäillä vaan haluaa ostoskokemuksen olevan miellyttäväkin. *sigh*

Haaveissa oli muuten yksi koru, kengät ja miehelle haamumunkki mutta pärjätään me ilmankin. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/146 | 

mietin siinä kanssa automaatille jonottaessani että mahtaa olla hienoa niillä joiden tuotteita ei oteta varaukseen ja joutuvat jättämään ne kameransa sun muut tavarataloon kun juoksevat automaatille, tätäkin kuulemma oli, mitä siinä jonossa ihmisten avautumisia kuuntelin. Voi jäädä kamera saamatta kokonaan.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

7/146 | 

Koin saman helvetin, kun menin hakemaan yhtä DVD-boksia. Jonotin puoli tuntia elekroniikkaosastolla , joka oli yhtä jonoa ja tungosta. Jonottaessani saan selkääni kovan tönäisyn, kun eräs mamma työntää lastansa OSTOSVAUNUISSA (?) ja ilmoittaa kovaan ääneen, että "MINÄ menen nyt tästä". Eipä tarvitsisi enää mennä...

8/146 | 

Vitja, jo tuon lukeminen sai tuskanhien kihoamaan pintaan :D

Minä nykyään skippaan Hullut Päivät ihan suosiolla. Joskus ennen oli Akateemisessa tarjolla kivaan hintaan niitä laadukkaampia taidetarvikkeita, mutta harvemmin mikään muu siellä on iskenyt.

Täytyy muuten vielä sanoa, että pahinta koko ruljanssissa on mielestäni ne TYHJÄT lastenrattaat. Kateus/ketutus iski kun katsoi (tai koki!), kuinka tyhjät lastenrattaat muuntuivat ostosvaunustuista tiejyräksi, jollai sai tehokkaasti ja systemaattisesti kanssa-asiakkaita karkotettua pois tieltä...

Cassie
9/146 | 

Kuulostaa tutulta! Näinköhän joskus voisi viisastua sen verran, että tajuaisi pysyä poissa kyseisiltä päiviltä - nomen est omen? Yritin olla fiksu ja välttää kasin ruuhkaa menemällä paikalle ysiltä, jolloin muka aamuryntääjät olisivat poistuneet, mutta sama kaaos siellä silloinkin oli.
Itse kuulun rasittaviin vaunujen kanssa liikkujiin, heh. Sain pari kuukautta sitten vauvan ja päätin lähteä liikkeelle siitäkin huolimatta, että aiheutan muille harmaita hiuksia. Joskus aiemmin kirosin kaikki vaunujen/rattaiden kanssa ryysikseen menijät, mutta nyt oman vauvan kautta olen päättänyt, että mieluummin menen ärsyttäviinkin paikkoihin kuin jumitan kotona. Ja muuten: me vaunulliset taas paheksumme terveitä, nuoria ihmisiä, jotka punkevat hisseihin, vaikka olisi rullaportaat ja normiportaat :).
No, ensi kevänä uudestaan? :)

10/146 | 

tosi viihdyttävä kirjoitus mahtavasta aiheesta! mä oon pikapuoliin lähdössä kaverin mukaan seuraneidiksi itäkeskuksen hullareille, eikä tällä kertaa ahdista yhtään. jostain syystä mulla ei ole koskaan niin pakottavaa tarvetta ostaa mitään tiettyä, etten muista kiristelleeni oikeastaan koskaan.. nää on ne päivät kun ihana ja rauhallinen kantis-stockmann muuttuu hysteeriseksi halpahalliksi.

11/146 | 

Argh miun verenpaine nousi kyllä tän lukemisesta :D Itteäni ahistaa suunnattomasti hirveä tungos vaatekaupoissa juurikin alennusten aikaan. Akat käyttäytyvät alerekkien ja -laarien luona kun jotkut hyeenat, muristaan ja mulkoillaan ja peuhataan vaatekasassa.

Onneksi siun kengälle ei käynyt kuinkaan, voin kuvitella miten ite olisin purrut hammasta samassa tilanteessa, puhumattakaan tuosta jonossa v*ttuilusta. Huh!

oikeasti
12/146 | 

Ei ole mitenkään mahdollista antaa lasta tuttavalle hoidettavaksi edes pahimpien ostosruuhkien aikaan? Erityisen kivaa oli jäädä kolmien vaunujen väliin eikä ne äidit edes tajunneet katsoa ympärilleen PRKL. Voisi kuvitella että pienen lapsen äiti arvostaisi pientä hetkeä omaa aikaa, ei voi olla niin vaikeaa sopia lasten hoitoon jättämisestö etukäteen.

Kajsa
14/146 | 

Tapiolassa koettiin sama homma... mies lupasi ystävällisesti hakea sarastuslampun työmatkallaan, koska sinne osastolle pääsi helposti välttäen kaikki naisten vaate- ja kenkäosastot. Sielläpä sitten seisoi tunnin automaattijonossa kälättävien eukkojen seurassa. *sori*

Shrek
15/146 | 

Jeps, samaan ilmiöön törmäsin minäkin. Aamukasilta electrooni vielä kävi ja kukkui iloisesti, mutta hyvin pitkälti klo 8.40 alkoi kassoilta kuulua kauhistuksen ääniä. Minullapa olikin käteistä, haa =D

Täytyy muuten vielä todeta, että kun kerrankin meni hulluille päiville ilman mitään erityistä kiikarissa, niin siellä oli ihan mukava kiertää ja ihmetellä. Mukaan tarttui hauska musta-harmaa liukuvärjätty kaulahuivi.

HeliJ
16/146 | 

Tämä on niin tätä! Viime vuonna koin saman raapimis-/tönimisilmiön Jumbon Stockalla, kun ihmiset luulivat, että Klippotekin shampoot loppuu kesken!! Siinä oli kuulkaas 8-vuotias tyttäreni kevyttä kauraa, kun mummot ja vähän nuoremmatkin jyräsi tyttöä alleen. Ja kaikki tämä vasta n. klo 17 illan suussa. Note to myself: don't go!

Äiti
17/146 | 

Myös äidit haluavat päästä ostoksille, aina ei ole mahdollista ottaa lasta esim.rintareppuun kantoon. Hoitoapuakaan ei aina saa. Tuntuu että yleinen lapsettomien asenne Suomessa on juuri se että "mitäs tulet tänne vaunuilla". Surullista.

tomaatti
18/146 | 

No ei kyllä voida olettaa että jokaisella on samassa kaupungissa tuttavia joille voi lapsen työtnää hoitoon keskellä viikkoa heti aamulla! Ja tuollaisissa tilanteissa ei esim rintareppu ole kovin turvallinen paikka lapselle juuri sopivasti muiden kyynärpäiden korkeudella..

laatutvaraa
19/146 | 

Onhan nyt kaikilla tiedossa, että monet suuret merkit valmistavat ns. kampanjatuotteita, eli huonompilaatuisia versioita vakiotuotteistaan Hullujen päivien kaltaisiin megamyyjäisiin. Esim. eräällä urheilumerkillä oli pari vuotta sitten myynnissä lenkkarit, jotka olivat klassikkomallinsa näköiset mutta heppoisemmat ja huonommasta materiaalista vamistettu. Tämän syksyn katalogista tsekkasin, että sama meno näyttäis jatkuvan. Hulluilla päivillä ja muilla mammuttimarkkinoilla ei ole oikeasti halpaa, kaupparatsu nauraa koko matkan pankkiin kun ostohysteeriset luulee saavansa laadukasta merkkitavaraa halvalla. Hullut päivät...mistä on mahtanut nimensä saada:DDDDD

Kiiu
20/146 | 

Voi , onneksi selvisit sieltä pois :D Asun itse tässä Stockan vieressä ja jo aamuseiskalta katselin ihmisiä olevan jonossa takaovella. Taidan tosiaan itse jatkaa katselua turvallisesti täältä kotiparvekkeelta käsin :D

Äiti
21/146 | 

Minä paheksun myös noita turhia hissin käyttäjiä. Myös siksi että välillä liikun pyörätuolia käyttävien kanssa. Tällöin kukaan ei hississä anna tilaa...odotat esim.Hkin tavaratalossa pitkät ajat ennen kuin pääset hissiin pyörätuolilla...veikkaan että hississä seisojat eivät ainakaan kaikki ole liikuntarajoitteisia tai vaunuilla liikkuvia.

22/146 | 

Ei ikinä hulluille :D Maksan mieluummin sen pari euroa enemmän kuin kuolen sinne sekopäiden joukkoon :D Ja Nordeasta vaihdoin OP:iin heti ensimmäisen toimimattomuuden jälkeen eikä ole tarvinnut katua :D

Suosin mieluummin Sokoksen 3+1-päiviä, paljon vähemmän hulluja liikkeellä :D

23/146 | 

Oh gosh, mä ajattelin mennä huomenna päivällä käymään Helsingin Aleksin Stockalla, voi olla että kuolen... Ja miksi?? Viime vuonna (ja sitä edellisenä, okei) vannoin, etten enää ikinä tunge lusikkaani siihen soppaan - se ei yksinkertaisesti mahdu sinne :D

24/146 | 

En ikinä kuuna päivänä menisi tuonne lasten kanssa, en vaikka maksettaisiin kymppitonni! Kamalaa rääkkäystä!

25/146 | 

Miksi te menette sinne, kun etukäteen tiedätte, ettette kestä sitä tungosta? :D Joskus on valittava ostaminen ja tungos tai ostamatta jättäminen... Ja kai äideillä on yhtäläinen oikeus sinne tunkea kuin muillakin, tosin turha heidänkään on sitten jälkikäteen valittaa tungosta (johan ostokarnevaalien nimi kertoo millaista menoa on luvassa).

ralralral
26/146 | 

Olen juossut Tampereen hulluilta päiviltä hakemassa mausteita viimeiset kolme vuotta ja yllätyin todella, kun meno Helsingin keskustan stockalla oli HUOMATTAVASTI seesteisempää kuin siellä. Ainakin minusta...
Korttisotkusta ehdin lukemaan hesarin verkkosivuilta, onneksi. :D

LauraL
28/146 | 

Olin keväällä ensimmäisen ja viimeisen kerran hulluilla päivillä, ei enää ikinä, vaikka olis mitä tarjouksia. Nimi on kyllä aika osuva tapahtumalle. Ite kyllä jättäisin rattaat/vaunut/lapset kotiin. Ja aikas moka toi kortti juttu.

Ani
33/146 | 

Turkulaiset vissiin sitten osaavat käyttäytyä Tre/Hki-siskojaan paremmin, koska oma visiitti Stokkalle ja jopa sinne pahamaineiselle vaatepuolelle sujui kaikin puolin mallikkaasti ;) Tai sitten ajoitus oli täydellinen... Muita osastoja en jaksanut alkaa kiertelemään turhan rahamenon pelossa :D
Ja vinkkiviitonen: Vaihtakaa pankkia ;)) Säästöpankin kanssa ei ole koskaan ollut korttiongelmia.

Ja vielä on pakko työntää lusikka lastenratassoppaan. Henkilökohtaisesti en ymmärrä ihmisiä jotka tunkevat niiden kärryjen kanssa ahtaimpiin tungoksiin. Joo, ei sen ipanan kanssa ole varmaan kiva kotona vaan kököttää, mutta voisiko tervettä maalaisjärkeä käyttää siinä mihin kannattaa ja ei kannata sitä lasta raahata? Epäilen vahvasti ettei se muksukaan viihdy kuumassa ja tunkkaisessa kaupassa yhtään sen paremmin kuin kanssaeläjät sietävät äitejä jotka rullaavat yli niiden vaunujen kanssa. Toki taas yleistystä, muttakun osa mammoista tuntuu unohtavan ne käytöstavat sen siliän tien kun ipana ilmaantuu. Ja ennenkuin kukaan vinkuu, niin kyllä, olen lainannut kaverin lasta sen verran että tiedän kyllä millaista se vaunujen kanssa rullailu on. Kivastihan sitä tilaa saa kun tunkee muiden yli niillä mutta.......Ugh. Olen puhunut.

aava
34/146 | 

huihui..nämä tilanteet ovat niitä jolloin menen puolipaniikkiin ja pakenen hyllyjen taakse. siten tulee kuuma ja tuska. joka paikassa ale ja tarjous hintoja jotka eivät kuitenkaan ole niiiin hyvä. mutta kuitenkin sorrun. "tarviihan näitä vanulappuja joskus vielä vaikka niitä tällä hetkellä on. tulee alennusta jopa 7 centtiä paketilta..

Chatrin
35/146 | 

Tämän takia jätän Hullut päivät joka vuosi väliin. Kiitos, ei minulle.
ps. luin ensin Aaveharakka ;)

36/146 | 

Kävin itse kanssa siellä aamulla ja turhauduin ihan täysin. Lähinnä sen takia, että vähän matkaa mun edessä jonotti yksi niistä tädeistä joiden pitää koko ajan siinä jonossa huokailla että kuinka voi kestää Näin Kauan. Voivoi. Ja sitten se mulkoili sitä kivaa myyjää koko ajan julmistuneesti. Ihan kuin se olisi myyjän vika että koko paikka on täyteen ammuttu ja sitten pankkipalvelut romahtaa.Teki kovasti mieli sanoa sille tädille jotain, mutta en sitten sanonut.

m
38/146 | 

Tottakai äideillä on oikeus mennä ostoksille, mutta liikkumisessa voisi ottaa myös muut huomioon (lastenvaunujen kanssa kun ei ole niin ketterää). Eikö vaunujen kanssa liikkujat voisi ajoittaa ostoksilla käyntinsä niin, ettei kauppa olisi täynnä ihmisiä? Tuskin se sille lapsellekaan kovin kivaa/turvallista on. Ja jos ostosreissun ajankohdan päättää ajoissa saa melko varmasti hoitajankin.

39/146 | 

itse selviydyin paikalle n. yhdeksän jälkeen ja pinkaisin suoraan kolmoseen pentikin lampunvarjostin silmissä, nappasin kolmanneksi vikan hyllystä ja jonotin maksua TUNNIN. Ihan käsittämätöntä, ehkä siksi koska kortit temppuili mutta oma electron nappasi läpi ihan iisisti. Ahdistuin jo, kun hain numerolapun ja sain 230 kun palveltavana oli 119 :--D Mutta itsepintaisesti pyörin ja lopulta selvisin ulos siitä hulluudesta.

Huomenna tarvisi ehtiä muutaman levyn perässä - en taida ottaa ikinä opikseni :--D

Maaria
40/146 | 

Päätin jo eilen, että tuo hulluus saa osaltani tänä vuonna jäädä ja nyt olen enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni! :)

42/146 | 

On koska yleensä lapset herää aikaisin ja menevät päikkäreille jo 12. Ymmärrys kyllä lisääntyy yleensä siinä vaiheessa kun saa omia lapsia. Lisäksi, voihan äitikin haluta/tarvita jonkun tuotteen ja hakee sen aamulla. Harvalla on mahdollisuutta saada lasta hoitoon, ei niitä paikkoja tuosta vain ole. Isovanhemmat asuu monilla pitkällä tai ovat töissä. Mies töissä ym, ym. Parhaiten sujuisi jos kaikki huomioisi toisensa!

JJomi
44/146 | 

Taisin ajoittaa käyntini Stokkalla täydellisesti, hain muutamamia meikkejä yhdeltä ja pääsin ulos 15 minuutissa, vaikka puntaroin noin 5min minkä ripsivärin ottaisin :) Tai sitten turkulaiset osaavat käyttäytyä! :DD Huomenna uudestaan sinne päin ihan vain katselemaan :PP

45/146 | 

Vihaan tungosta, oli se sitten missä tahansa ja mistä tahansa johtuvaa. Nykyään yritän välttää koko Hullujen Päivien mainoslehden avaamista, että mikään ei vain houkuttaisi minua lähtemään sinne kaaoksen keskelle. Olen aika hyvin pärjännytkin viime vuosina. Toisaalta en ihan ymmärrä Stockan Hullujen Päivien hulluutta, tai siis että miksi ihmiset on siellä aina niin sekopäisiä. Minusta se on ihan samanlainen alennusmyyntikarkelo kuin mikä tahansa muukin alennusmyyntikarkelo enkä voi käsittää miksi ihmisten pitää käyttäytyä niin törkeällä tavalla just Hulluilla Päivillä. Mun mielestä vastaavaa käytöstä ei näe juuri muualla.

Eli ei, en ole todellakaan menossa Hulluille Päiville! Toivottavasti en ikinä!

46/146 | 

Mie oon yhen kerran käyny hulluilla päivillä ja sillon jo päätin, että toista kertaa ei tule. Tosin aattelin miehen laittaa hakemaan sieltä perjantaina (vai oliko se lauantaina?) jäätelöä :p Ehkä Jumbossa siellä herkun puolella ei oo niin pahaa tungosta? (toiveajattelua? :D)

Tiina
47/146 | 

Minusta koko Hullut Päivät on vain hyvin markkinoitu myyntitapahtuma, jossa saadaan asiakkaat hysteerisesti ostamaan tavaraa muka halvalla, vaikka samaa/parempaa tavaraa on lähes joka päivä ostettavissa netistä ja muista liikkeistä jopa Hullareiden hintoja halvemmalla. Sitä en ymmärrä, miksi tähän lankaan menevät myös kohtuu hyvätuloiset, fiksut ja matkustelevat ihmiset, joiden luulisi olevan perillä hinnoista ja osaavan niitä vertailla. Tai miksi nimellinen parin euron säästö saa tavalliset hyvin toimeentulevat ihmiset unohtamaan kaikki käyttäytymisäännöt. Kyse ei ole viikon ainoasta ateriasta...

Eipä siis itse ole tullut käytyä muutamaa kertaa lukuunottamatta, kun olen unohtanut koko hysterian ja ollut menossa katsomaan jotain muuta Stockalta ja kuvitellut, että ehkä pystyn näitä muitakin tuotteita katsomaan... as if ;)

48/146 | 

Hei näin unta, että mulla oli päällä tuo WD:n siipipaita yhdistettynä mustaan tiukkaan hameeseen ja Little Luluihin :D ;)

x-ray
49/146 | 

Nyt on muuten pakko kysyä noista Dr. Martenseista, jotka hankit eBaysta.. Olitko se jumalauta sinä, jotka veit ne miun käsistä?! >:D Olin huutamassa ihan jumalaisia punaisia kiiltonahkaisia Martenseja ja sitten joku kehtas kuitenkin huutaa enemmän kuin miun kolikkopussin nyörit anto periksi. Arvaa vaan näinkö punaista muuallakin kuin niissä kengissä? :D

Kivuliasta alkutaivalta ja suloista loppumatkaa niiden kanssa! ^^

Iidis
50/146 | 

Aaverahkaa myydään ympärivuoden, tosin erinimellä. Taisi olla ihan vaan mangorahka. Rahkan takia ei kannata tungokseen mennä :)

51/146 | 

"Turkulaiset vissiin sitten osaavat käyttäytyä Tre/Hki-siskojaan paremmin, koska oma visiitti Stokkalle ja jopa sinne pahamaineiselle vaatepuolelle sujui kaikin puolin mallikkaasti ;)"

Itse en ole myöskään kokenut Turun stokkalla samanlaista kaaosta, kuin mitä nähtävästi monella muulla paikkakunnalla tapahtuu. Aina oon selvinnyt ehjin nahoin ja ilman mitään turhia nahinoita. :D

Hobit
52/146 | 

Ne hullujen päivien tarjoukset eivät edes välttämättä ole mitään kummoisia, keltainen lappu vaan saa ihmiset hulluiksi :) Tarkka shoppailija löytää samoja tuotteita muista kaupoista ihan normaalihintaan ilman hullua ryysistä.

Ja laasuta puheen.. Katsoin samsoniten matkalaukkuja, jotka olivat tänään tarjouksessa. En voinut uskoa, kun tajusin, että niissä ei ole sisällä kangasta. Paljaalle muoville vaan kamat ja menoksi. Oli tosi halvan näköinen tekele...

Hanna
53/146 | 

Muun muassa noiden asioiden takia en käy hulluilla päivillä, enkä kyllä muillakaan isojen tavaratalojen alepäivillä. Pituuttakaan ei ole kuin sellaset 160cm, kuolisin alta aikayksikön sinne raivostuneeseen ihmismassaan.

tannttu
54/146 | 

Itse selvisin onneksi nopeasti jumbon stokkalta :D Ahdistaa kyllä niin paljon se porukka siellä, että en lähtis sinne huvikseen vaan kiertelee :D
Mua ei oikestaan ärsytä ne rattaat jos osaa pitää ne sivussa, mutta hemmetti ku jotkut jättää ne keskellä käytävää kun tutkii siinä jotain.....
Piti hakea ulkoinen kiintolevy ja sellaisen sain, olen tyytyväinen :)

sku
55/146 | 

Muhahaa! Miten sattuikin otsikko sopivasti fiiliksiini, jotka ei kuitenkaan liity mitenkään hulluihin päiviin. Mokailin niin kivasti töissä ja ajattelin lohdutukses katsastaa blogias ja siinähän se oli: ÄÄLIÖ! Jep..that's me!

Linda
56/146 | 

Mä menin mielestäni tosi ajoissa kahden aikoihin tonne... Mistä lähtien ihmiset on menny sinne heti aamusta? :D No anyway, mun haluamia karvakenkiä ei ollu enää ja hylly ammotti tyhjyyttään... (Onneks voi tilata netistäkin vähän kalliimmalla) Ruuhka ei ollu kahden aikoihin niin paha kun vois kuvitella. Menin sitten herkkuun ostamaan lohdutukseksi aaverahkaa. (oon alkanu ostamaan sitä sun hehkutuksen takia :)- hyvää on, ehkä jopa parempaa, kuin karvakengät!)

57/146 | 

hei kaunokainen, mulla on sulle tekemistä mun blogissa ;) oot varmaan aikasemminki saanu tehä tämmösiä joten ei ole pakko mutta tee jos teet :)

Pulu
58/146 | 

Mun mielestä niiden rattaiden kanssa sinne tunkeminen in ihan pölöä. Rattaat kuitenkin on hitaat ja kömpelöt tungoksessa ja hidastaa kaikkien menoa ennestään. Eikö sitä voisi niinä muutamina vuosina kun rattaille on käyttöä jättää hullut päivät väliin tai hankkia hoitajaa. Okei, hyvä urputtaa ku ei oo vielä lapsia...

59/146 | 

Nyt haluan kyllä tietää mitä on Aaverahka?!? Ja joku tuolla puhui haamumunkista, siis hä? :D Onko nuo hullujen päivien keltaiset örmelöt jotain kummituksia, liittyykö se jotenki niihin...

60/146 | 

Ja ihmiset ei näköjään tajua vieläkään että joskus siellä pankin päässä tai kaupan laitteissa voi olla vikaa (tai ruuhkaa) eikä siinä että ihmisten tilillä ei ois rahaa :D. Eikä ainakaan tulis mieleen sanoa ääneen jotain että kannattaako tulla ostoksille jos ei oo rahaa :D.

Onneksi Stockat on niin kaukana ettei tartte niihin mennä :D, pari kertaa olen kylläkin tainnut Hulluilla päivillä käydä.

M
61/146 | 

Olen käynyt muistaakseni kaksi kertaa Hulluilla Päivillä eikä tarvitse enää mennä. Aivan naurettavaa touhua kun aikuiset ihmiset repivät muka-halpaa tavaraa toistensa käsistä. Ehkä normaaliin Stockan hintatasoon verrattuna edullista, mutta muista kaupoista löytyy samaa tavaraa halvemmalla ilman minkäänlaisia alennuksia.

Mimi de Paris
62/146 | 

Veit sanat ja ajatukset! Hullut päivät ovat nimensä veroiset. En voi lakata ihmettelemästä, miten normaaleista keskivertoihmisistä tuleekin sellaisia töniviä, tuuppivia, epäkohteiliaita hölmöjä! Minä minä minä asenteella kanssasisaret saa kyytiä ja kamoja revitään käsistä. Kuten männä vuonna jolloin eräs hysteerinen nainen tarttui ystäväni sylissä oleviin Gantin pyyhkeisiin ja huusi "nämä ovat minun, minun".

Ylipäätään alennusmyynnit ja hullujen päivien tapaiset tungokset saavat minussa aikaan hirveän verenpaineraketin. Hermot menevät sadasosasekuntin puolikkaassa, kun tajuan ääliönä tulleeni samaan ääliöiden kerhoon. Ja miksi kaikki liikkeet pitää sekoittaa ihan hirveän näköisiksi, esim Zara? Miksei voi antaa liikkeen olla normaalissa tyylikkäässä asussaan, eikä siten että tässä teille rivi halpoja housuja, tässä rivi halpoja paitoja jne. YUK!

Parasta tämän päivän Hullussa kaaoksessa on se, että ystäväni mukaan häneltä on veloitettu tililtä kaikki veloitusyritykset tältä aamulta. Eli, kurkistakaapa Hullut siskot nyt pankkitilillenne. Ke...le tämäkin vielä!

Annu
63/146 | 

Ymmärrän täysin vaunujen kanssa ryysikseen tunkemisen - saa hyvin tilaa itselleen ja ympärilleen. Siinä mielentilassa ei paljon muita ostoksilla olevia mietitä. Mutta tosiaan, lasta kannattaisi miettiä, ei voi nauttia hänkään siitä tönimisestä.

66/146 | 

Luojan kiitos ainoa asia, joka minua Hulluilla päivillä kiinnostaa ovat ne vastapaistetut donitsit. Ja niitä myydään kojussa tavaratalon ulkopuolella. Score!

Elli
67/146 | 

Huh, taidan ihan suosiolla skipata HP:t.
Olin kovasti menossa, mutta kävin kotipaikkakunnalla Sokoksen 3+1 päivillä ja se ihmismäärän tungos oli jo siellä ihan kamalaa. varsinkin kun tuli shorkkivartti ja sai miestenpaitoja 1,95 hintaa. Siinä sitten mammat melkein juoksi päältä ja tönivät eikä tietenkään kuulunut anteeksi tai edes sitä perisuomalaista oho sanaa :D

Ja lastenrattaat asiasta, itselläkin on vaunuissa kulkeva lapsi, mutta en TODELLAKAAN lähde vaunujen kanssa ruuhka-aikaan kauppaan. vaatekaupoissa yritän pörrätä ilman lasta tai sitten ihan aamusta tai illasta. Lastenvaunuilla käytävät tukkivat mammat on ehkä maailman ärsyttävin asia. Ja ootappas kun pyydät niitä hieman siirtämään vaunuja niin saat murhaavan katseen ja vaunut ei liiku mihinkään...

Summa summarum, ei ikinä hulluille päiville :)

smiley
68/146 | 

Mää jätän aina vaan ihan suosiolla menemättä. Inhoon a)väenpaljoutta b)väenpaljoutta liian pienessä tilassa, jossa on kuuma kun saunassa eikä happea haukattavana c)niitä töniviä ihmisiä, jotka tuntuu menettäneensä sielunsa itse Saatanalle hamstratessaan niitä euron saippuapulloja sieltä ale-laarista d)jonottamista ja e)niitä saakelin keltasia muovipusseja, joita joka toisella vastaantulijalla on.

Ihan oikeesti, mikä hitto ihmisiin menee. Inhoon aina näitä massatapahtumia, enkä todellakaan ymmärrä miten niin monet pystyy siellä kärsimään kun päivän päätteks sulle jää käteen ne kaks tuubia hammastahnaa!

Olivia Rouge
69/146 | 

Täytyy taas kerran taputtaa itseään olalle kun on niin fiksu ja inhoaa kaikkia übershoppailutapahtumia.. Mää taisin ton sun kauhutunnin aikana vetää vielä sikeitä lämpimässä sängyssä kissa kainalossa :D

70/146 | 

Huh itsekin kävin tänään Hulluilla Päivillä, Oulussa tosin. Vaatekerroksessa oli suoraan sanottuna kaaos ja päätin jättää sen leikin kokonaan kesken, jonottelu 50m pitkässä kassajonossa ei jotenki huvittanut :D Kodinosastolla päästinkin sitten kulutusjuhlan valloilleen. Onneksi siinä kerroksessa kassoille ei juurikaan ollut jonoja ;D Voin vaan kuvitella millainen kaaos etelä-Suomen tavarataloissa on jos Oulussa on jo tällaista...

71/146 | 

Heh, itse juuri heräsin tänään kahdeksalta sisareni puhelinsoittoon. Komensi minut hulluille päiville puolestaan kun ei tahtonut lastenrattaiden kanssa sinne lähteä - ja en tietenkään raaskinut kieltäytyä :D Virhe! No mutta ainakin siellä oli minun ansiostani yhdet rattaat vähemmän :p

Ps. Klo.10 maissa Nordean kortti toimi onneksi jo ihan normaalisti.

Terhi
72/146 | 

Heh.. olin siinä samassa helvetissä samaan aikaan, jonottamassa niitä Taika-astioita. Tai siis halusin töihin riittävän kokoisen teemukin. Siellähän on käytössä vuoronumerot... Sain käteeni lapun 120 ja taulussa oli silloin numero 48. Että Jeee!
Missasin itsekin sen aamukasin. Viime keväänä sai tehdä ostokset aivan rauhassa heti kasilta ja puolelta pääsi jonottamatta kassalle.. Liekö lama mennyt ohi tai jotain?
Toinen mikä on myös hyvä aika käydä hulluilla on 20.30-21.00 eli just ennen kun ne menee kiinni. Etenkin jos ei ole jotain tuotetta mikä on ns. Pakko saada...
Tänä vuonna jäi moni asia ostamatta, kun en vaan jaksanut jonotella..
Ja herranjestas sitä lastenvaunujen määrää.. kraist. EIkö niille todellakaan ole muuta paikkaa kuin just Hulluilla ??

73/146 | 

Ite en oo suostunu menee stockalle hullujen päivien aikana moneen vuoteen, mutta silti olen tänä vuonna kyllä menossa sinne töihin.... :D Saa nähä kumpi on pahempaa - olla hullareilla asiakkaana vai myyjänä.

anu
74/146 | 

Tuosta lastenvaunujutusta puheen ollen, Vantaan Myyrmäessä Myyrmäkihallissa järjestetään aina silloin tällöin tosi iso kirppis, ja siellä nää lastenvaunut on kyllä todellinen ongelma. Ihmismäärä on hyvänä päivänä valtava ja käytävät pienenpieniä, ja SILTI porukka raahaa sinne koko perheen, mukaanlukien ne kärryjä tarttevat ipanatkin. Ja meininki on sellaista että jos et itse väistä niin varpaillehan ne tuloo. En tiedä oisko mahdollista jättää ne muksut isin kans kotia kun kumminkin viikonloppu on, sillä aikaa kun äippä metästää halpoja lastenvaatteita? Itse olen lapseton joten en tiijä kuinka hankalaa se järjestäminen on, mutta kun tuolla on oikeesti niiiiiin paljon niitä kärryjä.

haloo
75/146 | 

Kukaan, siis KUKAAN, ei hyödy siitä, että rattaat sullotaan pahimpaan aleruuhkaan. Luulisi, että äideilläkin on hermot vähän kireällä, rattaiden kanssa liikkuminen kun on hidasta. Ja hidastaa muita. Ihan niin kuin se lapsikaan nauttisi siitä ihmismassasta, valtavasta hälinästä ja kovasta metelistä.

Äidät pääsevät aivan varmasti ostoksille. Ehkei hoitoapua saa juuri Hullujen Päivien ajaksi, mutta hyvä jumala, onko niille aivan pakko mennä? Onko siis aivan pakko tunkea sinne, missä tietää vellovan pahimmat ihmismassat? Onko aivan pakko änkeä itsensä ja tankkirattaansa juuri pahimpaan paikkaan?
Joten kyllä, mitäs menit sinne vaunuilla.

76/146 | 

Juuri tuon takia olen jättänyt Hullut Päivät ja kaikki alennusmyynnit väliin jo vuosia. Jos haluan mennä jotakin katselemaan menen yleensä alen viimeisinä päivinä sellaiseen kellonaikaan että ahneimmat on jo käyneet riehumassa. Aleissakaan harvoin sellaista löytyy mitä oikeasti haluaisin. Juuri mikään ei ole sen ahdistavampaa kuin ihmismassassa seisominen kun ei pääse eteen, taakse eikä sivuille. Ihmisten ahneudella ei ole rajoja ja käsittämätöntä on miten sokeaksi tuollaisessa alehulinassa ahneet tulevat, nähdään vain se kaksi euroa normaalia halvempi lumppu eikä välitetä siitä että joku voi jäädä alle. Odottelen vain sitä päivää kun uutisoidaan jonkun loukkaantuneen moisissa hulinoissa.

Anniina
77/146 | 

Eipä ole perskorvessa tuollaisia ongelmia, kun ei ole Stockkaa lähimaillakaa :D

Ninni
80/146 | 

Itse kävin hakemassa meikkejä alesta. :) :) Kassalla tajusin että kortti ei saata kylläkään toimia mutta menihän tuo sitten ihan hyvin onneksi. Oudoksuttaa myöntää mutta tavallaan nautin hulluista päivistä, nyt muissa liikkeissä on niin tyhjää että voi hyvällä omalla tunnolla ottaa vähän enemmän sovitukseen.

juille
81/146 | 

Juurikin suomalaisten asennevamman takia en viitsi lähteä Hulluille päiville lapsen kanssa. Kun muualla Eurooopassa on ruuhkassa vaunujen kanssa, niin muut ihmiset antavat tilaa/ainakin katsovat, etteivät kävele lapsesi päälle. Ei Suomessa. (Okei, HP on kyllä erikoistapaus, siellä ei voisi väistää vaikka haluaisi :)

Niin, ja mua ärsyttää ihan mielettömästi täysin liikuntakykyiset nuoret ihmiset, jotka valtaavat hissit!

Mutta siis joo, en lähtisi lapsen kanssa. Enkä ehkä muutenkaan. :D

Gemma
82/146 | 

Tänä vuonna Hullut Päivät sujui minulta kohtuullisen kivuttomasti, klo 8:00 sisälle -> siitä suoraan hajuvesiosastolle -> haju käteen ja kassalle -> ulkona 8:03 :D
Olin kattonu etukäteen, että kuvastossa oleva tuoksu on reilusti hyllyhintaa halvempi ja hain sen töihinmenomatkalla. Helppoa kuin mikä ;)

loreal
83/146 | 

Hahah! Vaikka luinkin tämän ennen lähtöä Hulluille, niin tästä jotenkin tuli vain hinku enempi päästä sinne! :DD Joten raahasin pahaa aavistamattoman poikaystäväni, joka koskaan ennen hyvällä tuurilla edes kuullut Hulluista, mukaan. Jumbossa kun kävimme, niin ihmisiä oli yllättävän vähän, mutta löytöjä uuteen kotiin sitäkin enemmän! :)

84/146 | 

vihaan hulluja päiviä ! käytiin äsken kyynerpäätaktiikalla kaahaamassa stokkan läpi ja poistuttiin sieltä paria ruokakassillista rikkaampana, mutta fiilis "tänne ei tulla toiste" jotenki aina unohtuu siinä puolessa vuodessa kun ko. HULLUnmyllyltä saa olla rauhassa..... hmm pitäsköhän stokkan harkita koko sirkuksen lopettamista

85/146 | 

Eniten hämmennystä aiheuttaa se torvisoittokunta joka kruunaa "miellyttävän" shoppailukokemuksen. Enpä tiedä uskallanko tänä vuonna ollenkaan..vai pitäiskö sittenkin kipaista..=)vain huomatakseen ettei olisi pitänyt..

86/146 | 

Mulla menee tosi nopeesti hermot, tollasissa tungoksissa.Kassan jumittumisen takia piti nimenomaan Hulluilla päivillä siirtyä toiselle kassalle, jonka takia kassatätiä haukuttiin ikärasistiseksi. Takana oleva rouvashenkilö menetti totaalisesti hermot ja valeli kirosanoja mutinansa väliin. :D

-
89/146 | 

"Parhaiten sujuisi jos kaikki huomioisi toisensa!"

Sinähän sen sanoit.

Itse en kehtaisi mennä lastenvaunujen kanssa alennusmyyntihässäkkään, tuskallista sekä itselle että muille.

90/146 | 

Haloo! Vaunuissa oleva lapsi ei ole tönittävänä, hän on vaunuissa! Sitäpaitsi monet lapset ovat tottuneet olemaan ostoksilla mukana ja vain nauttivat ihmisvilinästä.

91/146 | 

Työttömyydestäkin on jotain iloa. Menin hulluille päiville siinä kahden aikaan ja tungos oli jopa siedettävä. En myöskään todistanut mitään överitöykeää käytöstä asiakkaiden osalta, vähän joutu välillä ottaan kontaktia jos halus katsomaan jotain tiettyä tuotetta :P Siellä on kuitenki sitä tavaraa niin paljon,että kyllä kukin saa sen oman trikoopuseronsa vaikka kulkis ihan rauhallisesti. En kyllä tajua sellasta hamstraamista, vain koska on halpaa. Ite ostan vaan sen mitä tarvin.

Lilliskuliini
92/146 | 

Voi sua ihanainen, mulle on tässä kehittynyt semmoinen itsesuojeluvaisto että en edes pahimmissa painajaisissanikaan kuvitellut laittavani jalkaa stockan suuntaan ennen ensi maanantaita :D

Mare
93/146 | 

Ei, kyllä aivan varmasti johtui vaan ikärasismista ja myyjien osaamattomuudesta kaikki ongelmat. Se mikään valtakunnallinen varmennusongelma ollut. Amatöörejä kaikki.

Yeah right!
Onneksi kuitenkin jotkut asiakkaat jaksaa olla leppoisia ja kärsivällisiä sielläkin tohinassa.

t. HP-apulainen

Ps. En kyllä silti ymmärrä, miksi jotkut tulevat ostamaan ihan perus päivittäistavaroita monen sada edestä just Hulluille päiville. Tai ehkä se sitten on se kerran vuodessa ostos. Kun kantaa kotiin viisi kassillista kasvorasvaa ja deodoranttia, niin luulis sillä sen puol vuotta vähintäänkin pärjäävän... :D

naikkonen
94/146 | 

Meinasin jättää kommentoimatta olankohautuksella ja itsekseen nauramisella, mut..
Kyllä vaunullisillakin on oikeus käydä ale-ostoksilla. UGH.. olen puhunut minäkin =)
Keep rockin´ Nelliina =)

97/146 | 

Pakko kommentoida, että minä ajattelen asian niin, että vaunullisellakin on oikeus mennä, eikä välttämättä muuta mahdollisuutta olekaan. Tai siis sellaisesta on turha valittaa.

98/146 | 

Ei kukaan ole koskaan töninyt vaunuja/lastani vaunuissa. Ja tyttö viihtyy kun on ihmisiä ympärillä :). Ja äitiyslomalainen nyt vain shoppailee keskellä viikkoa lapsen kanssa, ei sitä voi kotiin yksin jättää. Ei äidit kuulu vaan lapsineen ja vaunuineen kotiin.

99/146 | 

Oi ei, kiitän onneani, etten asu missään Stokkan lähettyvillä. Aina vannon, että paskat hullut päivät, en mene ja menen kuitenkin. Mutta Oulussa asuessa havaitsin hyväksi kikaksi mennä n. klo 18 jälkeen, silloin ei ollut ikinä ruuhkaa. Tosin enpä etsinytkään mitään tiettyä, kunhan katselin. Ja ostin ehkä karkkia :D

Sokoksen 3+1:t pitää kyllä aina käydä, mutta minusta siellä on minulle enemmän annettavaa. Esimerkiksi kosmetiikkaa.

Kerttu
100/146 | 

hih, tänäkin vuonna kävi niin, että mä en edes muistanut että hullut päivät alkoi, sen huomasin vasta keltaisista kasseista:)
Itse en ole löytänyt mainoksista mitään, mikä kiinnostaisi astumaan jalalla sinne. Tosin kerran ostettiin yksi matka.

Maaria
101/146 | 

Tänä vuonna Pentikin lamppu kutkutteli mutta en vain jaksanut luentojen jälkeen mennä. Otin sen sijaan torkut :) Toden totta, kyllä Turun Stockalla on hiki tullut ja väkeä on ollut liikaa mun makuun mutta mikään inferno se ei aikaisempina vuosina ole ollut.

Nordea on munkin pankki ja tänä kesänä mulla oli eräs katevaraus kaksi kertaa. Neuvo oli, että pitäisi odottaa ja katsoa häviääkö se toinen itse. Parin viikon päästä toinen katevaraus hävisi ja summaa ei veloitettu. Silloin näin ;)

Memmu
102/146 | 

Joo mä tein viime vuonna sen virheen että menin hulluille päiville vaunujen kanssa kun en todellakaan tiennyt että semmoset päivät sattu olemaan. Sisällä huomasin ja samantien lähdin suuntaamaan toisesta ovesta ulos ja siihenkin meni puoli tuntia. Never again. Mutta itse totaaliyksinhuoltajana voin silti kertoa,että hoitoapua ei aina todellakaan ole saatavilla,MISTÄÄN. :( Ja rahaa palkata ulkopuolinen hoitaja ei ole. Kun eräs oli kommentoinut että AIVAN VARMASTI äiti saa lapselleen hoitajan.. Just joo. Mekin mammat haluamme välillä ostoksille,en tarkoita nyt hulluja päiviä vaan muutenkin. Se kiristää välillä omiakin hermoja olla lapsen kanssa ostoksilla,mutta kun muuta vaihtoehtoa ei todellakaan ole niin täytyy mennä niillä korteilla mitkä on annettu. Ja joskus se on vaan pieni piristysruiske kotona olemiseen. Itse yritän aina ottaa muut asiakkaat huomioon ettei vaunut tuki tietä yms tai en jyrää ketään,sanavarastooni kuuluvat kiitos ja anteeksi.Niitä toisenlaisiakin tapauksia on.. Tiedätte että on olemassa niitäkin jotka puhisevat heti kun vaan näkevätkin vaunut: "mitä toi täällä tekee,veis muksunsa muualle" ;D Tykkäisin käydä enemmän kirppiksillä,esim Radio ja Bonus,mutta niissä tuppaa oleen niin ahdasta ja aina joku mulkoilee vittuuntuneena. Että ne puhisijat ja mulkoilijat voisi muistaa seuraavan kerran kun näkevät äidin lapsensa kanssa vaunuilla tai rattailla liikenteessä,että ehkä hoitajaa ei ole mahdollista saada ja väläyttää vaikka kannustavan hymyn,meillekin tulee olo että mammoillakin on oikeus päästä ostoksille. :) Eksyipäs tää taas hullut päivät aiheesta. :D Mutta siis joo,myönnettäköön että sinne mua ei enää sais vaunujen kans kirveelläkään,mutta ehkä siäkin joutuu joku totaaliyhäri käymään vaunujen kans tarjousten perässä.. Mut hermoja se vaatii. :D

Lurre
103/146 | 

Bongailinkin sinuu automaattijonosta kun menit ohi, ilmeisesti siis olit matkalla sinne jonon perälle :D
10h vietin tänään sit siellä kassan toisella puolella, voin sanoo, ettei ollu kyllä herkkua sekään :D Mikäs sen ihanampaa, kun olla hullujen armoilla kellon ympäri :D

Raaaaaah
104/146 | 

Sopisi kyllä jättää ne kakarat kotiin, tai olla menemättä koko hulluille päiville! Että teki niin monta kertaa mieli kysyä niiltä rattaita työnteleviltä, että missä järki, ku täytyy tarkotuksella tulla viemään sitä arvokasta tilaa. En voi sietää niitä rääkyviä hirviöitä ja ruuhkassa rattaillaan muita töniviä mammoja. Vaikka se kakara nauttisikin siitä shoppailusta, niin muut ei! Jos ei ole mahdollisuutta jättää kakaraa kotio tai hoitoon, niin ei kannata edes ajatella hulluja päiviä.

Herranjumala, kun tietää että paikkaan tulee satoja jopa tuhansia ihmisiä niin eikö sen verran järki päätä paina, että jättää ne kärryt kotiin? Kysynpähän vaan.

Nakki
105/146 | 

Etteköhän te raapijat ja juoksijat voisi kehittää jonkin uuden taktiikan noita rattaiden kanssa liikkujia varten? (; Tuntuu olevan niin hermo tiukassa kun ei meinaa keretä ostamaan sitä hammaslankaa alennuksesta.

Ja ei, itse en liiku rattaiden kanssa. Näin 15-vuotiaana se olisi vallan typerää.

chubby bunny
106/146 | 

Pahimpia ovat ruuhkissa ne raivokkaat äidit, jotka yrittävät puskea vaunujaan kanssashoppailijöista läpi. Jos tilaa väistää ei yksinkertaisesti ole mihinkään suuntaan, ja takaatuleva mamma ryskää rattaillaan sun jalkasi mustelmille, mietityttää oikeasti hieman, onko vaunut todella välttämätön mukanakuljetettava, vai joku sadismin ilmentymä, ehkä tarve kostaa niille onnekkaille paskiaisille, jotka saavat shoppailla ihan milloin itseä huvittaa, molemmat kädet vapaina.

Niinikään aivan hirveästi ketuttaa se, kun kirppareilla rattaat jätetään poikittain käytävälle, blokkaamaan kulkureitti, joskus aivan kokonaankin. Yleensä näissä kärryissä vieläpä istuu itkevä ja huutava lapsi, jonka huutoon äiti on ilmeisesti niin tottunut, että kykenee täysin tyynesti läpikäymään kirpputoripöytien antimia noteeraamatta tilannetta lainkaan. Nämä tilanteet eivät välttämättä ole ihan yhtä neutraali kokemus satunnaiselle, lapsettomalle kirpparikiertäjälle, joka tahtomattaan joutuu loukkuun itkevien lapsikärryjen saartamaksi, ilman pakokeinoa.

Pääsinpäs kerrankin avautumaan näistä, huh.

Titta
107/146 | 

Mä en ole suostunut käymään hulluillapäivillä yli 5 vuoteen. Sen verran ahistavaa touhua!

Juille
108/146 | 

Kyllä todennäköisesti teitäkin nuoremmat (?) kanssasisareni hävettää nämäkin kommentit, kun itse joku kaunis päivä omia lapsia saatte. Olin ihan samanlainen tiukkapipo ennen kuin tulin äidiksi, nykyään osaan onneksi suhtautua rennommin ja kohteliaammin muihin ihmisiin, myös niihin pieniin :)

Katjuska
109/146 | 

Perjantaina oli italialainen jäätelö ainaki tarjoukses! Mulla se kans on listalla, ku perjantaiksi ajattelin kerätä kärsivällisyyttä ja piiitkää pinnaa ja lähtee pyörähtään Stockalle (juuriki Tampereella, kiva lukee näitä kaikkia kauhujuttuja :D)

mamma
112/146 | 

komppaan nimetöntä, äidit ja lapset kai saa liikkua kaupassa siinä kun muutkin...

113/146 | 

Ah! Tämä pelasti! Kiitos. Maalla asuvalle ajatus siitä että pääsisi vähän hakemaan noita kivoja ale tuotteita innosti hirmusti... kunnes luin postauksesi! Eipä tee enää yhtään mieli shoppailemaan, vaikka palkkapäiväkin on nyt-kohta-heti.
Päiväni on pelastettu!

A
114/146 | 

Toki saa, mutta niin saa muutkin! Sitten on turha ihmetellä, että joku räjähtää stokkalla, kun vaunuilla mennään jalkojen yli ja tönitään selkään!!

A
115/146 | 

Nimenomaan. Ei ne hullut päivät tai muutkaan mammuttimarkkinat ole vain äitien etuoikeus.

Ani
116/146 | 

Muttakun pointti nimenomaan oli ainakin itsellä se, että tuskin se lapsikaan siellä kuumassa ja tungoksessa viihtyy? Kyllä tässä ollaan jo reippaasti parinkympin paremmalla puolella ja ihan samaa mieltä olin alle parikymppisenäkin, miksi kiusata sitä lasta JA muita ihmisiä tuomalla se rääkyvä piltti sinne tungokseen jossa muutenkin tekee tiukkaa tilasta?

Pinja
117/146 | 

Mua ei rattaat haittaa. Mä menen ostamaan tietyt tuotteet ja yhdetkään rattaat ei kyllä mun kulkua blogkkaa. Toisaalta rattaiden kanssa ei kyllä pääse jonotustilanteessa (jos rattaat jonottaa samaan paikkaan) ohikaan koska en anna siihen tilaisuutta. Pitää vaan osata pitää puolensa ;)

klippoteket
118/146 | 

Minulla kävi hyvin kivuttomasti hulluilla käynti. Tänään aamulla 08.05 sisälle, minuutin päästä olin viiden kuivashampoon onnellinen omistaja. Kiersin vielä yläkerrassa pikaisesti ja arviolta 10min päästä kun olin lähdössä, oli kuivashampoolaari tyhjä. Että älkää turhaa enää niiden perässä ainakaan treen stokkalle menkö. Ihmeellisen vähän oli ihmisiä, ainoastaan naisten vaateosastolla kävi kuhina.

juille
119/146 | 

Mutta tolla samalla logiikalla eikö pyörätuolissa olevat ihmiset saisi mennä tungokseen? Tai mikä ilmeisesti vielä pahempaa, kehitysvammaiset, saattavat vielä häiritä kanssaihmisiä äänilläkin? Kai kaikilla kuitenkin on samat ihmisoikeudet? Mietin vaan, että aika järkyttävä asenne?

Ehkäpä itsekin vielä joku kaunis päivä saat lapsia, näet HP:n mainoksessa jonkun jutun jonka ehdottomasti haluat ostaa alesta (kun kotihoidontuki esim. on aika pieni), et saa lapselle hoitajaa, niin etkö silloin mene ollenkaan (okei, itse en menisi silti, mutta kyllä mulla siihen olisi oikeus, ilman mitään mulkoilua ja huokailua)?

Ja muuten, esim. mun poika tykkää olla tungoksessakin eikä huuda naama punaisena. Katselee mielellään, mitä ne hullut aikuiset ihmiset oikein puuhaa ;D

120/146 | 

Kehtaat kyllä siinä vaiheessa kun sinulla on lapsia. Muistelet siinä vaiheessa hymyssäsuin sitä miten ennen ajattelit.

121/146 | 

Edelleenkin Nelliina; ei siellä vaunuissa lasta tönitä. Tällä perusteella ei voisi mennä mihinkään jos kaikkea pelkäisi. Vaunujen kanssa varmasti törmäyksiä tulee mutta ei ne äiditkään tahallaan ihmisiin törmäile. Molemmin puolin voisi väistellä vaunuttomat ja vaunulliset liikkujat.

122/146 | 

Lapsilla on tietyt päikkäriajat, ei pienten kanssa noin vain lähdetä! Elämä on suht sidottua tiettyihin rytmeihin ja ne ovat hyväksi lapsille.

123/146 | 

Miksi sinun on sitten pakko mennä sinne??? Jätä sinä väliin hullut päivät niin rattailla liikkujat voi mennä :D

nelly
125/146 | 

Huhhuh, kun melkein kylmä hiki nousi otsalle tätä postausta lukiessa :D! Itse en yhtään voi sietää minkäänlaisia alennusruuhkia, saatikka sitten jotain Hulluja Päiviä. Pari kertaa on tullut niilläkin pyörittyä, mutta joka kerta totesin saman asian: ihan turhaa koko touhu. Ihan kummallista massahysteriaa koko homma ja ihmiset vain oikein lietsovat sitä riehumalla ympäriinsä eläimellisen raivon vallassa. :D Ja sitten vielä tunnen monia ihmisiä, jotka oikein nauttivat siellä toisten kanssa nahistelusta :O. Omat hermot eivät kestä sitä jatkuvaa odottelua, ihmisten töykeyttä ja ajattelemattomuutta ja sitä hirveetä mekkalaa.

Mielestäni on tosi pelottavaa että ihmiset jaksavat tapella joistakin viiden euron alennuslumpuista, jotka ovat laadultaan kumminki pelkkää scheissea...

Ani
126/146 | 

No useimmat muksut mitä eteen on sattunut huutaa pää punaisena kun on kuumaa ja inhottavaa ja ties mitä. Eli tässä kohtaa sanoisin että ne ei siellä viihdy? Tietääkseni en myöskään sanonut että pitää jäädä kotiin, mutta noin niinkun maalaisjärkeä saa käyttää. Jos tietää jo etukäteen että HP:ssa on joku juttu jonka ihan välttis tahtoo, eikö voi pyytää vaikka kaveria odottelemaan sen ipanan kanssa ulkopuolelle siksi aikaa kun käy sen itse hakemassa? Okei, jos sitä hoitajaa ei kertakaikkiaan mistään mitenkään millään saa eikä kukaan mitenkään suostu asiaa x hakemaan niin joo, en ole KIELTÄMÄSSÄ niitä vaunuja siellä, vaan ihmettelen että mikä into niillä sinne on tunkea, ja nimenomaan niillä äideillä joilta ne käytöstavat on totaalisen hukassa. Eli KOSKA MINULLA ON VAUNUT MINÄ SAAN MENNÄ JUURI TÄSTÄ AHTAIMMASTA VÄLISTÄ JA VITUT SIINÄ ETTÄ JYRÄÄN TEIDÄN MUIDEN YLI - mammat.
En ymmärrä miksi asioista pitää tehdä tietentahtoen vaikeita. Ja pyörätuolissa istuvia en itse asiassa ole koskaan missään HP-ruuhkassa edes nähnyt? Johtopäätöksenä väittäisin siis että he tietävät kuinka hankalaa siellä sumpliminen on ja pyytävät jonkun hakemaan asian x puolestaan sieltä. En tiedä, mutta veikkaan.

127/146 | 

Todistit juuri itse mun pointin. Anteeksi, että luulin sua 15-vuotiaaksi, se että olet tuolla asenteella ehtinyt yli kaksikymppiseksi kertoo ikävä kyllä jotain meidän yhteiskunnasta.

Mutta, kuten jo sanoin, ehkä mietit asiaa uusiksi kun/jos saat joskus oman lapsen?

kaisla
128/146 | 

hahahaha tää oli niin huvittava :D ihana miten osaat kirjottaa tälläsiä ironisia tekstejä. joo ja ite kierrän kans koko kansanjuhlan kaukaa

juup
129/146 | 

Minäkin tykkäsin olla tungoksessa joskus reippaasti alle 10-vuotiaana, se oli jännää :)

nra
130/146 | 

Huhhuh. Itse en tahdo mennä lähellekään Hulluja Päiviä. Mua ahdistaa se hirveä ihmispaljous ja en kuitenkaan löytäisi sieltä mitään, kun sekopäiset ihmiset repivät tavaraa toistensa käsistä. Joten suuri kiitos tästä kertomuksesta, tiedän pysyä jatkossakin kaukana. :D

Ani
131/146 | 

Tuolla asenteella? :D Se että minun mielestäni pää punaisena kiljuvaa lasta ei väkipakolla pitäisi raahata ryysikseen tekee minusta lastenvihjaajan 666?
WTG (Y). Tapetaan kaikki ja tehdään niistä muhennosta!!11

Minna
132/146 | 

Itse olin myös myyjänä Hulluilla viime keväänä, Oulussa tosin. Kivempaa se hulabaloo kassan sillä puolella on :D

133/146 | 

Mahtava teksti! Luin tämän töissä ja hihittelin ääneen - onneksi muut eivät ole vielä tulleet. Hullujen päivien kohdalla nimi ja tapahtuma sopivat toisilleen kuin nyrkki silmään! :D

AnniKa
134/146 | 

Ihan suunnattoman viihdyttävää lukea, kun ihmiset ihan kiihtymyksen vallassa vaahtoavat, että älkää tulko a) kiukkuiset mummot b) äidit rattaiden kanssa jne., JOTTA _MINÄ_ pääsen hakemaan kivuttomasti a), b), c).. Kyllä ois kiva, kun kaikki olis kuten minä, mutta ei kuitenkaan siellä missä minä varsinkaan kun jossain on jotain krääsää vähän halvemmalla hinnalla. Tottahan siitä sota tulee, kun ei kaikille riitä, mutta minulle pitäisi kuitenkin ja vielä joku muunlaisessa elämäntilanteessa oleva kehtaa kuitenkin tulla. Paras siis olisi tulla kapeana pikaluistelijan puvussa, lenkkareissa, puhumatta. Voisko Stocca laittaa tästä laittaa ohjeet ja asianmukainen asustus ja käytös syynättäisiin ovilla ja vahteja olisi myös sisällä? Ja rikkomuksista sisällä rangaistaisiin myymättömyydellä.

Ohhoh, jo ajatuksesta sain toiset hyvät naurut..

On tosiaan meillä ongelmat.. tämä hässäkkähän oli ihan iltapäivälehden etusivu-uutisena. Ja eikun seuraavan kerran taas uudestaan. Hippa hei!

AnniKa
135/146 | 

Ai niin ja tosiaan - en tahdo loukata edellisellä ketään, mutta tosiaan koko touhu on niin HULLUA.

Tiina
137/146 | 

Olet pyhimys! Itse olisin takuulla antanut palautetta sille “ei varmaan kannata tulla ostoksille jollei ole tilillä katetta” -tyypille. Grrr...

rattaat
138/146 | 

Ai rattaat on virhe Hulluilla päivillä? Eli jos on pieniä lapsia niin ei saa lähteä Hulluille päiville? Mietipä uudestaan.

mimi
139/146 | 

Jos siinä hissin kyljessä ei lue mitään rajoitetta "vain liikuntarajoitteisille", on meillä ihan terveilläkin oikeus seistä siellä! Sitä kutsutaan TASA-ARVOKSI! Vihaksi pistää kun ihmiset luulevat olevansa etuoikeutettuja, kyllä hissivuoroaan kukin voi odottaa, riippumatta siitä onko rajoitteita vai ei! (kivempihan sitä on istuessa venailla kun kymmenen sentin koroilla tasapainoillen.. ) Nykyäideillä ei muutenkaan tunnu olevan kiire mihinkään muualle kuin kaksplussan foorumeille rähjäämään maailman vääryyksistä. Tiedoksi vaan että parannatte maailmaa enemmän siinä hissiä venaillessa!

Itse olen niin lastenvaunuagressio, että nauran kyllä räkäisesti jos joku kotiäiti ja pikkumussukka 8v alias "mamin kulta tarvii vielä rattaat kouluikäisenä" eivät vaunuineen mahdu täyteen bussiin. In ya face!

140/146 | 

Eikä ne hinnat ole aina alemmettuja. Kerran äitini osti maton "alehintaan", mutta se piti sitten koon vuoksi vaihtaa. No, normihintahan olikin 30% hullarihintaa halvempi. Sai alennusta kun tarkkasilmäisenä sen huomasi..

surfie
141/146 | 

Todettuna vinkkinä: Hulluillepäiville kannattaa mennä (tietenkin mahdollisuuksien mukaan) aamupäivällä noin 10-13 aikoihin, sillä silloin siellä on vähiten ihmisiä. Ainakin oman empiirisen tutkimukseni mukaan keskustan stockalla oli vähiten porukkaa tuohon aikaan. Olen käynyt nimittäin joka päivä eri aikoihin :D

142/146 | 

Oi miten olinki missannu näin maukkaan tekstin ja varsinkin nää kommentit, vaikka blogiasi luen päivittäin! Mä oon siinä suhteessa ehkä vähän outo, että tykkään hullareiden tungoksesta ja siitä lopunajanfiiliksestä, kun yrittää epätoivoisesti ehtiä nappaamaan kaiken, mitä oli suunnitellutkin.

Ja ps. lastenvaunut ärsyttää tätkin shoppailijaa. Mutta ihan yhtä paljon kuin veemäiset mummotkin. Ehkä niitä huolenaiheita on meillä muitakin kuin vaippaikäisten äidit. ;)

143/146 | 

pyörätuolin käyttöä tuskin harvemmin valitaan vapaaehtoisesti, toisin kuin niiden ihanien kymmenen sentin korkojen jalkaan laittaminen on aina oma päätös.

144/146 | 

Saat kaiken sympatiani :D

Vaikka asun kivenheiton päässä Oulun Stokkalta, oon vaun kerran käyny siellä. en hakemassa mitään tarjouksia vaan kahta maustepussia. Kun naapurikaupassa on vaan niitä liialla pippurilla pilattuja paskamausteita.
No, perjantaipäivä ja kello jotain 15.30. Ei hyvä. Jonotin reilu 30min niitä alle 2€ ostoksiani. Sillon päätin että tämä kerta piisaa Hulluja päiviä. Tuskallista oli kävellä ulos kaupasta ja kattoa ku ihmiset todellaki tönivät toisiaan ja juoksivat (sen mitä siellä tungoksessa nyt pysty) Järjetöntä meininkiä.
Ainut lohtu oli että olin mukavasti nousukännissä ja aika kulu lähinnä naureskellessa vaikkaki näin jälkeenpäin ymmärsin missä helvetin keskittymässä olin.
Ei koskaan enää, ei.

Terhi H.
145/146 | 

Tiedättekö, te ärsyyntyneet ihmiset. Teidän oman asenteenne ja ajatusmaailmanne takia, teitä ärsyttää tietyt ihmiset ja asiat. Siksipä sanon, että jääkä itse sitten kotiin, niin ei varmasti tarvi törmätä yhteenkään ärsyttävään äitiin tai kokonaiseen perheeseen ärsyttävien lasten vaunujen kanssa. Eikä tule yhtään ärsyttävää mummoa tms. ärsyttävää ihmistä vastaan ja niin edelleen.
Ehkäpä TEIDÄN, joita jokin sielä shoppaillessa ollessa ärsyttää, kannattaisikin jättää menemättä juuri niinä päivinä sinne kauppaan! Koska tiedätte kerta jo etukäteen, että teitä kanssaihmiset ärsyttävät! :D

Jäisittekö itse kotiin lapsen kanssa, vain siksi ettet nyt vain saa ketään täysin tuntematonta ihmistä pahalle tuulelle. Tuolla periaatteella kukaan ei koskaan voisi mennä minnekään, kun täytyisi joka sekunti yrittää miellyttää muita. Ja mitäs sitten, kun joku aina kuitenkin ärsyyntyy? Joitakin ärsyttää jo pelkkä lähimmäisen hengittäminen.

Kaikkia ei voi miellyttää! Sen verran paljon meitä täälä on, että se ei ole mahdollista.

Mikä siis ihmisiä vaivaa?

Mikään tavara tässä maailmassa ei ole sen arvoinen, että kannttaisi toista ihmistä kohdella huonosti!

Huhhuh.
146/146 | 

Ei ne rattaat sinne ruuhkaan kuulu. Tilaa on muutenkin vähän ja sinne vielä niitte kanssa pitää tunkea ja tietenkin myös keskelle kulkuväylää. Mammat voisivat vaikka odotella että mies/mummu/äiti/mikä vaan, pääsee hoitamaan pariksi tunniksi ja tulla sitten ilman rattaita paikan päälle niin kaikilla olisi parempi fiilis.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu