Meille on muodostunut Annin kanssa ihan oma rutiini aamuihin. Ensin puetaan lämmin neulehaalari ylle kunnes takka alkaa lämmittämään oikein kunnolla. Anni viihtyy takkatulta katselemassa ihan miten kauan vaan, vaikka keskittymiskyky kaikissa muissa tilanteissa on noin sekunnin luokkaa. On vauvoja jotka köllivät rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa ja sitten on meidän viuhtoja joka lähtisi todennäköisesti lentoon jos pystyisi, myös unissaan :D ihan vähän on aktiivinen tapaus tämä meidän tyttönen.


Mintunvihreän suloisen neulehaalarin on neulonut isäni avovaimo. Samaa sarjaa on myös neuletakki ja potkupuku, jotka kovassa käytössä nekin mutta tämä haalari on valikoitunut nimenomaan aamuiksi.


Minulle jättimukillinen kahvia kiitos, sitä ennen ei suju laululeikit. Ektoplasmakuorrute muffarissa on se sama tuorejuustoversio kuin ohjeessani mutta vain vihreällä värjätty.


Olen niin iloinen että oma vanha lastenlaulukirjani oli kuin olikin säästynyt, luulin sen menneen pilalle ja päätyneen roskiin. Tätä kirjaa on laulettu 80-luvulla niin paljon, että muistan nuo kuvituksetkin vielä ihan täysin ulkoa.
Annin ehdoton lemppari on pupujussikat, pupujussikat, ne lystikkäitä on -pätkä, iloinen hymy ja hihitys on takuuvarma jos alan hömpöttämään likkaa polvien päällä ja laulamaan pupujussikoita. Myös Mörri-möykky, Peppi Pitkätossu ja Jänöjussin mäenlasku toimivat. Minulle on laulettu ja minua on laulatettu paljon lapsena, ja nyt siirrän näitä vanhoja lemppareitani eteenpäin omalle tyttärelleni. Aluksi arastelin ääneen laulamista mutta nyt rallattelen iloisesti jo muidenkin aikuisten ollessa paikalla, tämä homma vie mukanaan :D Aamu alkaa aina lauluilla.

Ps. lisää vauvajuttuja Pätsiniemessä.

Kommentit (24)

Meeri

Mäkin kaipailisin haalarin ohjetta jos sellainen vaan löytyy! Olisi aivan ihana tekele 3kk ikäiselle kummitytylle <3

Ninni
4/24 | 

Tämä oli ihana juttu :) Tuli ihan omat lapsuusmuistot mieleen, meillä laulettiin kanssa kovasti. Kiitos päivän piristyksestä!

eevi
5/24 | 

Ihanaa, että laulat lapsellesi. Uskon että ainakin itse olen saanut vaatimatonta musikaalisuuttani, koska meillä on aina soitettu paljon musiikkia ja laulettu. Ja sama kirjojen kanssa! Tämä on varmaankin itsestäänselvyys, mutta lukekaa kaikki mahdolliset sadut ja kirjat lapsellenne tai lapsenne kanssa.:) Olen kaikista asioista ehkä eniten kiitollinen siitä että minulle luettiin hyvin paljon lapsena. Olen varma että rakkaus kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen tulee sieltä.

Tarkoitus ei ole kuulostaa mitenkään siltä että neuvon itsestäänselvyyksiä teidän tyttärenne kasvatuksessa.:) Minulla ei ole lapsia eikä ehkä suurta halua niitä saadakaan, mutta tästä laulamisesta lukemisesta syttyi jotenkin jännittävän vahvoja tunteita. Tajusin nyt kuinka paljon annan arvoa sille, että vanhempani ovat sekä lukeneet paljon että musisoineet paljon kun olin pieni, ihanaa että sinäkin laulat.:)

Ieva

Komppaan! Ostin uuden lastenlaulukirjankin (Suomen lasten lauluja - suosittelen!) laulutuokioita varten. Ihania hetkiä sekä lapselle että vanhemmille, varsinkin kun omat 20+ vuotta vanhat muistot nousevat pintaan.

hihii
10/24 | 

Voi miten lämmittää musiikin ammattilaisen mieltä, kun vanhemmat rohkeasti laulavat lapsilleen. Monet aivan turhaan epäröivät laulutaitoaan.

Jenni
11/24 | 

Tsekkaas Nelliina sellainen kuin Soiva Laulukirja. Soili Perkiön tekosia. Aivan hittikamaa meidän lasten keskuudessa, ja kieltämättä kiva on itsestänikin laulaa mukana.

Anni
12/24 | 

IHANA HAALARI.

Sun blogissa vierailu herättää mussa nykyään ihan hulluja tuntemuksia, huomaan haaveilevani isosta vanhasta puutalosta ja lapsesta (/lapsista?!), vaikka moisia ei tällä 21-vuotiaalla laps- siis nuor...ella aikuisella ole näköpiirissä vielä pitkiin aikoihin :D

Pupujussikoita hoilattiin meidänkin perheessä ahkerasti, osittain varmasti siksi että pikkuveikan nimi on Jussi :) Muutkin mainitsemasi biisit on tietysti tuttuja, lastenlaulut on ihania.

Viivitys
13/24 | 

Hei ihan mahtavaa! Mulla oli toi sama kirja! Löytyisköhän se vielä jostain vanhempien kätköistä, olis pakko päästä selaamaan. Ja laulamaan :o)!

14/24 | 

Meilä ipana alkoi huutaa pienempänä, kun lauloin jotain ellen samalla pelleillyt/väännellyt naamaani ja pitänyt hassuja ääniä. Ei kauheasti innostanut lauleskelemaan. :D

atomi
16/24 | 

Ihanaa kun laulat vauvalle! Vauvat yleensä rakastavat laulamista ja musiikin tahdissa leikittämistä. Myös vanhat lorut huvittavat vauveleita - esim Konkkis konkkis koirat metsään menevi ja Asikkalan Asikkalan puiset rattaat...Hassua, että ne itsessään ihan hullut lorut tuntuivat niin luontevilta vauvan kanssa. Itse olen yhteislaulusukupolvea ja iloitsen siitä koulun ja harrastusten antamasta valtavasta laulumäärästä, jonka osaan vieläkin ulkoa, kun taas omat tyttäreni oppivat koulussa huomattavan paljon vähemmän lauluja. Toki he tuntuvat osaavan melkein joka radiosta kuuluvan biisin sanat, joten ajat muuttuvat. Pääasia, että musiikki kulkee mukana. No tulipa taas vuodatettua... mutta onpa suloinen
neulehaalari! Taitava kutoja :D

Kni
17/24 | 

Tuo haalarit on ihan älyttömän kaunis. Löytyykö ohjetta mistään, mistä otettu?osaatko sanoa?

Mumma
18/24 | 

Hei, voistiko mitenkään selvittää, missä tuon haalarin ohje olisi saatavissa.  Olisin iäti kiitollinen. PLIIS . . . .toivoo  Mumma

Mumma

Ku itte kysyy ja itte vastaa, ei tuu kellekkää mitää sanomista . . .  ;) Ohje on Moda-lehdessä 4/2011 ohje n:o 13, terveisiä kaikille, jotka olette olleet ohjetta vailla.

Mumma
19/24 | 

lisään vielä, etten itse löytänyt ohjetta, vaikka paljon olen aikaa haaskannut sen etsimiseen. . . hyvät ystävät auttoivat. . . Mumma

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012