Viimeinen Ahvenanmaan postaus vielä uunista ulos. Jatketaan road trippiä saaristossa, koska se on ehdottomasti paras tapa nähdä paljon lyhyessä ajassa. Ahvenanmaalla kaikki on lähellä, joten autossa ei tarvitse viettää turhan pitkiä aikoja.

SMAKBYN

Ruoka on ihan ehdoton osa matkustamista, mutta hyvän ravintolan löytäminen on todellista tuuripeliä. Tästä Kastelholman linnan lähellä sijaitsevasta ravintolasta saimme monta suositusta, joten oli helppo päätös ajaa Smakbyn nimisen ravintolan pihaan. 

Mietin ensin ravintolan nähdessäni, että kehdataanko mennä edes sisälle, sillä meidän reissussa rähjääntynyt seurueemme ei ehkä ollut kaikkein fiineimmässä kunnossa. Mutta ei kannata antaa upeasti sisustetun ravintolan hämätä, sillä kyseessä on rento ruokala jonne mahtuu sulassa sovussa niin perheen pienimmät kuin rantahiekkaa tukassaan kantavat aikuiset. Ravintola oli täynnä suuria seurueita, joissa ikäjakauma oli vauvasta vaariin ja iloinen puheensorina täytti korkean tilan.

Kokki Michael Björklundin Smakbyn on krouvi, ravintola, putiikki ja tislaamo kaikki saman katon alla. Tislaamon puolelle kävellessä vastaan humahtaa niin vahva kirsikkaliköörin tuoksu, ettei voi tosiaankaan erehtyä paikasta. 

Smakbyn putiikista voi ostaa mukaansa paikan omenaviiniä ja liköörejä, sekä sisustustuotteita, kirjoja ja esimerkiksi koruja. 

Ruoka on mutkatonta lähiruokaa ja salaattipöytä kuuluu pääruokien kylkeen. Lapsille löytyy listalta myös varmasti mieleistä ruokaa ja kaikki listan annokset saa puolikkaina. Meillä Saku söi fish&chips -annoksen, ja minä taas lihapullat ja perunamuusin, joka tarjoiltiin hauskasti erilaisen sörsseleiden kera. 

Muista tilata jälkkäriksi Ahvenanmaan pannukakku, jos vatsassa on vielä tilaa!

DEGERSAND

Meille osui Ahvenanmaan reissulle upeat aurinkoiset kelit, joten päätimme ottaa viimeiseksi pysähdykseksi Ahvenanmaan hienoimmaksi rannaksi mainitun Degersandin. Luonnonhiekkaranta sijaitsee Eckerössä, jonne ajoi Kastelholmalta noin 30 - 40 minuuttia. 

Degersandissa sijaitsee myös leirintäalue, jos on liikkeellä teltan tai asuntovaunun kanssa. Tämä on todellakin kesäpäivän place to be!

Hienoa valkoista hiekkaa riittää, mutta pyyhkeensä voi asetella myös laakeille kallioille, jos kaipaa privaatimpaa oleilua. Ranta on suuri, vaikka kuvasta se ei ehkä ihan tule ilmi. Mukaan kannattaa ottaa myös eväskori, jos aikoo viettää pidempää rantapäivää. Leirintäalueella on kuulemma pieni kioski, mutta meillä oli Smakbyn putiikista ostettuna matkaeväät.

Hiekkaranta on matala, joten lasten kanssa uiminen on mukavaa. Ei tarvitse pelätä äkkisyvää. Meidän tenavakolmikko möyri hiekassa onnellisina kuin pienet hylkeet ja jaksoivat lutata meressä loputtomiin. Jos pitäisi Degersandia verrata suomalaisiin rantoihin, ensimmäisenä tulee mieleen Yyteri, mutta hieman kapeampana.

Vaikkei olisi uimapeto, Degersandin kalliorannoilla kannattaa käydä kävelemässä joka tapauksessa. Punaiset kalliot ja sinisenä läikehtivä meri on niin ahvenanmaalaista kuin olla voi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010