Parhaillaan täällä meidän naapurustossa surisee moottorisahat ja napsuu pensassakset vähän joka nurkalla, sillä on ollut omenapuiden leikkauksen aika. Osa leikkaa puunsa syksyllä, osa keväällä. Meillä tehtiin vähän enemmänkin kuin vain leikattiin oksia, meiltä kaatui taas pari puuta. Se 25 omenapuuta ja megasato viime syksynä teki selväksi että vaikka tulevien vuosien sato jäisi vain murto-osaan siitä, se riittäisi meille joka tapauksessa.

Syksyllä kaatui kolme puuta, nyt lähtee myös vhintään se kolme. Kaadettavien puiden valintaan vaikuttaa sekä omenalajike että sen merkitys maiseman kannalta. Haluan että puut suojaavat pihaa joka puolelta, eli ihan tuosta vaan ei voinut laittaa moottorisahaa laulamaan. Lisäksi on varmistettava että meillä on jatkossakin valkeakuulaita, koska ne ovat lemppareitani.

Tämä puusavotta on ihan hyödyllinen siinäkin mielessä, että tuleepahan hyödynnettyä rungot takkapuina. Tällä hetkellä puut on ladottu vanhaan käyttökelvottomaan leikkimökkiin, mistä niiden tie kulkee klapikoneen kautta puuvarastoon ja takkaan.


En tiedä miksi, mutta nämä pihahommat ovat nykyään mielestäni hauskaa puuhastelua. Veikkaan että ihan samalla riemulla en käynyt teininä vuosittaisen puusavotan kimppuun... Luin mielummin kirjoja.

Omenapuiden leikkaaminen on ollut vähän jännää puuhaa kun ei ole sitä koskaan aikaisemmin tarvinnut tehdä. Ystävämme google on onneksi antanut monen monituista (toivottavasti) hyvää ohjetta harventamiseen.

Kommentit (12)

Uusi lukija
4/12 | 

Omenapuun polttamisen kanssa kannattaa olla varovainen, se kun palaa niin kuumasti, että pahimmillaan saattaa rikkoa tulipesän. Eli kannattaa laittaa jotain muuta puuta sekaan. Tällaisen neuvon olen joskus kuullut.

elina
5/12 | 

omenapuu on todella kaunista puusepän töihin..haikeana pinoanne katselen, että siitä saisi tehtyä vaikka mitä..:) jos tunnet ketään alaan vihkiytynyttä, ehdottaisin tarjoamaan parhaimpia hänelle, takassa voi polttaa sitten "rumempaakin" puutavaraa ;)

Marabou
6/12 | 

Heippa!
Kuinka nopeasti saitte kunnalta puunkaatoluvan? Ollaan tässä odoteltu (pätsiniemessä myöskin asutaan), että kunnasta joku tulis puut katsomaan, että saako ne kaataa, mutta homma ei näytä etenevän sieltä puolen..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011