Olin pitkään se tyyppi, joka vähän naureskeli "kiire kiire kiire, on katsos ruuhkavuodet" -hössötyksille. Mutta kyllä on saanut kiirettä oikein ämpärikaupalla niskaan tässä kahden viime vuoden aikana, ja joudun nykyään nostamaan oman käden pystyyn, kun puhutaan ruuhkavuosista. Se termi on mitä ilmeisemmin syntynyt ihan aidoista tosielämän hetkistä. Hektisistä hetkistä. 

Minua ei sinänsä vauhti haittaa, olen nopea ihminen muutenkin. Mutta se mitä on aidosti ikävä vähemmän kiireisiltä vuosilta, on ystävät ja ihana loputon lorvailu. Se fiilis kun laittoi kesätyöpaikan oven kiinni perjantai-iltapäivänä ja astui kuumalle kesäkadulle, ja aidosti vapaaseen viikonloppuun. Koko viikonloppu oli täynnä mahdollisuuksia, hengailua, yllärikokooontumisia isolla kaveriporukalla ja iltojen venymistä aamuun. 

Olen suorastaan hävettävän vähän harrastanut viime vuosina ystävien kanssa lorvailua, etenkin ilman lapsia. Onneksi ystävilläni on pääosin sama tilanne, joten voimme potea kollektiivista huonoa omaatuntoa. Ja säätää kalentereiden kanssa yhteisiä lounaita ja kahvitteluja.  

Hetki sitten saatiin synkattua aikataulut yksiin ystäväni Heinin kanssa ja vietettiin pitkä ja rento Sissi-lauantai. Päivän ainoa tavoite oli syödä hyvin, juoda viiniä, löhötä sohvalla ja katsoa kaikki vanhat Sissi-elokuvat putkeen. Ja päälle vielä Luokkakokous 2. Jos joku ei tiedä Romy Schneideria ja ihania Sissi-elokuvia, niin hophop elokuvia etsimään. Sissin kermakakkupuvut olivat lapsuuteni ykköshaave, ja 80-luvulla tuli hinkattua näitä elokuvia VHS:ltä jokseenkin monta kertaa. 

Heini oli varustautunut asiaankuuluvasti kruunulla ja blingillä. Teemapukeutuminen rocks. Minä saavuin paikalle Hugh Hefnerinä, eli kimonossa eli aamutakissa. 

Aikuisselfie. 

Opiskeluaikoina meillä olisi todennäköisesti ollut edessämme pullot halvinta kyykkyviiniä (Omppu, St. Elmo) ja Rainbow-sipsejä, mutta nyt päästään siihen aikuisuuden hienoon puoleen. Soppakauha pysyy kädessä ja viinihyllyltä voi valita vähän parempaa rieslingiä. Heini oli tehnyt aivan täydellisen itävaltalaisen menun, jota en edes yritä toistaa tässä. Jotain flammkuchenia siihen liittyi :D

Sitten Sissi päälle ja keskustelut käyntiin. Koska me molemmat osaamme leffat enemmän tai vähemmän ulkoa, pystyi leffojen aikana sopivasti kertaamaan kaikki lapsuuden Sissi-muistot, viime aikojen kuulumiset, analysoimaan leffan lempimekot ja ylipäätään höpisemään mitä mieleen tuli. Tästä syystä aikuisten ystävysten treffit ovat tärkeitä: saa hetkeksi heittää kaikki velvollisuudet kuikkaan ja olla vaan. 

Mitäs, kaikki aikuisten maailmaan sukeltaneet, miten ylläpidätte ystävyyssuhteita kaiken kiireen keskellä? Meillä WhatsApp kilkattaa, lounastreffejä ja leikkitreffejä sovitaan jos ja kun ehditään, ja ihan tuo perinteinen soitellaan, soitellaankin on käytössä. Vaikka kaikki ystäväni tietävät että inhoan puhelimessa puhumista. Olen enemmän kasvokkain tapaamisen kannalla. Irl.

Kommentit (14)

Dompppa
1/14 | 

Aikuisten maailmasta en tiedä, mutta Sissi-leffat onnistuin pilaamaan itseltäni luettuani jonkin aikaa sitten real life -Sissin elämästä! Onneksi ysärilapsuudessani ei ollut googlea enkä muutenkaan välttämättä tajunnut elokuvien perustuvan kenenkään oikean ihmisen elämään, joten katsellessa saattoi tosiaan rauhassa keskittyä niihin untuvatäkkiä approksimoiviin mekkoihin ja huikeisiin alppimaisemiin!

Shuwi
2/14 | 

SISSI !! <3 Lapsuuteni parhautta Grease 2:n ohella. (Greasen ykkösosan näin vasta aikuisena.)

Kävin parin hyvän kaverin kanssa leffassa viime viikolla. Toinen kommentoi että kiva nähä kun ei olla koko tänä vuonna nähty. En meinannut millään uskoa, ollaanhan me nyt varmasti nähty?! Vaan ei, whatsapp-ryhmässä vaan heitetty sitä sun tätä melkein joka päivä. No, se nyt vaan on tällä hetkellä se realistisin yhteydenpidon muoto :D, ei vaan pysty repeämään treffeille mimmien kanssa niin usein enää..

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kuulostaa todella tutulta, noita ei olla nähty puoleen vuoteen järkytyksiä tulee vähän väliä ja samalla laskee päässään että tätä menoa en muuten ehdi kovin paljon aikaa ystävien kanssa viettää loppuelämäni aikana!!! Mutta onneksi on edes whatsappi nykyään, että läheisyyden tunne ja päivittäinen hölötys tulee hoidettua edes jotenkin rakkaiden ystävien kanssa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

JohannaMP
4/14 | 

He-hei, nyt täällä eräs kriittinen lukija heti älähtää, että eihän kai kirjoituksessa nyt vaan anneta hieman tahattomasti ymmärtää, että aikuisten elämä on yhtä kuin perheellistyminen! Asiahan nimittäin ei tietenkään ole näin :D Ruuhkavuodet sen sijaan taitavat kyllä koskettaa vain lapsiperhearkea viettäviä aikuisia, joten siihen kyllä isot tsempit d_o_b

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Oh no, mä olen kyllä viimeinen joka ajattelee aikuisuutta perheellistymisenä :D Ystävällänikään ei ole lapsia, ja tämä oli tasan ainoa viikonloppu pääsiäiseen mennessä että hänellä oli vapaata, joten kiire ei tosiaan tarkoita lapsiperhettä :)

Huonosti kirjoitettu teksti jos tällaisen käsityksen sai :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

JohannaMP

Joo, ajattelinkin, että tulkinta tapahtui kyllä ihan puhtaasti täällä päässä :D Asiaan saattoi vaikuttaa se, että juuri ennen tämän jutun lukemista ja mitenkään tähän siis liittymättä muistelin taannoin lukemaani "Kyllä lapsetonkin vanhenee" -kirjoitusta, jossa pohdittiin sitä, miten aika moni liittää esim bilettämisen ja muutenkin vapaamman elämänsä nimenomaan siihen lapsettomaan aikaan, vaikka kyse on ennemminkin nuoruudesta. Enkä siis ajatellut, että sinä ajattelisit niin :)

JohannaMP

Apuuaah, mistä toi http tuohon tupsahti, joku lomakkeen vahinkotäydennys, saatko sen pois kun näyttää niin dorkalta? :D

Hannah
6/14 | 

Ihanan näköiset tarjoilut, saiskos pyytää reseptejä? Ja kyllä, tämä nelikymppinen perheenäiti yllättyi muutama vuosi sitten, miten helkkarin vaikea perheellisten työssäkäyvien ennen niin spontaanien ystävien on tavata toisiaan. Mutta toisaalta, kun treffit lopulta onnistuvat, ne ovat pitkän kasvan mukaista laatuaikaa ja juttua riittää.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Olin aikeissa pyytää Heiniltä reseptejä, etenkin tuo rahkalevitehommeli oli ihan taivaallista! Palataan näistä :)

Eikö vaan! Sitä luulisi että aikuisena on aikaa, mutta ei sitä vaan ole! Kaikkien viikonloput on bookattu ja yhteisten vapaiden synkkaaminen vaatii vähintään puolen vuoden varoaikaa :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011