Rakastan livemusiikkia, kävisin mielelläni keikoilla vaikka joka viikko jos aikataulu antaisi periksi. Ja jos en menisi nukkumaan jo kello 22:00 :D Myös kesäfestarit alkaa tätä nykyä tippua pois to do -listalta, koska en vain pysty enää telttamajoitukseen. Se aikakausi on jo eletty ja hyvä niin. 

Kun ystäväni puhui ääneen ideastaan bookata kaveriporukalle festaribussi Provinssiin, siten että lähdetään aamulla Tampereelta liikenteeseen ja palataan samana yönä viimeisen keikan jälkeen, ilmoittauduin mukaan välittömästi. Siinä vaiheessa oli jo julkaistu Rammsteinin Provinssin keikka ja totesin että nyt tai ei koskaan. Kun huomasin esiintyjälistalla vielä Ismo Alangon, oli paketti täydellinen. 

Aikuisbussi festareille oli niin järjettömän hyvä idea, että en ymmärrä miten tätä ei ole tullut aikaisemmin ajatelleeksi! Meillä oli täysikokoinen 52-paikkainen bussi ja 25 matkustajaa, eli jokaiselle oma kahden penkki (aikuisbussissa mukavuus ennen kaikkea). Hintaa bussille tuli per nuppi 25 euroa, eli ei juuri mitään. Ihan vaan vinkiksi muillekin tämä.

Festarikeliksi luvattiin kaikkea mahdollista auringon ja vesisateen väliltä, ja kaikkea myös saatiin. Läksin matkaan pitsitunikalla, shortseilla ja prätkäbootseilla, ja asu oli nappivalinta kelin kannalta. Illalla vesisateen jälkeen vilukissa sai vetää jo rotsia niskaan.

Ismo oli omaan tyyliinsä niin ihana, että leijuin koko keikan ajan pari senttiä ilmassa. Molemmista Alangon veljeksistä tulee niin vahvasti mieleen oma teini-ikä, ja se kuinka etenkään Ismon biisejä ei tosiaan voinut luukuttaa äiteen kuullen :D 1980 - 90-luvuilla (jollei vieläkin) jokaisen teinin C-kasettisoittimessa raikasi Rappiolla, ja se kuultiin yllärinä myös Provinssissa. Vannon, että tässä ei ole yhtään nostalgiakerrointa mukana kun sanon että Ismon keikka oli minulle Provinssin paras. 

Rammstein taas kuuluu melkein yleissivistykseen, ja show oli takuuvarma. Rammarit eivät rahaa säästele kun pyrotekniikkaa rakennellaan, lieskat lämmittivät poskia vielä 200 metrin päässä lavasta. Porukkaa oli kuin pipoa, eikä lavaa lähelle ollut mitään asiaa jollei olisi mennyt asemiin jo tunteja aiemmin. Rammsteinin fanikunta ottaa asian harvinaisen tosissaan, kuten toki asiaan kuuluukin. 

Provinssi teki lauantaina yleisöennätyksen, ja sen kyllä huomasi. Ruokaa, juomaa ja vessaa sai jonottaa jokaista noin tunnin, mutta onneksi vesipiste sentään toimi ettei tarvinnut janoon kuolla. En tiedä oliko järjestäjäpäässä arvattu että ihmisiä oli odotettavissa niin paljon, mutta ruokapisteitä olisi voinut olla ainakin tuplat (sold out kylttejä alkoi näkyä jo alkuillasta). Tästä huolimatta fiilis oli korkealla koko illan ja aikuisbussin paluumatkalle löysi jokainen seurueestamme täsmälleen sovittuun aikaan. 

En ottanut kameraa mukaan koko matkalle, halusin keskittyä siskoon, ystäviin ja musiikkin. Siksi postauksessa ei ole kuin pitsimekko, tai mummolan verhot kuten joku nuori poika minulle kuittasi :D

Ps. Tulevan viikonlopun Ruisrockiin pääsee yli 70-vuotiaat ilmaiseksi vesibussilla Turun keskustasta. Aion hyödyntää, kun olen 70v.

Kommentit (4)

allilintu
1/4 | 

Minäkin oon jo päättänyt et kierrän kaikki mahdolliset festarit suomessa kun oon eläkkeellä, kerta lähes kaikkiin pääsee silloin ilmaiseksi! :D musta tulee festari-mummo!

Cerp
2/4 | 

Vaikka mä aloitin teininä festarikiertelyt ja nyt oon 28-vuotias, en oo ikinä majoittunut teltassa festarien aikana. Mukavuus ennen kaikkea :) Äärimusiikkifestari Hammer Open Air sijaitsi melko korvessa, mutta silloinkin majoituttiin mukavasti Omppuhotellissa Turussa. Ehkä mä sitten eläkeläisenä alan telttailemaan :D

damroadblues
3/4 | 

Mulla kans tuo sama nykyään et ei missään nimessä telttaan nukkumaan! Tänä vuonna en päässyt provinssiin mutta näin Rammsteinin siellä 2010, olin eturivissä ja muistan miltä ne lieskat tuntu :D Mä oon perustanut faceen musasta bloggaaville oman ryhmän, olis kiva jos liittyisit niin saataisi lisää porukkaa jakamaan sisältöä! :)
https://www.facebook.com/groups/1086293298098812/

Sanna U
4/4 | 

Haha, muutkin mummot olleet liikkeellä. :D Kieltämättä ruokailu ja vessa vaativat aika tarkkaa festarinenää, ettei tarvinnut jonottaa itseään näännyksiin, mutta kun alkaa kokemusta olla. :D Ainoa pettymys oli Vesalan lavashow. Olispa ollut hauska törmätä, mut mulla oli myös loistoseurue. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010