Meillä oli pari viikkoa sitten meidän 4-vuotiaan liinaharjan kanssa äiti-tytär -päivän mentävä rako aikataulussa. Anni oli kinunnut koko kesän Kansallismuseon Barbie the Icon -näyttelyyn, jossa alkoi päivämäärät paukkua. Eli sinne siis. Yhdistin samaan reissuun Luonnontieteellisen museon, sillä ajattelin sen tarjoavan elämyksen meille molemmille. 

Enkä ollut ihan väärässä. Mieletön paikka! Monta kerrosta täynnä elämän ja luonnon ihmeitä. Edellisestä voinee päätellä, että en ole koskaan ennen käynyt Helsingin luonnontieteellisessä. Ainoastaan ihastellut parvekkeella kahvittelevia kirahveja aina ohi ajaessa.

Kaikkein kiinostavimpia olivat Luut kertovat ja Maailman luonto -näyttelyt. Ja toki dinosaurusten rangat, jotka nousivat huimiin korkeuksiin! Anni oli kiersi kaikki näyttelyt hymy korvasta korvaan, lapsen innostus oli huikea.

Tyttö on jo kokenut museokävijä, sillä otan hänet mukaan lähes joka paikkaan mihin Museokortilla ovi aukeaa. En silti olisi odottanut, että lapsi jaksaa energisenä koko päivän. Siitä voinee päätellä, että tylsää hetkeä Luonnontieteellisessä ei tullut. Iso suositus koko perheen lähimatkakohteeksi.

Luonnontieteellisen jälkeen käveltiin vielä Kansallismuseoon Barbie the Icon -näyttelyyn, jonne kiemurteli 50 metrin jono! Mutta Anni päätti itse, että haluaa jonottaa, ja niin me sitten jonotettiin. Nyt Barbiet on jo pakattu pois, mutta kuvia voi ihastella alkukesän postauksessani

Ps. En voi kehua tarpeeksi Museokorttia! Se kädessä nämä kierrokset olivat meille melkein ilmaisia, sillä Anni on vielä sen verran pieni, että harva museo ottaa hänestä hintaa lainkaan. Vain Barbie-näyttelystä maksettiin 3 euron erikoismaksu. Jos suisin Helsingissä, piipahtaisin luonnontieteellisessä Museokortin turvin vaikka joka viikko.

Kommentit (7)

lusene
2/7 | 

Onpas Anni kärsivällinen ja utelias lapsi :) Jotenkin voin kuvitella, etten välttämättä itse olisi jaksanut tuossa iässä kierrellä näyttelyitä kovin pitkään (jos kohta en vieläkään, vaikka niitä kiva onkin silloin tällöin käydä katsomassa). Hienoja kokemuksia lapselle varmasti!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ei ainakaan minulta perinyt kärsivällisyyttä, koska itse koin esimerkiksi tuon jonottaminen ihan kauheaksi ja kiemurtelin nahoissani, mutta tyttö vain rauhallisena tokaisi että kohta me päästään sisään 😀

Lassi jaksaa hyvin paikoissa joissa saa liikkua ja ihmetellä, luonnontieteellinen oli juuri sellainen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

MarjukkaS
3/7 | 

Seuraavaa Helsingin reissua varten vinkki: Helsingin kaupunginmuseossa on Lasten kaupunki. Tosi kiva paikka, googlaapa!

Halina
4/7 | 

Museot on muutenkin tosi edullisia ja saa ainakin opiskelija/eläkeläis alennukset <3 monesti on vielä ilmaispäiviä, joita ollaan hyödynnetty! :) Museokorttia voisi harkita ehkä sitten kun ei enää osta muutenkin edullisia opiskelijalippuja. Designmuseo on kansallismuseon ja eläinmuseon lisäksi yksi lemppareista. Menkää joku kerta käymään jos ette ole ehtineet siellä vielä piipahtamaan! :)

Marsarsa
5/7 | 

Ihanaa, että jaksat viedä lapsen museoihin ja olla itsekin kiinnostunut!

Kauhistuneena seurattiin kesällä Turun linnassa perhettä, jossa lapset olisivat kierrelleet jokaiseen pikkusoppeen linnassa ja äiti jäi aina käytävään kommentoiden ”No siellä ei varmaan taas ole mitään.” ”Onks sielläkin taas joku kolo vaan lattiassa?” ”Mie jään tähän oottaan, en jaksa taas tulla kattomaan.” Ei puhettakaan, että olisi mennyt mukaan ja lukenut opaskylteistä, mikä se ”pelkkä kolo lattiassa” oli.

Tuollaisella käytöksellä tappaa myös lapsen kiinnostuksen nopeasti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010