Olen heittäytynyt selvästi romantiikkamoodille pukeutumisen suhteen. Hempeät värit, pitsit ja röyhelöt ovat kova sana tällä hetkellä. Syytän tuota kirkastakin kirkkaampaa aurinkoa, joka saa naisen pään ihan sekaisin. Tämän hennesin mekon taustalla on oma rakas äitini, se on syntymäpäivälahja häneltä. Kyllä äiti tietää miten tytärtä hemmotellaan, sain tuon mekon ja Minna Parikka / Mantere -kengät lahjaksi heinäkuussa.


e51

e51

Päivän huomio. Viialassa käydessäni talitintit sirkuttivat sitä perinteistä ti-ti-tyy säveltään, mutta Tampereen tintit ovat lyhentäneet lauluaan ti-tyyksi?! Onko tinteissäkin uusi tekstarisukupolvi nousussa, joka pilaa vanhat sirkutusperinteet :D

Kommentit (19)

Pollyanna
2/19 | 

Talitintit ovat jo todella pitkään laulaneet "ti-tyy", johtuen osittain ainakin siitä, että niiden elinympäristössä on melutaso noussut. Se ylimääräinen "ti" on jäänyt kuulumattomiin, joten linnut ovat lyhentäneet reviirilaulusäettään "ti-tyy-ksi". Olet todella onnekas, jos vielä nykypäivänä kuulet talitinttien laulavan "ti-ti-tyy"! Kuulisinpa minäkin sellaista vielä ;)

Jeno
3/19 | 

Oho, en ole edes kiinnittäny huomioo tällasee asiaa. Pitääki alkaa kuuntelemaan :D

illen
4/19 | 

jospa nämä astetta urbaanimmat tintit eivät vielä oo päässeet vauhtiin :D oisko kysmys. tuossa joku aika taakse päin, teit itselles mekon jonnekkin kesän juhliin (taisivat olla täällä oulun suunnalla, ellei pohjosemmassa) siinä oli helmiä ja pitkä helma, taisi olla semmonen löysän mallinen. miten tai mistä löytäisin kyseisestä mekosta tehdyn postauksen?

natalian
5/19 | 

Ihana mekko!:) Itselläni on tuo rimpsu-unelma paitana! Mutta mekko kelpaisi kyllä myös:D

6/19 | 

Voi että, mäkin haluisin kuulla taas perinteisen ti-ti-tyyn ulkona kävellessä, tulis niiiiin keväinen fiilis :) ihana tuo mekko ja tyttö <3

7/19 | 

Välillä ne linnut tekee just noin, että muuttaa sitä titityytä :D Miksiköhän!

Ihana mekko sulla päällä.<3

Agatha
8/19 | 

Minna ja Pollyanna tuossa jos kommentoikin miksi ne talitintit laulaa vaan tityy. Mutta ovat tehneet niin kyllä ainakin viimeiset 10-15 vuotta, että ei tämä nyt varsinaisesti mikään viikon luontouutinen ollut :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
9/19 | 

illen, klikkaa tuolta sivubannerista alhaalta nelliinan vaatehuone otsikon alta 2010, ja sieltä kesäkuu, niistä postauksista löytyy :)

agatha: olen asunut 12 vuotta kaupungin ydinkeskustassa eikä täällä pahemmin pikkulintuja ole kun ei ole ruokintapaikkojakaan, olen kuullut tirppojen sirkutusta vain kotipaikalla viialassa ja mökillä eli landella, ja siellä tosiaan vielä tulee kirkkaasti ti-ti-tyytä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Niina
10/19 | 

Muistan lukeneeni jo lapsena, 90-luvun alussa, Mauri Kunnaksen Lintukirjasta, että talitiaiset tyyttäilevät kaupungeissa vähän lyhyemmin, eli ei ole aivan uusi juttu tämä. :) Varmaankin liittyy äänekkäämpään ympäristöön, kuten joku tuolla ylempänä jo sanoikin. Olenpa kuullut jonkun tintin laulavan "tyy-ti" - se kuulostaa jotenkin ponnekkaammalta kuin "ti-tyy".

Sannamaaru
11/19 | 

Mäkin olen kuullut, että kaupunkisirkut laulaa ti-tyy skipaten yhden tiin. Looginen päätelmä ainakin minulla oli, että kaupungissa linnutkin on kiireisempiä! Busy busy tityy! :D

heidi
12/19 | 

Joo!! oon huomannu ihan saman noissa manse-titteleissä, vähä jos menee syrjempää kaupungista, niin jopas on kaunista (kauniimpaa) laulua :D

13/19 | 

Rakastan tyyliäs, voisin takuuvarmasti pukea kaikki sun asusi sellasenaan päälleni. :--) Oot ihana !

Hei sulle muuten löytyis tuolta mun vaatimattoman blogini puolelta ihan pikkuinen haaste, käy kurkkaamas jos kiinnostaa! (: Mua ehkä ihan vähän pelottaa haastaa sut, kun oot niin hmmm, tunnettu (:D), mutta mun mielestä tää kuitenkin tosiaan sopi sulle !

spanieli
14/19 | 

Muistan lukeneeni kans tuosta, että kaupungin metelin takia linnutkin ovat lyhentäneet laulujaan. Hupsua. Ja kun viikko sitten aikaisin aamulla kuulin tämän kevään ekat linnunlauluni Sorsapuistossa, tintti tosiaankin sanoi ti-tyy, ti-tyy <3

Maalla se on heti eri, ei tarvitse kuin matkustaa Tampereen maantieteelliseen keskipisteeseen niin tilanne on eri. :)

Emmi
16/19 | 

Täällä Hämeenlinnassa linnut laulaa ties mitä darralta kuulostavaa virttä; ti - dyy - tii ? Taitaa lintujenkin mielestä talvi kestää liian kauan :)

Nea
17/19 | 

KYSYMYS En osannut tätä laittaa muuallekaan, en ollut varma vastailetko vanhojen postauksien kommentteihin (?), joten kysyn nyt tähän: Oletko pessyt jumpin haalariasi? Tilasin joulun aikaan itselleni myös, mutten ole uskaltanut pestä sitä. Säilyykö sama pehmoisuus, kutistuuko pesussa? Kiitos jos vastaat!

Kisu
18/19 | 

Tuosta lintujen laulusta on tehty oikein tutkimusta ja eri alueiden linnut laulaa nykyään eri tavalla. Johtuen just melusta ym.

En muista missä siitä oli juttua joskus vuosi takaperin, enkä muista miten se juttu tarkkaan meni. Mutta kuitenkin, sille oli järkevä selitys ja niiden viestintätavat on tosiaan muuttuneet.

minttis
19/19 | 

Minä kuulin n.10-15 vuotta sitten sellaisen selityksen, että kaupungissa talitintit laulavat liikennevalojen äänen mukaisesti eli ti-tyy ti-tyy.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012