Sain tässä taannoin kirppiksellä käydessä hyvän muistutuksen taas kerran siitä, että kokolappua ei auta tuijottaa ainoana kriteerinä. Harakkana kiinnitin heti huomioni kimonohihaiseen paljettijakkuun, vai olisikohan bolero parempi nimitys tälle vaatteelle. Ihmettelin hetkisen niskalapun kokomerkintää 26/28, mutta oletin sen olevan jokin ulkomainen minulle tuntematon kokoasteikko ja otin huitulan sovitukseen. 

Kimonohihainen paljettihuitula oli aivan upea! Ihan täydellinen pari topeille, sillä haluan useimmiten hartioilleni jotain. 

En kirppiksellä tajunnut, että huitulan etukappaleissa on hakaset joilla sen saisi yhdestä kohdasta kiinni. Ajattelin, että onpa vähän erikoista, kun vaate on selvästi tarkoitettu laskeutumaan kauniisti ja väljästi. Sitten tajusin. Kokomerkintä 26/28 on brittikokoa ja tarkoittaa suomalaisittain vähintään 54-kokoa. Se selitti hakasen edessä, joka oli siispä tarkoitettu rintojen päälle. Jää vähän vajaaksi tuo oma etumus siihen tarkoitukseen :D 

Tämä oli hyvä muistutus siitä, että kokolappua ei kannata liikoja tuijottaa. Etenkin tällaiset väljät ja laskeutuvat vaatteet saattavat näyttää kivalta, vaikka kokolapussa olisi useampi numero liikaa.

Olen sitä paitsi aika varma, ettei tämä vaate omassa koossani (tiukemmilla hihoilla ja enemmän boleromaisena vaatteena) olisi lainkaan mieleeni. Ihastuin vaatteessa nimenomaan kimonohihoihin ja laskeutuvaan runsaaseen helmaan. 

Kokolappu on parhaimmillaankin vain suuntaa antava.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Itse olen huomannut saman! :D Tuntuu että koot muutenkin hieman vaihtelee malleittain/merkeittäin. Hassuinta on sovittaa saman ketjun samaa kokoa ja merkkiä olevia farkkuja, joista toiset istuu ja toiset ei! Pakko aina sovittaa ja katsoa miltä vaatteet näyttää :D Muutenkin olen tosi lyhyt (151cm) ja noi koot ei aina mene niin loogisesti (riippuu enemmän vaatteen mitoista/mallista miltä näyttää). Löytyy siks vaatetta koossa 34-40/s-xl. Heh :) Väljät vaatteet on lemppareita, mutta pienenä pitää vähän katsoa sitä ettei tavallaan "huku" vaatteeseen. Saa näyttämään vielä pienemmältä jos on teltta päällä (ois muuten mun ihan lemppari mekkomalli jos vaan sopisi kropalle) :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat