Suomalaiseen juhannukseen kuuluu stereotypian mukaan jallu, kossu ja kalja, Petri Nygårdia siteeratakseni, mutta vaihtoehtojakin on. Mocktail on ihanakamala sana, jolla tarkoitetaan tietysti alkoholittomia cocktaileja eli drinksuja. Firman kesäjuhlilla pari viikkoa sitten juhlin vesilinjalla, sillä päätin ajella ihan itse kotiin yöllä bussipysäkiltä ABC:ltä, enkä jäädä taxin armoille, jonka saamisesta ei ole takeita täällä landella. 

Samaisilla kesäjuhlilla pääsin näin ollen tutustumaan Alkon omiin täysin alkoholittomiin mocktaileihin. Ne olivat ihastusta ensi hörpyllä! Ilmeisesti valmiit mocktailit ovat uutuuksia, tai ainakaan en ole ennen moisiin törmännyt. Oli juhlien jälkeen pakko käydä ratsaamassa paikallinen Alko, josta löytyi kolme erilaista Mocktailia. Makutestin nimissä ostin toki ne kaikki. 

Makuvaihtoehtoja on siispä kolme, joista vihreä on lempparini. Se on kurkulla ja basilikalla (Cucumber basil) maustettu raikas sihijuoma eli hiilihapollinen raikas drinkki. Mustikkajuomassa (Organic blueberry lime) ei ole hiilihappoja ja kapeasta lasipullosta taas löytyy ihana kirpeä karpalojuoma (Cranberry sour), sekin hiilihapoilla.  Olen vahva hiilihappojen kannattaja, sillä ainoa joka ei minuun uponnut oli tuo hiilihapoton mustikka. Se oli ihan ok, mutta juomassa täytyy olla silmiä kirvelevän paljon kuplia. 

Näissä juomissa onnistunutta oli erityisesti se, että mikään niistä ei maistu perus limpparille. Limua ja kraanavettähän toki voi siemailla alkoholittomissa kemuissa kuten lystää, mutta itse erotan ihan mielelläni arkilimut juhlajuomista. Juhlan tuntuun vaikuttaa viimeistely ja mocktailit ovat todella hyvä keino siihen. 

Ps. Meillä oli viime uutena vuotena lapsiystävälliset päiväjuhlat, joihin valmistin herkullisia mocktaileja aikuisille. Tsekkaa helppo alkoholittoman mansikkamargaritan resepti!

Kommentit (2)

Maria Ihanaista
1/2 | 

Ihanaa, että markkinoille on tullut kaikkia tällaisia ns. juhlavampia alkoholittomia juomia! Itsellä on se "ongelma", että alkoholi maistuu aika harvakseltaan ja usein tosiaan vieläpä mieluummin valitsee pääsyn helposti autolla kotiin kuin pari juomaa illanistujaisissakaan. Kiva kuitenkin juoda jotain muuta kuin niitä iänikuisia limppareita :D

Halina
2/2 | 

Kiitos vinkistä! Itse olen yrittänyt viimeaikoina etsiä kivoja alkoholittomia juomia ja tähän asti olen tykännyt Alkon lehtikuohusta ja Kanesin (cittari yms.) Soodajuomista, mutta jälkimmäiset menee ehkä enemmän limppariosastolle. Itsellä sama tunne, että limppari ja vesi ei kuulu juhlajuomiin :D eikä kumpaakaan jaksa koko iltaa hörppiä. Täytyykin testata nämä juhannuksena! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat