Kaupallinen yhteistyö

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Lejos / Teekanne

Kiinnostuin pari vuotta sitten oikein kunnolla mocktaileista, eli alkoholittomista drinkeistä. Olen testannut tässä vuosien varrella kaikenlaisia yhdistelmiä, ja alan olla tätä nykyä melko hyvä alkoholittomien valmistaja. On ilahduttavaa, että myös kauppojen ja Alkon valikoimista löytyy nykyään useampikin valmismocktail vaihtoehto, mutta kuten sanottu, niitä on helppo tehdä myös itse.

Jääteen ystävänä olin aika innoissani, kun pääsin testailemaan mocktaileja Teekannen teevalikoimista. Ensin piti vain valita Se Oikea teepohja, sillä vaihtoehtoja riitti:

Suoritin koekierroksen niin, että laitoin jokaista yllä näkyvää teemakua kylmään veteen omaan kuppiinsa, ja tein pohjavalinnan sen perusteella. On oikeastaan aika hassua, että huomioni kohdistui juuri Peppermintiin, sillä en yleensä välitä mintusta kuumassa juomassa. Valitsen pääsääntöisesti kuumaksi teeksi rooibosta, chaita tai mustaa teetä. 

Jääteessä Teekannen kofeiiniton yrttijuoma Peppermint puolestaan toimii erinomaisesti. Raikas mentolin maku suorastaan kutsuu jäitä rinnalleen! Voi olla, että mojitomainen makuvivahde avusti valinnassa.

HELPPO MOCKTAIL PEPPERMINT-JÄÄTEESTÄ

1 litra kylmää vettä

4 pussia Peppermint teetä

4 tl hunajaa

1/2 - 1 sitruunan mehu

jääpaloja

(sokeria, jos tarpeen)

Sitruunamelissaa

Kaada kannuun noin 1 litra viileää vettä ja laita 4 teepussia sekä juoksevaa hunajaa likoamaan veteen. Maku saa tekeytyä tunnin verran. Kylmäuuttaminen kannattaa, sillä se pitää kitkeryyden poissa. 

Poista teepussit kannusta ja sekoita jääteehen vielä 1/2 - 1 tuoreen sitruunan mehu. Jos juoma on makuusi liian hapanta, lisää vielä hunajaa tai sokeria. Itse rakastan happamia makuja, joten lisämakeus ei ole kohdallani tarpeen.

Laita laseihin reilusti jääpaloja, ja kaada jääteeseosta päälle. Viimeistele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä, tai mintulla. Koristeeksi voi lohkoa myös sitruunan paloja. 

Huom! Teepusseja ei kannata liottaa vedessä liian kauan. Tämä takaa sen, että maku jää mahdollisimman raikkaaksi. 

Vaikka voisi helposti olettaa, että mocktailit ovat kesäjuomia, raikas peppermint sopii kuitenkin hyvin esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin raikkaana alkudrinkkinä. Helppojen kylmien sormisyötävien kanssa jäätee-mocktail on ehdottomasti myös talvikauden juoma.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010