Neulomisharjoitteluni on nyt siinä pisteessä, että puran ensimmäisiä viritelmiäni ja kerään langat talteen uusia neulomuksia varten. Totesin, että olisi aika kokeilla myös ensimmäistä kertaa palmikoiden tekemistä. Koska Novitan Hygge Wool on osoittautunut täydelliseksi aloittelijalangaksi, valitsin sen lettihommiin. 

Novitan sivuilta löytyi myös palmikkoneulepipon ohje, jonka printtasin. Ilmainen ohje löytyy täältä. 

Piposta tuli ihan mukiinmenevä, vaikka alku oli aikamoista räpellystä yrittäessäni pitää palmikoiden vääntelyn keskellä käsialani edes jokseenkin samanlaisena. On tullut selväksi, että käsialani on luonnostaan löysä, joka tarkoittaa sitä että joudun käyttämään aina pienempiä puikkoja kuin ohjeessa/lankakerässä mainitaan. 

Ohjeen mallikuvassa pipon resori on taitettu, mutta minusta se olisi vaatinut vähintään kolmea senttiä pidempää resoripätkää. Muutenkin Hygge Wool on niin paksua, että taitteelle ei ole tarvetta, jollei halua tosi muhkeaa myssyä. 

Palmikkoneuleen tekeminen oli ihan äärimmäisen palkitsevaa, suosittelen lämmöllä tätä ohjetta aloittelijalle. Ohje kannattaa tulostaa ja vetää yliviivaustussilla aina yli se rivi ruutupiirroksesta, jonka on jo neulonut. Näin pysyy helpommin kärryillä missä kohdassa on menossa. Tämä oli myös ensimmäinen työni, jonka toteutin ruutupiirrosta seuraamalla! Kirjoneule, täältä tullaan!

Kommentit (2)

Saarukka
2/2 | 

Oma käsiala taas on suht tiukka, tein muhkean pipon ohjeillasi ja kerroksia piti olla melkein tuplat. Kiitos edellisestä ja tästä ohjeesta, menee testiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010