Sandnes Garnin Børstet Alpakka on harjattu alpakkalanka, josta on tullut lempparini. Siitä tulee mielettömän kauniita kierrepantoja, mutta myös pipoja ja kaulahuiveja. Henkäyksen kevyt lanka on kuitenkin mukavaa neulottavaa, sillä se ei ole ihan seitinohutta. Olen ostanut tätä lankaa Tampereen Taito Shopista

Harjatusta alpakasta saa aikaan erityisen kivan muhkean myssyn (chunky beanie), sillä myssystä tulee kevyt eikä "vanne kiristä päätä". Sain Taito Shopista lankoja ostaessa myssyohjeen mukaan, jota oli helppo muokata mieleiseksi.

Tähän myssyyn tarvitaan kaksi lankakerää. Toisesta kerästä jää kuitenkin sen verran yli, että siitä saa neulottua vielä kierrepannankin. 

Pipo neulotaan erittäin pitkänä putkena pyöröpuikoilla (koko 4 tai 5, jos käsiala on tosi tiukka). Valmiin pipon joustinneule kääritään kaksi kertaa, että pipon reunus on oikeasti muhkea. Yllä olevassa kuvassa näkyy pipo auki rullattuna. 

Ohje

  • Luo pyöröpuikolle 76 silmukkaa. Huom! Ohje isoon päähän!
  • Neulo joustinneuletta noin 20 - 25 cm: 1 oikein kiertäen (eli oikein silmukan takareunasta), 1 nurin. Omassa pipossani on 25 cm joustinneuletta.
  • Kun joustinneuleosio on valmis, käännä työ siten, että tähän asti ulospäin ollut neulospinta kääntyy pyöröpuikkojen sisälle. Ideana siis se, että kun reunaa kääritään, äsken neulottu pinta kääntyy lopulta pipon ulkopuolelle reunaksi. 
  • Neulo sileää (kaikki silmukat oikein) noin 15 cm, jonka jälkeen aloitetaan kavennukset (2 silmukkaa yhteen kavennus). 
  • Kavenna 6 silmukkaa yhden kierroksen aikana tasaisesti. Neulo 4 kerrosta sileää. 
  • Kavenna taas 6 silmukkaa tasaisesti ja neulo 4 kerrosta sileää. 
  • Neulo 2 silmukkaa oikein yhteen koko kerros ja sen jälkeen 2 kerrosta sileää. Lopuksi vielä 2 silmukkaa oikein yhteen koko kerros (voi olla, että tässä vaiheessa joutuu vaihtamaan pyöröpuikot neljään sukkapuikkoon) ja vedä lanka loppujen silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele. 

 

Kommentit (2)

Märchen
1/2 | 

Sinustahan on tullut oikein superneuloja! Onnea uuden harrastuksen ilosta, lopputuloksetkin ovat mitä kauneimpia.

lusene
2/2 | 

Uhkarohkeana tilasin alpakkalankaa ja haluaisin yrittää tätä ohjetta, vaikka en ole neulonut mitään sitten tokaluokan... Ihan ensin ehkä harjoittelen jollakin vähemmän arvokkaalla langalla, mutta toivottavasti tämäkin ohje tosiaan on helppo :D Sinun työsi ovat kyllä siitä ekasta myssystä lähtien olleet tosi nättejä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat