On saattanut käydä ilmi, että blogin kirjoittaja on heikkona raitoihin. En tarvitse raitahulluuttani varten edes kevättä, se on pysyvä olotila. Siitäkin huolimatta, että meitä naisia on aina peloteltu kuluneilla uskomuksilla vaakaraidoista. Niiden leventävyydestä nimittäin uskallan olla eri mieltä. Ja toisaalta onko sillä mitään väliä, vaikka näyttäisikin joskus kilon pari muhkeammalta? Ei ole.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa makkaroihin puristuva vartalonmyötäinen musta (mustahan kaventaa, oli tilanne mikä hyvänsä vai mitensenyoli...) trikoomekko huonosti istuvien alusvaatteiden kanssa ja verrataan sitä hieman väljemmin istuvaan raitamekkoon oikeiden alusvaatteiden kanssa. Kumpi näyttäisi paremmalta? Niin. Pukeutumisessa on kuosia enemmän kyse vaatteen istuvuudesta, alusvaatteiden istuvuudesta, oikeista leikkauksista ja koko tämän yhdistelmän sopivuudesta omalle vartalolle.

Itse rimpuilin parikymppisenä muutaman vuoden (hetkellinen pakko olla IN -hairahdus) kammottavien lantiofarkkujen kanssa ja jaksoin ihmetellä, miten alipainoiselle voi muodostua jenkkakahvat. Sittemmin ymmärsin, että jos jenkkakahvat eivät ole sitä mitä haluan ulospäin näyttää, hyvästelen lantsarit. Heippa, adios, so long. Näyttivät hyvältä lyhyellä ja hoikalla, eivät näytä hyvältä 179 senttisellä, kun mitoitus on täysin pielessä. Tämä oli ensimmäinen askel omalla kohdallani kohti parempia vaatteita.

Unohda muodikkuus, etsi itsellesi sopivampaa puettavaa!

Kyseinen ohjenuora pelasti minut huonoilta vaatteilta. Aloin vähitellen ymmärtää, mikä sopii juuri minun vartalolleni. Mitä kannattaa korostaa, mitä häivyttää. Ja miten tähän kaikkeen voi siltikin halutessaan yhdistää niitä viime hetken villityksiä, sulauttaa ne omaan tyyliin. Ei ole pakko vetää väkisin ylle kokonaista muotiunivormua catwalkilta, jos se ei kerta kaikkiaan istu.

triumph

 Ai että miksi jättimäisten alusvaatteiden kuvia? Siksi, että tässä on teille rakkaat mekkotytöt avain onneen. Ja pari muuta niksiä kaupan päälle.

Ongelma: epämääräiset lisämakkarat, jotka aiheutuvat alusvaatteiden rajoista. Tuplatakamus, rintaliivien selkämakkarat, tiedätte kyllä. Eikä tarvitse olla paljoakaan kropassa rasvaa, että alusvaateraidoitus on tosiasia.

Ratkaisu: naiset, opetelkaa käyttämään alusmekkoa. Kuvan musta, pitsisomisteinen Triumphin alushame ei ole kovin mummo eihän? Joten nyt romukoppaan mielikuvat beigeistä puristuskammokalsareista. Jollei ole kovin rintava, alusmekko toimii myös rintsikoiden korvikkeena. Mekon lyömättömät edut ovat sileä selkä (ei rintsikanrajoja), sileä vyötärö (silottaa lähes kokonaan sukkahousurajat vyötäröllä) ja napakka yleisfiilis. Kapealinjaisten trikoomekkojen kanssa täysin lyömätön kapistus. Kannattaa hankkia ainakin juhlakäyttöön, mutta toimii myös päivittäiskäytössä jos on henkeen ja vereen mekkotyttö.

Ongelma: vähän hyllyvää vyötäröllä, nolottaa käyttää istuvia paitoja / mekkoja. Epämukava olo farkuissakin ilman telttamaista paitaa.

Ratkaisu: pikkupöksyt, jotka liimaavat hyllyvät oikeisiin kohtiin. Tai no isot pöksyt :D Nykyään meitä naisia hemmotellaan viehättävillä jättihousuilla, ei ole pakko kärsiä niistä beigeistä Bridget Jones -kalsareista. Kuvan pinkit ovat aika suloiset eikö vain? Ainakin reippaasti suloisemmat kuin kankkuihin pureutuvat stringit! Vyötärölle ulottuvat housut tasoittavat kauniisti tietä sekä housujen, hameiden että mekkojen kanssa. Sopii naisille, jotka haluavat korostaa vyötäröään.

Ongelma: huonot sukkahousut. Sukkahousut puristavat vyötärölle jenkkakahvat. Sukkahousut nousevat kainaloihin. Sukkahousut valuvat, kun ostaa isompaa kokoa välttääkseen puristusefektin.

Ratkaisu: käytä aikaa ja vaivaa löytääksesi sinun kropallesi täydelliset sukkikset, älä edes kiireessä osta huonoja rimpuloita! HC -sukkistelijan sisäpiirin vinkki: Sokoksella myytävät Actuelle - tukisukkahousut. Kyllä, luit oikein. Mustat paksut Actuellen tukisukkikset ovat ratkaisu valuviin, puristaviin, epäistuviin ongelmiin. Ostin kerran kyseiset kapistukset vahingossa normisukkisten joukossa, ja sen jälkeen en ole muita perussukkiksia edes harkinnut. Pysyvät jalassa, eivät purkista jenkkoja, kestävät käytössä. On ihan mahdollista, että nämä täydellisyydet eivät sovi juuri sinulle, mutta jossain ihan varmasti piilee se oikea pari. Etsi se.

Jos sinulla on tukala olo vaatteissasi, nypit jatkuvasti helmoja suuntaan tai toiseen, juokset vessaan kiskomaan valuvia sukkahousuja ja kriiseilet naisellisista hyllyvistäsi, tee asialle jotain! Mieti mikä istuu vartaloosi, missä olosi on ihana. Panosta alusvaatteisiin, ne ovat pukeutumisesi pohja. Ole armollinen itsellesi. Ymmärrä, että muotivaatteet eivät sovi jokaiselle. Nauti lopputuloksesta!

Kommentit (58)

aava
1/58 | 

"sukkahousut jotka eivät valu" kuulostaa enemmän kuin hyvältä. minulla olisi reittä vaikka vähän muillekin jaeltavaksi, mutta se ei automaattisesti tarkoita, että lantio, saatika vyötärö, ovat samassa suhteessa samaa laajakuvaa reisien kanssa. pitää kokeilla tukisukkiksia.

toiseksi pitää kommentoida, kuinka ihanaa kun kuulutat, että oman kropan tuntemus on a ja o eikä se että luetaan lehdestä mikä sopii minkälaisellekin vartalolle. joskus sitäpaitsi syntyy niitä mielikuvia, että "en voi edes kokeilla tuota kun ei se tälle kropan mallille käy, luin vaateoppaasta", vaikka jokin vaate kuinka himottaisi. sitäpaitsi siinä taas yritetään saada meistä kaikista samanlaisia edes illuusioilla. eiväthän kaikki "tiimalasi-vartaloiset" ole kuitenkin joka puolelta samanlaisia tai kaikki "o-vartaloiset" tasan samanlaisia.. tottakai vinkeissäkin on perää, mutta eivät ne nyt ihan yksi-yhteen käy.

IIks
2/58 | 

Pahoittelut jos kuulostan niheältä, mutta saatko näitä juttuideoita toimitukselta? Mietin vaan kun Olivian mukana tuli iso Triumph-esite, jossa oli juurikin näitä samoja vaatteita :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
3/58 | 

aava: sukkahousut jotka valuvat, ovat vihollinen numero yksi, en kestä niitä! Ja nuo aataminaikaiset vanhat kroppasäännöt ovat kai periaatteessa ihan toimivia kevyinä ohjenuorina, mutta en todellakaan suosittele uskomaan niitä sokeasti. Ja minuakin ärsyttää nuo neuvot siinä mielessä, että ne tähtäävät kaikki keskimääräiseen lopputulokseen (lyhyt - kuinka pidennät itseäsi / pitkä - näin lyhennät itseäsi), mikä on aivan hanurista, koska en minä pitkänä todellakaan halua lyhentyä :D

iiks: hah senkin kyynikko :D ei, ei tule Olivialta postauksiin sisältöä ja en ole saanut triumphilta ilmaiseksi mitään. Eli tämä on ihan oma-aloitteinen juttu, jota olen pyöritellyt mielessäni ikuisuuden mutta en ole saanut tartuttua aiheeseen ja nyt vihdoin näin (jep, juuri siinä mainoslehtisessä) riittävän söpöset kuvat postausta varten :) Enkä halunnut kuvata omia alusvaatteitani, vähän turhan henkilökohtaista heh. Mutta tosiaan minä kerron ihan aina, jos markkinavoimat jylläävät postausteni takana, piilomainonta sucks!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Meeri
4/58 | 

Minä oon metsästänyt tuommoista muotoilevaa alusmekkojuttua vaikka mistä mutta niitä ei tunnuta valmistavan 32-34-kokoiselle :( tai ainakaan niitä ei missään kaupassa ole... Kyllä hoikallakin voi olla pieniä muhkuroita jotka haluaa piiloon!

5/58 | 

Tiedoksi: Actuelle on muuttunut House-merkiksi, mutta löydät yhä tutut ja turvalliset tukisukkahousut valikoimasta :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/58 | 

meeri: muistaakseni lindexillä oli mustaa alusmekkoa 34/36 koossa, käy vilkaisees josko sopisi :) Erikoisliikkeet voisivat myös myydä pieniä kokoja? Ja siis aivan totta, hoikassakin tytössä näkyy, jos alusvaatteet puristavat vääriä paikkoja, kyllä naisessa yleensä sen verran rasvaa kuitenkin on.

AnnaJ: häh koska :D siitä ei kun pari viikkoa kun edellisen kerran ostin Actuellea! No mutta sama se, ne sukkikset ovat ylivoimaiset, luki lapussa mitä tahansa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

lauren
7/58 | 

Eikös sitten vika ole alusvaatteissa, jos ne kiristävät tai aiheuttavat muhkuroita?! Hankkikaa ensin oikean kokoisen rintaliivit älkääkä ahtautuko liian pieniin pikkupöksyihin

Sandra
8/58 | 

Ja kaiken a ja o on oikean kokoiset rintaliivit!! Se on hirvittävää katsella kun toiset tursuavat ja toiset taas hukkuvat liiveihin. Ja monilla näkee kuinka liivin ympärysmitta on ihan liian suuri kun takaklipsit ovat niskassa kun on olkaimia vähän kiristetty... Ja eipähän tissit roiku kun on nuoresta asti ostanut oikean kokoisia liivejä!

Itse olen maailman helppoin sukkahousu ihminen koska lantioni on todella korkea niin silloin kaikki sukkahousut jotka tulevat muilla korviin on minulla täydellisiä, lantio mallit eivät taas istu yhtään..

Kyllä.mäkin joka tykkään pukeutua naisten vaatteisiin,joudun etsimään oikeanlaisia rintskoita.

sara r
9/58 | 

Kiitos Niina, ihan mahtava postaus, osui ja upposi aivan täysin! Lähdenpä metsästämään noita järkeviä alusvaatteita seuraavaksi - musta tuntuu että meinaan jokainen noista ongelmista osuu itseen ;)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
10/58 | 

lauren, sitäkin, mutta perusalusvaatteiden lisäksi on saatavilla myös muita vaihtoehtoja, ja niitä yritin tässä postauksessa avata. Mutta istuvuus ja sopivuus on kaiken pohja, oli alusvaate mikä tahansa.

sandra: eikä ole mikään pikkuongelma tuo väärät liivit, en muista prosentteja mutta suurin osa naisista pitää väärän kokoisia liivejä!

sara: onnea matkaan, voin taata että rakastut lopputulokseen kun mikään ei enää valu, roiku tai kiristä :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Malou
11/58 | 

Olen Nelliina kanssasi täysin samaa mieltä tässä alusvaateasiassa. Tyylioppaatkin ovat kautta aikojen opastaneet oikeiden alusvaatteiden ostoon. Makkarat todellakin katoavat kun vetäisee päälleen napakkaa materiaalia olevan alusmekon. Itse olen käyttänyt alusmekkoja jo vuosia. Löysempiä silkkisiä tunikojen ja väljien mekkojen alle, tiukkoja vartalonmyötäisten kanssa. On ihana lähteä töihin kun olo on varma, asu istuu ja raitamakkarat ovat tiessään! Ja juhla ei ole juhla ellei vaate näytä hyvältä päällä. Karmeita ovat myös pikkariraidat, nehän näkyvät tietyssä valossa kauas vaikka olisi hamekin päällä. Yleisesti luullaan että vain housujen kanssa noita makkaroita tulee välttää mutta kyllä hamekin vaatii kunnon alushousut. Kokeilkaa Lindexiä sekä KappAhlia, olen tehnyt todellisiä löytöjä noista valikoimista. Usein rahallakaan ei ns. paremmista merkeistä löydä yhtä hyviä. Lisäksi Maidenform on hyvä merkki, ihania lahkeellisia vartaloa myötäileviä "pikku"housuja.:-) Jos isot alkkarit mietityttää niin mitä väliä sillä on mitä on alla päiväsaikaan töissä tai opiskelussa? Kumpi on tärkeämpää, mitä on alla vai miltä näyttää päälle? Ja sitäpaitsi muotoilevia housuja on jo monenlaisia, myös pitsiversiota jos sellaisesta pitää. Nyt vaan peilin eteen tarkkailemaan mikä alusasu imartelee.

karkkinen
12/58 | 

Olen jo muutaman viikon yrittänyt löytää itselleni uusia ja hyviä alusvaatteita, mutta suurin osa valmistajista ei edes valmista minun kokoani (noin 65D).. En ole mitenkään erityisen hoikka tai rintava, vaan lähinnä normaalikokoinen. Siispä suurin osa naisista tyytyy saatavilla olevaan valikoimaan eikä edes yritä etsiä sopivia alusvaatteita! (Samoin olen tehnyt itsekin) Stockmannilla sanottiin suoraan, ettei noin pienellä ympärysmitalla saa ja alusvaateliikkeessäkin oli vain muutama kappale, joista yksikään ei istunut.. Täytyy odottaa kevään uutuuksia, jotta saan sopivia alusvaatteita. Sillä välin pitää tyytyä päällehajoaviin ja vanhoihin vaatteisiin:) Kiitos kivoista ideoista!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
13/58 | 

malou: me ollaan sitten samoilla linjoilla alusmekkojen kanssa, minullakin löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen väljää tai tiukkaa :) vajaa pari vuotta sitten löysin onnen alusmekkojen kanssa ja niistä en luovu enää koskaan! Minulla on yksi lindexiltä, ja se on ihan mahtava, eli perusliikkeistäkin löytää, olet ihan oikeassa :)

karkkinen: ystäväni on kokoa 65G (vai oliko se peräti H..) ja hän on löytänyt liivejä Changesta, onko tuttu liike?

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Minni
14/58 | 

Olisiko sinulla hyviä vinkkejä pidemmän efektin saamiseksi? Olen 170 cm normaalipainoinen lievän y-vartalotyypin edustaja, ja omistan myös melko pienet rinnat. Todella kiva ja hyödyllinen postaus, seuraavaksi etsinkin itselleni maksipikkareita! :)

ella
16/58 | 

Sukkahousut puristavat muutoin ah-niin-kiltisti levittyvän mahani "keskelle" pinkeäksi kaljamahaksi, joka tököttää "ulos" mekkojen silhuetista. Lihava en ole ja vatsalihaksia en rupea vääntämään, olisikohan siis alusmekosta apua vai pitäisikö vain ostella sitkeästi eri mallisia sukkiksia ja toivoa, että jossain parissa ei ongelmaa olisi?

Taika
17/58 | 

Huippu idea, kiitos! Siis tuo alusmekko. Mulla on ollut kahden lapsen saannin jälkeen tuollaiset kaventavat lantio-alkkarit, ihan joka päivä ja kaikkien vaatteitten kanssa, olen liian laiska jumppaamaan vatsamakkaraa pois. Noin se hoituu nopeasti piiloon. Enää en käyttäisi muita mistään hinnasta. Mutta nyt täydellisen alusmekon etsintään, nimenomaan tuo ajatus rintaliivittömästä ja sitä kautta muhkurattomasta ylävartalosta on aivan ihanan tervetullut! Kirjoitat hyvin ammattimaisesti, ja lisäksi pukeutumis-ideasi ovat mukavan maanläheisiä, eivät ainoastaan design/haute couture-juttuja. Blogisi on ihan numero uno! Tack!

18/58 | 

En voi sietää sukkahousuja jotka valuu tai jää vyötärölle niin rumasti että jenkkikset pursuilee ennennäkömättömällä tavalla ;D Kiitti tästä postauksesta!

sohvi
19/58 | 

karkkinen, on totta että on vaikea löytää pienellä ympärysmilla ja suuremmalla kupilla varustettuja liivejä. Itse olen kokoa 65E -F ja kaksi ystävääni kokoa 65 H, joten täytyyhän jonkun meillekin liivejä valmistaa! Kannattaa tarkistaa Sokoksen valikoima, mm. Freya on hyväksi koettu merkki. Malleja ja kuosejakin löytyy useita erilaisia. Hinta toki on hieman korkeampi (50-60e), mutta hyvästä kannattaa maksaa :)

Kay
20/58 | 

Minä olen aina ollut mekkojen ja hameiden suurkäyttäjä, mutta vasta tänä talvena ostin itselleni ensimmäisen alusmekon ja voih sitä ihanuutta! Enää en osaa olla ilman.

Toinen löytöni viime aikoina on ollut stay-upit. Inhoan yli kaiken sukkahousuja ja varsinkin niiden jättämiä painaumia vatsalla ja mekkoja ja hameita kun käytän, niin sukkahousut on aika must tällä leveysasteella. Vanhat muistikuvat pikkuhiljaa valuvista stay-upeista, niin että pitsit vilkkuu helman alta, voi huoletta unohtaa ainakin Falken 50 denierin stay-upien kohdalla :-)

Ja kaiken lisäksi näillä pienillä löydöillä olen saanut arkeeni sitä pientä ekstraluksusta, olo on mukavan naisellinen ja seksikäs ;-)

21/58 | 

Itsekin olen sukkahousuja ostaessa vaihtanut sattuman kautta parhaisiin. Ylioppilasjuhliin kunnollisi sukkiksia etsiessä nappasin kokeiluun ronskisti vaan kahdet tukisukkahousut. Juhlani olivat itsenäisyyspäivänä yli vuosi takaperin ja ajattelin fiksuna ottavani yhdet sukkikset jotka vetävät masua sisään ettei pömpötä ainakaan sitten niissä juhlakuvissa ja toiset jotka kiristivät niin vyötäröltä kuin pohkeista. Kesti muuten jalat paljon paremmin sitä koko päivän seisomista ja poseerausta kun jalassa oli rehelliset tukisukkikset. Eikä todellekaan kukaan huomannut minun vuorautuneen "mummosukkiksiin", koska ne olivat normaalien keskipaksujen sukkisten näköiset yksilöt :) Samat pökät pääsivät valokuvaamossa otettuihin juhlakuviin eivätkä todellakaan näytä valokuvissakaan yhtään miltään :D Turha niitä mummosukkiksia on pelätä! Samoin tämä typy on ollut töissä jäätelökioskilla tukisukat (juu-u ne mummojen mummot) jalassa. Helpotti kummasti sitä kauheaa hellepainetta ;D ja joo-o ikää on 20, kahtellaa tokkiissa millainen kokovartalo "tukistelija" sitä olen nelikymppisenä ;)

iinuska
22/58 | 

Kiitos ihanasta postauksesta! Tuntuu tosin siltä, että minulla on kaikki mainituista ongelmista. :D Rasittavinta on juuri tuo sukkahousuongelma, mahaongelman vuoksi mekot yms. ovat mukavampia. Ja sitten ne samperin sukkikset valuvat ja tekevät elämästä ikävää. Nnnnggghh. Pitää kokeilla noita vinkkejä!

P.S. Olisiko sinulla helmaihmisenä vinkkiä siihen, minkä mallinen mekko sopii ihmiselle, jolla ei ole läheskään pyykkilautavatsa vaan ennemminkin palleromaha, mutta ei kuitenkaan rintoja oikein nimeksikään? Olen nyt jo ajoissa miettimässä keväälle ylioppilasmekkoa enkä tiedä yhtään minkä mallista tässä pitäisi hakea...

teeh
23/58 | 

hyvä postaus tämä. Mekkotyttönä täytyykin heti panostaa kunnon alusmekkoon ja pöksyihin. Siis heti kun en enää ole raskaana, tässä vaiheessa tuntuu melko painajaiselta edes ahtautua mihinkään vartalonmyötäiseen =)

Siw
24/58 | 

Ah, tää juttu tuli kun tilauksesta!! Mulla on hienot juhlat tiedossa ja upea mekko ostettuna, mutta pari pientä ylimääräistä turhaketta vyötäröllä peiteltävänä ja siloiteltavana. Pinkit vyötärönsilotuskalsarit, täältä tullaan!

25/58 | 

Todella hyvä postaus, täyttä asiaa! Itselläni on suunnitelmissa hankkia hyvä alushame juhlamekkojen alle sekä lopulta ne laadukkaat ja kestävät sukkahousut, jotka eivät purista vyötäröltä. :)

karkkiselle tosiaan vinkkaisin itsekin sitä Changea. Olen itse kokoa 70 E (Change-mittataulukossa 65 G) joten on todella hankala yrittää löytää kohtuuhintaisia rintaliivejä oikeankokoisina. Jokunen aika sitten uskaltauduin lopulta Changeen ja sieltähän kävelin pois kassissani kahdet juuri oikeanmalliset ja kokoiset liivit, yhteensä halvemmalla, kuin olisin hyvällä tuurilla löytänyt Stockalta tai Sokokselta yhdet.

Krista
26/58 | 

Jos mahdollista, pidän sinusta tämän postauksen jälkeen vieläkin enemmän =) tää on MAHTAVA. älä koskaan lopeta bloggausta!!

hheidi
28/58 | 

Kiva postaus, sun tekstiä on mukava lukea vaikka jutut ei suoraan koskiskaan itseä. Näissä alusvaateasioissa on yks asia, jossa mä tunnun olevani yksin. Nimittäin mun mielestä stringit on noin tuhatkolmesataa kertaa mukavammat ku normipikkarit. Vihasin sitä ku ne ei pysyny suorassa housujen alla, rypisty, rullaantu ja näky farkkujen läpi.

Ostin tässä vähän aikaa sitte sloggin "huomaamattomat" saumattomat pöksyt. Hah, kaikkea muuta ku huomaamattomat:D koko ajan saa vääntelehtiä ku ne on niin epämukavat. Ja kaiken lisäksi venyy ja löystyy pesussa/käytössä. Pysyn siis pikkusiskoni mukaan "narupikkareiden" käyttäjänä.

Saara
29/58 | 

Erityisesti kesäpukeutumiseen olen todennut sukkahousuongelman täydelliseksi ratkaisuksi stay up sukkien käytön. Tai siis ne käy siinä tapauksessa että hame on esim polviin, mitä itelläni useimmiten on, kun on paksut reidet (sääriäni sen sijaan esittelen mielelläni).. :D Mutta muulloin ei ole kyllä tukisukkahousun voittanutta. <3

haa
33/58 | 

Joo ne joilla on pikkasen pienempi tuo ympärismitta rintaliiveissä (esim 60 niin kuin mulla) kannattaa ehdottomasti suunnistaa Changeen. Changen liikkeistä nämä pienet koot menee usein nopeasti, mutta Changella on nettikauppa, josta varmasti löytyy omaa kokoa!

34/58 | 

pukeutuminen todellakin lähtee alusvaatteista. loistava postaus. tää on asia josta naistenlehtien sivuilla puhutaan ihan liian vähän suhteessa siihen kuinka fundamentaalisesti alusvaatteet voi vaikuttaa lopputulokseen!

ihanaa kun viime vuosina kaupan hyllyille on tullut nättejäkin korviin asti ulottuvia alushousuja, ne on niin lyömättömät mekkojen kanssa!

ja mikä parasta, kauniissa ja hyvin istuvista alusvaatteista saa reilun itsetunnon buustauksen! muutamia vuosia sitten aloin panostamaan myös rahallisesti alusvaatteisiin ja kyllä kannatti :) suurin ongelma ainakin tampereella on kyllä valikoiman vähyys, mutta siihen on auttanut www.figleaves.co.uk

Tallis
35/58 | 

Kiitos mahtavasta kirjoituksesta! Itse kärsin tursuilevista paikoista ja tunnen usein oloni epämukavaksi, mutta pitääpä tutustua erityisesti noihin vyötärölle nouseviin huosuihin.

Kupiltaan suuria ja ympärykseltään pieniä rintaliivejä etsiville sanoisin, että tutustukaa EveLacen liiveihin. Löytyy kokoja 65A-130I, myös isoja kuppeja pienellä ympäryksellä ja liivit ovat lisäksi todella kauniita. Itse en ole muita liivejä käyttänyt enää vuosiin. Ja mitä tulee yleensä alushousuihin, en kyllä käsitä, miten stringit muka ovat näkymättämämmät kuin normipikkarit. Stringeissä rajat tulevat vain näkyviin vähän eri paikkaan kuin muilla alushousuilla. Mutta kukin käyttää tietysti mitä haluaa. :)

pihka
36/58 | 

hei alusmekkojen käyttäjät..eikö napakan reunan yli tursua ihoa? esimerkiksi kun on niitä sortsimalleja? tai esimerkiksi noiden mummomallisten alkkareitten kauluksesta kuitenkin? onhan se iho jonnekin saatava enkä usko, että kaikki jää sinne kiristyksen alle vaan koittaa päästä vapauteen..x) siis ainakin jos on pyöreä.. tämä siis kiinnostaa henkilökohtaisesti koska olen miettinyt esim. alusmekon ostoa, mutta mietityttää, että kun helma jossain vaiheessa reittä loppuu niin mitä sitten?

37/58 | 

Olen myös oppinut, että pukeutuminen lähtee alusvaatteista. Tosin fanitan alusmekkoakin enemmän täydellisesti istuvia sukkahousuja, jotka eivät loihdi jenkkakahvoja! Parhautta, vastedes en mitään muita sukkahousuja suostukaan ostamaan! Ja vaikka ostamani sukkismerkki ( Bleueforet ja villasilkkisukkiset, muista merkin sukkiksista mulla ei ole kokemusta) onkin suhteellisen tyyris, tulee hyvin istuvat sukkahousut ajan saatossa edullisemmiksi, varsinkin kun kyseessä on malli, joka vaikuttaa kestävältä. Ja eipähän tarvi katsoa peiliin ja irvistää tursuaville jenkkakahvoille, se on sitten sitä henkisen puolen voimavarojen säästämistä :D

Tiu
38/58 | 

Toivottavast bOd on tuttu ilmaus, sillä paremmin en mielipidettäni osaa tiivistää. :)

Miksen ole edes tullut ajatelleeksi isoja pikkareita? Alushameita olen käyttänyt aina, mutta alusmekko täytyy ehdottomasti pitää mielessä tässä samalla, kun tyköistuvan pikkumustan metsästys on käynnissä - havainto kun on ollut, että suurin osa mustasta työistuvasta istuu makkarankuoren lailla.

39/58 | 

Aivan loistava postaus! Itse olen käyttänyt mekkojen alla alushameita, mutta toi alusmekko kuulostaa aika kivalta ja muotoileva vielä. Taidanpa hipsiä alusvaatekauppaan.

spanieli
40/58 | 

Farkkujen kanssa stringit ovat omasta mielestäni aika ehdottomat, mutta ohuemmat mekot ja hameet kyllä paljastavat että harvalle ne stringit käy ihan vaan trikoon alle.. Pieces myy London Leggings -mallia, mustaa löytyy myös sukkiksena, eli VeroModat ja Onlyt tarjoaa ainakin tätä mallia, lantio on suht matala mutta itselläni joidenkin harvojen verkkosukkahousujuttujen lisäksi ainoat sukkikset/leggarit joista ei tuu tuota ankeaa jenkkakahvaefektiä. Noi Triumphin mallit on ihania, muutama päivä sitten etsiskelin sieltä online shopista mut en löytäny ainakaan tuota kuvan ihanaa pinkkiä hottismummomallia? <3

rairai
41/58 | 

kirjoitti lauren: "Eikös sitten vika ole alusvaatteissa, jos ne kiristävät tai aiheuttavat muhkuroita?! Hankkikaa ensin oikean kokoisen rintaliivit älkääkä ahtautuko liian pieniin pikkupöksyihin"

Tähän on pakko kommentoida: monille tulee oikeankokoisistakin rintaliiveistä selkäpuolelle selkämakkarat. Suomalaiset naiset usein käyttävät liian löysää ympärystä (ja liian pientä kuppia) eikä liian tiukkaa. Itsellenikin tulee pienet muhkurat selkään, vaikka olen siro ja hoikassa kunnossa, ja ympärys tosiaan alusvaatemyyjänkin mittaamana 65. '

En kyllä keksi mikä noihin selkämuhkuroihin auttaisi, esim vaalean paidan läpi näkyy herkästi, itse käytän valkoista alustoppia alla, mutta senkin rajat näkyvät joistain vaatteista rumasti.

Jenni
43/58 | 

Täällä yks entinen vääränkokoisten rintsikoiden käyttäjä! Minulla on melkoisen suuri tuo rintavarustus ja olen koko pienen ikänen taistellut alusvaateostosten kanssa - ja tyytynyt ottamaan sen mallin joka olis edes vähän sinnepäin. Kuukausi sitten sain vihdoinkin mentyä asiantuntijan kanssa sovittelemaan niitä rintsikoita ja kun sopiva löytyi niin oi autuutta! En ole varmaan ikinä viihtynyt vaatteissani yhtä paljon kuin nyt :D Ja kyllä huomaa että kun on 22-vuotiaaksi käyttänyt niitä vääränkokoisia liivejä niin onhan sitä damagea ehtinyt aiheutua. En kuitenkaan aio enää IKINÄ ostaa yhtään liiviparia ilman asiantuntijan apua.

karkkinen
44/58 | 

Kiitos kaikille vinkeistä sopivien alusvaatteiden metsästykseen! Kävin Changessa pyörähtämässä viime viikolla, mutta koot olivat loppu tai mallit eivät istuneet.. Sokoksella en ole käynyt, joten ehkä suuntaan sinne seuraavaksi! Olisin tosiaan valmis maksamaan enemmän sopivista alusvaatteista, koska mielestäni hyvä olo lähtee hyvistä (ja seksikkäistä) alusvaatteista;) Täytyy myös harkita tuollaisen alusmekon ostamista!

Heitu
45/58 | 

Samaa mieltä rairain kanssa, kyllä ne selkämakkarat valitettavasti puristuu vaikka olis oikeankokoiset liivitkin. Tuskailin asiasta Changen myyjälle, ja hän vaan naurahti että kyllä se on hoikkienkin ihmisten ongelma, valitettavasti. Itseäni nämä selkämuhkurat häiritsevät, olen muutenkin hareteikas (poikaystävä haukkuu "körmyniskaks"), joten en halua yhtään mitään ylimääräistä tuonne selkään. Olen sitten koittanut peitellä näitä "kylkipaloja" ohuilla topeilla ym, mutta tuo alusmekko kuulostaa kyllä tosi hyvältä :) Ylipäätänsä jonkun bodyn voisi hankkia.. Ihana postaus, kiitos! :)

Oli jännä huomio itselläkin tuossa jokin aika sitten, noi lantiomalliset farkut ei vaan sovi kaikille! Itsellä kun on tiimalasivartalo ja lantio on leveä, puristuu ne jenkkikset väkisinkin. Sitten jos ostaa niin löysät farkut että ei puristu, niin farkut ei enää pysy päällä. Hämmästys oli kyllä valtava, kun tajusi että ns. normaalivyötäröiset farkut ja korkeavyötäröiset legginsti muotoilee koko kropan ihan uuteen uskoon, ja fiilis on paljon parempi, kun ei koko ajan tursuile jostain :) Kyse ei siis todellakaan ole aina ylipainosta, vaan siitä että oppii pukeutumaan muotojensa mukaisesti! :) Ja noilla alusvaatteilla saa kyllä ihmeitä aikaan, nyt himottais kyllä tukisukkikset ja maksipäntsit namnam..

Yksi mies
46/58 | 

Olisko nuo tukisukkahousut hyvä vaihtoehto miehelle? Itse inhoan puuvillaisia kalsareita farkkujen alla. Ne on aina kurtussa ja takertuvat farkkuihin. Nyt taas ilmat alkaa mennä sen verran kylmäksi, että jotain lämmikettä on pakko laittaa.

Lentis
47/58 | 

Itse tykkään myös eniten stringeistä kuten myös hheidi aiemmin kommentoi. Jää ne arsemakkarat ainakin pois. Lisäksi ostan aina alushousut kokoa tai kahta suuremmat kuin normikokoni niin ei purista ja kiristä. Juhlamekkojen alla olen käyttänyt niitä saumattomia ja ohuita sloggin hipstereitä, ihan ok, mutta hieman aina tuntuu et valuu vaikka eivät olekaan tippumassa. Ei tule muhkuroita, mutta ei tukeakaan. Juhlapukeutumisessa suosin myös stay uppeja enkä sukkiksia.

kl
48/58 | 

Ratkaisu sukkahousujen aiheuttamaan vyötärönpuristusongelmaan: sukat.

En ole käyttänyt sukkiksia vuosiin kuin hätätilanteessa, sukat ovat mukavammat, kauniit ja myös seksikkäämmät (vaikkei se välttämättä joka tilanteessa olekaan hakusessa. Toisaalta niiden seksikkyys ei näy ulospäin, kunhan muistaa ettei laita liian lyhyen hameen kanssa ;)

Ekan raskauden jälkeen keksin toisen keinon. Raskausaikana ostin jättikoon sukkiksia sekä äitiyssukkiksia ja -leggareita. Raskauden jälkeen tajusin, että nehän käyvät edelleen - ja näyttävät paremmilta kuin perussukkikset vyötärönseudulla! Ostan edelleen vähät sukkikseni joko koon pari isompana tai äitiysmalleina. Eivät roiku vyötäröllä mutteivät purista, yhtään.

Knoppitietona vielä, että olen vartaloltani varsin hoikka. Vyötäröllä ei ole ylimääräistä, normisukkikset vain silti puristavat kaiken inhottavasti kasaan. Jos ei muuta, tulee selvä sisäänmenevä kohta vyötärönauhan kohdalle. Tämä vinkki siis sopii varmasti kaikenmallisille! (Ja sukkien sijaan voi ehkä kokeilla noita Nelliinan muita vinkkejä jos haluaa tasoittaa mahanseutua, siihenhän niistä ei ole apua.)

PihlaX
49/58 | 

Oikeankokoiset ja muutenkin oikeanlaiset alusvaattet on kyllä pukeutumisessa kaikkein tärkeintä. Edes jättimäistä paitaa ei saa näyttämään hyvältä, jos rinnat pursuu ulos kupeista ja sukkahousuja pitää vetää kokoajan ylöspäin. Kaikkea ei saa piilotettua, mutta hyviä puoliaan voi aina korostaa.

Yhdyn tuohon rintaliivi-keskusteluun sanomalla, että kannattaa metsästää oikeesti ne oikeenkokoiset liivit vaikka siinä menis kuus tuntia (niinkun mulla kerran meni, oikeesti kuus tuntia rintsikkakauppoissa!).

Yhdellä kerralla kokeilen yleensä noin 20-30 paria liivejä joista hyvällä tuurilla ostan yhdet, mutta ainakin ne on sopivat! Ite oon koko 70 i ja oon löytänyt parhaat, opiskelijabudjettiin sopivimmat liivit just Changesta. Changessa kai pitäis pystyä tilaamaankin, jos ei oo oikeeta kokoa just sillon kaupassa tarjolla?

:)
50/58 | 

olet ihana! saat hyvälle tuulelle ja tämä teksti sai vielä enemmän insporoitumaan pukeutumisesta ihan alusta alkaen. kiitos!

51/58 | 

Eipä tähän voi paljon muuta sanoa kuin aamen. Niin totta ja niin asiaa.

Oikeankokoiset ja tarkoitukseen sopivat alusvaatteet ovat pukeutumisen perusta josta ei kannata tinkiä piirun vertaa.

Sukkahousuasiaan mulla kyllä on vähän nillitettävää. Vaikka en ole mikään jättikokoinen niin jalkojen pituus suhteessa reisien ja pohkeiden paksuuteen aiheuttaa kyllä päänvaivaa enemmän kuin tarpeeksi. Harvalta merkiltä nimittäin löytyy sukkiksia joissa jalkaosan pituus on tarpeeksi pitkä. Pidemmissäkin malleissa osa pituudesta kun katoaa leveyteen. Sukkikset valuvat jo ihan sen vuoksi että jalkaosan pituus vaan ei riitä ja silti vyötärö nousee kainaloihin saakka. Monissa malleissa myös se vyötärönauha on aivan jumalattoman kireä vaikka muualta sukkikset istuisivatkin hyvin. Miksei siitä vyötärönauhasta voisi tehdä vähän löysempää mutta reilusti leveämpää niin se pysyisi paremmin paikallaan? Tukisukkahousut todellakin ovat niitä ainoita jotka pysyvät kunnolla päällä mutta itselläni sukkikset ovat niin kulutuskamaa että aina ei jaksa maksaa maltaita sukkiksista jotka hyvässä lykyssä menevät rikki jo ekalla käyttökerralla johtuen mm. kovasta kynsiaineksesta joka kuluttaa nopeasti reiät kärkiin.

Kysyjätär
52/58 | 

Heippa!

Minulla olisi sellainen kysymys, että mistä kiikastaa kun hame nousee takanta ikävästi ylöspäin kävellessä/istuessa? Lähinnä siis istumisen jälkeen. Hame menee kyllä reilusti pepun alle (ei edes vilku vahingossakaan :D) ja on suht tiukka, mutta silti mukava. Muuten hame on täydellinen, mutta tuo jatkuva nykiminen takanta on ärsyttävää! Takamus on hieman ulkoneva, mutta ei mitään Titanicin luokkaa ^^.

Hameen pituus sopii kropalleni ja pituuteni kanssa (tykkään korostaa kapeaa vyötärööni kun lanne on sitten hieman leveämpi), mutta tuo takanta nouseminen on harvinaisen ärsyttävää. Pidemmissä hameissa jotka lähestyvät lähemmäs polvea... eih. Ne eivät vain sovi :D.

littlelove
53/58 | 

Teetkö joskus tyylivinkkejä pienipovisille? Olisi kiva kuulla minkälaisilla vaatteilla korostaisi olematonta povea :) Olen myös todella lyhyt joten miten saisin itseni näyttämään pidemmältä vaatteilla ?

Suvi
54/58 | 

Kipaisin äsken Sokokselle ja takaisin ja tein seuraavan huomion: ainakin täällä Porissa (käsittääkseni muuallakin?) S-korttitarjouksessa olivat Housen tukisukkahousut (jotka mukaani tarttuivat), mutta täältä löytyi myös Actuellen tukisukkahousuja.

Kiitos Niina vinkeistä, nyt pukeutuminen ei enää masenna niin paljoa ja on upean ryhdikäs olo hyvin tuettuna :)

Hanna
55/58 | 

Kiitos tästä postauksesta! Täytyykin lähteä metsästelemään noita housuja. Alusmekko tuntuis jotenkin vähän turhan "isolta" alusvaatteelta. En oo mikään laihuuden tavottelija mut ei tää hyllyvä vatsakaan niin hyvälle näytä tässä mun luottomekossa :D

kari
56/58 | 

Aivan upea idea. Etsin vaimolle silkkistä joko puolialushametta tai kokopitkää. Tulos ollut tähän asti surkea.

Mer
57/58 | 

On muuten hyviä vinkkejä alusvaatteiden sopivuuden suhteen. Useinhan juuri liikakilot tuovat ja rajoittavat pukeutumista. Hyvin olet onnistunut ratkomaan ongelmat Ps. Kauniita alusvaatteita

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013