Nyt alkoi olla (taas) käsillä tilanne että kaikki Annin potkarit ovat jäämässä tai jääneet jo pieneksi, oli pakko käydä ostoksilla. Tein kaupoilla kauhean havainnon, 74-koosta eteenpäin alkaa olla kaikissa potkareissa avoimet puntinsuut niin että vauva tarvitsee sukkia pukujen kanssa! Olen nimenomaan tykännyt niistä missä on sukkaosa kiinni. Mutta vielä löytyi yksi Phister&Philinan mustavalkoinen puku joka oli just eikä melkein.Rimpsut olkapäillä ovat hauska yksityiskohta:


Tätä samaa kuosia oli myynnissä myös ihan mahtavia pussihousuja, missä oli tuota ns. neuleprinttiä housuosa ja raidalliset nilkat. Niin hienot.

Mutta hieno oli myös tämä Blaa!:n nokinorsu merinovillahaalari jonka Anni sai mummoltaan. Tyttö hukkuu äitiyspakkauksen villahaalariin (kuin myös siihen toppahaalariin) eli se voi olla että ne jää meidän osalta kokonaan käyttämättä, veikkaan että ovat sopivia ensi kesänä. Äitiyspakkauksesta on ollut paljon hyötyä, mutta se on ihan tuuripeliä mihin aikaan vuodesta vauva syntyy, että sopiiko talvivaatteet vai ei.Meillä on tämä viikko itketty hampaita, joita on nyt puhjennut yhteensä jo 6. Lisäksi kaksi hammasta tulee ihan näillä näppäimillä, ne näkyvät jo ikenestä läpi. Että onpahan ainakin purukalustoa mitä näyttää hammaslääkärille parin viikon päästä. En ollut tiennytkään että lapsille tulee automaattisesti kutsu hammaslääkäriin puolen vuoden iässä. Voin vaan kuvitella miten yhteistyöhaluisia lapset ovat hammaslääkäritädin tuolissa, kun itsekin tekee mieli purra hampaat yhteen ja juosta karkuun :D

Kommentit (18)

1/18 | 

Ai teillä tulee niin aikaisin kutsu hammaslääkäriin? Täällä tuli vasta vuoden ikäisenä ja meni tosi hyvin! Lapsi kun ihmetteli suu auki mitä täti tekee kumihanskat kädessä. ;)

oho
2/18 | 

Pakko kommentoida, koska nää vaihtelut eri kuntien välillä on mun mielestä aika hurjia! Täällä nimittäin hammaslääkäri on ekan kerran olikohan peräti 2 vuotiaana ja seuraava 3v:nä (silloin pitäisi istua jo tuolissa, joko yksin tai vanhemman sylissä).
Naapurikunnassa taas ei ole tuota 3v tarkastusta ellei ole ollut jotain bakteeria (?), vaan seuraava taisi olla 4v:lle.

Mulla hämmästytti jo raskausaikana nämä alueelliset erot, täällä kun synnytystapa-arvio on pelkkä alatutkimus ja taas naapurikunnassa käynti äitipolilla. Myös lääkärineuvoloiden määrässä oli suurta vaihtelua

Maisa
3/18 | 

Terveiset kaksivuotiaalta jolla on edelleen terällisiä haalareita, tosin yöpuku käytössä. Ja vaatekoko siinä 92cm molemmin puolin. Terällisiä haalareita olen löytänyt tutalta, joka ei ole niin järkkykallis plus isompi koko menee toosi pitkään. Miinuksena sanottakoon ei niin hauskat ja veikeät printit.

Merja
4/18 | 

Ihania haalareita! Kivaa vaihtelua nähdä tyttölapsella jossain blogissa jotain muuta kuin vaaleanpunaista, niin söpö väri kuin onkin :-) Vähän ihmetytti tuo äitiyspakkaushaalarit-asia, siis ettei voi käyttää, kun on niin isoja. Ite olen lapsella koko talven sujuvasti niitä käyttänyt, vaikka isoja ovatkin, siis todella reiluja. Ei se minusta käyttöä vauvalla haittaa, kun eikös lapsi tässä vaiheessa vain pötkötä niissä vaunuissa tai rattaissa, eikä niissä liikkumaan juuri joudu? Taaperolle en sitten enää hirmu ylisuuria vaatteita pukisi, kun haittaahan se jo liikkumista sitten... Mutta tää nyt vaan tällaisena omana kokemuksena, itellä siis vajaa 7 kk lapsi, pienikokoinen sellainen.

Az
5/18 | 

Ootko koittanut tuunata potkareita ompelemalla sukat niihin kiinni? Mä oon ite käsityöuuvatti, nii en tiedä onnistuisko hyvin mut ainakin sulla ois välineet ja näppäryys :)

clth
6/18 | 

Samoilla linjoilla! (tarkoituksellinen kliseeilmaisu)
Itse en pelkästään lapsiblogeja jaksaisi seurata, varsinkaan, kun omaa jälkikasvua ei ole suunnitteillakaan, mutta nämä aina välillä postatut vauvajutut ovat kivaa luettavaa. Olet kyllä onnistunut hienosti yhdistämään vauvan tyyliblogiin - tai toisinpäin :)

tintti
7/18 | 

Hahaha! Tajuaiskin! :D Itsellä kerran luukku jäänyt auki kun eräs äippä kysyi, että "miksi ihmeessä ne maitohampaat pitää pestä kun sille kasvaa myöhemmin uudet kuitenkin?" Että joo...

Meeri
8/18 | 

Oli pakko käydä vilkaisemassa noita Metsolan vaatteita. Omaa vaavia ei ole mutta (suunnilleen Annin ikäiselle) veljentytölle olen kummitätinä ja aina täytyy pysyä valppaana ihanien vauvajuttujen kohdalla ;)

Eikö Nelliina muka yhtään himottais tällaista marianneraidallista potkupukua ostaa: http://www.metsola.co/joulu/metsola-ss14-candy-frillapotkarit-punainen.html
Alessakin vielä, musta ei edes niiin hirmuisen kallis... :D

Leepa
10/18 | 

Täällä eka käynti pari vuotiaana, turhaan oiskin 6kk iässä käyty ku eka hammaskin tuli vasta yhden vuoden iässä :D

Ieva
11/18 | 

Komppaan! En jaksa lukea kokonaan lapseilulle pyhitettyjä blogeja, mutta pienet vinkit ja kuulumiset ovat kaivattuja. Terveisin 6vko nuoremman Annin äiti

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiva aina silloin tällöin kirjoitella vauvajuttujakin, vaikkakin aika pintapuolisia mutta kuitenkin. Tätä juttua kirjoittaessa mietin että kuinka hämmentävän helppoa blogissa olisi esittää olevansa periaatteessa vaikka kokonaan lapseton, kun vaan valikoi tekstinsä ja kuvansa. Että vaikka vauva on meillä tällä hetkellä "koko elämä", sen voi halutessaan sulkea kokonaan pois blogista ja pitää vauvajutut täysin itsellään.

Mutta kiva että nämä vauvamausteet ovat mieleisiä, laittelen niitä rättien sekaan aina silloin tällöin :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
13/18 | 

Ai teillä päästään hammaslääkärin tuoliin :D pitää yrittää olla tartuttamatta omaa hammaslääkärikammoa lapseen, koska en äkkiseltään keksi mitään inhottavampaa kuin hammaslääkäriin joutuminen hrrrrr....

Metsolalla on tosi ihania kuoseja ja värejä, mutta huhheijaa mitä hintoja kun miettii kuinka vähän aikaa vaatteet sopivat. Ehkä vähän myöhemmin kun vaatteet kestävät käytössä kauemmin :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Tiina
14/18 | 

Täällä ei niisä ensimmäisisä hammaslääkärikäynneissä tarvinnut edes suuta avata, lähinnä se oli sitä ruokatottumuksien kertaamista ja hampaiden pesu-valistusta.

Marjukka
15/18 | 

Kivoja haalareita!
Ja kiva kun kerrot Annistakin välillä, vaikka ensisijaisesti muotiblogi onkin, niin onhan Anni nyt kuitenkin osa elämää!

Kerttu
16/18 | 

Ne ekat käynnit on vain hammashoitajalle joka nopsaa vilkasee suuta ettei lapsi juuri huomaakaan. Sit saa mukaan hammasharjan ja suunhoito-ohjeita ja kysellään käytetäänkö xylitoltuotteita tms:) Meillä hammaslääkärituoliin tais päästä (joutua mut lapsen mielestä päästä) vasta 5-6 vuotiaana. Muuten ks Metsolan potkarit ja kokopuvut, niissä on terällisiä versioita kokoon 86 ainakin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011