Minä en voi parhaalla tahdollakaan sanoa olevani antiikkiharrastaja. En keräile tietyn aikakauden tavaroita, enkä sisusta uskollisena 1940-luvulle. Mutta aihepiiri kyllä kiinnostaa, jos ei muuten niin itsensä sivistämisen merkeissä. Ja siksi että kirppiksiä kiertäessä tulee välillä törmättyä sellaisiin kippoihin ja kuppeihin että olisi hienoa tietää mitä pitelee käsissään. En ollut edes tiennyt että Antiikkia, antiikkia -Wenzeliltä on julkaistu Suuri Antiikkikirja ennen kuin törmäsin siihen vitosen hintalapulla varustettuna kirppiksellä. Mukaanhan se tottakai lähti, vaikutti sen verran hyvältä perusteokselta meille taviksille jotka eivät antiikkia sen syvemmin tunne.


Kirjassa on käyty läpi eri huonekalutyylien eri aikakausia niille ominaisine kalusteineen ja koristeineen, näiden perusteella pääsen analysoimaan myös meidän omia tuoleja ja sohvia. Lisäksi kirjassa on todella paljon herkullisia kuvia arvokodeista ja niiden sisustuksesta, siitä vähän inspistä omaan pikkutaloon :D

Alan nyt todella lämmetä noille keltaisille tapeteille missä on suurehkot toistuvat kuvioinnit, meidän yläkerran isomman makuuhuoneen tulevat tapetit saattavat olla tällä perusteella kauniin keltaiset. Olen aina ajatellut että keltainen on levoton, mutta tuollainen murrettu keltainen yhdistettunä vaaleisiin huonekaluihin on todella rauhoittava ja harmoninen, tykästyin ihan täysillä.


Yksi kaikkein mielenkiintoisin osuus kirjassa on kuitenkin posliinileimat ja muut tunnistetiedot joiden avulla tutkia vanhoja posliinitavaroita.

Kirja on painettu vuonna 1991, mutta antiikissa on se hyvä puoli että tieto ei vanhene. Jos aihepiiri kiinnostaa, kannattaa tsekata tätä kirjaa divareista. Hyvä perusteos aiheesta ja miellyttävä lukea. Lisäksi on tunnustettava että fanitan Wenzeliä ohjelmien perusteella aika paljon, hän sellainen hauska vähän hömppänä setä kenellä on ihan järjettömän paljon tietoa kaikista niistä asioista jotka itseäni kiinnostavat. Pitää ehkä hankkia käsiini vielä tämän kirjan seuraaja, Uusi Antiikkikirja joka keskittyy 1900 - 1980 -lukuihin.

Vuonna 1991 fanitin Raptoria, vuonna 2015 antiikkiasiantuntijaa :D

Kommentit (2)

Hanne
1/2 | 

Antiikkia, antiikkia oli aivan loistava ohjelma niin kauan kuin Wenzel oli siinä mukana! Pidin jo lapsena hänen hieman höpsähtäneestä tyylistään, vaikken antiikistä välittänyt silloin kyllä vähääkään. :) Wenzel-faniklubi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011