Alkaa vähän epätoivo iskeä omenasirkuksen keskellä, kun joka päivä käy poimijoita (kiitos Facebookin omenapörssin) ja siitä huolimatta puut notkuu omppua niin että oksat katkeaa! Mitäköhän ihmettä edelliset asukkaat ovat vuositolkulla tehneet tällaisella määrällä omenaa... naapurilta kun asiaa kysäisin niin peuroille on viety ainakin jotain, mutta tuskin tuhansia kiloja kuitenkaan. Joten meidän arki sujuu tällä hetkellä varsin tehokkaasti omena- ja luumudiilerinä.


Kaikki meillä käyvät vieraat saavat (ylläri ylläri) omenapiirakkaa. Superhelpon (= ei tarvita vatkainta) ja superherkullisen piirakan ohje täältä.


Omenahommista johtuen meidän perheessä on tällä hetkellä vain yksi tyylilyyli:


Kunhan tästä omenahärdellistä selvitään, niin myöhemmin syksyllä lähtee kymmenkunta puuta aivan varmasti matalaksi, ei tässä ole mitään järkeä enää :D

 

 

Kommentit (20)

JaanaCa
1/20 | 

Voi mikä ihana tyylilyyli!

Mä en pysty tajuamaan tota teidän valtaisaa omppumäärää..
En voi kauheesti valittaa omaa ongelmaa kun on vaan 4 puuta...

(vuosia sitten naapurini vei läheiseen päiväkotiin omenoita, sitten sekin kiellettiin...)

Halina
2/20 | 

Täälläki ois tilausta, mut voih ku nii pitkä matka!:( postimyyntiä kannatetaan!:p

Sini
4/20 | 

En tiedä onko joku jo ehdottanut mutta viekää tuoremehupuristamolle (mehuasema) ja tehkää mehua. Mehun saa pastöroituna eli säilyy huoneenlämmössä. Vein noin 40 kg ja sain yli 30 litraa mehua. Hinta taisi olla jotain 70 snt/litra.

Cerp
5/20 | 

Ei hitto ku asun kaukana ja autottomana keskellä arkea on vaikea lähtee omppuvarkaisiin :D Tai enemmän mua innostais luumut, lapsuudenkodissa oli yksi isohko luumupuu, jonka sato oli ihan mieletön joka vuosi. Plus että tuoreet luumut (ja omenat) maistuu sata kertaa paremmalle ku mikään kaupasta ostettu. Postimyyntifirma pystyyn? :D

Heli-Paula
6/20 | 

Ja ootas kun on ens syksy....puissa yhteensä viisi omenaa!!
Koettu nääs on...

8/20 | 

Kannattaa oikeesti viedä mehunpuristamoon, hitsi että tulee mielettömän hyvää mehua ja sitä kyllä kelpaa tarjota vieraille :)

maaretta
9/20 | 

Meinasin myös ehdottaa että tuoremehuksi/puristettaksi jonne voi omput viedä ihan suoraan puusta.

Luin lehdestä ettö tänä vuonna on myös hyvö pihlajanmarjasato. Se tietää että ensi vuonna on enemmän jotain pihlajatuholaisia jotka vaikuttavat satoon sekä myös omenasatoon.. Eli luultavasti ensi vuonna ei ole yhtä komeaa satoa.

Hellu
10/20 | 

Hei!
Tuli mieleeni, että sairaaloilla, vanhainkodeilla, päiväkodeilla on varmasti budjetti aika pieni, Oisko ihquu lahjoittaa niille omppuja jälkkäriksi, vitamiineiksi ja piristykseksi? Olkaa onnellisia runsaasta sadosta. Mie ostan kalliilla kaupasta omput. Aivan ihana blogi ja ihana vaavi teillä. Onnellista eloa ja satoisaa syksyä!

terkuin
Hellu

Pessimisti ei pety

Ihana ajatus, mutta en usko, että tässä byrokratian noudattamisen ja pilkunviilauksen mallimaassa moinen on edes mahdollista.

Pippa
11/20 | 

Eijeijei, älkää edes vitsinä miettikö puiden kaatamista ennenkuin on aivan pakko puiden huonon kunnon vuoksi! Uskokaa pois, ei se sato joka vuosi ole tuota luokkaa. Jonain päivänä vielä kirjoitat blogiin haikeana, miten ihanaa olisi saada omenoita edes parin piirakallisen verran...

12/20 | 

Sinulla on valtava määrä omenoita ja minä joudun menemään torille omenaostoksille. :D Voisin sanoa, että tasan ei käy nallekarkit, ellen inhoaisi tuota sanontaa. Kiitti piirakkaohjeesta!

13/20 | 

Peesailen näitä muita, eli ei kannata pistää omenapuita matalaksi ihan vielä, koska välillä sitten voi tosiaan käydä niinkin hienosti, että jonain vuonna tulee yhdestä puusta tyyliin yhden omenan verran satoa.

nukka
14/20 | 

Meillä tekee yksi 50 vuotta vanha puu hyvänä vuonna (kuten tämä vuosi) järjettömän määrän omenoita, tosin puu on todella iso, jätetty aikoinaan leikkaamatta. Omenat eivät vaan ole kovin hyviä ja puu kärsii lisäksi muumiotaudista eli ainakin 40% omenoista mätänee suoraan. Niitä sitten kärräillääm kaatikselle "iloisena". Nyt jäljellä olevia nokkivat linnut, muuten oisivat kelvokkaita vaikka hilloon, mutta suurin osa nokittu jo puussa piloille :(. Eli on aika riesa koko puu, mutta kun on ainoamme, niin ei siitä voi luopua :) Ymmärrän tuskanne, ihan hyvin voitte karsia vaikka puolet puista pois ja silti varmasti hukutte omenoihin, paitsi jos esim. halla vie kukinnan joku kevät.

NOPPA
15/20 | 

Laittakaa kaupan seinälle lappu, että saa tulla keräämään ja viemään samantien pois! Älkää puuriepuja kaatako. Ja oikeasti meillä ainakin vain joka toinen vuosi saadaan omenoita.
Varmasti naapuritkin jeesaa ja kelpaa heillekin...apuja kysymään vaan !

AM
16/20 | 

Jos päädytte kaatamaan puut, niin omenapuu on kuulemma hyvää puuta erilaiseen nikkarointiin ja hyvinkin kysyttyä tavaraa.

annepa
17/20 | 

Jos puita on ihan tolkuttomasti, kuten kuulostaa, voisihan niistä muutaman huonokuntoisimman kaataa. Nehän vaativat muutakin hoitoa, pelkkä omenien keruu ei riitä. On siinä tekemistä kun leikkoo kymmeniä puita, lannoittaa ne oikein ja kuivana kesänä huolehtii, että niillä on tarpeeksi vettä. Se vain, että älkää hukatko niitä kaadettuja runkoja, laittakaa ne lastuiksi (jollain koneella?) ja käyttäkää tuoksua tuomaan tulilla tai makua tuomaan savustuksessa.

sande
18/20 | 

Tähän vallattomaan omena-asiaan sanon vielä itsekin, eli suosittelen mehuksi! Sukulaiseni asuvat Tampeereen kupeessa (Siivikkalaa muistaakseni), ja vievät mehuiksi, juurikin alta euron litra ja on kuulemma älyttömän hyvää, menee helposti (alussa ainakin :D) litra lähes kerralla. Ja pakastettunakin, kun saa ns. hileisempää, niin on kuulemma erityisen hyvää. Ei kannata vielä kaataa puita! :)

Michelle80
19/20 | 

Omenamehua on todella helppo tehdä itsekkin! Lohkoo omenat 2-4 osaan (koosta riippuen) ja laittaa vaan mehumaijjaan ja odottelee.... Voi pakastaa niin säilyy kauankin. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012