Jätän yleensä vaahtoamisen blogissa väliin, mutta eilen kukkahattutädillä meni kuppi nurin. Kävimme illalla Sakun kanssa Työväen Teatterissa katsomassa The Addams Family -musikaalin. Aihe oli ihana, onhan kyseessä yksi lempielokuviani kautta aikojen, ja musikaaleja rakastan täydestä sydämestäni muutenkin. Käyn mieluiten teatterissa katsomassa nimenomaan musikaaleja, mutta oivaltavat komediatkin toimivat toki. Sakuakaan ei tarvinnut houkutella sokerilla mukaan, vaan mies on ihan intona mistä tahansa mihin liittyy livemusiikkia ja upeaa laulua.


Paikalla oli paljon nuorta katsojakuntaa, olettaisin että lukion "luokkaretkiläisiä" ja mietin ensin että onpas kiva, itse rakastin teatterissa käymistä lapsena ja tuossa iässä. Istumapaikkamme osuivat viistosti näiden kirkassilmäisten nuorten taakse, ja mikäs siinä. Paitsi. Melkein samantien kun musikaali alkoi, eteeni nousi hehkulamppujen lailla hohtavia jättiruutuisia kännyköitä, kun pikku piltit päättivät sitten alkaa pelaamaan kännykkäpelejä, lukemaan iltalehteä ja Facebookkia. Siis. Mitä. Ihmettä. En tiedä kumpi sieppasi enemmän, ne silmiä häikäisevät näytöt vai tuollaisen käytöksen käsittämätön juntteus.

Tämäkö on se lopullinen kukkahattutätiytymisen naula arkussa, kun paheksuu kaikella tarmolla nykyajan nuorisoa hahhah :D Mutta on se nyt jumaliste ettei osata edes alkeellisimpia käytöstapoja (kunnioitus näyttelijöitä ja yleisöä kohtaan) ja malteta pitää käpäliä irti niistä puhelimista TEATTERISSA! Siihen vielä päälle poikaporukan jatkuva meuhkaus kahta riviä alempana, ja vanne kiristi päätä jo aika pahasti.

Yhtä pahasti kuin nilkkaani, johon onnistuin potkaisemaan niin mojovan osuman kenkäni korolla että koko jalka on sinisenä. Jep kyllä, minä itse onnistuin tässä. Otin kenkää pois jalasta avittamalla kantaa toisella jalalla ja pikku lipsahdus, monotus ja tuska. Miksi. Au. Eilinen ei ollut minun päiväni missään mielessä.

Ps. The Addams Family oli varsin kelpo musikaali, joskin en tiedä miten pitäisi suhtautua siihen että Wednesday oli siinä kasvanut aikuiseksi. Synkeä kidutushimoinen lapsihahmo on elokuvassa niin parhautta, että jollain tavalla sitä tuli musikaalissa ikävä. Jollen olisi nyt niin ärsyyntyneessä tilassa niiden käytöstaparajoitteisten teinien vuoksi, saattaisin kehua musikaalia vielä lisää.

Pps. te joilla on ollut ongelmana Bloglovinissa minun blogini feediin mukaan puskeneet muiden Olivian blogien päivitykset, vaihtakaa seurattavanne tähän: https://www.bloglovin.com/blog/3743913/nelliinan-vaatehuone

Näkyy olevan 2 eri Vaatehuonetta listalla, joista toinen päivityy oikein ja toinen väärin.

Kommentit (44)

tvbj

Entäpä jos juuri sinä antaisit aiheesta palautetta kyseiselle teatterille. Siitä, miten tärkeää on ennen esityksen alkua muistuttaa yleisöä, puhelimien, kameroiden ym. laitteiden käytöstä (käyttämättä jättämisestä). Ja varsinkin tällaisessa nuoremmalle katsojakunnalle kohdistetussa esityksessä. Sinä, jos kuka osaat tehdä sen rakentavasti.

Eiväthän nuoret voi tietää/oppia, jos ei heitä asiassa opasteta. Joku toki ymmärtää jo ennestäänkin tai osaa ottaa asian huomioon pienemmästäkin vinkistä, mutta osa tarvitsee tällaista huolenpitoa enemmän. Ei se ole silkkaa kukkahattutäteilyä. Se on kasvatusta.

Shrek

Jokaiseen katsomon istuimeen pitäisi olla kytkettynä sähköpaimen. Sitten salin takaosassa istuva valvoja seuraisi, että missä penkissä kännykän näyttö loistaa ja antaisi sen mukaan aina pienen säkärin persuksiin :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
4/44 | 

huh voin vaan kuvitella kuinka antoisaa on olla asiakaspalvelun kanssa töissä, itsehän yritän unohtaa työhistoriastani tämän pimeän jakson kun jouduin puhelimessa kuuntelemaan laajakaista-asiakkaiden mouhoamista HEIDÄN OMISTA virheistään, kuinka se on kuulemma minun vikani että he ovat tehneet tilaukensa väärään osoiteeseen/väärällä nopeudella/U name it. Ihmisviha kasvoi noina hetkinä aikalailla :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/44 | 

apua tätä mun huonoa iän arviointia :D juu ei missään tapauksessa kaikki nuoret ole huligaaneja (:D) vaan just ne meidän eteen osuneet pojat RÄYH. Näytti pitkälti siltä että ne pari tyttöä jotka näiden poikien vieressä istuivat, loivat vähintään yhtä murhaavia katseita kännykkäterroristeihin ja painimatsaajiin kuin minä heh...

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Tiia
8/44 | 

Mikä tuohon sattumukseen kenkien kanssa tulee niin oi kyllä niin feel you! Itselleni kävi pari päivää juurikin vastaavasti kun kikkailin soreleilla. Jättikenkä kun sanoo pam säären luiselle puolelle niin kyynel poskeen vierähtää sekä muutama ruma sana. Silti isosti rakkautta Soreleille sekä hänelle joka täällä aikoinaan ne vinkkasi.

Julia
9/44 | 

Itse olin yksi näistä 'lukiolaisista'. Tosiasiassa me eturivin tienoilla istuneet rasavillit olimme yhdeksäs luokkalaisia. Ja mikä huonoon käyrökseen tulee sanoisin etteivät kaikki sitä tehneet. Itse nautin esityksestä ja tympäytyneisyys ja huono asenne teatteria kohtaan sai myös minun patani kiehumaan. Ei me kaikki olla epäkohteliaita! :)

Marjaani
10/44 | 

Joo, mun mielestä jokaisen tuommoisessa tilaisuudessa kännykkää räpläävän pitäisi kerran kokeilla lavalla esiintymistä ja katsoa, kun joku yleisössä kesken esityksen huipennuksen alkaa selaamaan Facebookia. Että miltä se tuntuu, kun on nähnyt aikaa ja vaivaa, ja opetellut replat ja eleet, ja sitten siellä on "katsomassa" niitä, joita kiinnostaa kaikki muu kuin esitys itse. Ehkä se on vaan tätä mobiilikansaa :D

Matleena
11/44 | 

Argh. Samaistun tähän ärsytykseen niin paljon, vaikka ikää on vasta 15 vuotta.

14/44 | 

Yörgh! Juu, valitettavasti huono käytös ei katso ikää, näitä urveloita löytyy kaikenikäisistä. Ja asiattomuus on ärsyttänyt aina, myös silloin kun olin itse nuorempi.

Mutta, musikaalit ja Wednesday Addams = <3

Marie
15/44 | 

Mulla yhden Hobitti-leffan pilasi pari pikkutyttöä jotka päättivät mielummin hihitellä ja juoruilla omia asioitaan. Argh! Itse en edes katso kelloa kännykästä jottei se häiritse. Tosin inhoan muutenkin liikaa karkkipussien rapinaakin jo. Olen ärtyisä mummo :D

16/44 | 

Höh, tosi ikävää että sattui tuollainen kohdalle. Musikaalit kun on ihan parhautta teattereissa.

Mä voisin paasata vaikka kuinka paljon tästä nykyajan teknologian riippuvuudesta, jossa jokainen asia pitää ilmoittaa heti ekana somemaailmassa tai muuten vain pyöriä siellä, oltiin sitten missä tahansa. Eivät kaikki kuitenkaan, mutta porukassa aina on se yksi vastarannan kiiski ja vähän jokaisessa ikäpolvessa. ;)

Tähän on tultu
17/44 | 

Kai se vaan on sitten nykypäivää tämäkin ja jos oli vielä niin että ne ei siellä vapaaehtosesti ollu vaan joku järjestetty juttu niin eihän semmonen kiinnosta ja kännykkä esiin että saa ajan kuluun.

Jenni
18/44 | 

Damn, oon ite lukion abi, mutta pakko sanoa että ärsyttäis muakin jos elokuvateatterissa/teatterissa joku alkais räpläämään kännykkää lähietäisyydellä. :D Vaikka ois kuinka tylsä näytelmä ja vaikka kuinka ois opettaja pakottanu paikalle, niin en kyllä ikinä viitsis ottaa kännykkää esille, ihan sairaan itsekästä ja noloa.

Rege
19/44 | 

Niin perus, suomalaista, että urputetaan jälkikäteen kun joku tilanne harmittaa ;) Vrt. väärä ruoka ravintolassa, ei pyydetä vaihtamaan oikeaa tilalle, mutta muistetaan jokaiselle vastaantulijalle mainita tapahtunut vääryys :D

Eihän ne ikinä opi, jos hiljaisuudella hyväksytään huono käytös. Ehdottomasti kannatan lasten/nuorten ojentamista tarpeen tullen, eikä se ole kukkahattutäteilyä ollenkaan, vaan toisten huomioon ottamisen opettamista.

Ani

No ei ne kyllä opi sanomallakaan. Sieltä tulee vaan haistattelua ja vittuilua takasin, been there jne.
Päiväkodissa joskus töissä ollessa minusta oli jännä huomata, miten lapset, joiden vanhemmat ovat selkeästi iäkkäämpiä, osasivat käytöstavat PALJON paremmin kuin ikätoverinsa joiden äidit olivat parin-kolmenkympin tienoilla. En haluaisi yleistää, mutta... no, ainakin omaan silmään ja korvaan tämä osui varsin selvästi. Menisin siis tämän pohjalta väittämään, että niitä muksuja kun ei kotona kasvateta niin ei se auta ulkopuolistenkaan enää tuossa ikävaiheessa mennä siihen takomaan järkeä päähän.

Shrek
21/44 | 

Investoi pari kulttuuriseteliä ja mene katsomaan Les Miserables Tampereen Teatteriin nyt kun se vielä menee. On niin loistava.

22/44 | 

Voiskohan olla sama versio, jonka kävin katsomassa New Yorkissa Broadwaylla meikäläisten road tripillä? Se oli ainakin ihan mielettömän hyvä! :) Siinäkin Wednesday oli aikuinen ja teema pyöriki juurikin sen ympärillä.

Karita
23/44 | 

Olen itse harrastanut teatteria ja olen viisitoistavuotias nuori, joten esiintyjänä tiedän kuinka katsomosta käsin kirkkaat valot häiritsevät sekä katsojaa että esiintyjää. Esiintyjänä tuntuu lähinnä siltä ettei omaa työtä ja panostusta esitystä kohtaan arvosteta tai kunnioiteta, joka tietysti herättää närää teatteriporukan kesken. Olisipa teatterissa katsomon yläpuolella jokin ns. valvovana silmänä toimiva henkilö joka huomauttaisi kännykkäänsä käyttäville ihmisille hyvistä käytöstavoista.

24/44 | 

Itse kävin lauantaina niin ikään Työväen Teatterissa katsomassa Prinsessa-musikaalin, se oli ihan loistava! Suosittelen. Siitä innostuin ja ajattelin kanssa mennä katsomaan tuon Addams Familyn. Prinsessaa katsomassa oli lähinnä keski-ikäistä porukkaa ja yhtään kännykkää en bongannut. Käsittämätöntä käytöstä kyllä, mulla olisi napsahtanut heti, enkä olisi pystynyt olemaan hiljaa. Meinasin avautua lauantainakin mummoille etuilusta siellä teatterissa, mutta onneksi hillitsin itseni :D

Jenli
25/44 | 

En oikeasti ymmärrä, miten niin monet ihmiset jättävät noteeraamassa elokuvateatterien ja teatterin kännykänsulkemis-käytännöt. Olin taannoin elokuvissa, kun tajusin, että kuulen takaani elokuvaan kuulumatonta ääntä - joku valopää puhui puhelimeen, eikä puhelu loppunut edes siihen, kun hän kertoi puhelun toiselle osapuolelle olevansa elokuvissa. Hei, oikeasti, mitä &@€%! Harva maksaa itsensä illan kalleimpaan näytökseen puhelintreffejä tai niiden kuuntelua varten.

Tiina
26/44 | 

En ymmärrä. En noita kännyköitä teatterissa enkä yleensäkään alkeellisten käytöstapojen puutetta nykyään. Itse palveluammatissa törmään toisinaan (aikuisiin) asiakkaisiin, jotka tulevat sovittuun tapaamiseen myöhässä eivätkä ymmärrä edes pahoitella myöhästymistään. Pahoitteluun olisi helppo vastata, että: "Mitäpä tuosta, ehdimme vielä kyllä kun heti aloitamme." Mutta pahoittelun puuttuessa asia meinaa väkisinkin jäädä kaihertamaan. Ugh, olen puhunut. :D

Katja
27/44 | 

Tervetuloa keskiluokan keski-ikään! Näinhän se on, että se huono käytös mikä ennen meni ohitse ärsyttämättä saa nyt raivostumaan heti alusta. Lohduttautua voi, että nuokin huonotapaiset nuoret vanhenevat ja ärsyyntyvät nuorempiensa käytöstapojen puutteesta... :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Lohduttaudun sillä että olen aina karsastanut ihmisiä jotka eivät hallitse alkeellisimpiakaan käytöstapoja, tämä ei ole sentään vain iän myötä esiin tullut piirre :D kohteliaisuudella ja muut huomioonottamalla hommat sujuu paljon jouheammin, kuin omaa napaa tuijottamalla minäminäminä -tyylillä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

kukkahattutäti2
28/44 | 

Siis oon ihan samaa mieltä! Missä on oikeesti kunnioitus niitä näyttelijöitä kohtaan!? Käyn teatterissa usein ja siis ihan huoletta kommentoin jokaiselle puhelimen käyttäjälle että pistäppä pois ja usein saankin pahoja katseita, mutta ei se mitään kännykät ja teatteri ei kuulu yhteen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ihanaa että joku tapakouluttaa, mä vaan tyydyn puhisemaan keskenäni ihmisten järkyttävän huonoja käytöstapoja :D toi on vaan niin hiton outoa, kun itselle on tuollainenkin asia ihan päivänselvä että jatkuvasti hohtava kännykkä häiritsee muita asiakkaita, joten niin ei tehdä. Piste. Aika helppoa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Teija
29/44 | 

Uah :( Olin kesällä Saksalla keikalla, ja normaalistihan ne on sellaset true fanit jotka jaksaa jonottaa siihen eturiviin...No, olin siinä hollilla ja kun menevämmän setin jälkeen tuli rauhallisempi biisi niin eturivistä ryhmä mimmejä tuumas et tylsä biisi ja alkoivat räplään monitorejaan. Näky esiintyjien naamasta et eivät oikein tykänneet. Ymmärrän kyllä et joka biisistä ei tykkää mutta voisko sitä esiintyjää kuitenkin kunnioittaa sen verran et malttais pitää luurit taskussa? Muuta yleisöä se räpläys ei haitannu, mutta fiilis kyllä laski esiintyjän puolesta :( Teatterissa ja elokuvissa siitä välkkeestä on oikeesti haittaa. En itekään oo mikään kukkahattu mutta joo, rajansa kaikella. Mikseiköhän opettaja puuttunut, olis pitänyt.

keksi
30/44 | 

Teatterissahan se isojen kosketusnäyttöjen hohde vielä näkyy näyttämölle ja koko katsomolle heijastuessaan käyttäjän kasvoista, joten huomaamatta ei voi vilkaista edes tekstareita. Yleensä ongelmana ovat keski-ikäiset, jotka vaan eivät voi olla vilkuilematta kelloa, viestejä tai soittoja kesken esityksen. Itse kukkahattutäteilen ihan suosiolla ja huomautan juttelemisesta, kännykän räpläyksestä ja muusta. Oppivatpahan prkl. :P

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
31/44 | 

pahoittelut yleistyksestä, en korostanut tarpeeksi että tämä oli nimenomaan muutaman (tottakai juuri meidän eteen osuneen) poikaporukan ongelma, ei todellakaan kaikkien näytöksessä olleiden nuorten :) Mietin vaan siinä kännykkänäyttöjen loisteessa että kuinka kaukana opettaja mahtoi istua ja miksei hän puuttunut tilanteeseen, eikö vain huomannut?

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Gepa
32/44 | 

Oi musikaalit on huippuja! Ootko sattumoisin nähnyt Oliver Twist-musikaalin? Tai Peter Panin? Todella hyviä!

tyttöteatterista
33/44 | 

Olin itse katsomassa kyseistä musikaalia teatterissa, ja kyllä, olin yksi nuorista. Yleistit kirjoituksessasi että kaikki olisivat käyttäytyneet asiattomasti ja ainakin minä ja kaverimme osasimme käyttäytyä. Mutta asia on todellakin niin että koska osa pojista on pakotettu mukaan ja he ns. kapinoivat puhelimien avulla. Ja en todellakaan väitä että asia olisi suotavaa. Häpesimme omaa ikäluokaamme ja koulutovereitamme ja he häiritsivät meidänkin katsomista. Olen kuitenkin sitä mieltä että teatteriesitys oli mahtava ja pyydän myös anteeksi muiden puolesta koska he eivät tajua kunnioittaa muita ihmisiä..

Inkkuw
34/44 | 

Mheheh taisivat olla rakkaan kotikuntani ysiluokkalaisia.. Voi niitä aikoja, melkein tulee ikävä! (Ei muuten tule...) Mutta pakko sanoa ettei tuo junttikäytös jää edes lukion kolmannelle tultaessa, eikä myöskään isoille lavoille. Kaikki voivat varmaan kuvitella sen häpeän määrää kun TTT:n kellarisalissa (siinä minikokoisessa, näyttelijät viiden metrin päässä katsomosta) parin paikan päässä istuva abitorvi (piti kirjoittaa toveri mutta alitajunta tunki torven) säätää kaikkea muuta kuin seuraa näytöstä, muun muassa juurikin räpeltää puhelinta. Inhottavaa epäkunnioitusta näyttelijöiden työtä kohtaan!

Kännykkäkielto ois aika jees...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu