Aina kun meillä on vieraita, pyrin keksimään jonkun kivan vierailukohteen lähiseuduilta. Tällä kertaa lähdettiin porukalla kohti Metsäkylän navettaa, jonka tunnelmallinen kahvila on auki vain sunnuntaisin. Kahvila Leivintuvan pannareiden lisäksi vanhan hämäläisen kartanon alueelta löytyy kivoja eläimiä niin lasten kuin aikuisten iloksi, ja perinnerakentamiseen erikoistunut rautakauppa, Domus Classica

Domus Classicasta löytyy mitä tahansa vintagesisustukseen, ovenkahvoista salpoihin, valaisimista pattereihin ja muttereihin. Erityisen kauniita ovat pyöreät valokatkaisijat ja muut yksityiskohtia rakastavan herkut. 

Meidän 3-vuotias ei ollut pysyä housuissaan kun pääsi ihastelemaan aaseja, alpakoita ja pörröistä pientä ponia. Metsäkylän alpakat ovat pääasiassa lemmikkejä, mutta tilalla on myynnissä myös alpakanvillalankaa ja villasukkia. Eläinterapia on parasta, ei vain voi olla stressaantunut kun rapsuttelee alpakkaa. 

Meillä on ollut lapsuudessa juuri tuollaisia lumilapioita, mitä kuvassa tiirailen!

Saku osti itselleen harmaat paksut alpakanvillasukat, jotka ovat taatusti lämpimät. Alpakanvilla on seitsemän kertaa lämpimämpää kuin lampaanvilla, tietoiskussa kerrottiin.

Suurin osa maailman alpakoista on valkoisia (90%), mutta Metsäkylässä oli myös tummanharmaa ja ruskea alpakka. Samat värit toistuivat tietty myös lankahyllyillä, sillä langat ovat värjäämättömiä. 

Tällä kertaa paikalla oli Leevi-kissa. 

Jos jotain voin suositella, on hämyisen Leivintuvan pyöreät pannukakut ja kuuma pannukahvi kylmänä talvipäivänä. Taivaallista! Pannarit ehdottomasti vanhanajan vaniljajätskillä höystettynä. 

Olen tainnut käydä Navetalla edellisen kerran pari vuotta sitten. Tänään tuli taas se fiilis, että noiden pannareiden takia pitää tehdä puolen tunnin sunnuntainen roadtrip useammin. Samalla voi yhdistää reissuun viereisen Aulangon Kylpylän, joka on meidän perheen toinen suosikki. 

Täytyy ottaa keväällä suunnaksi myös Aulangon näköalatorni ja ympäristö, sillä edellisen kerran tein massiivisen virheen ja läksin kävelyreissulle kylpylän pihasta kesällä. Sitä hyttysmäärää, joka meidät metsässä ympäröi, ei voi sanoin kuvailla. Tällainen sekopäinen hyttysvihaaja kääntyi kannoillaan ympäri alta aikayksikön ja totesi, että nyt riitti. Ei pysty. En liioittele yhtään, kun sanon että ne inisijät vievät kaiken ilon maailmasta, kuin ankeuttajat konsanaan :D Odotan edelleen sitä innovaatiota, joka estää hyttysten tulon koko tontille, ja grillaa ne jo rajalla. Zzzzap!

Kommentit (6)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kuin luin tämän kommentin, olin ihan varma että olet väärässä, en ole voinut lukea kylttiä useampaan kertaan väärin! Juma, kyllä vaan olen :D MITEN voi olla mahdollista, että olen lukenut ja mieltänyt tuon jo vuosia metsäkylän navetaksi! Tämä on yksi niitä mind - blown! -hetkiä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Piupiu
3/6 | 

Voihh eiii :DDD olen lukenut blogiasi todella pitkään. (Asuit Tampereella etkä ollut vielä raskaana) Enkä valitettavasti törmännyt viime Navetta käynnilläsi sinuun enkä nytkään:D Vaikka olen kyseisessä paikassa töissä! Olisi ollut kiva nähdä konkreettisesti ihminen jonka juttuja lukee aivan täpinöissään:DD

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011