- Kaupallinen yhteistyö: DNA & DNA Appinen -

Viimeksi urheilusta kirjoittaessani kysyin vinkkejä parhaimmista joogasovelluksista. Nyt testikierroksen jälkeen olen löytänyt oman suosikkini. Kurkkaa myös Appisen juttu joogasovelluksista. Taustastani sen verran, että olen käynyt astangajoogatunneilla säännöllisesti pari vuotta, mutta tämä tapahtui ajalla ennen roller derbyä. Parin viime vuoden aikana tein piipahduksia hot joogassa, aina silloin kun kroppani tuntui tarvitsevan äärimmäistä venyttelyä. Hot jooga avaa minkä tahansa lihasjumin, ja pidinkin niitä tunteja enemmän lihashuoltona kuin varsinaisena joogana. Lämpöisessä huoneessa hiki virtaa ja vilukissa nauttii.

Minulla on tällä hetkellä joogan suhteen sellaiset valmiudet, että pystyn tekemään harjoituksen itsenäisesti, ilman ohjaajaa. Ongelmana on vain huono muistini. Kun keskityn asanan tekemiseen ja hengitykseen kunnolla, en todellakaan enää muista mitä minun piti seuraavaksi tehdä. Eli sarjat eivät pysy mielessä kuin sinne päin. Tästä syystä kaipaan ohjaajaa. Jos en livenä, niin sovelluksen kautta. Täytyy sanoa, että innostuin puhelimeen ladattavista joogasovelluksista aika paljon, näiden avulla pärjään itsekseni vallan mainiosti.


Yoga.com sovellus oli arvosteltu Google Play -kaupassa aika korkealle, joten latasin ensimmäisenä sen. Sovellus sisältää 289 asanaa ja 37 erilaista harjoitusta. Ohjelmat on jaettu eri kategorioihin, esimerkiksi aloittelija, liikkuvuus, vahva selkä ja stressin lievitys. Kategorioiden alta löytyy vielä ohjelmia keskittyen tiettyihin ongelmiin tai lihaksiin kuten vatsa, sääret tai unta parantava jooga. Suurin osa ohjelmista on maksullisia, mutta ilmaisiakin löytyy muutama. Testasin aloittelijoille suunnattua 45 minuutin joogaharjoitusta ja sanoisin, että ei tämä ehkä ihan pystymetsästä tuleville ole tarkoitettu. Liikkeet käydään läpi videolla ja ohjaaja ohjaa tuntia englanniksi rauhallisella äänellä. Taustamusiikin voi valita itse useista eri vaihtoehdoista, tai sitten joogata hiljaisuudessa. Videolla näkyy asanoiden välissä ensin nopeasti seuraava liike, ja sitten sovellus alkaa ohjata asentoon alusta alkaen. Tämä ohjelma on ehkä paras sellaiselle jolla on jo vähän joogataustaa, ettei harjoitus mene kokonaan kännykän tuijottamiseksi.

Paras juttu tässä sovelluksessa on asanapankki eli listaus eri asennoista. Joogatunneilla käydessä minulle jäi välillä hieman epäselväksi että mitä milläkin asanalla haetaan, mutta tätä kirjastoa selatessa sain vastauksen moneen kysymykseen. Jokaisen asanan kohdalla on merkattu punaisella ne lihakset, mihin kyseinen liike vaikuttaa.Daily Yoga oli oma suosikkini. Aluksi latasin pääsovelluksen, ja sen jälkeen selasin sovelluksen listalta haluamani harjoitukset. Ne ladataan siis erikseen. Tässäkin on paljon maksullisia osuuksia, mutta ilmaiset riittivät minulle oikein mainiosti. Esimerkisi juoksijoille suunnatussa harjoituksessa voi valita ennen lenkkiä tai lenkin jälkeen -treenit, jotka on suunniteltu niin että ne auttavat esimerkiksi palautumaan. Tai ennen juoksulenkkiä valmistavat kropan treeniä varten. Daily Yogassa on paljon opastusta aloittelijoille, aina hengitysharjoituksista hyvin opastettuihin istuma-asanoihin (näistä suurin osa on maksullisia). Sovelluksessa on myös tavoitteellisia viikko-ohjelmia, joten niiden kanssa saa ihan tosissaan heittää aivot narikkaan ja tehdä treenipäivinä sen mitä kännykkä käskee.

Plussaa myös harjoitusten pituuden vaihtoehdoista. Jokaisen sarjan kohdalla voi valita miten kauan aikaa suorittamiseen tällä kertaa on, 10, 15 vai 20 minuuttia ja sovellus ohjaa treenin sen mukaan. Uskoisin, että jokaisella on aikaa edes siihen 10 minuutin treeniin, vaikka päivä olisi miten kiireinen tahansa. Liikunnanvihaajan on myös henkisesti helpompi lähteä tekemään vartin treeniä kuin kahden tunnin, ja jos saakin kunnon flown päälle niin siitä on helppo vielä jatkaa ja siirtää kukkapenkin kitkemistä seuraavaan päivään.


Daily Yogassa puhelimen ruudulla näkyy koko ajan sekä video, että sivussa kuvina pari seuraavaa asanaa. Tämä helpottaa treeniä huomattavasti, kun tietää jo etukäteen mitä seuraavaksi on luvassa. Tässäkin sovelluksessa ohjaus on englanniksi, mutta videota seuraamalla pärjää varmasti ilman kielitaitoakin. Musiikin voi valita itse useista eri vaihtoehdoista. Lisäksi sovelluksesta voi klikata treenikertoja suoraan omaan kalenteriin, eli suunnitella viikottaista aikataulua itselleen. Daily Yoga onkin ehkä enemmän suunnattu meille ei-niin-henkeville treenaajille, kenelle jooga on vain loistava keino parantaa kropan hallintaa ja venytellä.

Testasin myös Yoga ja 7 minuutin jooga -sovellukset, mutta näistä kumpikaan ei jäänyt käyttöön. Yoga on oikeastaan vain kuvalistaus eri asanoista (ei videoita) ja 7 minuutin jooga ennemminkin tavallinen venyttelykierros. Ihan passeleita varmasti molemmat jos noita edellisiä asioita hakee, mutta parempia apuja kotijoogaajalle ovat Daily Yoga ja Yoga.com. DNA:lta sain suosituksen myös suomalaiseen Yoga Pulse -sovellukseen, se varmaan pitää vielä katsastaa ihan kotimaisuudenkin vuoksi. Kuvauksen perusteella Pulse sopii myös aloittelijoille.

Vähintään 10 minuutin selkäjooga on to do -listalla minulla joka päivä, sen ehtii tehdä aina johonkin väliin. Suosittelen kokeilemaan, etenkin jos on tapana viettää päivät toimistossa koneen ääressä.

Kommentit (3)

Nörbs
1/3 | 

Suosittelen myös lämpimästi Adrienea! :) Itse en ole koskaan käynyt joogatunneilla, mutta pääsin hyvin perille tästä joogahommasta Adrienen videoiden avulla. Adrienesta tulee jotenkin rauhoittavat vibat, hän ei ole lainkaan ärsyttävä niin kuin moni muu Tubejoogi :D

Marja

Jep, Adriene on ihana. Kokeilin kesällä hänen 30 päivän joogahaastettaan ja tykkäsin älyttömästi. Ja olen samaa mieltä edellisen kanssa, että Adriene ei ole yhtään ärsyttävä. Ja sen motto summaa täydellisesti sen, mitä etsin itse joogasta: Find what feels good.

2/3 | 

Itse olen tykännyt YouTubesta löytyvästä Yoga with Adriene - tilistä :) Adriene on niin aito ja sympaattinen persoona ja häneltä tulee joka keskiviikko uusi video. Videoita on siis paljon ja monipuolisesti ja ne ovat ilmaisia. Suosittelen lämpimästi! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011