Ei varmasti ole keneltäkään jäänyt huomaamatta uutisointi Filippiinien katastrofaalisesta tilanteesta Haiyanin jäljiltä. Selviytymiskamppailu on vasta alkamassa, itse taifuunista eloonjääminen ei ollut vielä mitään.

En yleensä käsittele rajatun aihepiirin blogissani kuin kepeitä kenkäasioita, mutta tässä tapauksessa teen poikkeuksen, sillä uskon sosiaalisen median voimaan, ja toivon että julkaisemalla tämän tekstin, me voimme saada jotain aikaan. Vaikka sinulla ei olisi varaa lahjoittaa, levitä silti tietoa keräyksestä (ohjeet lopussa), se on ihan yhtä tärkeää.

Auta supertaifuunin uhreja

Pahinta jälkeä supertaifuuni Haiyan on saanut aikaan Filippiineillä, jossa kuolonuhrien määrän arvioidaan nousevan yli 10 000:n. Lisäksi yli 600 000 filippiiniläistä on joutunut kodittomaksi ja avun tarpeessa on jopa 4 miljoonaa lasta.


Auta lahjoittamalla:

Tee lahjoituksesi Punaisen Ristin katastrofirahastoon verkkopankkimaksulla tai luottokortilla. Bloggaajien supertaifuunikeräyksen tavoitteena on 100 000 euroa, olisi upeaa jos tavoite täyttyisi:

http://www.lahjoituslipas.fi/punainenristi/bloggaajiensupertaifuunikerays2/lahjoita/

Voit lahjoittaa myös soittamalla tai tekstiviestillä:

Soita 0600-122 20 (20,28 € + ppm)
Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)

Auta levittämällä sanaa katastrofikeräyksistä:

Voit auttaa levittämällä sanaa Punaisen Ristin keräyksestä. Kerro seuraajillesi keräyksestä esimerkiksi blogissasi, sivustollasi, uutiskirjeessäsi, sähköpostisi allekirjoituksessa, Facebook-profiilissasi jne. Valmiin keräyskampanjamateriaalin voit hakea osoitteesta www.kampanjasivu.fi/supertaifuunikerays

(Ps. selvennyksen vuoksi: postauksen täginä kampanjat ja yhteistyöt, koska parempaakaan ei ollut, ja kyseessä on luonnollisesti hyväntekeväisyyskampanja mistä bloggari ei hyödy itse mitenkään paitsi hyvän mielen saamalla.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (21)

Finventures
1/21 | 

Hyvä postaus!! :)
Ja hurjan ikävää että yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti vastuullisesta postauksesta, tulee negatiivista kommenttia.

Se on vaikea asia että tavoittaako lahjoitus oikean kohteen. Olen miettinyt että monissa maissa yksittäisillä ihmisillä on paljon vähemmän oikeuksia ja mahdollisuuksia vaikuttaa, että riski jonka tämän asian suhteen otamme on meille (yleensä pieni).
Ja lahjoittajan tarkoitus on yhtä arvokas, huolimatta kuinka rahoille käy..?
Siis ehdottoman varmasti minua ärsyttäisi, kun pienituloisena lahjoitan ja rahat menisivät hukkaan. Pelko väärinkäytöksistä, ei kuitenkaan ole riittävä syy olla auttamatta.

Tätäkin olen miettinyt viime aikoina:
http://www.popsci.com/article/science/just-liking-cause-doesnt-help-inte...

4/21 | 

Mä luulen, että Nelliina on laittanut tohon oman tilinumeronsa ja maksullisen puhelinnumeron... ;)

Pisti kyllä Eino myrskyn jälkeinen uutisointi vähän mietityttämään. Täällä ollaan maailmanlopun äärellä, kun joutuu olemaan päivänkin ilman sähköä. Toisaalla maailmassa moni on menettänyt kotinsa, elantonsa, läheisensä... Eihän kurjuutta pitäisi arvottaa kurjaksi tai vähemmän kurjaksi, mutta silti...

Anastasia
6/21 | 

Onneks kaikki sun vakkarilukijat tietää asian oikeen laidan. Et varmasti rahasta tollasta kirjottais <3

May Milton
7/21 | 

kieltämättä kyllä tolloa toimintaa nimettömältä.
Enemmän mua itseä näissä keräyksissä kyllä harmittaa se että sitten jälkeenpäin saa liian usein lukea siitä miten korruptoituneesti ne massit on sitten menneet ihan muualle.
Mielelläni olisin väärässä, ei sillä. Voiskin oikeastaan ottaa ja käydä netistä tiedustelemassa että mikä on tilanne esim. Haitissa nykyään.
-Niin ja tärkeintähän on kumminkin se että me ihmiset silti välitämme toisistamme ja haluamme auttaa siskoja ja veljiä myös kauempana!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
9/21 | 

!!!!! No en varmasti saa tästä mitään rahaa itselleni, mitä nyt hemmettiä!!? Tägäsin sen kampanjaksi, koska kampanja tää nyt kai lähimpänä on noista mun tägien valikoimasta. Eipä tullut kyllä mieleenikään että joku voisi kuvitella että bloggari hyötyisi tästä itse :D

Ps. haluaisin tietää miksi sinä, nimetön kuvittelet minun harrastavan jotain vilunkipeliä mainosjuttujen suhteen, koska en ole sitä koskaan tehnyt enkä tule varmasti koskaan tekemään. Kaikki yhteistyöt merkkaan _idioottivarmasti_ aina ensimmäisessä postauksen lauseessa, niin että ei saleena jää kenellekään epäselväksi. Olen oikeasti loukkaantunut tästä syytöksestä juuri nyt, näin ensifiiliksinä kommentin lukemisen jälkeen :(

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Karita

Varmaan joidenkin bloggaajien törkeä piilomainonta kyynistää lukijoita ja aiheuttaa tällaista epäilyä rehellisillekin bloggaajille... Tiedä sitten.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

editoin hieman kommenttiasi, pidetään nimet poissa kommenttiboxista niin ei tuu paha mieli kenellekään :)

Mutta siis juu, epärehellinen toiminta ampuu kaikkia bloggaajia jalkaan, ja se on harvinaisen syvältä. Nythän näissä uusissa kuluttaja-asiamiehen blogimarkkinointisäännöissä käytännössä sallitaan harrastelijabloggaajien piilomainonta, joka on kerta kaikkiaan käsittämätöntä. Siirretään vastuu markkinoijalle, kenen on ihan mahdotonta valvoa blogien toimintaa. Eli vain ammattibloggaajien pitää noudattaa piilomainontasäädöksiä. VMP suoraan sanottuna.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

12/21 | 

Mainos... Pelkkä yhteistyötägi ei oo mun mielestä tarpeeks, et sä varmasti ilman rahaa tätä mainostais.

Siis mitä? Voi hyvänen aika kun voi ihmisten kyynisyys tai ilkeys kasvaa uskomattomiin mittasuhteisiin. Kiitos Niina kun jaoit. Kävin lahjoittamassa ja jaoin omassa blogissani (Ja kyllä, ihan vapaahtoisesti, ilman rahallista korvausta.)

SisterSeptember
13/21 | 

Voi rakas nimetön, ei ole sulle tullut mieleen että jotkut ihmiset jopa tekee jotain muiden hyväksi odottamatta vastapalvelusta? ;)

atomi
15/21 | 

Hyvä kun ihmiset kantavat vastuuta toisistaan. Itsekin pohdin aina sitä, meneekö lahjoitettu apu perille oikeaan kohteeseen, mutta se riski on otettava kun ei ole suorempiakaan kanavia auttaa. Komppaan Anastasiaa, kyllä me vakilukijat tiedämme että olet sekä rehellinen että empaattinen.

16/21 | 

Tosi hienoa, että käytit blogiasi kanavana näin hyvän asian esiintuontiin. Itse juuri seurasin taifuunia Vietnamin rannikolta käsin (tarkoitus oli kyllä päästä pois, mutta toisin kävi) ja sielläkin kävi niin sääliksi paikallisia, jotka raahasivat hiekkasäkkejä katoilleen, jotta kodeilla olisi mitään mahdollisuuksia pysyä kasassa. Ja yli puoli miljoonaa ihmistä evakuoitiin. Tämä oli heille _neljästoista_ iso myrsky pelkästään tänä vuonna ja käsittääkseni melkein kaikki ovat tulleet nimenomaan FIlippiinien suunnasta. Sikäläiset ihmiset ovat kyllä uskomattomia sitkeydessään. En pysty edes kuvittelemaan, miltä tuntuu elää tilanteessa, jossa jokaisen myrskyn jälkeen tietää, että seuraavakin vielä tulee ja romahduttaa vastarakennetun kodin. Hirveää kärsimystä etenkin köyhimmälle kansanosalle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012