Kirjoitukset avainsanalla matkustus

Viimeinen matkapostaus uunista ulos! Ai että on ollut hauskaa kirjoittaa pitkästä aika matkapostauksia, nautin siitä melkein enemmän kuin mistään muusta bloggaamisen aihepiiristä :) Rakkauteni matkabloggausta kohtaan on niin syvä, että vaikka lopettaisin aktiivibloggauksen, pitäisin todennäköisesti silti aina reissupäiväkirjaa omaksi ilokseni jokaiselta matkalta. 

Yritin tällä reissulla välttää toistoa edellisen Edinburghin reissun aiheista, tai ainakin löytää uusia näkökulmia, jos kirjoitin samasta aiheesta. Tämä viimeinen tarina on todennäköisesti eniten kertausta vuosien takaiseen, mutta Greyfriars ansaitsee uuden postauksen uusilla valokuvilla. Minulla oli edellisellä kerralla mukana vain taskupokkari, ja kuvien laatu sen mukainen. Eivät nämäkään pilvisen päivän otokset ihan huippuluokkaa ole, mutta ainakin parempia kuin vanhat. 

Ihan Edinburghin keskustassa sijaitsee vanha hautausmaa, Greyfriars Kirkyard. Se on varmasti yksi Skotlannin kuuluisimpia kirkkomaita, sillä siihen liittyy sangen tunteisiin vetoava tarina uskollisesta koirasta, Bobbysta. Bobby vietti isäntänsä kuollessa koko loppuelämänsä päivystäen uskollisesti isäntänsä haudalla, ja lopulta myös se itse haudattiin samalle hautausmaalle. Bobbyn suloinen patsas on hautausmaan edessä kadulla, ja uskomus on, että sen nenää hieromalla saa matkaansa hyvän onnen. Virallisesti nenää ei kuitenkaan enää kannata hieroa, sillä patsas on alkanut kulua niin paljon, että sen pelätään menevän rikki. 

Hautausmaa on melko pieni, joten sen tutkimiseen ei mene kovin kauaa. Kannattaa kuitenkin nauttia rauhallisesta puistomaisemasta ja pihan upeista istutuksista. Kirkon kukkapenkkeihin on rakenneltu syötävien yrttien palstoja, siinä missä koristeistutuksiakin. 

Kauniissa puistossa kuljeskelun lisäksi kummitustarinoita arvostavien kannattaa tutustua hautausmaan historiaan, sillä se on yksi Skotlannin the most haunted - paikoista. 

Vanhojen hautakivien yksityiskohtia voisi tutkia ikuisuuksia! 

Kävelymatkalla Royal Milelta Greyfriarsille matkalle jää yksi ihan erityinen pieni kahvila. The Elephant House. Tämä kahvila on se paikka, jossa J.K. Rowling kirjoitti ensimmäistä Harry Potteria! Emme voineet vastustaa kiusausta piipahtaa sisään aamupalalle numero 2.

Itse kahvilassa sisällä ei ole merkkiäkään Harry Potter -maniasta, ja järjestelyt fanien pyhiinvaelluspaikkaan on muutenkin hoidettu fiksusti. Take away -tiski on ovella, eikä sisään ole menemistä, jollet erikseen pyydä pöytää ja kahvittele paikan päällä. Olisi kahvilan asiakkaiden kannalta kurjaa, jos sadat turistit tunkisivat sisään vain ihmettelemään ja valokuvaamaan. Joten jos mielit kunnolla sisään, valmistaudu juomaan vähintään espresso pöydässä.

Todellinen Harry Potter -pyhättö löytyykin sitten kahvilan vessasta. Se on täynnä tuhansien fanien jättämiä seinäkirjoituksia. On todella hienoa, että kahvila on antanut tälle mahdollisuuden, eikä ole maalauttanut kirjoituksia piiloon. Jatkuvasti muuttuva "taideteos" on kiehtova katsaus fiktiivisen kirjan aiheuttamaan ilmiöön. 

Ei liene sattumaa, että the Elephant Housen vieressä, Greyfriarsin hautausmaalla, on 200 vuotta vanha hautakivi, jossa lukee Thomas Riddell. Jokainen potteristi tietää täsmälleen mitä tarkoitan. 

Greyfriarsin ja Elephant Housen jälkeen on helppo yhdistää samaan päivään myös kulman takana olevat vintageputiikit ja Edinburghin linna. Hyvä marssijärjestys kunnon päiväohjelmalle voisi olla seuraava: 

klo 9:00 aamiainen the Elephant Housessa

klo 10:00 tutustuminen Greyfriars Kirkyard

klo 11:30 Grassmarketille vintagekaupoille ja/tai lounaalle (paljon ravintoloita)

klo 15:00 nousu Edinburghin linnaan

Kaikki edellä mainitut paikat ovat ihan kivenheiton päässä toisistaan, joten kävelymatkaa ei kerry liikaa. Edinburghin linnasta en kirjoita tällä kertaa sen enempää, mutta tässä pari kännykällä otettua fiiliskuvaa painottamaan, että sinne kannattaa ehdottomasti mennä vierailulle (lippu 17£).

Kommentit (5)

Halina

Me kävimme ilmaisella Harry Potter kierroksella, joka lähti tuolta hautausmaalta! :) Tuli Bobbykin tutuksi sitten samalla :D Tykkäsin kanssa tosi paljon Elephabt Housesta (norsuteemasta !!) Ja musta oli niin kiva, ettei se muistuttanut yhtään Harry Potter fanikohdetta vaan oli selkeästi oma kahvilansa :D Vessat oli kyllä superhauskat! Itseäni kiinnosti erityisesti kahvila sen vuoksi, että katsoin monia vuosia sitten yl3n dokumentin J.K Rowlingista kun hän oli kirjoittanut neljä kirjaa ja juuri noussut suosioon. Hän kertoi niin paljon tuosta kahviosta, köyhyydestä, masennuksesta jne. Että oi mielenkiintoista käydä tapahtuma paikalla sekä kuulla miksi hän oli juuri edinburghissa kun kirjoitti ensinmäistä kirjaa :) Vaikka en itse mikään superfani olekaan, niin on hauska nähdä mistä paikoista kirjailijat saavat ideansa ja tarinat alkunsa :)

Miija

tämä potteristi ei kyllä juurikaan ymmärrä mitään tuon Thomas Riddellin päälle, mutta Thomas Riddle on hyvinkin tuttu ;)

Vierailija

Skotlanti ja Edinburgh juttuja voisin lukea enemmänkin. Kaksi kertaa käyny, ei riitä 😀 Skotlanti ja Uusi-Seelanti, suosikki maani 😊 Skotlantiin menoon ei onneksi tarvi niin isoa matkakassaa ja aikaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mekot, kengät ja hatut, tämän blogin kestoaiheet. Seuraavissa kuvissa vilahtelee paljon vanhoja suosikkeja, mutta myös pari matkalta löydettyä juttua. Tässä tulee pieni kooste reissun matka-asuista. Yllättävän moni googlaa pakkaamiseen liittyviä asioita myös täältä blogistani, joten ihan hyvä aihe sinänsä. 

Yksi paras juttu mitä ymmärsin reissulle otta mukaan, on kuvissa vilahteleva musta siisti nahkareppu. Kyseinen reppu toimii arkisin läppärilaukkunani, mutta matkalla se toimitti käsilaukun virkaa. Paras puoli repussa on, että kädet jäävät kokonaan vapaaksi! En enää koskaan reissaa ilman city-reppua. Vielä jos sen jaksaa laittaa selkään kunnolla, se säästää hartioita painon jakautuessa tasaisemmin. Yllättävän hyvät nuo naruolkaimetkin ovat, kunhan reppu ei ole liian painava. Kiitos reppumuodin, vaihtoehtoja on kaupat pullollaan. Itse päädyin tähän eleettömään nahkareppuun.

Otin onneksi mukaan nahkarotsin toppatakin sijaan, sillä keli oli poikkeuksellisen lämmin ja usein jopa aurinkoinen. Illalla oli kuitenkin jo aidosti kylmä, jolloin käärin kaulahuivia kaulaan ihan suosilla. Nuo liehuvat kukkahousut ovat Lindexin vanhaa mallistoa, hattu KN Collection ja huivi joku vanha, en muista mistä. 

Pakkasin matkalle mukaan muutaman sifonkimekon, sillä ne menevät pieneen tilaan eivätkä rypisty matkalaukussa. Tämä seuraava Zaran tummasävyinen kukkamekko on ihan täydellinen reissumekko juuri edellä mainituista syistä. Iso rusetti tukassa on ostettu Edinburghista, sillä kuvittelin sen pelastavan edes hieman kostean ilman aiheuttamaa hattivattikarvatukkaa :D en tiedä onnistuinko. 

Ylämaiden reissumme ei ollut vaellus vaan bussimatka, joten heitin ylle rennon folkhenkisen mekon, jonka löysin New Lookin loppualeista 8 eurolla! Se on vielä tall-mallistoa, eli tarkoitettu pitkälle. Tarpeen tullen kiskoin päivän aikana trenssiä ylleni, joka blokkasi hyvin myös tuulta. Vihreä tekokarvahattu on KN Collection, saatu blogin kautta. 

Rento mekko on mielestäni mitä parhain matka-asu, sillä se ei purista, hierrä, ahdista tai valu jalasta. 

Tämä pinkki H&M:n tuulipurje nousi jatkuvasti puuskien nostamana korviin, joten solmin sen helman pakon sanelemana. Sen jälkeen mekko pullisteli tynnyrinä, mutta ainakin se oli siveellinen. Tästä syystä pidemmät takit ovat pop, jos helmat karkaavat tuulen mukaan! Note to self: iso halkio mekossa ei toimi tuulisessa kaupungissa.  

Tämä asu näkyikin jo jossain vaiheessa, mutta laitan sen silti osaksi kokoelmaa. Keltaisen hameen sain siskoltani juuri ennen matkalle lähtöä ja nakkasin sen matkalaukkuun mukaan. Useammassakin kuvassa näkyvät ruskeat nilkkurit olivat löytö paikallisesta outletista pikkurahalla. Ne istuvat jalkaani kuin hansikas ja niiden kanssa se 17 kilometriä ei tuntunut lainkaan tuskaiselta.

Em. chelsea bootsien lisäksi kävelin reissussa paljon myös 10 vuotta vanhoilla Vagabondin klassikkoprätkäsaappailla, jotka korjautin luottosuutarilla ennen matkalle lähtöä. Akaan suutarin näppärä henkilökunta sai pelastettua saappaat uuden veroisiksi roskiskunnosta: niissä oli sisäpohja ihan murskana pinkopahveja myöten ja kengillä ei voinut kävellä askeltakaan. Nyt voi, ja olen niin iloinen että kengät saivat vielä lisäaikaa. 

Arthur's seatin luonnossa liikkumista varten minulla oli matkalaukussa mukana tuulihousut ja gore-tex kengät, mutta noin muuten pakkaan reissuun aikalailla sitä ominta tyyliäni. Mekkoja, trenssejä ja hattuja. Tilanteen ja reissun luonteen huomioon ottaen toki. Laukun saa pidettyä suht tyhjänä nimenomaan sifonkimekkojen avulla, joita suosin joka matkalla.

Korkkarit jää aina kotiin, sillä päkiäkuolemaa ei reissulla halua. Siskoni sporttikello kertoi meille päiväkävelyksi jopa 17 kilometriä! Joten korot ovat täysin no-no. 

Ps. huomenna luvassa viimeinen matkajuttu, sitten lupaan lopettaa :D

 

Kommentit (8)

Hultsu

Melkein sanat loppuvat kun ihastelen matkatyyliäsi. Hurjan kauniita ja upeansävyisiä vaatteita! Olet ollut valtavan tyylikäs reissussa. Kyllä syksy on ihanaa pukeutumisaikaa. Kiitos näistä kuvista!

Halina

Ihanat matkavaatteet ja sopii jotenkin superhyvin ympäristöön kuvissa! :D Me mentiin skotlantiin käsimatkaravaroilla ja rinkassa oli vaan pari sporttista vaatekerrastoa ja yksi mekko, joten oli vähän tylsät asut mukana :D ensi kerralle mietin tosissani sadevaatekerrastoa, coretexeja ja sitten kaupunkivaatteita mikäli otan matkalaukun erikseen mukaan :) Ihanat noi sun asu valinnat, joten näistä saa inspiraatiota! :)

P

Voisitkohan joskus enemmänkin kertoa suutariasioista. Ei ole tullut mieleenkään, että tuollaisenkin kenkäongelman saisi korjattua, vaan suosikkinahkanilkkurit olen heittänyt pois. Muutenkin kiinnostaa mitä taikoja saavat aikaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Edinburghissa on vähintään yhtä hyvät shoppausmahdollisuudet kuin Lontoossa. Oikeastaan ne ovat mielestäni paremmat, sillä Edinburghin kaupoissa valikoima on suuri, muttei näännyttävä.

High street fashion eli massamuotikaupat löytyvät näppärästi koottuna Princes Streetiltä. Kadulla on rivissä kaikki peruskaupat Top Shopista River Islandiin ja Zarasta New Lookiin. Ja ilokseni myös meikkeihin keskittyvä italialainen Kiko oli rantautunut Edinburghiin!

Kauppoja kolutessa saa helposti kulumaan yhden päivän, tai vaikka koko viikon, jos sitä haluaa. Brittikauppojen hieno puoli on se, että useassa kaupassa löytyy eri osastoja myös pitkille ja lyhyille. Tall & Petit -rekit ovat tarpeen meille, jotka tuskailemme toistuvasti liian lyhyiden / liian pitkien punttien kanssa. Myös XL-muoti on kaupoissa hyvin edustettuna. Ihanaa, kun meidän naisten ei oleteta olevan samasta muotista!

Nykymuodin lisäksi Edinburghissa on paljon vintageputiikkeja. Tulikin koluttua niitä lattiasta kattoon melkoisella riemulla, ihan vain siitä ilosta, että sain ihastella vanhoja juhlapukuja, historiallisia takkeja ja asusteita. Tein myös huikean löydön, mutta palataan siihen myöhemmin.

Jos haluaa taklata useamman vintageputiikin kerralla, seuraavasta kartasta löytyy hyvä jono liikkeitä. Tässä ei suinkaan ole kaikki Edinburghin vintageputiikit, mutta nämä neljä on helppo hanskata yhdellä kerralla. Ja kuten näkyy, kaupat ovat Greyfriarsin hautausmaan ja Edinburghin linnan välissä, joten nämä nähtävyydet voi halutessaan mahduttaa samaan päivään vintagen kanssa.

 

W Armstrong & Son - Grassmarket

83 Grassmarket, 64-66 Clerk Street

Armstrongin vintagevalikoima on vertaansa vailla! Liike on melko suuri, ja valikoimaa löytyy lattiasta kattoon eri vuosikymmenille lajiteltuna. Lajittelu on hieno juttu siinä mielessä, että jos kasariaarteet eivät kiinnosta, voi selata vain fiftarirekit. 

Armstrongille kannattaa varata näistä putiikeista eniten aikaa. Käännä katse myös kattoon, sillä se on täynnä upeita hattuja ja asusteita!

Godiva

9 West Port

Godiva on huomattavasti väljemmin aseteltu kuin täyteen ahdettu Armstrong. Godivan etuosasta löytyy kauniita reprovaatteita, jotka ovat uusia, mutta jäljittelevät menneiden vuosikymmenten tyylejä. Takahuoneessa taas on tarjolla aitoa vintagea. Valikoima ei ole suuri, mutta se on erittäin hyväkuntoinen ja siisti. 

Nenä on yksi tärkeimpiä työkalujani vintagekaupoilla ja Godivassa ei ollut huolta siitä, että jokin vaate olisi ollut homeinen. 

Herman Brown

151 West Port

Herman Brown oli suloinen ja pienehkö vintagekauppa, josta minä itse tein koko reissun parhaan löydön melko edulliseen hintaan. Vintagevaatteiden hinnoittelu oli Edinburghissa ylipäätään melko edullista, pääsääntöisesti edullisempaa kuin mihin on Suomessa tottunut.

Kirppishintoja ja putiikkien hintoja ei kannata verrata, sillä luonnollisesti putiikin pitää kattaa myynnillä työntekijäkulut, tilavuokra ja muut juoksevat kulut. Esimerkkihinnoitteluna vaikkapa se, että tavalliset vintagemekot maksoivat n. 10 - 30 puntaa. Huikeimmat juhlaluomukset tietysti enemmän. 

Myös Herman Brownissa oli muutamia uusia tuotteita vanhaan henkeen, mutta niiden määrä oli alle 10% putiikin valikoimasta. 

Carnivàle Vintage

51 Bread St


Carnivale oli sairaustapauksen vuoksi kiinni, joten tästä putiikista minulla ei valitettavasti ole muuta kerrottavaa, kuin että ikkunan läpi kurkkiessa paikka näytti ihanalta! Todellinen harmi ettemme päässeet sisään asti, sillä sormeni syyhysivät vahvasti kaikkien juhlamekkojen ja tyllien perään, joita ikkunasta näkyi! Better luck next time. 

***

Ps. Extravinkki vielä kaikille Harry Potter -faneille. Haluatte aivan taatusti käydä putiikissa nimeltä Diagon House. Victoria Streetillä sijaitseva kaksikerroksinen putiikki on lattiasta kattoon asti täynnä Harry Potter -aiheista tavaraa. Tässä alla olevassa kuvassa Diagon House näkyy tummanviolettina keskellä kuvaa. 

Miten olisi Voldemortin taikasauva, Harry Potter -aiheinen Trivial Pursuit (ostin!) tai Bertie Bott's Every Flavour Beans (ostin tietysti!)? Jossain vaiheessa kauppaan alkoi tulvia niin monta innokasta Potter-fania, että ovelle vedettiin köysi ja ihmisiä päästettiin sisään vain edellisten lähtiessä. Fiksu veto, sillä kauppa alkoi käydä hieman ahtaaksi. 

Happy shopping!

Kommentit (2)

Pörhelö

En kestä enää, pakko päästä Skotlantiin! On tämä ajatus tuolla jo kytenyt monta vuotta, mutta näiden sun reissupostausten jälkeen ei ole enää helppoa pidätellä. Maisemat! Linnat! Vaeltaminen! Hautausmaat! Harry Potter! Roope Ankka!

Reissuhanketta hankaloittaa vaan oma lentokammo, koneeseen en missään nimessä aio nousta joten pitäisi puksutella perille muilla keinoin :s No, näenpähän samalla useampia maita. Tai ainakin niiden rautatiet :D

Sariska

Minua kiinnostaisi, aiotko tehdä tästä reissusta sellaista ns. budjettipostausta minkälaiset teit teidän Route66 reissusta? Tätä lukijaa ainakin kiinnostaisi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Loch Ness ja Loch Nessin hirviö ovat kiehtoneet ihmisiä jo satoja vuosia. Oletettu järvihirviö on dokumentoitu tarinoihin, valokuviin ja jopa videolle, ja sen salaisuutta ovat ratkoneet niin innokkaat harrastelijat kuin päättäväiset tutkijat. On väitetty, että kuuluisassa valokuvassa hirviöstä olisi itseasiassa sirkusnorsu, jonka kärsä näkyy järven pinnan yläpuolella. Mikään järkiselitys ei kuitenkaan ole ollut vedenpitävä, joten hirviön legenda jatkaa elämäänsä, houkutellen matkaajia syvän ja eittämättä mystisen järven rannoille. Kaikki meistä haluavat nähdä oikean Nessien. 

Timberbush Toursin pisin pysähdys oli nimenomaan Loch Nessin rannalla. Reissulainen sai valita joko vapaata aikaa Loch Nessin rantahotellissa, venematkan järvellä tai pysähdyksen Urquhartin keskiaikaiseen linnaan (rauniot) ja venematkan takaisin oppaan luo. Suosittelen kaikella lämmöllä tuota linna+venematka -yhdistelmää. Se maksoi 18,50 puntaa extraa (käteisellä), mutta oli koko rahan arvoinen ja enemmän. 

Urquhartin keskiaikainen linna on ollut aikoinaan yksi Ylämaiden vaikutusvaltaisimpia linnoja. Tarina kertoo, että eräs aatelismies olisi saanut itse noitia valtaansa, ja pakottanut noidat rakentamaan hänelle väkevän linnoituksen.

Toisen ikivanhan tarinan mukaan linnan alla sijaitsee kaksi salaista suljettua kammiota, joista toisessa on kulta-aarre ja toisessa... rutto. Rutto on varmasti ollut ihan hyvä pelote ryöstelijöitä vastaan, sillä se pyyhkäisi tunnetusti jopa puolet eurooppalaisista suoraan hautaan.

Me saimme Mary King's Closen kierroksella oikein ensikäden esitelmän mustasta surmasta Edinburghissa, joka nosti paatuneimmankin kuuntelijan niskavillat pystyyn. Sen perusteella on helppo uskoa, että rutto on tottavie ollut tehokas uhkaus. 

Linnan raunioilla saa melko vapaasti kulkea, ja ihastella paitsi linnaa, myös upeaa Loch Nessiä. Meille osui kaunis aurinkoinen päivä, jolloin ruohokin näytti Skotlannissa vihreämmältä. 

Urquhart tuhottiin osittain 1600-luvun lopussa, että jakobiitit eivät voisi käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa. Rauniot hylättiin, mutta onneksi kohde avattiin lopulta yleisölle. Urquhartin linna on yksi niistä paikoista, joista käsin on tehty eniten havaintoja Loch Nessin hirviöstä. 

Kun kävelin ensimmäistä kertaa alas Loch Nessin rantaan, olin innostuksesta soikeana. Jos olet kaltaiseni believer, voit varmasti kuvitella tilanteen. Olen täysin varma, että järvihirviö on olemassa. Muinainen joutsenlisko tai tuntematon laji, tiedä häntä, mutta Nessie on taatusti olemassa. Loch Ness on niin valtavan suuri ja syvä, että sen tutkiminen vedenpitävästi on mahdotonta. Siksi järvihirviön legenda tuskin koskaan kuolee. 

Meidän ihana oppaamme, vanha herra kiltissään, joka kuvaili itseään "propably the only scotsman who doesn't drink whisky, so don't ask for recommendations", oli ehdottomasti kaltaiseni believer. Hän vakuutti, että Nessie on ilman muuta olemassa, ei pienintäkään epäilystä.

Olen haaveillut Loch Nessille pääsystä niin kauan, kuin jaksan muistaa. Lapsesta asti. Oli jännittävää hipsutella rannassa Loch Nessin vettä. Minua huimaa ajatuskin yli 200 metriä syvästä sysimustasta järvestä, jossa elää salaperäinen hirviö. Mielikuvitukseni lensi ihan uusiin sfääreihin, kun nousin laivaan joka vei meidät jatkamaan matkaa. 

Allani oli yli 200 metriä synkkää, pimeää järveä ja järvihirviö. Ei lisättävää. 

Kommentit (4)

Halina

Oi loch ness! :D Otimme reissullamme 7 päivän bussireissun ympäri saarta(pisin vaihtoehto oli 10päivää, vink vink jos ei halua vuokrata omaa autoa ja silti käyttää kohteissa paljon aikaa. Meillä oli tosi joustava aikataulu ja usein pysähdykset venähti), jolloin stoppasimme heti ensimmäisenä päivänä järven rannassa! Oppaamme oli ottanut viskipullon mukaan(tämä oli kuulemma traditio jota ei saanut rikkoa) ja hörpimme kupit viskiä järven rannassa :D Minuun loch ness ei tehnyt ihan yhtä suurta vaikutusta(voi johtua siitä, että näimme niin huikeita maisemia koskemattomilla nummilla, vuorilla sekä kalliojyrkänteillä, jotka tippuivat suoraan vaahtoavaan mereen, että se arkipäiväisti järvikokemusta), mutta muistan kuinka hauskaa oli poimia kiviä ja simpukoita loch nessin rannalta ja kuvitella miltä hirviö näyttäisi! :D Meillä oli myös tosi hauskaa retkiporukkamme kanssa kun pohdimme miten 10 ihnistä eri maista ja eri läh5ökohdista olivat kaikki innokkaina hörppimässä pahaa viskiä ja tiirailemassa merihirviötä. Totesimme, että seikkailunhalu yhdistää hih! :) Jos roadtrip autolla kiinnostaa ja on harry potter fani, niin suosittelen ehdottomasti ajamaan myös Three sisters vuorille! Ne ovat todella huikeat ja niitä on käytetty monen elokuvan taustana. Sinne sitten ehdittomasti vaelluskamat mukaan, sillä itse liukastelin vuorenrinteitä niket jalassa ja lipulta hirvitti aika paljon :D kaikki meni kuitenkin hyvin, paitsi eräs retkeläisemme joutui ensiapuun tikattavaksi kun oli pyllähtänyt liukkailla kivillä ja saanut silmäkulmansa auki. Oli kyllä tapahtumariikas reissu. Ihanaa lukea näitä sun postauksia skotlannista kun palauttaa kaikki muistot mieleen! :D

Minttu myös

Nämä postaukset ovat kyllä parhaita! Ihan mieletön matkakuume nousee. Pidän myös sumusta ja vähän vilpoisemmasta ilmasta, ja skotlanti on ollut lapsesta saakka unelmieni matkakohde. Irlannin ja englannin nummilla on tullut jo koluttua (vahva suositus niillekin, etenkin Irlannin länsirannikolle), mutta skotlanti... Hhrrrhhh.... Intoni alkoi varmasti myös nessiestä kuultuani, ja sitten olenkin innoissani katsellut skotlantiin sijoittuvia sarjoja ja leffoja. Arvostan todella näitä matkakuviasi ja tarinoitasi!

Sirpa Tampereelta.

Olispa hauska tavata sinut. Olen skottifani ja käyn ainakin kerran vuodessa. Aloitan reissun Edinburghista ja sitten matkaan muualle. Ylämailla on ihanat maisemat ja Glasgow-Mallaig-junamatka on aivan huppuhieno!

Kay

Oih, tulipa ihana muistelutuokio tämän sun postauksen myötä. Olin tuolla -96 ja aivan yhtä vaikuttunut silloin sekä järvestä että linnan raunioista. Skotlannissa on aivan oma taikansa ja erityisesti tuolla <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram