Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Enpä olisi osannut odottaa perjantapäivän räntäsateen alkaessa, että pian käsillä on kunnon talven ihmemaa! Aivan huikea muodonmuutos puutarhassa yhden yön aikana. Olen todella kaivannut tätä valoa <3

Jätin osan talviomenasadosta puuhun, ne näyttävät todella kauniilta koristeomppuina. 

Joulukuun ensimmäinen päivä tarkoittaa meidän talossa virallista joulun aloitusta. Tänään on roudattu ikijoulukuusta vintiltä alas, leivottu joulutorttuja, otettu joulutontut esiin ja kuunneltu joululauluja. Nyt saa laittaa ison vaihteen silmään joulun rakentamisessa ihan luvan kanssa :D

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On siinä vaan jotain pysäyttävää kun takapihalla käyskentelee lähes päivittäin villiä luontoa. Emme kuitenkaan asu pellolla tai metsän kyljessä vaan keskellä omakotitaloaluetta. 

Kuvat otettu ikkunasta, mutta nämä kaverit eivät vaihda välittömästi maisemaa vaikka menisi ulos pihaankin ihmettelemään. Pitävät vain silmällä ettei ihminen tule liian lähelle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Käväisin perjantaina juuri ennen myrskyä kuvaamassa vielä viimeisiä otoksia puutarhasta, missä tuoksuu nyt voimakkaasti mädäntyvät kasvit, ja tunnelma on muutenkin kuin suoraan Halloween-elokuvasta. Esteettisesti juuri tällainen maisema on eniten mieleeni: käppyräiset vanhat omenapuut, muutama talviomena ja ruusunmarja sekä viimeiset keltaiset lehdet. 

Pihassa näkyy harva se ilta peuroja, jotka käyvät ruokailemassa omenabuffetissa. Niitä on hauska seurailla, mutta toivottavasti ymmärtävät olla rouskuttamatta sellaisia kasveja joiden toivoisin säilyvän... 

Syksy on ollut niin lämmin, että osa perennoista on lähtenyt uudelle kierrokselle. Ei tosin mene kauaa, kun halla puraisee nämäkin kaunokaiset. 

Vaikka olen asunut yli puolet elämästäni landella, en siltikään ole tottunut siihen että piha vilisee peuroja, pupuja ja fasaaneja. Luontonäytelmä on aina yhtä ihmeellinen, vaikka sen olisi nähnyt kuinka monta kertaa tahansa. Ja ainakin toistaiseksi eläinten tekemät tuhot puutarhassa ovat mitättömiä. Olen kiehahtanut viiden vuoden aikana vain yhden kerran - kun peurat kävivät järsimässä daalioideni nuput. Jännä kyllä, tämä on tapahtunut vain kerran, vaikka daalioita on ollut pihalla joka vuosi. 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Ihana tuo leiskuvanpunainen kasvi!
Hei, oletko muuten vielä tehnyt juttua siitä kylpyhuoneremontin lopputuloksesta? Nopealla googlailulla en löytänyt. Oma remontti on suunnitteluasteella, joten inspiraatiota haetaan kuumeisesti:).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kai tämä jo lasketaan ensilumeksi? Vai ensirännäksi :D joka tapauksessa, ulkona oli mielettömän kaunista eilen kun kevyt harso valkoista valtasi puutarhan. Kipaisin välittömästi kameran kanssa ulos ikuistamaan näkyä. 

* Nanso Low Nostagia / Nokian jalkineet -kumisaappaat saatu blogin kautta.

Tänä viikonloppuna kaikki ylös, ulos ja luontoon. Termariin kuumaa juomaa ja pari eväsleipää. Kamera. Kännykkäkin käy. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat