Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Tein syksyllä pientä kuolemaa sen seikan kanssa, että pihan putkiremontin tieltä piti poistaa osa puutarhamme upeista ruusuistutuksista. Onneksi pihaan jäi kuitenkin kauneimmat, eli omat suosikkini. En olisi antanut kaivaa tätä kaunotarta pois, vaikka olisi pitänyt vetää 50 metriä putkea kiertotietä!

Vaaleanpunainen pensasruusu kasvaa jo reilusti yli 2 metrin korkeuteen! Olen melko varma, että prinsessa Ruususen linnaa on peittänyt juuri tämä samainen sadunomainen kerrannaisruusu. Tuoksu on tainnuttavan upea, nyt kun kukkia on poikkeuksellisen paljon. 

Pienen puuvajan kyljessä ruusu on päässyt vasta alkuun, ja on vielä melko matala. 

Valkoiset juhannusruusut ovat tänä vuonna täysin villiintyneet, kukkia on kymmenkertainen määrä normaaliin verrattuna. Ne ovat myös ajoissa, sillä pääasiassa nämä pensaat kukkivat nimensä mukaisesti juhannuksena. 

Yksi lempiperennoistani on puolen metrin korkeuteen kurkottava jättiläismäinen kanadanvalkovuokko. Suurena kasvustona saunan päädyssä se tulee edukseen, ja kesäiltoina hennot nuokkuvat kukat ovat kuin keijuja niityllä. Ylisanoja, mutta harvinaisen totta. 

En ennen tiennyt pitäväni akileijoista, mutta kun nämä alkoivat vallata tilaa kukkapenkistä monessa eri sävyssä... se oli siinä. Akileija on samaan aikaan sekä vaatimaton että näyttävä. Yksittäin kukka ei vielä näytä miltään, mutta yllä näkyvän kuvan rivistössä on jo voimaa. 

Akileija risteytyy itsekseen muiden akileijojen kanssa, ja kaikenlaisia uusia värimuunnelmia on ilmestynyt esiin vuosien varrella. Tätä risteytysjumppaa on hauska seurata.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 | 

Ihania kukkia! Olisi kiinnostavaa nähdä teidän pihasta laajempaakin kuvaa, niin hahmottaisi vähän miten sijoittelu ym. menee. :)

Paulii
2/12 | 

Teidän puutarha on upea! Rakastan ruusuja ja hieman villiintymään pääseviä kukkapenkkejä ja puskia. <3 Olen aina viihtynyt kerrostaloasujana, mutta viime kesinä olen alkanut haaveilla omasta puutarhasta.

Halina
3/12 | 

Ihanaa kun on kaunis ja vanha(?) puutarha! Ainakin muistelisin että teidän entiaet asukkaat oli puutarhureita tms ja olette jättäneet noita vanhoja istutuksia uusien kanssa? :) Varmaan myös mehiläiset yms. Tykkää? Nykyään näkee hirveästi sellaisia moderneja ja pelkistettyjä pihoja, mutta itsestä olisi ihana sellainen vanha puutarha, jossa olisi siilejä, ötököitä, lintuja ja kaikkia eläimiä! :D Eli sellainen luontopuutarha :) Teillä näyttää tosi kivalta, joten sellainen laajempi kuva pihasta ois ihana :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kyllä, meillä on kiittäminen vanhoja asukkaita ja sitä huikeaa taitoa miten puutarha on vuosikymmenten aikana rakentunut <3 Mehiläisiä on ihan valtavasti, kun meillä Akaassa on kaupunkimehiläistarhoja joka puolella. Ja siilinpesäkin meiltä pihasta löytyy, hauska tuhina kuuluu kesäiltaisin kun tyyppi lähtee liikkeelle :D

Pitää ottaa laajempiakin kuvia. Meillä tosin toinen puoli tontista on ihan hunningolla viime syksyn putkirempan jäljiltä, en ole vielä saanut visiota mitä sille osalle tontista tekisi. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

ida ihana
4/12 | 

Onpa kauniita kukkia!<3 Käytiin siskon kanssa viime viikonloppuna Haagan alppiruusupuistossa ihastelemassa ruusuja :) Meillä ei omaa puutarhaa ole, mutta olen nyt tässä viimeisen vuoden aikana huomannut, kuinka luonnossa liikkuminen, luonnon kauneuden ihailu ja vaikkapa viherkasvit kotonakin tuovat niin paljon lämmintä mieltä ja voimaantumista. Ehkäpä lähestyn sitä keski-ikäää ;) No, hyvä niin.

Kiitos postauksesta ja mukavaa viikonloppua!

Ida

http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun on hyttysten ykkösherkkua kuten minä, on pakko keksiä luovia ratkaisuja puutarhaan jos mielii istua ulkona iltaisin. IKEAn SOLIG-verkko oli melkoinen heureka, kun sen ensimmäistä kertaa näin. Mittailin sen mahduttavan alleen ainakin paviljongin pienen pöydän ja mahdollisesti parikin tuolia, ja oikeassa olin. Niin kauan kuin hyttyskausi jatkuu tällaisena, SOLIG saa olla ripustettuna ulos. 

Verkon voi halutessaan myös sulkea kokonaan, jos haluaa täydellisen suojan. Päiväaikaa puoliavoinna pidettynä se näyttää sopivan boheemilta runsaan puutarhan ympäröimänä. Valokin siivilöityy kauniisti verkon läpi.

   

Tuo meidän musta kiekurainen pavijonki on muutamia vuosia vanha löytö Clas Ohlsonilta. Siihen on kätevää ripustaa amppelimansikoita, lyhtyjä ja hyttysverkkoja. Rakennelma ei kuitenkaan hallitse maisemaa, sillä musta väri maastoutuu kauniisti käppyräisten omenapuiden sekaan. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omenapuumme tekivät tänä vuonna poikkeuksen sääntöön ja tykittivät oksansa täpötäyteen kukkia. Yleensä puuvanhukset pitävät välivuoden, mutta ei tällä kertaa. Nyt seniorit innostuivat ennemmän kuin koskaan aiemmin! Syksylle on luvassa melko eeppiset omenatalkoot...

Harmi kyllä parin viime päivän aikana ilmaantunut rankkasade ravisteli terälehdistä puolet maahan, mutta ehdin kuitenkin ottamaan muutaman fiiliskuvan sitä ennen. En pysty nimeämään mitään niin kaunista hetkeä puutarhassa, kuin omenapuiden kukinta. 

Tällä fiiliksellä viikonloppuun!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En usko, että meitä odottaa tänä vuonna niin eeppinen omenapuun kukinta kuin viime vuonna. Pihamme vanhat puut pitävät joka toinen vuosi taukoa. Ja nyt niitä poloisia on vielä höykytetty isojen oksien pakkokarsimisella, että kaivinkone mahtui pihaan.

Mutta luumupuut eivät petä koskaan. Ennen kuin edes vihreät lehdet puskevat kunnolla auki, vanhat puut rehottavat jo valkoisenaan kukkaa. Puun alla seistessä tuntuu kuin olisi talvi, sillä kukkien terälehtiä leijailee hiljalleen maahan aina kun tuuli ottaa kiinni oksiin. 

Meillä surraa täällä Akaassa, Suomen hunajapääkaupungissa, yli 20 miljoonaa mehiläistä, jotka ovat peräisin 40 kaupunkimehiläistarhasta. Voitte uskoa, että surina on omenapuiden kukinnan aikaan sen mukainen! Jännällä tavalla rauhoittava bzzzzzzz-ääni on ulkosalla ollessa jatkuvasti läsnä. Lisäksi pihassa häärää parhaillaan valtava määrä jättimäisiä karvapyllyjä eli kimalaiskuningattaria. 

En ole kevätihminen kuten aiemmin kerroin, mutta tämähän nyt lasketaan jo melkein kesäksi. Tämä on yksinkertaisesti ilmaistuna ihanaa. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat