Kirjoitukset avainsanalla Kevät

Kevätseuranta on joka vuosi yhtä ilahduttavaa. Kun ruskea käpertynyt puutarha alkaa hiljalleen vihertää, omenapuihin tulee silmuja ja ruusut puskevat jo lehteä niin että edistymisen näkee melkein paljaalla silmällä! En ole koskaan ennen ajatellut olevani kevätihmisiä, mutta omakotitaloon muuttamisen myötä minusta on tullut sellainen. Joku taika tässä vuodenajassa on, erityisesti kun sitä saa seurata ihan läheltä. 

Tällä hetkellä pihamme kukkatilanne on jo aika pitkällä, vaikka viime viikolla tuli vielä lunta. 

Laitoin viime syksynä maahan melkoisen määrän tulppaaneja ja odottelen tässä innolla niiden kukintaa. Nuppuja on jo, mutta kaunokaiset antavat vielä odottaa itseään. Tämä maanantai on täynnä hyvää fiilistä :)

Kommentit (5)

Daisy
1/5 | 

Ostettiin juuri omakotitalo pariskunnalta, jossa vaimo on ymmärtääkseni ollut puutarhuri. Oon aivan monttu auki katsellut sitä kaikkea, mikä maasta puskee nyt keväällä. Piha on suoranainen viidakko aivan jättimäisine alppiruusuineen, köynnöksineen ja syreeneineen. Ja huom. noi alppiruusut ja syreenit on lähes ne ainoat, jotka sieltä pihasta tunnistan :D Sun juttusi oman puutarhasi aiheuttamasta yllätyksestä tulikin kovasti mieleen, kun eilen siellä puutarhassani kuljin. Kesää jännityksellä jo odotan :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

haha kommenttisi on täsmälleen kuin minun suustani kaksi vuotta sitten :D me ollaan molemmat todella onnekkaita näiden puutarhojemme suhteen että on vähän kuin saanut tulla valmiiseen pöytään ja saanut jotain sellaista mitä ei itse olisi välttämättä ikinä osannut tehdä :) Onnea uuteen kotiin <3

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Daisy

Kiitos :) Parin päivän sisällä oon selvittänyt omistavani luumu-, päärynä- ja omenapuita, mansikkamaan, raparperin (toiveiden täyttymys!) ja miljoona ruusupuskaa. En todellakaan olis ikinä saanut noita aikaan yksin. Taidan etsiä sun puutarhanhoitopostaukset, koska peukalo on näitten kanssa myös mulla aika keskellä kämmentä nyt :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänä vuonna kevät tuli hieman puskan takaa, sillä lumikasat olivat kadonneet talvilomamme aikana niin tehokkaasti, että ripaustakaan ei ollut enää jäljellä. Aurinkoiset päivät olivat myös pitäneet huolen siitä, että kasvukausi oli pyrähtänyt käyntiin kuin taikaiskusta ja meille meinasi tulla siivouksen kanssa hieman kiire. 

Pihamme on tupaten täynnä perennaa, pensasta, puuta ja kukkaa jos jonkinlaista, joten voitte varmaan kuvitella sitä kuivien lehtien ja varsien määrää joka siitä aiheutuu. Niitämme isoimmat pois jo syksyllä, mutta kyllä sitä tavaraa riittää keväällekin. On tärkeää että siivoustalkoot pidetään ajoissa ennen kevätkukkien nousua, ettei joudu turmelemaan tulppaaneja. Tulppaani on yksi lempikukistani ja varjelen niitä viimeiseen asti. 

Tänä keväänä myöhäinen talviloma tosiaan aiheutti sen, että siivousurakka jäi ihan viime tippaan. Tulppaanit puskevat jo esiin täyttä häkää. Nyt kun haravoin niiden päältä kuivuneet perennat pois, ne ovat kasvaneet ihan hurjaa vauhtia. Krookukset ovat jo täydessä kukassa ja sinivuokkoja tuikkii siellä täällä. 

Vuoden takaiseen kevätsesonkiin on eroa siinä mielessä, että silloin meidän Anni kulki mukanani repussa. Nyt tyttö kirmailee ympäri lehtikasoja ja "auttaa" levittelemällä korsia ympäriinsä, juuri kun olen saanut kerättyä ne kasaan :D Kultapallon pitkiä varsia oli ihan erityisen mukavaa kiikuttaa ympäriinsä. Varret ovat noin kolme kertaa tytön mittaisia. 

Annin keltainen vedenpitävä Ponoi-välikausihaalari on saatu MioMao Clothingilta viime syksynä. Meikäläisen maailman paras pitkä kuoritakki taas on Ilse Jacobsenin ja parempaa ostosta saa hakea. Pärjään sillä melkein ympäri vuoden läpi sateen ja loskan, alle vain lisää villaa jos on kylmä. 

Ihan parasta oli kuitenkin löytää pihan perältä ensimmäiset punaiset raparperin alut! Kohta saa taas raparperimehua ja -piirakkaa, ai että. En voi käsittää miten ne näin nopeasti nousivat, kun viikko sitten päällä oli vielä ihan järjetön lumikinos. 

Olen joka kevät ihan pähkinöinä näistä samoista asioista, vaikka sitä luulisi että on jo tähän ikään mennessä tottunut :D

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Kevät on siksi juuri niin ihanaa aikaa, kun kaikki taas ikäänkuin alkaa alusta. Elämän ihmettä sitä aina uudelleen ja uudelleen itsekin miettii. Saa siitä vanhakin olla vielä ihan täpinöissään.

ReetaJohanna
2/6 | 

Kevät on ihanaa aikaa (noh, tykkään kyllä kaikista vuodenajoista). Edelleenkin näin 40 plussana ällistyn luonnon hienoutta ja voimaa. Ja joka vuosi tirautan itkut, kun näen joutsenten palaavan.

Annan ihmeet
3/6 | 

Tähän sun (ja munkin) kevätihmettelyyn sopii mun ehdoton lempisitaatti : On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä. (Albert Einstein)

Elämä on ihmeellistä ja nautitaan siitä joka kevät uudelleen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat