Kirjoitukset avainsanalla retkellä

Kehotin itseäni ja kaikkia muitakin lähtemään viikonloppuna ruskaretkelle metsään. Kannatti, sillä maisemat olivat parasta mitä Suomi voi syksyintoilijalle tarjota, ja kahvikin maistui paremmalta ulkona. 

Me pakkasimme eväät reppuun ja lähdettiin ihan perinteiseen tapaan retkelle. Rapolan muinaislinnan kivimuurit sekä maisemat Vanajan yli tekevät vaikutuksen joka kerta, ja harjuilta löytyy aina uutta ihmeteltävää. Tällä kertaa löysimme Annin kanssa täydellisen kärpässienen ja maagisen punaisen pensaan keskeltä metsää. 

Meidän perheen retkillä normitilanne on se, että äiti eli minä häviän kameran kanssa pusikoihin. Nautin metsän valokuvaamisesta, vaikkei harrastuksella ole sen ihmeempää päämäärää. Itse toiminta on jo riittävän meditatiivista. 

Perheemme 5-vuotiaalle metsä on suuri agilityrata, jossa voi juosta harjun polkuja ylös ja alas, kiipeillä kivillä ja kerätä maasta käpyjä ym. matkamuistoja. "Äiti, vien tämän jäkälän talvilomalla Lappiin poroille". Selvä.

On kiva seurata, kuinka lapsessa syttyy ilo välittömästi kun päästään metsään. Hauska, että sama palaute saatiin myös päikystä - Anni tykkää metsästä. Tytön kasvaessa voimme tehdä koko ajan pidempiä metsäretkiä, sillä hän jaksaa kävellä jo monta kilometria vailla väsymystä. Voisi ehkä harkita tälle syksylle jo Torronsuon pitkospuita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

RIITTAH
2/2 | 

Tiedätkö Nahkialnvuoren ja uudet portaat....siitä puusiltaa pitkin yli kolmostien,siellä myös hienot maisemat ja laavu. Kauniita kuvia. t Riitta, Viialasta

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paras retkeilukausi alkaa olla täällä, kun kesäkuumat väistyvät. Ruska ei ole vielä vaihtanut metsän värejä, mutta pieniä merkkejä näkyy jo. Tänään sade ropisi satunnaisesti, mutta ei se meitä haitannut. Taivas tosin näytti järvellä astetta uhkaavammalta. 

Ensimmäiset maistiaiset puolukastakin sai jo. 

Elän toivossa, että kirkkaanvärinen Icepeakin tuulitakki erehdyttää hirvikärpäsiä olemaan hyppimättä niskaani.. hrrr!

Meidän 5-vuotiaan mielestä tammenterhot ovat ihmeellisiä, ja niitä pitää aina noukkia taskuun. Samoin tämä seuraava hyönteisen kovertama puukeppi, se on Annin mukaan taikasauva. Minusta nuo näyttävät ihan muinaisilta riimuilta, joten ehkä se tosiaan on taikaa täynnä :D

Lapsen kanssa luonnossa kulkeminen on sitä kivempaa, mitä isommaksi meidän tyttö kasvaa. Nykyään hän jaksaa kävellä pidempiäkin reissuja ja on innoissaan lähdössä jos edes vihjaan metsäretkestä. Anni tuntee sudenkuopat, kuppikivet ja monen monta muinaissuomalaista tarinaa, sillä allekirjoittanut on nykyään kävelevä tietokirja tällä saralla. Suosittelen kaikille retkeilijöille luettavaksi kirjaa Matka muinaiseen Suomeen, joka tuo ihan uudenlaisen mausteen luontoretkille. 

Voiko olla kauniimmin harmaantunutta seinää, kun Voipaalan kartanon piharakennuksessa! 

Kommentit (2)

Uusi akaalainen
1/2 | 

Moi, ihania metsäkuvia! Osaatko neuvoa, mistä kannattaisi lähteä etsimään puolukkaa Viialan ja Toijalan lähistöllä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen ollut syksyihminen niin kauan kuin jaksan muistaa. Keväästä fiilikset ovat olleet pitkälti luokkaa @£$/&/&%&%¤ allergia ja vuotavat silmät. Nyt olen kuitenkin vihdoin löytänyt kulman kevääseen. Oikeastaan tämä tapahtui siinä vaiheessa, kun muutimme landelle. Kasvukausi ja vihertyvät ulkoilumaastot ovat julmetun kaunista katseltavaa. Vaikka silmät ovat parhaillaan punaiset kuin tomaatti ja näytän 24/7 itkijämummolta, pystyn silti nauttimaan luonnosta. Kiitos silmätipat. 

Rapola on yksi lähiseutujen lempipaikoistani, se on ehkä tullut täällä blogissakin ilmi. Olen käynyt harjulla sata kertaa, mutta aina sieltä löytyy uutta ihasteltavaa. Kameran kanssa luonnossa kävely on tullut vahvasti mukaan kuvaan. En pyri kuvillani muuhun lopputulokseen, kuin rentoutumaan.

Myös perheemme 4-vuotias on helppo houkutella mukaan Rapolaan, sillä hän rakastaa Neiti Nervanderin kummitustarinaa. Neiti Nervanderin kummitushahmo liittyy oikeastikin Voipaalan kartanoon, joka tässä alla kuvissa näkyy. Kartanon pihasta lähtee kaksi reittiä harjulle. Olen keksinyt Neidille jo niin monta erilaista elämäntarinaa, että en kohta edes muista alkuperäistä. Sepitän tytöllemme lennosta sekalaisia tarinoita Neidin ulkonäöstä, elämästä ja kummituksen arjesta ylipäätään Voipaalan kartanossa.  

Meillä oli taas hoitokoira Muhku kylässä, karvapallero nauttii kovasti ulkohommista.

Siinä on jotain niin liikkistä, kun Muhkun vierailun jälkeen Anni piirtelee paperit täyteen Muhkun kuvia ja itsensä taluttamassa koiraa. Miten niin koirakuumetta ilmassa! 

Jos joku olisi 10 vuotta sitten kertonut metsän rauhoittavista vaikutuksista, olisin pyöritellyt silmiäni. Nyt en enää voi, sillä olen 100% samaa mieltä. Minulla ehkä tuo kamera pitää vielä lisätä kaulaan, että rentoutus on täydellinen.

Ps. Kevään erityinen plussa on vielä se, että yhtään verenhimoista hyttystä ei ole vielä näkynyt!

Kommentit (4)

Sanjana
1/4 | 

Ps. Kevään erityinen plussa on vielä se, että yhtään verenhimoista hyttystä ei ole vielä näkynyt!

Mä nii ihmettelen!! Me asutaan Joensuussa eli paljon pohjoisemmassa, mutta kyllä ne pirulaiset on herännyt. Jalat oli jo ennen vappua ihan syödyt 😅 heti kun ihoa vähän näyttää. Myös polttiaiset on hereillä ja vihasia.

anniM
2/4 | 

Rapolan harjulla kannattaa ainakin lämpöisinä päivinä varoa käärmeitä :( Siellä harjun päällä kivikossa "maisemapuolella" ihan kävelytien vieressä niitä on ainakin ja enkä ole varma eikö niitä olisi siellä muissakin kivikoissa. Meillä aina toinen ihmisistä kulkee edellä ennen koiraa jottei koira ole heti ensimmäisenä kyyn suussa ja kesällä käydäänkin aika vähän siellä kun ei jaksa stressata niitä kärmeksiä :P

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Jeps ihan livenäkin nähnyt kyyn juuri siellä muinaislinnan vanhan kivimuurin kivillä hengailemassa. Tästä syystä osaa nykyään olla todella varovainen koirien ja lasten suhteen Rapolan maisemissa. Poluilla tömistellen ja koira aina narussa, ettei kipaise lykkäämään nenää vääriin paikkoihin. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä oli viikon verran suloinen pieni hoitokoira nimeltä Siru, jonka kanssa käytiin Rapolassa toteamassa, että Vanaja ei ollut vielä vapautunut jäistä. Siru on citykoira, mutta viihtyy metsässä hyvin. Ainoastaan Voipaalan ulkotaidenäyttelyn puupatsaat olivat sangen epäilyttäviä, joille piti varmuuden vuoksi hieman haukkua ja äristä :D

Siru oli varsinainen koko perheen sylikoira, sillä sisällä sen ainoa missio oli päästä jonkun syliin: aamuisin Annin kainaloon sohvalle, iltaisin minun päälleni ja yöt se nukkui Sakun peiton alla. 

Koiraa tai ei, tällä hetkellä kannattaa lähteä metsään. Sinivuokot ovat täällä Hämeen korkeudella puhjenneet täyteen kukkaan, eikä mene kauaa niin valkovuokotkin aloittavat kukintansa. Metsässä vihertää niin lujaa, että talven jäljiltä silmiä häikii! 

Sattumalta nämä kuvissa näkyvät vaatteet / kengät ovat kaikki kierrätettyjä. Freepeoplen parkatakki on runsaasti koristeltu, joten se ei näytä ihan tavalliselta parkalta. Dr. Martensin klassikkomaiharit toimivat melkein joka asussa, iso suositus näille jos ei satu kaapista löytymään. 

Metsäretkestä on aikaa tasan viikko, joten tällä hetkellä järvenselän jäätilanne saattaa olla jo eri. Aivan mahtavan lämmin viikko! Nautitaan siitä :)

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat