Kirjoitukset avainsanalla Vintage

Tummansininen on hiipinyt näin vanhemmiten yhdeksi lempiväreistäni, vaikka nuorempana se olisi ollut vihreän lisäksi ihan viimeinen valinta. Käytännössä korvaan mielelläni mustan tummansinisellä, joka on ihan aavistuksen pehmeämpi sävy tällaiselle kalkkilaivan kapteenille. Sininen on kuitenkin tumma eikä mikään väri-iloittelu. 

Tämä vanha maximekkoni on kuin suoraan ennustajaeukon vaatekaapista. Vaikutelmaa korostavat kullanväriset kuviot tummansinisessa kankaassa. 

Tuo ylipitkä kaulakoru on vanha vintage-löytö kirppikseltä. Korun muovipallot ovat todella erikoisen tuntuisia, niistä ei tule mieleen nykymuovi. En valitettavasti tunne muovin historiaa tarpeeksi, mutta olen silti vakuuttunut että tämä koru on aidosti vanha. Ja vaikkei olisikaan, se on silti ihana ja maksoin korusta vain 0,50€.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katukuvaa katsomalla voisi kuvitella, että kauppojen takkirintamalla ei myydä muuta kuin mustaa. Ja mustahan on varsin toimiva ja helppo väri takissa. Etenkin niissä tilanteissa, kun päiviksen pihalla syliin hyppää 5-vuotias kuramaakari, jota ei juuri äiteen vaatteet kiinnosta :D

Mutta mustan sijaan kannattaa harkita tummansinistäkin villakangastakkia. Se on tumma siinä missä mustakin, mutta sinisen sävy tekee yllättävän paljon kokonaisuudelle. Värikkään takin ei tarvitse olla kirkkaankeltainen, se voi olla myös tummansininen tai vaikkapa vihreä. 

Tämä vanha Collectifin fiftaritakkini on täydellinen leveiden helmojen kanssa. Takki näyttää oikeastaan paremmalta alustyllin kera, mutta toimii kapeammillakin helmoilla. 

Vintage-aurinkolaseissa on tummansiniset kehykset. Joskus sitä jaksaa panostaa yksityiskohtiin. 

Kommentit (2)

Liila
1/2 | 

Ihanaa, kun otat väriasian esiin. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi tähän pimeyteen pitäisi vielä pukeutua mustaan. Sehän ei värinä sovi suomalaisille keskimäärin kenellekään, vie vain viimeisenkin värin kasvoista. Sininen on huomattavasti pehmeämpi väri ja toivoisin muutenkin värien käytön lisääntyvän ja tuovan edes vähän iloa tähän synkkään vuodenaikaan. 

Katti
2/2 | 

Löytäisinpä jostain tummanvihreän villakangastakin niin siirtyisin ilomielin pois mustasta! Toppatakki on jo sininen, ja toimii tosiaan neutraalina mutta vähän värikkäämpänä vaihtoehtona.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viittamaiset takit ovat hieno keksintö. Suurin osa vaatteistani ei mahdu tavallisen takin hihoihin, jotka on leikattu aivan liian kapeiksi esimerkiksi puhvihihaisille neuleille. Onneksi eteeni on osunut vuosien varrella tämä pitkä ja lämmin villakangasviitta, joka on kirppislöytöjen aatelia. Se pärjää lämmössä perustakille (jossa hihat), mutta mahduttaa alleen minkä tahansa puhvihihaviritelmän. 

Viitta: kirppis, mahdollisesti vintagea, kengät: Palmroth original, pipo: en muista merkkiä, matkamuisto Islannista.

Jostain syystä viitat ovat mielestäni todella naisellisia, vaikka kyseessä onkin tavallaan Muumien mörkömäinen vaate. 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen joskus hypistellyt tällaisia viittoja juuri tuon tilavuuden vuoksi. Itse käytän harvemmin kovin leveitä puhvihihoja, mutta kellohelmoja sitäkin useammin (tai käyttäisin jos olisi joku niiden kanssa sopiva päällysvaate). Olen jäänyt epäröimään viitan hankkimista kun en oikein tiedä miten tuollaisen kanssa mahtuu autossa istumaan ja saako turvavyön kunnolla kiinni. Onnistuuko viitan kanssa olkalaukun käyttäminen, yhdellä olalla tai olan yli.

Ja tietysti vähän sekin, että miten vahva Barbamama-vaikutelma tulisi jos yläosana olisi laajahelmainen viitta ja alaosana kellohame tylleineen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vihreä vintage-takkini pääsee kunnolla oikeuksiinsa kun muu asu on mahdollisimman neutraali. Niin monta vuotta väistelin vihreää, ja nykyään ns. kunnon vihreä on yksi kauneimmista väreistä. Maailma muuttuu ja tyyli sen mukana vai miten se nyt oli. 

Vaikka ruska on ulkona nyt kauneimmillaan, muutaman myrskypäivän jälkeen äljellä on enää tasainen harmaus. Silloin piristeenä toimivat juuri tällaiset takit <3 Viikonloppuna täytyy tehdä ruskaretkiä, kun vielä ehtii!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat