Kirjoitukset avainsanalla Marimekko

Kesä jatkuu vielä, mutta en voinut vastustaa kiusausta kurkkia PR-toimistojen tiedotteita tulevan syksyn ja talven mallistoista. Heti kun ulkona on pienikin viittaus vuodenajan vaihtumiseen, mieli vaeltaa jo eteenpäin. Oikeastaan tällä hetkellä sähköposti laulaa jo ensi kevään mallistoista, mutta jos nyt tämä ajankohtaisempi syksy ensin. 

Marimekon Fall/Winter 2019 -mallisto on saanut inspiraationsa sekä Suomesta että Japanista. Voimakkaat kuosit ja yksinkertaiset leikkaukset toimivat upeasti, ja ihan erityisen kivalta näyttää perinteinen Unikko-kuosi kimonotakissa. Huomiota kannattaa kiinnittää myös mallien kenkiin sekä käsilaukkuihin, sillä nekin ovat Marimekkoa. 

Tolppakorkoisissa saapikkaissa on hieman go-go bootsien henkeä, joka tällaiselle retrofiilistelijälle kolahtaa aina. 

Heinäkuun viimeisenä päivänä pieni kurkistus syksyyn oli ihan paikallaan ;) Tähän nimittäin päättyi kesälomani, ja palaan huomenna töihin joten bye bye kesä 2019 minun osaltani. Toivokaamme silti lämpimien jatkumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keväällä opettelin ompelemaan lierihattuja. Niin kalastajahattuja kuin astetta leidimpiä malleja, joissa on suuri lieri. Ilmeisesti hattuleikkini on ollut sen verran pätevää, että äitinikin päätti luottaa tyttärensä kykyihin :D sain nimittäin tässä eräänä päivänä pätkän Marimekon Unikko-kangasta ja toiveen kalastajahatusta. 

Eipä siinä, kone käyntiin ja homma tulille. Tämän hattu poikkeaa edellisistä malleista siinä, että lieriin on silitetty kiinni kovikekangas. Marimekon ohut puuvillakangas ei olisi jaksanut pitää lieriä ylhäällä ilman sitä. Kovikekangas toi hattuun uudenlaista ryhtiä, joten sitä sietää näköjään harkita hieman paksumpiinkin materiaaleihin. Nyt lieri on sileä ja viimeistellymmän näköinen kuin rennomissa hattumalleissani.

Projektissa kävi kuitenkin niin, että tämä kuvien hattu ei matkaakaan mummolaan, vaan se jää minulle. Sovituksessa kävi ilmi, että äitini halusi vieläkin väljemmän hatun, joka "putoaa päähän". Eli käytännössä ylisuuren lätsän, joka ei lyttää tukkaa tai hiosta. En olisi etukäteen uskonut, että tykkään tästä hatusta valtavasti, sillä Unikko ei ole oma lempparini Marimekon kuoseista. Tässä kankaassa väriyhdistelmä on kuitenkin erilainen, millaiseksi Unikon yleensä miellän. Tämä versio on tummempi ja synkempi. En olisi ikinä tarttunut itse Unikko-kankaaseen, joten onneksi tämä jää minulle. 

Hatun kaava on itse piirretty versio, pohjana Suuri Käsityö -lehden 5/2019 numeron kalastajahattu. Tuo peruskaava on todella toimiva, ja siihen on helppo lisätä lieriin leveyttä sekä hattuun syvyyttä oman mielen mukaan. 

Kommentit (1)

jennii
1/1 | 

Kertakaikkisen hieno ja etenkin kangas vetoaa. Itsellä nimittäin sama juttu: Unikko-kuosi ei ole suosikkini, mutta tuo väriyhdistelmä on upea.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kävi aivan käsittämättömän hyvä munkki nettikirppiksellä, ja onnistuin nappaamaan Marimekon Linjaviitan omassa koossani! Tämä Linjaviitta-mekko on repro, joita tehtiin rajattu erä vuonna 2017. Alkuperäinen Linjaviitta on vuodelta 1966, ja sen on suunnitellut Annika Rimala. Mustavalkoinen Galleria-kuosi taas on Vuokko Nurmesniemen käsialaa.

Minulle Linjaviitta ja Vuokon voimakas kuosi edustaa täydellistä 60-luvun designia, jossa mustavalkoisuus kohtaa kiinnostavan, mutta silti yksinkertaisen, leikkauksen. Nurmesniemen kuosit (sekä vaatteet) ovat ylipäätään lemppareitani kotimaisen designin osalta. 

Mekon malli on väljä, eikä sitä ole suuremmin muotoonleikattu. Lyhyemmällä käyttäjällä mekko saattaisi olla maahan asti, mutta minulle häntä osuu melkein nilkkoihin.

Vintage-harrastajana olisin tietysti toivonut löytäväni 60-luvun Linjaviitan, mutta tämä reprokin on 101-prosenttisen mieleinen <3 

Kommentit (3)

Siiri-i
1/3 | 

Onpa muuten poikkeuksellisen kaunis mekko! Itse olen mustien farkkujen kannattaja lähes joka tilanteessa, mutta näin kesällä mekot alkaa kummasti houkuttaa. Tuollaista mekkoa voisin ilomielin käyttää itsekin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nyt on pakko myöntää, että Marimekon tiedotteen avaamista seurasi välitön ihastus. Ja samaan aikaan lievä pettymys, että näitä herkkuja pääsee hypistelemään kaupoissa vasta elokuussa 2019! PR-tiedotteita ei saisi lähettää näin aikaisin :D

Mallistossa on mukana päivitettyjä klassikkomalleja kuten Matkuri, joka on saanut raikkaan vaaleanpunaisen pinnan. Huomioni kiinnitti kuitenkin pyöreä vintage-henkinen Solima. Pyöreät laukut ovat tunnetusti heikko kohtani, ja värinä tuo vaaleanpunainen on todella upea:

Tiedotteessa ei ollut vielä hintatietoja saatavilla. 

Kommentit (4)

Halina
1/4 | 

Oo tuo vaaleanpunainen neliskanttinen laukku punaisella tuolilla! Ihana ja käytännöllisen näköinen! :D

Vierailija
3/4 | 

Tuo pyöreä punainen on ihana, aivan ihana! Ensimmäinen laukku ikinä, jonka oikeasti haluan enkä vaan tarvitse.

Katiska
4/4 | 

Johtuukohan halpistabletin näytöstä, että nuo värit vaikuttivat vähän tunkkaisilta? Täytyy odottaa, että hän pääsee livenä katselemaan, kun muotokieli on aivan ihana.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat