Kirjoitukset avainsanalla tampere

Kävimme siskoni kanssa reilu viikko sitten Museo Milavidassa Fantastica! -näyttelyn avajaisissa, johon on koottu Valentinon upeita pukuja yksityiskokoelmista vuosikymmenten varrelta. Milavidan palatsimaiset puitteet toimivat täydellisenä taustana haute couture -luomuksille, joissa italialainen käsityötaito tiivistyy. 

Valentino Garavani on tehnyt pukujaan upporikkaille, eikä ole piitannut 45-vuotisen uransa aikana muotisuuntauksista. Muodin viimeiseksi keisariksi tituleeratun suunnittelijan puvut ovat klassisia, naisellisia ja linjoiltaan puhtaita. Kankaiden kirjontaan on laitettu aikaa ja vaivaa, ja näyttelyssä onkin upeita esimerkkejä yksityiskohtia pursuavista kankaista. Valentinon työntekijä on kertonut että pelkästään vaatteen merkkilapun kiinnittämiseen meni puoli tuntia!

 Rosso Valentino eli Valentinon punainen on muotimaailman käsite, joka leimasi Valentinon tuotantoa erityisesti 80-luvulla. Tämän täydellisen punaisen resepti on tarkoin varjeltu salaisuus, kuulin muiden näyttelyvieraiden jutustelevan.

"Punainen ei ole ujo väri... haluan pitää punaisen elämässäni. Mustan ja valkoisen lisäksi ei ole olemassa toista yhtä kaunista ja naista pukevaa väriä kuin punainen." - Valentino 

Ei varsinaisesti harmittaisi juhlia iltaa tässä alla näkyvässä unelmassa: 

Fantastica! on yleisölle avoinna 15.10 asti ja samalla kannattaa tietysti kiertää Milavidan yläkerran toinen näyttely, joka kertoo linnan rakennuttajaperheen elämästä. Nottbeckien surullinenkin tarina on katsaus Tampereen historiaan ja yläluokkaiseen elämään keskellä teollisuuskaupunkia. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Finlaysonin alue on Tampereen sydän, ainakin minun mielestäni. Olen viettänyt Finskulla aikaani ensin koulussa ja sen jälkeen vuosikausia töissä. Finlayson Art Area on mahtava taideproggis, joka levittäytyy Finskun alueelle kaikkien vapaasti ihasteltavaksi. Suosittelen lämmöllä kesäistä kävelyretkeä vanhaan tehdasmiljööseen. 

Vaaleanlila liehuhameeni on löytö Zadaa-kirppissovelluksesta, se on alunperin River Islandin mallistoa. Se sopii aika kivasti tuonne pastellisävyiselle räsymatolle :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kotimaisen designin ystäville menovinkki Tampereelle: Museokeskus Vapriikissa järjestetään lauantaina 10.6. klo 10-17:00 Korento-tapahtuma, jossa keskitytään kotimaiseen muotiin, designiin ja kauneuteen. Kaikki näytteilleasettajat korostavat toiminnassaan ekologisuutta ja kestävää kehitystä. Tapahtumassa puheenvuoron saavat kaksi kierrätysmuodin vahvaa vaikuttajaa, Outi Les Pyy ja Paula Malleus

Myös Facebook - tapahtumasta tai kotisivuilta löytää näppärästi kaikki näytteilleasettajat.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jouduin keskiviikkona käymään Tampereella lääkärissä kun alkoi olla jo tosissaan tuskaiset paikat neljättä päivää jatkuneen yli 39 asteen kuumeen kanssa. Kun hoipertelin lääkäriaseman pihaan Finlaysonilla, olin pudottaa silmät päästäni. Edessäni oli aivan valtavan kokoinen peltilehmä. 

Taiteilija oli helposti tunnistettavissa Miina Äkkijyrkäksi, mutta teoksen nimi piti googlata. Holy Calf! Äkkijyrkän pyhä vasikka oli lennätetty Väinö Linnan Aukiolle vain hetkeä aiemmin, ja siis kirjaimellisesti lennätetty, sillä se ei mahtunut sisäpihalle porttikaaren alta. 

Siinä se seisoi, ylväänä ja värikkäänä, keskellä kalpeaa aukiota. 

En tiedä miten paljon korkea kuume lisäsi kertoimia, mutta olin todella vaikuttunut vasikasta. En voi käsittää miten elävän ja aidon näköiseksi Äkkijyrkkä on saanut autonromut muotoiltua. Vanhat Hiacet ja Almerat ovat saaneet ihan uuden elämän.

Vasikka on osa kesäkuussa avautuvaa Finlayson Art Area -taidetapahtumaa, jonne kulkijoilla on vapaa pääsy. Holy Calfia toki pääsee ihastelemaan jo nyt, että ei muuta kuin nokka kohti Finskua. 

Kommentit (1)

Vierailija

Näin tämän Valkeakoskella liikenteessä. Oli kyllä pakko hieraista silmiä. Onneksi kyydissä olleet lapset näkivät saman ?.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram