Kirjoitukset avainsanalla makuuhuone

Alkaa tulla näköjään tavaksi tämä lukijatoivepostauksien nostaminen Kodin Kuvalehden ilmestymispäiville, jonka takasivulle annan oman juttu teaserin aina muutamaa viikkoa etukäteen. Joten hienoa, että laitatte toiveita, kiitos niistä. Tällä kertaa minulta toivottiin kuvien kera postausta koulutauluista, jotka olen hankkinut kyläkoulujen huutokaupoista

Meriaiheinen mustekalataulu oli rakkautta ensi silmäyksellä, kun sen Urjalan vanhan koulun huutokaupan näyttötunnilla bongasin. Sen värisävyt ovat ihan yksi yhteen olohuoneemme sisustuksen kanssa. Roikuttuaan parin kuukauden ajan seinällä, se tuntuu jo siltä, kuin se olisi ollut siinä aina. Mustekala on lumoava otus, eikä meduusa jää juuri huonommaksi. Koska taulussa lukee "Kansanopettajain Osakeyhtiö Valistus", sen ikä ajoittunee vuosien 1901 - 1919 välille. 1919 vuoden jälkeen kustantamon nimi muuttui. Tauluni on jo 100-vuotias!

Venetsiaa kuvaava taulu taas osui silmääni Krääkkiön kyläkoulun huutokaupassa, ja päättäväisesti sen sieltä itselleni myös huusin. Hauskaa sinänsä, etten ole ikinä Venetsiassa käynyt, vaikka olen reissannut muuten ympäri Italiaa pariinkin otteeseen. Taulun unenomainen maailma on niin hieno, että voisin katsella kuvaa tuntikaupalla. Myös tämän taulun värimaailma on kuin tehty minunvihreään yläkerran aulaan. En voi kuvitella tuohon kohtaan taloa mitään muuta taulua. 

Jokainen sisustustrendejä seuraava tietää, että mustapohjaiset Ebba Masalinin kasvitaulut ovat olleet kovaa huutoa jo vuosia. Niitä saa nykyään aitojen lisäksi myös uusintapainoksina, jotka ovat kuitenkin hieman pienempiä kuin alkuperäiset. Masalinin kuvituksista tehdään pahvitettujen seinätaulujen lisäksi myös mm. pussilakanoita, julisteita, kaitaliinoja ja keittiöpyyhkeitä. 

Minun haaveissani oli vuosikausia Masalinin Kärpässieni, mutta sen hinnat nousivat huutokaupoissa aina sellaisiin sfääreihin etten raaskinut enää jatkaa huutamista. Tänä kesänä siskoni pääsikin sitten yllättämään takavasemmalta oikein kunnolla, kun antoi minulle syntymäpäivälahjaksi kyseisen taulun. En tiedä mistä ihmeestä hän oli alkuperäisen kärpässienen onnistunut metsästämään, mutta iso sydän siskolle vaivannäöstä. Paras lahja ever!

Mustapohjainen taulu on täydellinen tummanpunaisen makuuhuoneen seinällä. 

Usein koulutaulut mielletään nimenomaan kasvitauluiksi, mutta niistä löytyy valikoimaa ihan loputtomiin. Se on tullut todettua kyläkoulujen huutokaupoissa. Joten jos kasviot eivät iske, kannattaa pitää silmät auki muidenkin opetustaulujen osalta. Pala suomalaista historiaa omalla kotiseinällä on paitsi nostalgista, myös kaunista. 

Kommentit (2)

Tiia
1/2 | 

Pikkukuvasta katsoin, että tuo keinutuolissa oleva pupu olisi oikea ja että viittaat siihenkin kirpputorin löytönä :D Heti aloin pohtimaan, että mitähän mieltä Nöpö on uudesta kämppiksestä.

Vierailija
2/2 | 

Minunkin piti katsoa kuvaa tosi tarkkaan. Harvemmin kuitenkin taitaa oikeassa jäniksessä olla pesuohjelappua ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat