Kirjoitukset avainsanalla Kirppislöytöjä

Viittamaiset takit ovat hieno keksintö. Suurin osa vaatteistani ei mahdu tavallisen takin hihoihin, jotka on leikattu aivan liian kapeiksi esimerkiksi puhvihihaisille neuleille. Onneksi eteeni on osunut vuosien varrella tämä pitkä ja lämmin villakangasviitta, joka on kirppislöytöjen aatelia. Se pärjää lämmössä perustakille (jossa hihat), mutta mahduttaa alleen minkä tahansa puhvihihaviritelmän. 

Viitta: kirppis, mahdollisesti vintagea, kengät: Palmroth original, pipo: en muista merkkiä, matkamuisto Islannista.

Jostain syystä viitat ovat mielestäni todella naisellisia, vaikka kyseessä onkin tavallaan Muumien mörkömäinen vaate. 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen joskus hypistellyt tällaisia viittoja juuri tuon tilavuuden vuoksi. Itse käytän harvemmin kovin leveitä puhvihihoja, mutta kellohelmoja sitäkin useammin (tai käyttäisin jos olisi joku niiden kanssa sopiva päällysvaate). Olen jäänyt epäröimään viitan hankkimista kun en oikein tiedä miten tuollaisen kanssa mahtuu autossa istumaan ja saako turvavyön kunnolla kiinni. Onnistuuko viitan kanssa olkalaukun käyttäminen, yhdellä olalla tai olan yli.

Ja tietysti vähän sekin, että miten vahva Barbamama-vaikutelma tulisi jos yläosana olisi laajahelmainen viitta ja alaosana kellohame tylleineen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ivana Helsingin Rotterdam -mallistosta löytyy useampikin vaatekappale, joiden fiilis on vahvasti 60- ja jopa 70-lukua. Esimerkiksi tämä trumpettihihainen tunika on yksi niistä. Vaatteen värimaailma sopii täydellisesti syksyyn.

Tunika on muutaman vuoden takainen löytö nettikirppikseltä, jonka kohdalla aluksi mietin, että mahtavatko nuo hihat olla minulle liikaa. No, eivät ole, vaan vaatekappaleen upeus piilee nimenomaan niissä. Yllättävän monen lempivaatteeni kohdalla toistuu tämä sama kuvio. Ostohetkellä olen ollut kahden vaiheilla - liikaa vai juuri sopivasti. 

Luonto ja vuodenajat ovat ihan peruskauraa pukeutumisinspiraatiossa, mutta harvoin tulee maastouduttua näin täydellisesti :D meidän omenapuut pudottivat lähes kaikki lehtensä kerralla, yhden kunnollisen hallayön jälkeen!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänään sarjassamme vaatteet edullisesti kirppikseltä - koko vaatekerta seitsemällä eurolla. Tällä kertaa vaatteina Espritin täydellisessä kunnossa oleva prätkärotsin mallinen syystakki (3€) ja Sandin musta satiinimekko (4€).

Jokainen koskaan kyseisiä merkkejä vilkaissut varmaan tietää, että hintataso näille vaatteille kaupassa olisi aika paljon enemmän kuin yhteensä 7 euroa. Kirppistely vaatii tietysti vähän enemmän vaivaa ja kärsivällisyyttä, kun ei voi vain kävellä kauppaan ja valita rekistä omaa kokoaan. 

 

Parikan Billy-nilkkurit ovat nekin kierrätetyt, mutta hinta ei valitettavasti ollut ihan parin euron luokkaa :D Mutta käytettynä ostettuna näissäkin hinnanalennus oli kuitenkin -75%, joka on varsin ok. 

Myssy itse neulottu, kovin ylpeänä täällä siitä :D

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Ok :D Mun 7e vaatekerta jäi siihen kun vedin sukat jalkaan. Loput meni jo yli ton budjetin :"D

Vierailija
2/4 | 

Takki näyttää olevan liian pieni. Jos vedät vetoketjun edestä kiinni, tulee pinkeä!
Kirppislöydöissä on useimmiten joku "vika", vaikka vaate olisi uudenveroinen. ;-)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Bikermallinen takki on minulla käytössä kuin jakku, eli se saa olla istuva nimenomaan auki olevana eikä sitä ole tarkoitus laittaa kiinni. Ns. Kunnon ulkotakit, jotka suojaavat talven tuiskuilta on sitten asia erikseen.

Kirppislöytöjen pienet viat ovat yleensä fiksattavissa, jos innostuu tuunauksesta :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joskus vintage määritellään siten, että vaatteen tulee olla vähintään 30 vuotta vanha. Määrielmä lienee keksitty ajalla, kun kasarimuoti oli tuoreempaa kuin 30 vuotta :D Kyseisen määritelmän mukaan ysärikin alkaa pian kolkutella vintagen ovea, joten siksi toinen suosittu määritelmä vintage-vaatteiden osalta on 1920-1970-lukujen tamineet. 

Oli miten oli, nykyisillä ketjukaupoillakin alkaa olla sen verran historiaa takana, että kirppikseltä saattaa löytää vintageksi luettavaa henkkamaukkaa ja lindexiä. Tämä seuraava second hand -mekko on vanhaa KappAhlia, arvioisin ysäriksi niskalapun ja tyylin perusteella, mutta saattaa olla jotain ihan muutakin. 

Uskoisitteko, että virkattu 20's henkinen hattuni on alunperin Vero Modasta? Ostin sen Oi Ihana Turhamaisuus-Annukan kotikirppikseltä ja hän kertoi, että hattu on ikivanhaa vertsua. 

Minna Parikan tummanruskeat Cherryt ovat nekin second hand -löytö. Niiden vintagemaisuus on tietysti ilmiselvää, kuten Parikan vanhemmissa kenkämalleissa usein on. 

Vintagea tai ei, kokonaisuuden tyylillä on helppo leikkiä. Ysärimekon saa melko näppärästi käännettyä kohti 20-lukua asustevalinnoilla. Jos pukisin saman mekon maihareiden ja mustan chokerin kanssa, mekko pysyisi omalla vuosikymmenellään. Näin ollen kirppiksillä ei kannata heti kättelyssä hylätä inhokkivuosikymmenen vaatteita (omalla kohdallani ysäri), sillä niissä saattaa olla ainesta. 

Kommentit (1)

Rhia
1/1 | 

Ruskeat Cherryt OMG!!! Cherryt on ehdoton suosikkini Parikan designeista. Olen maltillinen shoppailija joten tämä on se ihka-ainokainen pari Parikan kenkiä joka kaapistani löytyy, tosin vaalean lilana. Ruskeana ne olisivat ehkä jopa vieläkin upeammat!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat