Kirjoitukset avainsanalla Kirppislöytöjä

Sain tässä taannoin kirppiksellä käydessä hyvän muistutuksen taas kerran siitä, että kokolappua ei auta tuijottaa ainoana kriteerinä. Harakkana kiinnitin heti huomioni kimonohihaiseen paljettijakkuun, vai olisikohan bolero parempi nimitys tälle vaatteelle. Ihmettelin hetkisen niskalapun kokomerkintää 26/28, mutta oletin sen olevan jokin ulkomainen minulle tuntematon kokoasteikko ja otin huitulan sovitukseen. 

Kimonohihainen paljettihuitula oli aivan upea! Ihan täydellinen pari topeille, sillä haluan useimmiten hartioilleni jotain. 

En kirppiksellä tajunnut, että huitulan etukappaleissa on hakaset joilla sen saisi yhdestä kohdasta kiinni. Ajattelin, että onpa vähän erikoista, kun vaate on selvästi tarkoitettu laskeutumaan kauniisti ja väljästi. Sitten tajusin. Kokomerkintä 26/28 on brittikokoa ja tarkoittaa suomalaisittain vähintään 54-kokoa. Se selitti hakasen edessä, joka oli siispä tarkoitettu rintojen päälle. Jää vähän vajaaksi tuo oma etumus siihen tarkoitukseen :D 

Tämä oli hyvä muistutus siitä, että kokolappua ei kannata liikoja tuijottaa. Etenkin tällaiset väljät ja laskeutuvat vaatteet saattavat näyttää kivalta, vaikka kokolapussa olisi useampi numero liikaa.

Olen sitä paitsi aika varma, ettei tämä vaate omassa koossani (tiukemmilla hihoilla ja enemmän boleromaisena vaatteena) olisi lainkaan mieleeni. Ihastuin vaatteessa nimenomaan kimonohihoihin ja laskeutuvaan runsaaseen helmaan. 

Kokolappu on parhaimmillaankin vain suuntaa antava.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Itse olen huomannut saman! :D Tuntuu että koot muutenkin hieman vaihtelee malleittain/merkeittäin. Hassuinta on sovittaa saman ketjun samaa kokoa ja merkkiä olevia farkkuja, joista toiset istuu ja toiset ei! Pakko aina sovittaa ja katsoa miltä vaatteet näyttää :D Muutenkin olen tosi lyhyt (151cm) ja noi koot ei aina mene niin loogisesti (riippuu enemmän vaatteen mitoista/mallista miltä näyttää). Löytyy siks vaatetta koossa 34-40/s-xl. Heh :) Väljät vaatteet on lemppareita, mutta pienenä pitää vähän katsoa sitä ettei tavallaan "huku" vaatteeseen. Saa näyttämään vielä pienemmältä jos on teltta päällä (ois muuten mun ihan lemppari mekkomalli jos vaan sopisi kropalle) :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole tavarahamsteri enkä juuri koskaan roudaa kirppiksiltä kotiin sisustustavaraa. Kyntteliköt lienevät ainoa poikkeus, niitä löytyy joka lähtöön. Se ei tarkoita sitä, että kotimme olisi minimalistinen (päinvastoin) vaan ennemmin sitä, että meille ei vaan voi raahata kaikkea wanhaa ja kaunista, tai emme mahdu pian itse sekaan. Tarvitsisin 500 neliöisen kartanon, että voisin toteuttaa wanhan tawaran hamstrausta :D

Joskus harvoin tulee eteen kuitenkin poikkeustilanne. Useimmiten sitä ei voi järjellä selittää, miksi päädyn kassalle tietyn esineen kanssa. Tämä vanha nuken sohva oli tänä vuonna em poikkeus. Aivan hurmaava vanha sohva, joka on ihan täysi miniatyyrikopio meidän keltaisesta vanhasta sohvasta. Pieni sohva on täyttä puuta ja kaikki siihen käytetyt materiaalit ovat ehtaa tavaraa eli samaa kuin oikeissa vanhoissa tyylihuonekaluissa. 

10cm korkea joulukuusenkoriste auttaa hahmottamaan sohvan kokoa. 

Minulla ei ole aavistustakaan kuinka vanha sohva oikeasti on, mutta siinä on "vanhan esineen tuntu" ja se on selvästi käsityötä. Olisi hauska ajatella, että tämä on tehty lapsen leikkeihin 1900-luvun alkupuoliskolla. Meidän 5-vuotias on sitä mieltä, että sohva on ehdottomasti hänen leikkeihinsä tarkoitettu, mutta teen kaikkeni että saan huijattua sen säilymään olohuoneessa :D 

Kommentit (2)

MariaO
2/2 | 

Vitsi miten hieno! Omat tyttäreni (varsinkin 9v kuopus) leikkii kovasti barbeilla ja tällainen olisi ollut kyllä aika huikean hieno joululahja! Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ai että mikä kirppistuuri kävi tuossa aiemmin syksyllä. Löysin vähän käytetyt (mielestäni ihan uudenveroiset) Minna Parikan lammasbootsit nettikirppikseltä, ja nyt niille on vihdoin käyttöä. Parissa lumisessa päivässä olen täysin myyty näille töppösille. Ne sujahtavat jalkaan helposti ja pitävät varpaat lämpöisinä lumihangessa. Villasukka ja puntitkin mahtuvat mukaan, jos mittari tippuu kunnolla miinukselle.

Helppo kahlata umpihangessa. Varsin tarpeellista täällä landella ihan jo omassa pihassa, jota kukaan ei käy auraamassa :D

Minä <3 kirppis!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viittamaiset takit ovat hieno keksintö. Suurin osa vaatteistani ei mahdu tavallisen takin hihoihin, jotka on leikattu aivan liian kapeiksi esimerkiksi puhvihihaisille neuleille. Onneksi eteeni on osunut vuosien varrella tämä pitkä ja lämmin villakangasviitta, joka on kirppislöytöjen aatelia. Se pärjää lämmössä perustakille (jossa hihat), mutta mahduttaa alleen minkä tahansa puhvihihaviritelmän. 

Viitta: kirppis, mahdollisesti vintagea, kengät: Palmroth original, pipo: en muista merkkiä, matkamuisto Islannista.

Jostain syystä viitat ovat mielestäni todella naisellisia, vaikka kyseessä onkin tavallaan Muumien mörkömäinen vaate. 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen joskus hypistellyt tällaisia viittoja juuri tuon tilavuuden vuoksi. Itse käytän harvemmin kovin leveitä puhvihihoja, mutta kellohelmoja sitäkin useammin (tai käyttäisin jos olisi joku niiden kanssa sopiva päällysvaate). Olen jäänyt epäröimään viitan hankkimista kun en oikein tiedä miten tuollaisen kanssa mahtuu autossa istumaan ja saako turvavyön kunnolla kiinni. Onnistuuko viitan kanssa olkalaukun käyttäminen, yhdellä olalla tai olan yli.

Ja tietysti vähän sekin, että miten vahva Barbamama-vaikutelma tulisi jos yläosana olisi laajahelmainen viitta ja alaosana kellohame tylleineen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat