Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Onnea on: työkaverin metsässä viihtyvät, sienestävät lapset! Viikonloppuun lähdettiin suppisten kera, joita olikin sitten useampi litra. Mutta sienissä määrä on aina hämäävä, sillä nesteiden tiristessä pannulla isokin satsi kutistuu yllättävän tiiviiksi. 

Rakastan pizzaa, oikeastaan melkein mitä vaan pizzaa. Mutta nämä syksyn satokausipizzat ovat jotain ihan muuta. Tässä lempparini!

Suppilovahveropizza

- pizzataikinaa, koko pellilliseen riittävä määrä

- tomaattimurskaa (Esim. Mutti)

- 1 pss Aurajuustomurua

- muutama litra suppilovahveroita, puhdistettuna ja pilkottuna

- sipuli

- ripaus timjamia

- juustoraastetta

(- pekonilastuja, ei pakollinen)

Valmista pizzataikina, anna kohota. Puhdista ja pilko suppilovahverot, ja paista niitä pannulla pienessä määrässä öljyä viitisen minuuttia, että suurimmat nesteet irtoavat. Pilko sipuli ihan pieneksi hakkeeksi ja kuullota hetki pannulla, ja yhdistä sitten sienten kanssa. Kun pizzataikina on kohonnut, painele/kaulitse se leivinpaperille. Levittele tomaattimurska pohjan päälle ja sen päälle tasaisesti sieni-sipuliseos sekä homejuustomurut. Jos käytät pekonilastuja, asettele ne myös pizzaan. Ripottele päälle hieman kuivattua timjamia sekä juustoraastetta oman maun mukaan. 

Paista pizzaa 250 asteessa alatasolla n. 15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (7)

ida ihana
1/7 | 

Näyttääpä niin hyvältä!:) Sienet on vaan niin hyviä, pari viikkoa sitten tehtiin sienipiirakkaa, mutta ehdottomasti täytyy kokeilla myös pizzaan!:) Tosin itse vaihtaisin aurajuuston esim fetaan, kun aurajuusto ei oikein uppoa... Poikaystävälle tosin sekin kelpaisia varmasti paremmin kuin hyvin ;)

Kiitos reseptistä ja mukavaa loppuviikkoa!<3

Ida Kotona kaupungissa -blogista

http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Käyttäjä17225
Liittynyt24.8.2018
2/7 | 

Herkullisen kuuloinen resepti!

Nyt on pakko kommentoida asian vierestä, kun olen juuri lukenut italialaisten viljelmien orjatyövoimasta ja karmaisevista olosuhteista, ja paistoi silmään tuo Mutti-firma, koska se myös artikkeleissa mainitaan. Täällä meilläpäin (Uusi-Seelanti) on ollut juttua lähinnä purkkitomaateista, koska sen on täällä suurin italialainen tuotituote, mutta seurasin linkkejä alkuperäiseen Guardianin artikkeliin, ja koko Italian maatalous on täynnä järkyttävää arfikkalaisten siirtolaisten ja pakolaisten hyväksilkäyttöä, nykypäivän orjuutta. (Linkki: https://www.theguardian.com/world/2019/jun/20/tomatoes-italy-mafia-migra...)
Täällä meillä on ainakin yksi paikallisen maahantuojan luomumerkki jolla on aika hyvä selonteko myös farmien tarkistuksista että ne on oikeasti inhimillisiä, eikä vaan paperilla. Ehkä Suomesta löytyy myös. Tekee kyllä todella mieli välttää italialaisia maataloustuotteita, järkyttävää että tämmöistä tapahtuu vieläpä näin laajalla skaalalla länsimaassa, Euroopassa, EU:n sisällä.

Siiri S
3/7 | 

Moikka! Ei nyt liity suppiksiin, mutta sinä tulit mieleen, kun mietin mistä saisin pienen silinterihatun tai ehkä hatukkeen, onko se sana? Siis jonkun koristeellisen päähärpäkkeen, joka muistuttaisi silinteriä. En keksi muuta paikkaa kuin Mustahöyhen, mutta heidän nettisivuillaan ainakaan ei ihan vastaavaa ollut, osaatko suositella? Kiitos!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ei ole hetkeen osunut silmään pientä silinteriä, mutta äkkiseltään tuli mieleen naamiaisvaatekaupat ja Halloween-hyllyt asustekaupoissa. Ebaysta löytää aivan varmasti, mutta jos tarvitset hatun nopsaan niin se ei liene vaihtoehto. Hatuke on hyvä sana :D Mustahöyhenessä kannattaa käydä vilkaisemassa, jos etsit premium-laatua (eli ei mitään naamiaiskamaa) ja Elina aivan varmasti tietää mistä laatuhatun löytää, jos hänellä ei varastossa satu olemaan.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole pitkään aikaan tehnyt suolaista piirakkaa vaan keskittynyt enemmän makeisiin. Jälleennäkemisen ilo oli kuitenkin huikea, kun tein viikonloppuna mehevän lohipiirakan. Sitä aina unohtaa miten helppo perusresepti on, etenkin kun pakastimessa sattui olemaan valmis piirakkataikina. 

Lohipiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa (pakaste, esimerkiksi Myllyn Paras)

2 dl maustamatonta ruokakermaa

Kourallinen juustoraastetta

1 kananmuna

1 pkt lohisuikaleita (voi olla maustamaton tai maustettu) TAI edellisen päivän uunilohen jämät 

Tuoretta tilliä

Kirsikkatomaatteja puolitettuina

Suolaa & pippuria 

Sulata pohja ja painele 26cm pyöreään vuokaan. Levittele pohjan päälle lohisuikaleet ja tomaatit, ja silppua päälle reilusti tilliä. Sekoita astiassa kerma, muna ja juustoraaste sekä suola & pippuri. Mausteiden määrä riippuu siitä, onko suikaleet maustettuja vai ei, eli oman maun mukaan. Levitä seos tasaisesti piirakan päälle. 

Paistoaika noin 25 minuuttia / 200 astetta. 

Huom! Lohen voi korvata myös esimerkiksi pelkillä kasviksilla (kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa jne). Peruspiirakka on herkkua melkein millä täytteillä tahansa. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yksi ikilemppareistani on maailman yksinkertaisin omenahyve eli omena-kaurapaistos. Vaniljakastikkeen kera paistos on lähes aina parempaa kuin perinteinen omenapiirakka, sillä oikeastaan hyveessä on piirakan parhaat osat: kaurakuorrutus ja omenat. Helppoa reseptiä voi muunnella mielensä mukaan, ja lisätä sekaan mustikoita, puolukoita, mausteita tai tehdä hyvä vaikkapa raparperistä. 

Helppo perusresepti - omenahyve noin 4 hlölle

Kuorineen pilkottuja omppuja noin litra

3 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria

100 g sulaa voita

kanelia, vaniljasokeria

Pilko omenat viipalaiksi tai kuutioiksi, eipä tuolla väliä. Levitä omenat voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle reilusti kanelia ja vaniljasokeria. Sekoita keskenään sula voi, sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenaviipaleiden päälle. Paistele uunissa n. 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Tarjoiluun vaniljakastiketta tai jos nostaa hyveen suoraan uunista pöytään, niin vaniljajäätelö toimii hyvin. 

Puutarhan syksy on parasta!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kodin Kuvalehden Parhaat piirakat -erikoisnumerossa oli monen monta kiinnostavaa piirakkareseptiä. Päädyin testaamaan porkkanakakun (piirakan) tekemistä, kun ei ole moista tullut pahemmin harrastettua. Pahin painajainen porkkanakakun suhteen on kuivakka lopputulos, mutta sitä ei tosiaan tarvinnut tämän ohjeen kanssa pelätä.

Aivan mielettömän hyvää! Ei ehkä mikään terveellisin kevytleivonnainen, mutta ei aina tarvitse ollakaan. 

Perheen 5-vuotias halusi päälle mustikoita ja hopeisia nonparelleja, joten niitä sitten laitettiin. Sopi yllättävän hyvin.

Porkkana-inkivääripiirakka, resepti pellilliseen

5 porkkanaa hienoksi raastettuna (n 8 dl)

2 rkl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna

1 rkl sitruunan kuorta raastettuna

5 dl venhäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl kanelia

1 tl suolaa

5 munaa (luomu)

4 dl sokeria

2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl sitruunamehua

 

KUORRUTUS:

150 g huoneenlämpöistä voita

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3-4 dl tomusokeria

Kuori ja raasta porkkanat, inkivääri sekä sitruunan kuori ja sekoita keskenään. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kääntele sekaan raasteseos. Lisää seuravaksi kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoituksen voi hoitaa varovasti vatkaimella, kunhan ei hurauta vispilää täysille. 

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, uunista riippuen. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutteen aineet tasaiseksi massaksi ja levitä piirakan päälle. 

Ps. Minulle tämä piirakkamallinenkin porkkanaleipomus on porkkanakakkua, en tiedä miksi porkkanapiirakka kuulostaa niin vieraalta :D

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat