Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Vohvelirauta on yksi niistä keittiön kaapinpohjille jäävistä turhakkeista, johon on aina yhtä ilahduttava törmätä. Joka kerta käytön jälkeen mietin, että laitan vekottimen kiertoon, mutta joka kerta olen myös iloinen kun se päätyy käyttöön. 

Kylmä talvipäivä ja kuumat vohvelit, ei ole parempaa! 

Perusohje vohveleihin on niin vaivattoman helppo, että siksikin rauta kannattaa piilottaa syvälle kaappiin ettei houkutuksia tule joka päivä...

Vohvelitaikina

  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä tai sulaa voita

Taikinan ainekset vatkataan yhteen, odotellaan pannun kuumenemista ja sitten paistamaan. Tästä määrästä tulee pari kolme vohvelia per naama meidän kolmihenkiselle perheelle. Kannattaa tuplata taikina jos haluaa enemmän vohveleita kerralla. 

Tarjoiluehdotuksena perinteinen kermavaahto ja tamperelaisen Poikain Parhaat -brändin Lakkahillo (saatu blogin kautta), joka uppoaa meidän puoliksi lappilaiseen perheeseen kuin.. no, ihana lakkahillo. Tässä purkissa on sellainen itse tehdyn hillon viba eli paljon kokonaisia marjoja. Teollinen maku loistaa poissaolollaan. Viba pitää paikkansa, sillä tuote-esiteessä kerrotaan marjapitoisuudeksi 75%.

Lopputulos taitaa olla, että vohvelirauta on meillä pysyvästi vaikka sitä käytetään harvemmin. Eikä se tällä puheella ole edes turhake :D

Täytyisi joskus kokeilla syödä vohveleita jonkin suolaisen parina, savulohta tai jotain vastaavaa. 

Kommentit (8)

Tii
1/8 | 

Vohvelirautaa voi käyttää myös voileipägrillin tapaan ja tehdä vanhoja kunnon litsaleipiä :) (niin niitä ainakin mun lapsuudessa nimitettiin täällä Oulussa, jokainen saattoi olla tietyn piirin nimitys..)
Ja hei eikö muutama vuosi sitten ollut joku vohvelibuumi?Muistelen että ruoka pirkkakin oli täynnä erilaisia vohvelireseptejä.Kannattaa tutkia!

Chenille
3/8 | 

Suolaiset täytteet on ihan best! Savulohitahna on lemppari. Teen usein suolaisia vohveleota omilla uuniperunan täytesuosikeilla

strilla
4/8 | 

Vohvelikahvilan listalta valitsen aina vuohenjuustovohvelin: vuohenjuustoa, mansikkahilloa (muistaakseni) ja kermavaahtoa. Suolaista ja makeaa, NAM!

-T-
5/8 | 

Meillä syötiin just viime sunnuntaina banaanivohveleita (gluteeniton) suolaisella täytteellä lounaaksi. Täytteenä oli savulohta, soossi (majoneesi, suolakurkku, paprika) ja salaattia. Suosittelen :) Harmittelin vaan, että olisi pitänyt jättää muutama vohveli jälkiruuaksi ja syödä marjojen ja kermavaahdon kanssa...

Riikkainen
6/8 | 

Mä teen suolaiset vohvelit jo taikinasta lähtien "suolaisena" eli lisään sinne raastetun kesäkurpitsan, porkkanaa tai pinaattia ruokaisuutta tuomaan. Aurinkokuivatun tomaattin palat on myös hyviä suolaisia sattumia taikinan joukossa ja kun jauhot vaihtaa vehnästä kaurajauhoihin, tulee taas eri maku ja terveellinen olo. ;-)

ida ihana
7/8 | 

Oi, meillä vohvelirauta on ollut jo jonkin aikaa mietinnässä :) Yritetään juuri vältellä kaikkia turhakkeita kaappeihin, mutta olisihan nuo vohvelit makeina ja suolaisina niin täydellisiä kotibrunssi- ja iltapalaherkkuja!<3 Blogiin laitoinkin juuri meidän viimeisestä brunssista kotona :)

Mukavaa viikonloppua,

Ida Kotona kaupungissa -blogista

http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vierailija
8/8 | 

Ei todellakaan ole turhake, eilen taas huomasin että se on kaapissa tein vohvelit ja otin pakasteesta hillat..mikä nautinto ...suosittelen lämpimästi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mitä tehdä kun aikaa keittiössä hääräilyyn on vain vähän, mutta makunystyrät kaipaavat jotain mielettömän hyvää? Vuohenjuustopastaa. Tämä on lempparini, joka valmistuu vartissa. 

Vuohenjuustopasta

1 pkt tuorepastaa 

Kourallinen kirsikkatomaatteja

Siivutettua vuohenjuustoa

Pestoa

Suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan ja paista pastan kypsyessä paistinpannulla vuohenjuustosiivut sekä tomaatit. Minulla on tapana laittaa vuohenjuusto pannulle leivinpaperin päälle, koska se helpottaa paistamista huomattavasti. Näin ei tarvitse käyttää öljyä tai voita paistamiseen. Vuohenjuusto ei tarvitse ottaa kuin hieman väriä.

Peston voi sekoittaa pastaan (2 rkl) kunnolla tai sitten ripotella kastikkeeksi koko komeuden päälle. Kokoa kaikki ainekset samalle lautaselle ja se on siinä. 

Lemppari pikaruokani!

Kommentit (2)

atomi
2/2 | 

No tätä mä kokeilen! Tuo paistoniksi kuulostaa mainiolta, itsellä on ollut vuohenjuuston paistamisessa häikkää. Annos näyttää ihanalta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Onnea on: työkaverin metsässä viihtyvät, sienestävät lapset! Viikonloppuun lähdettiin suppisten kera, joita olikin sitten useampi litra. Mutta sienissä määrä on aina hämäävä, sillä nesteiden tiristessä pannulla isokin satsi kutistuu yllättävän tiiviiksi. 

Rakastan pizzaa, oikeastaan melkein mitä vaan pizzaa. Mutta nämä syksyn satokausipizzat ovat jotain ihan muuta. Tässä lempparini!

Suppilovahveropizza

- pizzataikinaa, koko pellilliseen riittävä määrä

- tomaattimurskaa (Esim. Mutti)

- 1 pss Aurajuustomurua

- muutama litra suppilovahveroita, puhdistettuna ja pilkottuna

- sipuli

- ripaus timjamia

- juustoraastetta

(- pekonilastuja, ei pakollinen)

Valmista pizzataikina, anna kohota. Puhdista ja pilko suppilovahverot, ja paista niitä pannulla pienessä määrässä öljyä viitisen minuuttia, että suurimmat nesteet irtoavat. Pilko sipuli ihan pieneksi hakkeeksi ja kuullota hetki pannulla, ja yhdistä sitten sienten kanssa. Kun pizzataikina on kohonnut, painele/kaulitse se leivinpaperille. Levittele tomaattimurska pohjan päälle ja sen päälle tasaisesti sieni-sipuliseos sekä homejuustomurut. Jos käytät pekonilastuja, asettele ne myös pizzaan. Ripottele päälle hieman kuivattua timjamia sekä juustoraastetta oman maun mukaan. 

Paista pizzaa 250 asteessa alatasolla n. 15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista.

Kommentit (7)

ida ihana
1/7 | 

Näyttääpä niin hyvältä!:) Sienet on vaan niin hyviä, pari viikkoa sitten tehtiin sienipiirakkaa, mutta ehdottomasti täytyy kokeilla myös pizzaan!:) Tosin itse vaihtaisin aurajuuston esim fetaan, kun aurajuusto ei oikein uppoa... Poikaystävälle tosin sekin kelpaisia varmasti paremmin kuin hyvin ;)

Kiitos reseptistä ja mukavaa loppuviikkoa!<3

Ida Kotona kaupungissa -blogista

http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Käyttäjä17225
Liittynyt24.8.2018
2/7 | 

Herkullisen kuuloinen resepti!

Nyt on pakko kommentoida asian vierestä, kun olen juuri lukenut italialaisten viljelmien orjatyövoimasta ja karmaisevista olosuhteista, ja paistoi silmään tuo Mutti-firma, koska se myös artikkeleissa mainitaan. Täällä meilläpäin (Uusi-Seelanti) on ollut juttua lähinnä purkkitomaateista, koska sen on täällä suurin italialainen tuotituote, mutta seurasin linkkejä alkuperäiseen Guardianin artikkeliin, ja koko Italian maatalous on täynnä järkyttävää arfikkalaisten siirtolaisten ja pakolaisten hyväksilkäyttöä, nykypäivän orjuutta. (Linkki: https://www.theguardian.com/world/2019/jun/20/tomatoes-italy-mafia-migra...)
Täällä meillä on ainakin yksi paikallisen maahantuojan luomumerkki jolla on aika hyvä selonteko myös farmien tarkistuksista että ne on oikeasti inhimillisiä, eikä vaan paperilla. Ehkä Suomesta löytyy myös. Tekee kyllä todella mieli välttää italialaisia maataloustuotteita, järkyttävää että tämmöistä tapahtuu vieläpä näin laajalla skaalalla länsimaassa, Euroopassa, EU:n sisällä.

Siiri S
3/7 | 

Moikka! Ei nyt liity suppiksiin, mutta sinä tulit mieleen, kun mietin mistä saisin pienen silinterihatun tai ehkä hatukkeen, onko se sana? Siis jonkun koristeellisen päähärpäkkeen, joka muistuttaisi silinteriä. En keksi muuta paikkaa kuin Mustahöyhen, mutta heidän nettisivuillaan ainakaan ei ihan vastaavaa ollut, osaatko suositella? Kiitos!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ei ole hetkeen osunut silmään pientä silinteriä, mutta äkkiseltään tuli mieleen naamiaisvaatekaupat ja Halloween-hyllyt asustekaupoissa. Ebaysta löytää aivan varmasti, mutta jos tarvitset hatun nopsaan niin se ei liene vaihtoehto. Hatuke on hyvä sana :D Mustahöyhenessä kannattaa käydä vilkaisemassa, jos etsit premium-laatua (eli ei mitään naamiaiskamaa) ja Elina aivan varmasti tietää mistä laatuhatun löytää, jos hänellä ei varastossa satu olemaan.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En ole pitkään aikaan tehnyt suolaista piirakkaa vaan keskittynyt enemmän makeisiin. Jälleennäkemisen ilo oli kuitenkin huikea, kun tein viikonloppuna mehevän lohipiirakan. Sitä aina unohtaa miten helppo perusresepti on, etenkin kun pakastimessa sattui olemaan valmis piirakkataikina. 

Lohipiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa (pakaste, esimerkiksi Myllyn Paras)

2 dl maustamatonta ruokakermaa

Kourallinen juustoraastetta

1 kananmuna

1 pkt lohisuikaleita (voi olla maustamaton tai maustettu) TAI edellisen päivän uunilohen jämät 

Tuoretta tilliä

Kirsikkatomaatteja puolitettuina

Suolaa & pippuria 

Sulata pohja ja painele 26cm pyöreään vuokaan. Levittele pohjan päälle lohisuikaleet ja tomaatit, ja silppua päälle reilusti tilliä. Sekoita astiassa kerma, muna ja juustoraaste sekä suola & pippuri. Mausteiden määrä riippuu siitä, onko suikaleet maustettuja vai ei, eli oman maun mukaan. Levitä seos tasaisesti piirakan päälle. 

Paistoaika noin 25 minuuttia / 200 astetta. 

Huom! Lohen voi korvata myös esimerkiksi pelkillä kasviksilla (kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa jne). Peruspiirakka on herkkua melkein millä täytteillä tahansa. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010